Nego, kako vama djeco draga dnevna spavanja? Kolko vam traje uspavljivanje? Opet ja dosadna s tim pitanjem😅😅
Ali dajte pls par primjera kako vi svoje uspavljujete, a da bude ucinkovito - znaci odspavaju bar sat vrem, a da nije na vama😅 aj sigurno vas ima😜😜😜
Zakaj vas to pitam, zato sto primjenjujem konstantno iste metode ko kad se rodio, a mislim da bi vec polako mogli upgrade-at nacin uspavljivanja, no slaba sam s idejama😅
Moj je na sisi. Budi se u pol 9-9 ide spavat u 10 pol 11 i spava pol sata uspavljuje se 5min.. Onda je na podu pa ljulji pa malo nosimo pa na podu pa ide spavat oko pol 1-1 nekad spava pol sata nekad 2 uz 1 buđenje i sisu opet isto 5-10 min onda ide oko 3 pol 4 pa nekad spava 2h nekad 2.5 uz 2 buđenja i sisu 5 - 10 min.. Pa zaspe još oko 7 pol sata i onda je spavanje u 10 pol 11 ne može ranije.. Noć ne brojim buđenja. Imali smo mjesec mjesec i pol čudno razdoblje skokova. Sad uspije prvo spavanje u komadu 2.5-3h I onda se više ne sjećam do jutra jer ga prebacim kod sebe
U međuvremenu šijem, ukrašavam drvene figurice, skuham, prošetamo, počistim sitno a s mužem 2x tjedno detaljnije. Starija je u vrtiću do 3 pola 4. Inače vikendom sam samo oko djece. Ne stignem ništ osim skuhat i izvest ih van. Kasno idemo leć i onda smo prebijeni. Najradije bi zaspala s njim. Na kraju čačkam po mobitelu tih pol sata. Do popodne sam već iznervirana jer starija ima svoje prohtjeve i divljanja nakon vrtića pa smo upali u neku lošu vibru popodne. Voljela bi da imam više vremena za sebe. Taman kad nešt počnem moram prekidati i recimo prije bi se on baš dugo sam zaigrao a sad grize sve, čupa si kosu, zabija se u podlogu a još se nije uspio sam vratit na leđa. Pa ga vratim a on se za igračkom odmah skotrlja nazad na stomak. Pa se moramo igrati, al brzo nu dosadi. Baš smo upali u neko traženje pažnje :D... Logično. Beba je hahaha al ono. Mislim da od hobija lagano moram il odustati il spavati kako treba pa od pol 11 do pol 1 radit. Ne znam. Trenutno se pokušavam posložiti
Dosta vi to uspavljivanje lako hendlate. Ja od pocetka uspavljujem na rukama ljuljanjem i ššškanjem ili pjevanjem i to je funkcioniralo bez problema. Pratim budne prozore i onda kad vidim da pocne zijevati i da su obrvice crvene to je znak za corkicu, dam mu dudicu, pronunkam i nakon cc 10,15 min kada zaspi onda ga prebacim u kind. Zadnjih tjedan dana kada ga spustim se najcesce - pogodite - prrrrobudiiii i posizi sto sam ga spustila i gotovo sve, nema spavanja 🙃🙃🙃. Prije kada bi zaspao bi jos malo sjela s njim u narucju da malo ucvrsti san i prebacila ga bez problema. Sada, mogu sjediti i pol sata, cim ga spustim se probudi i protestira🙃. Ali tako uspavljivat 5x dnevno 7 i kusur kila je sad vec na granici kriminala za moja leđa, vrijeme, zivce i sve skupa. Narocito zasto sto se desi da 20min uspavljujem da bi 20 min odspavao.
Zaspat uz telku nema sanse, posizi, to je funkcioniralo samo prvi mjesec, sada, cim sve ugasim, moze🤣. Zaspat uz mene na krevetu, nema sanse, ljut ko ris, cica upali ako je dotok mlijeka ok, ak je polu prazna, zaboravi😜.
I tak...moramo pronaci neki novi mod, a da nitko puno ne ispasta😅😅.
Jutro mamsite 🙌
Mi smo se opet naspavali 21-6-7.30 👍
Sta se spavanja i uspavljivanja tiče.
Moj život već skoro 3mj izgleda ovako
https://ibb.co/xGjJh4C
😆
Sam se zadnje uspavao u rodilistu.
Uspavljujem ga ovako ako je dobro raspoložen ili ga malo nosam dok se ne umiri pa onda opet ovako sjednem s njim i sjedim beskonačno. Ako se planeti posloze odpava jos koju minutu do pola sata kad ga spustim
Često se i ne trudim spuštati jer mi je onda opet budan i nervozan, ovako bar mozak odmaram.
Pomirila sam se sa sudbinom i da nista živo ne stizem 😏
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Zadnja dva dana opet nervoza na kvadrat. Vidit ćemo sta danas dan donosi.
Mia bas mi je žao sta se mučite s voznjom. I stvarno nemam savjet. Zahvaljujem nebesima sta moji svi troje su super bili u voznji autom. A šta se kolica tiče ni L. Nije odusevljen košarom jer nista ne vidi. Kad stavim jaje na kolica onda je ok jer gleda okolo. Al to izbjegavam jer nije dobro kao ...😏
Bumac koliko je onda Niko dobio u mjesec dana? 😊
I to odgurivanje u krug je ok po meni. Ne znam sta bi tu bilo loše 🤔 to i moj radi samo ne puno, nije ni blizu da odradi cili krug hahha
CarpeDiem svaka čast na trudu za ročkas 🙌
SweetDream presltaka je Lana! 😍
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Jutro svima! 🤗
Lady.D hvala ti! 🤗 daaa, proletilo je! Ajme zaboravila sam jucer komentirati da je moj stariji imao identicnu “staracku” frizuru kao bebica. 😆 btw, brzo ce ta kosica narasti. 😁
Bumac jeeej za sistematski! 🥳 ali taj savjet za odmah 2 obroka mi je bas za praviti se da ga nisi cula 🙈
Mia zao mi je da ste u takvoj fazi, ali sigurno je samo faza. 🥺 nemam ti nista pametno za napisati, mozda da probas otvoriti krovic na kosari, a evo moja prijateljica je imala slican problem sa sinom i popravilo se kad ga je maknula iz kosare i vozila u onom drugom nastavku u nultoj poziciji. A sad…
Sanjarka moze jaje, ali maksimalno 2 sata, tada bi trebalo bebu izvaditi da se malo protegne 😁
Sweet Dream preeeslatka je! 😍😍
Carpe hvala ti sto pitas. 🤗 na kraju je ekstra brzo proslo, nitko se nije zarazio i uopce ne znamo je li to bilo na kraju ili nije. Svi pocetni simptomi se podudaraju (nervoza, jaka bol u grlu i odbijanje hrane, temp 2 dana), ali osip se odmah drugi dan po izlasku povukao. 🧐 u ispricnici za vrtic mu pise “upala grla”, vec sam pisala da nije bilo nase dr pa zamjena to nije upisala. (U vrticu je opet zadnja 2 dana).
Endzrue ni tebi nemam nista pametno pisati osim da izdrzis. I moja A je sad sve zahtjevnija sto je starija, ali to je sve normalno, sve su svjesniji. 🙂Ne znam je li starijoj dajes mozda kakve razvojne/senzoricke igre ili slicno, ali evo moga L po dolasku iz vrtica doceka neki snack i obicno mu pripremim neku aktivnost, tipa oobleck, prelijevanje vode, plastelin, kineticki pijesak, skarice, ljepilo, papir, neki rastresiti materijal, itd. i to nam pomaze odrediti pozitivniji ton ostatka dana. (Ako odmah ne izlazimo vani u parkic i slicno).
Bumac i Sanjarka - ne mislim na to odgurivanje nogama nego kad ga ispruženog stavljaš na stol recimo samo na stopala kao da stoji, ona stoji a nebi trebala stajat i odupirat se nogama. Dakle, ne mislim kad leže.
A to da pedijatrica s 4 miseca preporučuje dohranu neću komentirat.
Endzrue i sad me bas zanimaju te tvoje figurice 😁
I nemoj odustati od hobija, to je ono sto te drzi da ne puknes. 🤗
I ja imam problema mržnje kolica i jaja u autu. Mislim da sam jedina Splićanka kojoj dite vrišti iz kolica na kavi, šetam po rivi, sve mame nunaju kolica i bezbrižno side a dite spava. Nope, ova visi po meni, ja šetam oko stola, nunam, a sve za guc kave. Ahahaha zato otkad se rodila pijen kavu 2 go na klupici.
Ali nas je nosiljka spasila, doduše pogotovo sad kad je okrenem da gleda ispred.
Sortiraj odgovore
Najstariji