🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bumac95
    13. Siječanj 2022. 23:40

A sto se tiče baka servisa, meni mama ima 43 godine. Daaaaleko je od penzije hahahaha
    Možda će praunuke moć čuvat jednog dana 😂

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

daniella2207
    14. Siječanj 2022. 00:09

buhtlica34

E da, evo moje gospođice kako drži ruke dok spava, a i većinu vremena 😂😂 koda ide na manikuru
    E i evo vam neke baby fitness vježbice ako koja želi raditi
    https://ibb.co/Z2RNTb4
    https://ibb.co/gP24NVw
    https://ibb.co/yyLPS8b

Ajme kako je slatka s tim rukicama🥰

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

daniella2207
    14. Siječanj 2022. 00:14

Kod nas je situacija da prednost imaju djeca koja su ranije rodena pa ako ostane mjesta idu i ovi poslije 01.09. A ako i nema mjesta u drzavnim grad nam sufinancira privatni vrtic u nasem gradu ili u nekom drugom ako nema nigdje nema mjesta na podrucju grada,ja sam u okolici Pule pa pretpostavljam da svaki grad ima druga pravila ali bas je nekako glupo da nemozes upisati nigdje dijete🙄
    Bumac95 stvarno mlada mama,imas pravo ona ce cuvati praunuke😅

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

bumac95
    14. Siječanj 2022. 01:59

Daniella i kod nas imaju prednost mlada djeca. Ali mlada djeca s upisne liste. Oni koji su nakon 01.09 rođeni uopće ne idu na tu listu. To je problem ubiti, sto ih se odbije u startu 😅
    I možeš ga upisat u neke jaslice koje idu od 6 mjeseci. Takvih ih u Rijeci ima svega par komada na cijeli grad. 
    Stariji mi recimo nije upao s godinu i pol kolika je navala te godine bila. Iako smo i ja i muž bili zaposleni. 🙄

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• buhtlica34
    14. Siječanj 2022. 02:37

Ajme sad sam baš zbedirana, ja uopće nisam imala pojma da to tak ide! Meni svekrva ima 75 godina mislim okretna je ona još i to sve, oni žive ispod nas, ali ja ne želim da je ona čuva! A mama ima 70, i 600 km je dalje od nas, ni njoj je ne bi dala. Jednostavno njihove reakcije su već usporene i ne mogu držati korak s divom. Plus moja svekrva ne izlazi iz kuće, njoj je izaći prošetati ili odvesti dite u parkić to bi joj bio sf. Ina I svekar izgledaju ko dva vampira koliko su blijedi od stajanja u kući 😂
    A ništa, gledat ćemo opcije koje imamo u svetoj nedelji.
    Mila spava. Ja budna ima već sat vremena ne mogu zaspati 😏 svako malo gledam jel vruća, luda majka.. 

Sanjarka88
    14. Siječanj 2022. 06:11

Jutrooooo , mi obavili papanje. Evo pokušava opet zaspat samo ga nosić zeza 😏 cilu noć se vrtio zbog toga.
    Stariji pa on, i tako u krug 🙄 no dok nema temp i kašlja dobro je!
    Vrtić - jaslice. Oboje starijih su mi išli u privatne jer u našoj općini nema drzavnih...Mala je krenula kad sam ja upisala faks sa 1g i 10mj, a malac sa 1g i 3mj jer sam se morala vratiti radit. Malom sad plaćam 600kn vrtić jer općina sufinancira dobar dio. U Splitu su npr. izjednačene cijene privatnog i drzavnog vrtića. 
    Luki će krenuti s 2 godine mislim, ja sam kući doduse 3 ali mislila sam odradit prilagodbu i boleštine dok sam doma. Al otom potom, vidit ćemo još. 
    Buhtlice inhalirat s fiziološkom mozes koliko god puta. Dovoljno ti je 2.5-3ml. Mi imamo sinomarin ampule i jednu ampulu rasporedim na 2 inhaliranja , to nam bas super pomogne dok je prehladen. Mila velika cura već ♥️ slatkica 🥰
    Mia Morov puno manje iskazan. Ali jos je tu da. Ped. Je na pregledu isto provjerila reflekse i bila zadovoljna. Pa je valjda ok sta su tu jos. 
    Mateja stvarno nemam ideju sta bi to bilo 😕 ali virujem da nije nista ozbiljno 
    Marela nema sta nisam pokusala u ova 2ipo miseca. Znači taj kad spava najčvršći san na svijetu dok ga spustim otvara oči. Frustrirajuće na dane samo tako 😅

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Natalija91
    14. Siječanj 2022. 06:50

bumac95

Marela točno to. Posla će uvijek bit :D samo sto se bližim 30. a staza ni godinu dana 😅 al dobro. Djecu odgajam, i to je nešto :P
    Buhtlica ne mogu sad komentirat za druge gradove jer ne znam, ali u Rijeci se u državni vrtić upisuju djeca koja do 01.09. pune godinu dana. I to bez iznimke. Frendici mi mala 07.09. rođena i nije uopće u obzir dolazila za vrtić.
    Tako da do sljedeće godine moramo čekati, kad će praktički imat pune dvije godine 😅
    A i to šta su cure napisale, teta čuvalica ili privatni vrtići su ipak pre skupi. Meni je placa kao učiteljici 4,500 kuna, i pola bi išlo na to. Grozno

Ooo… onda bok kolegice. 😁
    Sorry kaj sad razglabam o plaći, ali kak ti je iznos toliko manji?
    Nisi još položila stručni ili radiš u nekoj privatnoj školi?

bumac95
    14. Siječanj 2022. 11:12

Natalija nisam stručni položila još. Završila sam faks pred dvije godine tek i nisam stigla prije ove trudnoće :D 

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

CarpeDiem.
    14. Siječanj 2022. 11:41

Marela, sunce evo par pa kasnije nastavim. 

Za ove brze recepte većinom koristim ribu ili piletinu, rižu,  tjesteninu,  tako nešto što se brzo sprema do prvog bebinog plača🤣.

Nadam se da će vam ubrzati i olakšati spremnanje, kad ste gladne, a nemate baš puno vremena za kuvanje

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    14. Siječanj 2022. 11:48

📌Rizoto sa piletinom i povrcem: (povrće na izbor, ali ja ovo koristim).

(Kolicina onoliko koliko će vas jesti taj obrok)

U jednu posudu dinstati c.luk i mrkvu, kada dobije zlatnu  boju dodati rižu malo vode i kocku za temeljac po želji.

U drugoj posudi dinstati piletinu, tikvice i papriku.

Naklon što piletina i povrće omekane sjediniti sa rizom i krcakti na laganoj vatri dok ne bude  gotovo. Za kremastiji efekat kasicicu parmezana.

Ccca 15 minuta posla sa pripremom.

----------

📌Hladna salata tunjevina i tjestenina:

Skuvati tjesteninu po želji  ( najvise koristim integralne makarone)

Iscjeckati bijeli luk skroz na sitno. ( koristim baš puno bojelog luka oko 5 djelica)

Sastaviti tjesteninu kad se prohladi,  bijeli luk, maslinovo ulje i tunu (prethodno ocjediti od njenog ulja).

5 minuta posla sa sve sjeckanjem 🤣

---------

📌 Spageti sa spanakom i kozicama 

Skuvati spagete 

Dinstati kozice na mas. ulju i bijelom luku kratko, dodati  1dl vode i vrnje za kuvanje te malo soli,  ja dodam pored svjezeg još malo bijelog luka u granulama. 

Skuvati spanak (u tim situacijama koristim iz leda kocke spanaka).

Isitniti ga kratko u blenderu te dodati skampama.  

Pomjesati sa tjestenimom. 

15 minuta posla.

-------

📌Riza sa piletinom i parmezanom. 

Prvo preprziti rizu kratko na ulju pa joj dodati vode 2, dl.

Piletinu skuvati i sicjeckati na sitne komadiće.  Nakon toga kratko prodinstati sa malo bijelog. Dodati rizi.

U to sve dodati vrhnje za kuvanje i 3, 4 kasike parmezana. Sacekati da se zgusne kao rizoto Krcanjem ne predugo. 

--------

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.