Ej cure, apropo vrtica, meni je stariji godinu napunio u 1.mj i upao je, bilo je mjesta. Doduse na drugom kraju grada ali boze moj (zagreb, gradski vrtic).
Fala za recepte, i ja cu iskoristit. Meni je spas u zadnji cas tuna na crveno sa spagetima ili meso na naglo i kruh
Kak si znala da ce tam biti mjesta?😅
Od brzih recepata trenutno mi samo pada napamet krem juha sa tikvom i povrcem. Ona mi je i najdraza i najbrza. Luk,cesnjak,mrkva,tikva, kad tikva omeksa izblendat sve i to je to😂
Ej cure, apropo vrtica, meni je stariji godinu napunio u 1.mj i upao je, bilo je mjesta. Doduse na drugom kraju grada ali boze moj (zagreb, gradski vrtic).
Fala za recepte, i ja cu iskoristit. Meni je spas u zadnji cas tuna na crveno sa spagetima ili meso na naglo i kruh
Kak si znala da ce tam biti
Na stranicama grada zagreba imaju objavljena slobodna mjesta po vrticima. Ali bila je sreca, jer je to vrtic blizu suprugovog posla bio pa je to jedan od vrtica di sam originalno predala papire. Najbolje sad vidjet kakvo je stanje :D
Od brzih recepata trenutno mi samo pada napamet krem juha sa tikvom i povrcem. Ona mi je i najdraza i najbrza. Luk,cesnjak,mrkva,tikva, kad tikva omeksa izblendat sve i to je to😂
Nju volimo i pravim često. Dodam još jedan veći krompir. I komadiće prepecenog tosta kada serviram. Savršeno 🤤
url=https://lilypie.com]
Večer mamite, nisam sw javljala dugo, gotovo 3mj..Dali necija beba ima bakteriju e.coli u urinu,tj.urin je uredan a urinokultura pokazuje bakteriju ,ali nije za antibiotik,i bez simptoma.Moj Teo od kako sw rodio,pokuoio u bolnici,primio vensku terapiju i na izlasku nije imao.Svaki mj nosim urin na urinokulturu i uvjek je prisutna,a kad oni uzimaju u bolnici urin sterilan
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Nama je tu u selu baš otvoren još jedan dodatni vrtići objekt, pa ko zna možda bude mjesta...
Sto se hrane tiče, ja isto maksimalno pojednostavim pa na meniju tjedno manje više bude ovo:
1. Riba s krumpirom iz pećnice (uzmem najčešće oradu u Lidlu, Cromaris, ociscena, ja sam zadovoljna skroz s njom, nekad i losos ili tunu. Tunu onda spremim na gril tavi)
2. Kvinoja sa Ledo mediteranskom mješavinom povrća (sve skuham zajedno u vodi, malo posolim, popaprim I vegete dodam). Kvinoja mi puno lakše legne od riže na želudac
3. Juha od buče, špinat na mlijeku, raštika sa suhim mesom, biži sa mesom
4. Meso iz pećnice sa batatom
5. Tjestenina sa gljivama, pancetom i pelatom
Nedavno sam kuhala kao neki brudet od bakalar (zaleđenog), na crveno i bio je izvrstan, a isto tako je jako jednostavan za napraviti. Samo sam ukucala u Google Ledo bakalar recept i po njemu napravila.
Uglavnom gledam da ne moram puno sjeckati, nediljom ručamo sa svekrvićima, a i ovako ako baš ne stignem ništa uvik im se možemo uvalit pa je to dosta olakotna okolnost. Iako ja to baš ne volim, jer me ona onda pola šta će kuhati, šta se nama jede i tako to standardno ko i kod svih ostalih staraca😅
A sto se tiče baka servisa, meni mama ima 43 godine. Daaaaleko je od penzije hahahaha
Možda će praunuke moć čuvat jednog dana 😂
Ajmeee, mlada baka...pa tvoja mama je samo 7 godina starija od mene😱😱😱 (ne kuzim kak sam ja prije dotamburala do 36-te). Jos bi ti stigla bracu ili seku dobit da su takve okolnosti🤣🤣😜
Salim se malo...ali kolkima se iza 40te zalomi..😁
Evo ja u nocnoj, zaspao pored mene, zaspala ja, pa rekoh da prebacimo mi to u kind.
Cure, kolko ste se najdulje do sad razdvajale od bebica?
Nama sutra dođe zena za ciscenje prvi puta i sprasila sam ih kod bake i dede koji su na nekih 10ak min s autom. To ce trajat nekih 3-5h, ali uzasno sam sada anksiozna zbog tog odvajanja, stalno se pitam hoce li ga uspjeti uspavati ili ce im se dernjat, jos je jucer cijeli dan nesto nervozan bio, pa onda da se ne zaborave i ostave ga iz vida negdje, pa im se baci na pod, buduci da se sad poceo vise kretat...jooojj...miruj srce mojeee🙃🙃🙃
Cure, recepti su super, hvala vam, samo šerajte ;) sve sam si po screen-ala i sad samo kos da si napravim po danima neki plan za tjedan i tak su to vrtit samo svaki tjedan ;)
A kaj jedete za dorucak/veceru?
Ja dorucak obicno jaja s paradajzom, integralne zobene na mlijeku, kruh s namazom, jogurt sa sjemenkama i suhim vocem...kaj jos bi mogli?🤔🤔
Btw..sad sam se sjetila kad smo vec kod namaza, poznanica je prehrambeni tehnolog i otvorila je obrt te proizvodi domace niskokaloricne slatke namaze burbon vanilija-pistacija i cokolada-bademi-cimet-muskatni orascic...znaci, nesto pre fino, ja se toga moram cuvat, jer pojedem teglicu ko od sale. Radi ih sa sirupom od agave, ne dodaje secer i traju 5 do 7 dana nakon otvaranja jer nema nikakvih konzervansa, a imaju cc 200kcal manje na 100g nego nutella, Linolada itd. Koga zanima, skicnite https://www.facebook.com/suncanivrtana/ dostava je besplatna po cijeloj RH.
Evo ja u nocnoj, zaspao pored mene, zaspala ja, pa rekoh da prebacimo mi to u kind.
Cure, kolko ste se najdulje do sad razdvajale od bebica?
Nama sutra dođe zena za ciscenje prvi puta i sprasila sam ih kod bake i dede koji su na nekih 10ak min s autom. To ce trajat nekih 3-5h, ali uzasno sam sada anksiozna zbog tog odvajanja, stalno se pitam hoce li ga uspjeti uspavati ili ce im se dernjat, jos je jucer cijeli dan nesto nervozan bio, pa onda da se ne zaborave i ostave ga iz vida negdje, pa im se baci na pod, buduci da se sad poceo vise kretat…jooojj…miruj srce mojeee🙃🙃🙃
Mala separaciska kriza kod mame i blaga anksioznost.
🙌
Od bebe se ne razdvajam, i to od prilike traje do momenta dok ne bude malo starija (tipa 6, 8 mjeseci i dalje tad nastupa muž kratko ako negdje nešto trebam, a ne mogu sa bebom), zato što nemam tu blizu nekoga svoga da mi uskoči u koga imam apsolutno povjerenje.
Muževi su stariji i potpuno drugi mentalitet pa se nikada nisam ni pretjerano trudila zbliziti u smislu da im baš povjerim djecu na čuvanje.
Tete čuvalice ne preferiram isto dok ne budu dosta stariji.
Vjerujem da su baka i deda osobe od povjerenja te da će se vrlo uspješno snaći u svojoj ulozi 3-5,6 h ako treba i duže.
Misli o tome da uvijek možete biti na vezi, video pozivu u slučaju da se zabrines, a i jako su blizu.
Pokusaj se opustiti, briga kao majke za novorođenče je normalna, ali ne treba ni iracionalno pretjerivati.
P.s ja sam taman završila generalno sređivanje svoga stana (sinoć zadnju kuhinju sredjivala do 2 🤣🤣) trenutno pijem kakao dok se starija igra, beba i muž spavaju i divim se kako je sve ljepo i uredno (dok starija ne krene u pohod po svi prostorijama) 🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji