🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MARELA
    13. Siječanj 2022. 21:52

Tommyfame

CarpeDiemJoooj zavidim 🙈
    Moj jos uvijek ima spavanje ko prvi dan kad je dosao, znaci budenje 00-03-06, i to u minuti ne mogu vjerovati no eto 3:00 evo njega, i nikako da sekundu to pomaknemo. Mislim aj dobro mi dode jer sam mama izdajalica al realno mogu se ja izdojiti i u 4 🤣
    A ovaj skok sa 8 tj.sam bas primjetila kod njega, osim sto brutalno mentalno napreduje (drustveniji je, vise 'prica', skuzio je da imamo pse..) postao je ko neka cangrizava baba. Inace nije cvilavo dijete, vise je beba promatrac, sad zadnja dva dana samo place, prezderava se pa onda povraca, uspavljivanje traje satima..a stvarno inace nije takav.
    I odem pogledati na aplikaciju skokova kad ono Leap 2. Reko super! Jos i to! No ajde izdrzat cemo 🤭💪

Joj mi smo izbjegli grceve, vjerojatno jer je cijeli na tatu pa je povukao i jeb*cka crijeva da moze prdnut rafalku kad god zamisli 🤭🤣 no koristimo od pocetka sab simplex i biogaiu pa mozda i to nije na odmet.

MARELAta sam! Hahahha ja neznam no eto bas sam se nadala da cu dojenjem (izdajanjem) izgubiti nesto kg. Vratila sam ja svoju pocetnu kilazu, no ocekivala sam jos nesto extra 🤣 istina je da sam se za blagdane raskalasila pa sad kao aj pokusavam malo detoxirat se, ali eto..slusam price kako sve rapidno gube kg kod dojenja ja eto izdojim litru mlijeka dnevno i dobim pol kg 🤣
    A sad bas neke dijete i nebi, bila sam u trudnoci na dijeti 1800 kalorija pa kao pokusavam se voditi njome i izborom namirnica. Tek sam pocela pa budemo vidjeli 🙏💪

03:38 Fran je pojeo 130ml mlijeka i najodmorniji je covjek na svijetu, oci ko u sobe baca smile mami i ne vidim da ima u planu jos spavati 😖😏 veselje

Litru mlijeka izdojis dnevno? Wow...kolko cesto izdajas, svaka 2,3h? Meni je sto se kolicine tice nekako malo...svaka 3h nekih 90ml iz obje, al sam skuzila da je manje otkako po noci ne izdajam vise 2x, smisljam sada strategiju kak da to malo povecam, jer ce i on sigurno uskoro trebat vise🤔

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 21:58

Sanjarka88 🤍

Prijavak noćnoj smjeni 🙌😁
    Oper mu nos svira 🙄 taman smo ga uspili sanirat pred koju dan.
    Jučer malo normalniji dan. Osim fucking spavanja , koliko god je puta zaspao na meni toliko puta se i probudio cim sam ga spustila 🙄
    Tommyfame jel zaspao? 😅 Lipo te čitati ovdje ♥️
    Bumac Dr. Browns ima najsporiji otpust da 😊
    Mom je kao preporuka oko 750ml al drmne on i 800.. mislim da tih 50ml gore dole nista ne znači
    Krštenje je nama nekad kroz 2mj. , Tako da spremam se u shoping 😁
    Mia kako je prosao pregled? A čuvanje? 😊
    LadyD bravo za kukove 🙌 mi idemo u ponedjeljak. I super za napredak ♥️
    MARELA ja se vraćam raditi nekad kraj 2024. g 😅😅😁 ako ne puknem s njih troje doma prije 🤣
    Daniella uh mogu mislit kako si se prepala kad si to vidila
    CarpeDiem svaki spavanac traje 3h? 😳 Ako je tako, ti si sretna žena 😁
    Kg me hb ne brinu, otisla sam i u minus 2kg , nije da se trudim 🤷🏻‍♀️
    Natalija curetku nek je sretan 4. Minić ♥️🥰

Je Sanjarka88 jel provjeris dal se doviljno 'opustio' tj dovoljno cvrsto zaspao prije spustanja?😅😅 ja vise ne spustam prije nego vidim da ruka il noga ne trzaju kad podignem onako za test😄. Ak padnu onak ko bez tonusa, to je to, ak se rasire prstici, nista, jos malo cekamo🤣🤣🤣
    -To je narocito super cekat ak meni glava cima kolko mi se spava😜😜😜

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:07

SamoMalo

Nemojte da vas minusi smetaju za setnje, nece nastetit bebama. U zg je oko 0 ovih dana ali je sunce, prekrasno je, mi secemo svaki dan 2 sata, malcu pase, bas lijepo odspava. Nema loseg vremena, samo lose obucene djece

Mi isto idemo svaki dan, osim ono bas kad je snijeg pao i puhalo koda ce svaki cas oluja. Ali kad je sunce kao danas , doduse zubato, ali ne smeta, zabundam nas i odosmo bar na 2h😄
    Al nije da mi bas pomaze s kilama, isto moram malo to slatko otkacit, malo si previse zivce s time lijecim😅😅a isto 10kg imam za skinut, 6 do predtrudnicke, a jos onda 4 do neke moje normale. Tu i tamo provjezbam Lanu Novotu - Vjezbe nakon poroda, ali trebalo bi sve to malo konkretnije. Jos uvijek sam nekako zbrda zdola🙃

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:10

CarpeDiem.

MARELA

Btw…ima li koja da treba skidat kile, a da to bas i nejde samo od sebe😅😅😅? Znaci onakk…ja sam racunala na dojenje i tu neki lagani gubitak, ali problem je sto sam gladna ko vuk stalno, bas se moram kontrolirat, nisam ni grama izgubila do sada, ponajvise sada zbog blagdanske spize, ali sad vec zbrajam i oduzimam kolko imam vremena do ljeta i sve mi to nes malo vremena, a puno posla.
    Ne stignem uopce planirat obroke :/ tj…isplaniram ja, pa ne stignem cesto skuhat i onda sve nes na brzinu i bezveze :/// ima netko bolji approach problemu?😄😄

Apropo obroka, ja ti uvijek imam na keca (sto bi u žargonu rekli) desetak super brzih , i zdravijih recepata koje me spašavaju dok mi je hendlanje s njih dvije nemoguće.
    Na kritične dane spremim njih, a taman i starija može jesti s nama pa mi to bude super, a i ja redovno i zdravo jedem. Ako hoćeš mogu ih podjeliti, pa ako ti se što svidi možeš praviti u guzvi.
    I organizacija me jako spasava, idem u mjesečnu nabavku i za cijeli tjedan od prilike imam u planu sta praviti, pa tako da uvijek imam sve potrebne namjernice i odmah startam bez izazaka vani.
    Jedino povrće uzmem baš svježe 2x tjedno (tj muz).

Moze, pls podijeli🤗🤗
    Ma da,  mene malo ne organizacija pegla, ne planiram bas, nego sam vise u nekoj stihiji trenutno, pa nije ni cudo🙄

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:14

bumac95

Kile - došla sam na porođajnu, ali taman prije trudnoće sam 10 natukla tako da imam sad u planu njih skidat.
    Uplatila sam si od 01.02 onu anny Fitness. Koga zanima neka pogleda malo na fejsu. Žena čuda radi. Za 240 kn dobiješ tjedni meni i vježbe. Probat ću sa njom pa ću vidjet kako ide :D
    Iako je vježbanje tek trećina posla, najvažnija je prehrana koja uz njih dvojicu nije redovita i zdrava 😅
    Inhaliranje kaže ped: ako je jako začepljeni nos prije svakog hranjenja, ako ne, ujutro i navečer :) isto nam je 2 ml rekla :)
    Vraćanje na posao - nemam ga. Dobila otkaz dok sam na komplikacijama bila 😅
    Obzirom da je Niko rođen 16.09. Uopće se ne može upisat do one iduće godine, tako da ću svakako Morat dvije godine bit doma.

Kako je to moguce da si dobila otkaz za vrijeme trudnoce?? Pa to je zakonom o radu zabranjeno🧐
    A ovo za vrtic, da, sve koje smo rodile iza 1.9.mislim da se mozemo pozdraviti za drzavnim vrticima do godine iza🙃

• buhtlica34
    13. Siječanj 2022. 22:19

E zašto to se moramo pozdraviti sa vrtićem 😬😬😬 ja se baš ne razumin u to pa ako mi možete objasniti? Mislim, nemam kome malu ostaviti, mogu je voditi sa sobom na posao slobodno onda 🙄

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:20

MARELA

bumac95

Kile - došla sam na porođajnu, ali taman prije trudnoće sam 10 natukla tako da imam sad u planu njih skidat.
    Uplatila sam si od 01.02 onu anny Fitness. Koga zanima neka pogleda malo na fejsu. Žena čuda radi. Za 240 kn dobiješ tjedni meni i vježbe. Probat ću sa njom pa ću vidjet kako ide :D
    Iako je vježbanje tek trećina posla, najvažnija je prehrana koja uz njih dvojicu nije redovita i zdrava 😅
    Inhaliranje kaže ped: ako je jako začepljeni nos prije svakog hranjenja, ako ne, ujutro i navečer :) isto nam je 2 ml rekla :)
    Vraćanje na posao - nemam ga. Dobila otkaz dok sam na komplikacijama bila 😅
    Obzirom da je Niko rođen 16.09. Uopće se ne može upisat do one iduće godine, tako da ću svakako Morat dvije godine bit doma.

Kako je to moguce da si dobila otkaz za vrijeme trudnoce?? Pa to je zakonom o radu zabranjeno🧐
    A ovo za vrtic, da, sve koje smo rodile iza 1.9.mislim da se mozemo pozdraviti za drzavnim vrticima do godine iza🙃

Sad tek vidim da je Angelli vec isto komentirala i da si joj odgovorila. A jesu neki...onakk, ma takva firma ti ni ne treba, a poslije budes vec nesto nasla. Ko hoce raditi uvijek nađe posao ;)

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:29

Jos samo da ovo iskomentiram, bebo i ja smo danas bili u Petrovoj u Ambulanti za medicinu dojenja, ostavljala sam uzorak mlijeka da vidim zasto mi ranica na lijevoj ne prolazi i usput smo obavili pregled dojki, uzv, pregled bebija, hvata i svega i stvarno preporucam toplo tko god ima bilo kakvih problema s dojenjem, neka se obrati prof.Pavicic Bosnjak, puno toga sam saznala, od toga da nebi trebala vise koristiti skoljke za sakupljanje mlijeka, do toga da imam pre jak refleks otpustanja(zato se bacaka na cici) i da ga moram podrignut u toku dojenja i ne drzat cicu gore s prstima da mu ne zatvara nos😆(treba pustiti, pa se on sam namjesti kako treba) i malo smo jos popravili hvat. Ide se na upitnicu dr.opce prakse, termin se dobije za par dana, pa eto, ako nekom zatreba. Dr.je pedijatar neonatolog i savjetnica za dojenje i stvarno si je dala truda sa nama.

• MARELA
    13. Siječanj 2022. 22:32

buhtlica34

E zašto to se moramo pozdraviti sa vrtićem 😬😬😬 ja se baš ne razumin u to pa ako mi možete objasniti? Mislim, nemam kome malu ostaviti, mogu je voditi sa sobom na posao slobodno onda 🙄

Koliko ja znam, upisuju se samo bebe koje do 1.9. navrsavaju godinu dana. A ostaje opcija privatnih vrtica koji znaju biti po 2 soma/mj ili teta cuvalica ili baka cuvaluca tko ima😄.
    Ak netko ima svjeziju info koja to pobija, pucajte😃

bumac95
    13. Siječanj 2022. 23:39

Marela točno to. Posla će uvijek bit :D samo sto se bližim 30. a staza ni godinu dana 😅 al dobro. Djecu odgajam, i to je nešto :P
    Buhtlica ne mogu sad komentirat za druge gradove jer ne znam, ali u Rijeci se u državni vrtić upisuju djeca koja do 01.09. pune godinu dana. I to bez iznimke. Frendici mi mala 07.09. rođena i nije uopće u obzir dolazila za vrtić.
    Tako da do sljedeće godine moramo čekati, kad će praktički imat pune dvije godine 😅
    A i to šta su cure napisale, teta čuvalica ili privatni vrtići su ipak pre skupi. Meni je placa kao učiteljici 4,500 kuna, i pola bi išlo na to. Grozno

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.