🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    13. Siječanj 2022. 09:23

Keto35

Sanjarka88 🤍

Prijavak noćnoj smjeni 🙌😁
    Oper mu nos svira 🙄 taman smo ga uspili sanirat pred koju dan.
    Jučer malo normalniji dan. Osim fucking spavanja , koliko god je puta zaspao na meni toliko puta se i probudio cim sam ga spustila 🙄
    Tommyfame jel zaspao? 😅 Lipo te čitati ovdje ♥️
    Bumac Dr. Browns ima najsporiji otpust da 😊
    Mom je kao preporuka oko 750ml al drmne on i 800.. mislim da tih 50ml gore dole nista ne znači
    Krštenje je nama nekad kroz 2mj. , Tako da spremam se u shoping 😁
    Mia kako je prosao pregled? A čuvanje? 😊
    LadyD bravo za kukove 🙌 mi idemo u ponedjeljak. I super za napredak ♥️
    MARELA ja se vraćam raditi nekad kraj 2024. g 😅😅😁 ako ne puknem s njih troje doma prije 🤣
    Daniella uh mogu mislit kako si se prepala kad si to vidila
    CarpeDiem svaki spavanac traje 3h? 😳 Ako je tako, ti si sretna žena 😁
    Kg me hb ne brinu, otisla sam i u minus 2kg , nije da se trudim 🤷🏻‍♀️
    Natalija curetku nek je sretan 4. Minić ♥️🥰

Da se nadovežem na kukove - samo da obavijestim,ako vam nije rečeno,dječja ortopedija je prebačena s Križina na Firule zbog covida … mi smo baš bili nekidan i sreća da sam zvala prije pa su mi rekli da se prebacilo…

Tnx na infu. Mi smo sad u pon. Privatno , u bolnici smo trebali biti 2.2.  no ipak neću ići. 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sanjarka88
    13. Siječanj 2022. 09:24

Tommyfame

Sanjarka88 🤍

Tommyfame

Sanjarka88 🤍

Jučer malo normalniji dan. Osim fucking spavanja , koliko god je puta zaspao na meni toliko puta se i probudio cim sam ga spustila 🙄
    Mom je kao preporuka oko 750ml al drmne on i 800.. mislim da tih 50ml gore dole nista ne znači
    MARELA ja se vraćam raditi nekad kraj 2024. g 😅😅😁 ako ne puknem s njih troje doma prije 🤣

Veli sat da sam zaspala u 4:17 i probudila se u 6:20 hahha sad radimo na uspavljivanju no.2
    Hahha a negdje moram doci tracati sina 🤣🤣❤️

🤣 Jadan Fran , svugdje se spominje 🤣

Btw i meni aplikacija kaze da smo u 3. Skoku 🤦🏻‍♀️

A sta ce kad mu je mama lajava 🤣🤭🤭

Koliko sam citala 4.skok malo duze traje..bar mi je u aplikaciji oznaceno od 15tj do 19tj. Mjesec danaaa 🥺🥺🥺🥺

Ovu info nisam trebala jos saznati 😅

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

SamoMalo
    13. Siječanj 2022. 09:39

Nemojte da vas minusi smetaju za setnje, nece nastetit bebama. U zg je oko 0 ovih dana ali je sunce, prekrasno je, mi secemo svaki dan 2 sata, malcu pase, bas lijepo odspava. Nema loseg vremena, samo lose obucene djece 

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 09:46

Tommyfame

CarpeDiemJoooj zavidim 🙈
    Moj jos uvijek ima spavanje ko prvi dan kad je dosao, znaci budenje 00-03-06, i to u minuti ne mogu vjerovati no eto 3:00 evo njega, i nikako da sekundu to pomaknemo. Mislim aj dobro mi dode jer sam mama izdajalica al realno mogu se ja izdojiti i u 4 🤣
    A ovaj skok sa 8 tj.sam bas primjetila kod njega, osim sto brutalno mentalno napreduje (drustveniji je, vise 'prica', skuzio je da imamo pse..) postao je ko neka cangrizava baba. Inace nije cvilavo dijete, vise je beba promatrac, sad zadnja dva dana samo place, prezderava se pa onda povraca, uspavljivanje traje satima..a stvarno inace nije takav.
    I odem pogledati na aplikaciju skokova kad ono Leap 2. Reko super! Jos i to! No ajde izdrzat cemo 🤭💪

Joj mi smo izbjegli grceve, vjerojatno jer je cijeli na tatu pa je povukao i jeb*cka crijeva da moze prdnut rafalku kad god zamisli 🤭🤣 no koristimo od pocetka sab simplex i biogaiu pa mozda i to nije na odmet.

MARELAta sam! Hahahha ja neznam no eto bas sam se nadala da cu dojenjem (izdajanjem) izgubiti nesto kg. Vratila sam ja svoju pocetnu kilazu, no ocekivala sam jos nesto extra 🤣 istina je da sam se za blagdane raskalasila pa sad kao aj pokusavam malo detoxirat se, ali eto..slusam price kako sve rapidno gube kg kod dojenja ja eto izdojim litru mlijeka dnevno i dobim pol kg 🤣
    A sad bas neke dijete i nebi, bila sam u trudnoci na dijeti 1800 kalorija pa kao pokusavam se voditi njome i izborom namirnica. Tek sam pocela pa budemo vidjeli 🙏💪

03:38 Fran je pojeo 130ml mlijeka i najodmorniji je covjek na svijetu, oci ko u sobe baca smile mami i ne vidim da ima u planu jos spavati 😖😏 veselje

Primjetim skok u tom smislu njenog napretka,  ali mi nije pretjerano puno drugacija,  placljivija,  nervoznija. Evo sada kad razmislim bila je koja noć da se malo češće budila pa cu to pripisati tome.
    Ne brini tako mi je i starija bila dobra pa je kasnije sve nadoknadila od prve godine pa dalje 🤣
    Biagiu i sab s.  i mi koristimo ali nisu od velike pomoći.  Jedino bih možda mogla promjeniti ad možda joj on smeta,  ali evo nadam se da ću opet povećati i proizvodnju kod sebe.

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 09:52

Sanjarka88 🤍

Jeste nekako je nastavila s tim ritmom još iz bolnice na neo, bila je najmirnija beba tamo.
    E sad možda još mjesec dana i očekujem polako da se to skraćuje ili da nestane skroz. A možda mi se posreci pa nastavi biti spavalica😅.
    Zamisli koliko je mirna, trenutno sredjujem cijeli stan generalno, a kuhinju i krečim 🤣🤣. Dok je starija u vrtiću, inace samo 4.5 h (smatram da je to dovoljno za njene 2 godinice), ali evo ovaj tjedan na 7 sati dok ja ovaj sav nered ne završim. 🙈

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 10:25

Krštenje nadam se i planiram na ljeto,  čisto da se najbliže zvanice usklade sa slobodnim vremenom, i da bude negdje na moru na otvorenom.
    Povratak poslu kako za sebe radim, uvijek nešto odradim i sada od kuće sa laptopa ali zvanično cu se vratiti sa njene 2 godine. 
    Preporuke su sa 3 navršene godine, kako je i najbolje za dijete. E sada naravno da većina roditelja nema tu mogućnost da ostane kuci do djetetove 3 godine, pa je sa dvije i godinu ok.  Doduše sa godinu isto nužno zlo ali malo više obratiti na dijete pozornost tijekom slobodnih dana i sve se nadomjesti.
    Isto tako preporuke za roditelje koji nemaju izbora, a moraju na posao sa djetetovu jednu godinu,  bolji izbor od vrtica bi bila baka  npr. do djetetove bar 2 godine. 
    (Ako baka shvata svoju ulogu da je baka i ne počne pokusavati neke druge stvari, pretpostavljate na šta mislim... 😅😅). 
    Ako ne onda vrtic svakako.

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 10:32

buhtlica34

Jutro ekipa 😊
    Mi smo imale još jednu dobru noć, ali probudila se u 7, pa sad ima prvi drijemež 😎 ali nervira me to što nemam pojma koliko će spavati. Hoće li se probuditi u 23, 1 ili 3 prvi put. A uvik ista rutina prije, isto jede i sve… A ustalit će se jednom valjda..
    Što se posla tiče, nema šanse da bi se vratila prije kraja po rodiljnog, još mislim odmah i cijeli godišnji za ovu godinu iskoristiti, taman da je priviknem na jaslice. A i mislim s njom uživati na moru od 6 do 9 mjeseca, kad ću opet ovako moći?! Kad budem drugo dite imala isto će bit drugačije sve to, neću biti bezbrižna ko sa ovom trudnićom i moći se odmarati i ljenčariti, tako da treba to iskoristiti.
    Ja trebam gubit kile. 10 njih, do 5.mjeseca kad se udajem crkveno mi je rok. A baš mi teško ide, ubijaju me slatkiši. Sve ostalo držim pod kontrolom i jedem umjereno, ali slatko… Horor. Čak sam upisala online treninge, odradila ravno 1 do sad.. Meni fale moje šetnje, i da odem svaki dan prošetati sigurno bi to krenulo. Ali ne mogu sad ka je vani -6, kako ću sa njom po toj zimi? Evo ne znam šta bi rekla, samo znam da nešto moram pokrenuti. Žao mi moje robe sve broj 36, u ništa ne stanem 😐😒
    Popodne imamo pregled i prvo cijepljenje, opremila sam se čepićima, frescopadom ali nadam se da će proći bez kurenja. S obzirom kako je vrištala zadnji put kod doktorice, već se sad preznojavam…

Jesi li provjeravala hormone sada opet nakon poroda,  i zbog njihovog disbalansa se trazi slatko (ako uzmemo u obzir da nisi od prije slatkoljubac). 
    Ako imaš dobru toplu  vreću za kosaru kolica i skafander za bebu ništa mu neće biti. 
    Kod nas je duplo veći minus,  ali dnevna nekada zna biti uvijek minus 3,4 , pa izadjem prosetati, kao i sve mame. (Slikati ću vam prizor mama, na snijegu i ledu sa bebama 🙈😅. )Samo ih obje dobro zabundam. Čini mi se da su tako zdravije nego dok su bile stalno kuci 😅

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 10:38

MARELA

Btw…ima li koja da treba skidat kile, a da to bas i nejde samo od sebe😅😅😅? Znaci onakk…ja sam racunala na dojenje i tu neki lagani gubitak, ali problem je sto sam gladna ko vuk stalno, bas se moram kontrolirat, nisam ni grama izgubila do sada, ponajvise sada zbog blagdanske spize, ali sad vec zbrajam i oduzimam kolko imam vremena do ljeta i sve mi to nes malo vremena, a puno posla.
    Ne stignem uopce planirat obroke :/ tj…isplaniram ja, pa ne stignem cesto skuhat i onda sve nes na brzinu i bezveze :/// ima netko bolji approach problemu?😄😄

Apropo obroka, ja ti uvijek imam na keca (sto bi u žargonu rekli) desetak super brzih , i zdravijih recepata koje me spašavaju dok mi je hendlanje s njih dvije nemoguće.
    Na kritične dane spremim njih, a taman i starija može jesti s nama pa mi to bude super, a i ja redovno i zdravo jedem. Ako hoćeš mogu ih podjeliti, pa ako ti se što svidi možeš praviti u guzvi.
    I organizacija me jako spasava, idem u mjesečnu nabavku i za cijeli tjedan od prilike imam u planu sta praviti, pa tako da uvijek imam sve potrebne namjernice i odmah startam bez izazaka vani. 
    Jedino povrće uzmem baš svježe 2x tjedno (tj muz).

• buhtlica34
    13. Siječanj 2022. 10:54

Ja ću baš danas pitati doktoricu da li da prestanem davati njoj Biogaiu, jer ona inače nakon svakog obroka kaki, a kad joj dam Biogaiu nakon. Toga ima jednu baš obilnu kakicu, ne znam jel to previše kakice 😅😂
    Carpe, nisam vadila hormone, za sad mi se još ne čini kritično, malo sam više preopuštena. Ali svakako to mislim napraviti jer idem uskoro na sistematski, pa ću onda u sklopu toga. Što se tiče skafandera, imam, I u obliku vreće i u obliku odjela. A ništa znači navuć je I oko podne kad je najtoplijem u šetnju! Pa mi smo do Zagreba, tu je sad - 6 vani 😬
    Cure, kako ispravno inhalirati bebu? Koliko fiziološke staviti, koliko duho inhalirati I koliko često? Čisto da znam. Dobili smo na poklon onaj Omron aspirator I inhalator, pa da znam kako ispravno koristiti to. 

CarpeDiem.
    13. Siječanj 2022. 11:04

buhtlica34

Ja ću baš danas pitati doktoricu da li da prestanem davati njoj Biogaiu, jer ona inače nakon svakog obroka kaki, a kad joj dam Biogaiu nakon. Toga ima jednu baš obilnu kakicu, ne znam jel to previše kakice 😅😂
    Carpe, nisam vadila hormone, za sad mi se još ne čini kritično, malo sam više preopuštena. Ali svakako to mislim napraviti jer idem uskoro na sistematski, pa ću onda u sklopu toga. Što se tiče skafandera, imam, I u obliku vreće i u obliku odjela. A ništa znači navuć je I oko podne kad je najtoplijem u šetnju! Pa mi smo do Zagreba, tu je sad - 6 vani 😬
    Cure, kako ispravno inhalirati bebu? Koliko fiziološke staviti, koliko duho inhalirati I koliko često? Čisto da znam. Dobili smo na poklon onaj Omron aspirator I inhalator, pa da znam kako ispravno koristiti to.

Preporuke u bolnici kada sam ja bila sa malenom su bile, jedna ampula fizoloske (1.5 - 2ml.) Možeš uzeti malu špricu pa navuci 2ml ako nemas ampule. (Ja koristim niveine ampule fizioloske)
    Svako 4h  nekih 5 minuta dok voda ne ispari jel. To ako su bas jako bolesni,  ako ne (samo malo nosic) 2 x bi bilo savim dovoljno, pogotovo pred spavanje.
    P.s kod nas je danas -12, sunce grije, djeca iz vrtića su vani 45 minuta 🤣🙈🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.