🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    02. Siječanj 2022. 09:19

* odnosno prije 2god...sad ima vec 2 i nes sitno jel 😄

Endzrue
    02. Siječanj 2022. 09:35

Sanjarka88 🤍

Btw Endzrue moj P. Je isto avion od djeteta 😅
    S 13mj je slago rečenice… Cjepljen je.
    Ne vidim zaista tu negdje poveznicu.

Nije bila poveznica s cijepljenjem nego sa hipertonusom (upozoreni smo da će možda biti problema sa hranjenjem i govorom.) htjela sam reć da smo prvi put sami odgodili da bi s 3mj bili poslani fizijatru di je svakako odgađano dok se ne vidi jel blagi problem i na kraju nismo ni cijepili još uvijek. Ne sviđaju mi se 6u1 cjepiva. Na pitanje može li posebno ili barem 3u1 ne može jer ih ima samo vani. Ne i u nas.. A sa 6u1 plus još pneumokok ne planiram cijepit djecu. Pokušat ćemo naručit izvana (može se)
    Nisam antivakser al vjerujem u slobodu izbora i da u dogovoru s doktorom mogu napravit plan šta i kako a ne da svaki pregled idem s grčem oće mi se prijetit il ne

SamoMalo
    02. Siječanj 2022. 09:48

Ja sam svoje cijepila sa redovnim plus dodatnim i s tim sam ok. Nikakvih reakcija, stariji u zivotu nije imao nista jace od temp par dana i smrkavog nosa (ovo pripisujem dijelom i prevenaru jer ne od 1g u kolektivu). 
    Ali s druge strane, ja sam kao mala imala tesku rekciju na penicilin, jedva ziva ostala. Tako da se ja antibiotika jezim... fala bogu jos ga klinci nisu nikad trebali uzimat jer mislim da bi panicni napad dozivjela 

Zara7
    02. Siječanj 2022. 09:55

Jutro cure 🤗
    Kad sam radila u ranoj intervenciji, meni su često dolazili roditelji s djecom s autizmom koji su tvrdili da su promjene nastale nakon cjepiva (regresija komunikacijsko-jezično-govornog razvoja u smislu da je dijete koje je s 10 mjeseci zvalo mama, tata izgubilo riječi, kontakt očima itd.), čak mi pokazivali snimke prije cjepiva. S druge strane, ja nisam djecu vidjela prije cjepiva tako da ne mogu objektivno procijeniti djetetov razvoj prije nego što su došli meni, ali iz poštovanja prema roditeljima nikad ne bi tvrdila da su to samo teorije zavjere. Činjenice jesu da je lik koji je napravio to "istraživanje" u kojem povezuje cjepivo s autizmom opovrgnuo sve svoje dobiveno i rekao da je falsificirao sve podatke (a i istraživanje mu je bilo na uzorku od 12 djece) i da je dansko istraživanje na uzorku od 600 000 djece pokazalo da nema korelacije cjepiva i autizma (čak ni u smislu tog trigeriranja ako postoji genetska predispozicija) i činjenica je da se autizam razvija, tj prepoznaje baš oko dobi cijepljenja MoPaRu, ali to najčešće ima veze s tim da se očekuje da u toj dobi dijete progovori, maše pa-pa, ima gestu pokazivanja itd. što kod djece s autizmom izostaje i što roditelj lako prepoznaje kao problem. Znakovi autizma kod manjih beba su puno suptilniji jer još nema riječi i gesta pa roditelji teže prepoznaju i uvide problem tek nakon godine dana (pogotovo jer djeca sa spektra najčešće imaju uredan motorički razvoj). E sad, jedno su naravno činjenice, a drugo stvarni život, svatko neka radi kako i što vjeruje da je najbolje. Ja ću prva procijeniti i odlučiti što ću kad za to dođe vrijeme. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Zara7
    02. Siječanj 2022. 10:02

Meni je bebač na ovo 6u1 cjepivo dobio temp 39.6 rektalno i to doslovno isto u sekundi, baš sam se bila prepala. Al brzo se i spustila, sljedeći put ću preventivno dati pola čepića Lupoceta. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

• Mia38
    02. Siječanj 2022. 10:22

Endzrue

daniella2207

Ni meni ne otvara ,mislim da nije uploadana slika.Mi isto imamo rijetku stolicu bas me zanima..Ja sam prvi put sada u stolici koja je bila bas sluzava i zuta,vidila crvenkastu sluz, malo ali je bila, je primjetio tko kada u stolici tako nesto?

Može biti kapilara ako je bila eksplozivna a može biti sluz plus kapilara krvi alergija na kravlje mlijeko. To ugl s tim povezuju. Uprati da li se ponavlja. Sluz može bit i ako je nedavno beba bila prehlađena pa izbacuje na taj način preko stolice

Da, to sam citala da šlajm izbacuju kroz stolicu ili povrate tako da mozda je to..

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    02. Siječanj 2022. 10:39

Jutrooo curkeee...sto se VAKCINA tice ja cu svog bebca vakcinisati...jer sto ce se desiti,desit ce se i bez vakcine...ovdje u DE je ta 6u1 prepolovljena...moj je dobio jednu bociku u nogicu i jednu ampulu popio...sutra imamo drugu dozu...
    Nadam se da ce sve dobro proci...

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Angelly
    02. Siječanj 2022. 10:55

Pa bas to, a ipak stitimo djecu koja iz ovog ili onog razloga ne smiju primit cjepivo

• Mia38
    02. Siječanj 2022. 11:42

https://ibb.co/0tF4rGP
    evo prvi pokušaj uploadanja slike, valjda sam uspijela... ovo smo mi s 2 mjeseca

• buhtlica34
    02. Siječanj 2022. 11:50

Mia38, supeeeer ste 😘
    Sto se cijepljenja tiče, ja cu Milu cijepiti, od mojih bližnjih nitko nije ima nuspojave, pa cu se voditi time da ce i s njom sve biti uredu 😊
    Ja se ljudi moji ukočila cila, ne znam sta da radim, cas me boli li a strana vrata, čas desno dolje u križima, baš sam ubijena... Tuširam se vrelim vodom pa mi malo lakše bude.
    Ja od sutra počinjem vježbati, i baš se jako radujem. i krećem kuhati pa mogu utjecati na to da jedem malo zdravije neg do sada.. I dalje mi je kuća puna slatkiša, pa ce bit najveći problem oko toga se kontrolirati, ali dobro, pokušat ću. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.