🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavabosanka
    16. Studeni 2021. 12:26

Ženice hvala vam svima na podršci i na riječima utjehe❣❣ 
    Ne kažem da sam ja divna i sjajna jer nekad stvarno ne stignem skuhat i spremit ako on cijeli dan visi na meni ili ako smo imali lošu noć pa jedva čekam da zaspi da bi i ja mogla zaspati. I ljuti i mene to kad je drlog u stanu i nema kuhanog. Inače kad ne popije je dobar, al kad popije katastrofa. I još uvijek nekad ne kuži da se mi moramo prilagoditi bebi, a ne bebač nama. Njegovi starci su se inače rastali jer su oboje pili, a tata je uvijek radio mama bila kući sama s klincima i sad o njoj svekar priča sve najgore. I uvijek je pričao kako ne želi kad dobijemo bebu biti ko oni i da ima školu, a ne želi biti ni ko moji jer su se oni isto svađali i imali smo dogovor da nećemo i da učimo iz njihovih grešaka. Što se tiče financija nije da nam fali al je on navikao da je tu i moja plaća koja se trošila na luksuz i trgovinu a njegova ostajala za račune. A on plaća dom mami u Hrv. 500 € jer je njegov brat retardiran i neodgovoran i misli da mi imamo para jer smo u DE pa mozemo. Znači pola moje plaće, a sad kako nema moje plaće i kako su cijene buknile to se osjeti itekako. Al ja sam u početku prije neg što smo dobili dijete uvijek govorila da će nam financije bit drugačije kad beba dođe i da se mora naviknut na to. Sad samo čekam kad mu se nedaj Bože i tata razboli pa ćemo za njega morat još više plaćat jer jebi on neodgovoran i nema ni zdravstvo, a ni dana radnog staža(radi al ovako) 😒😒 I onda on pizdi jer moji kao imaju para jer tata se stvarno muči i trga po bauštelama da skupi i da se jednog dana nebi mi morali skrbit o njima. 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

bumac95
    16. Studeni 2021. 13:59

Cure ostala sam vam dužna o razvojnim skokovima napisat iz knjige. Probat ću sto kraće jer kao sto znate imamo sto obaveza dok djeca spavaju 😂
    1. skok - 5. tjedan
    Znakovi: Nemir, plac, odbijanje spavanja bez nekoga, želi se nosit, često cica…
    Promjene koje se događaju nakon skoka (ne kod sve djece i to vrijedi za sve skokove): gleda stvari duže, sluša, prvi osmjeh, duže je budno, pravilnije dise, rjeđe povraca i podriguje, prvi put place pravim suzama.
    2. skok - 8. tjedan 
    Znakovi: Postaje zahtjevnije, češće i duže place, zahtijeva vise pažnje, može izgubit ili povećat apetit, držanje za vas prilikom odvajanja, kratka spavanja, citiram “može plakati i samo plakati” 😂
    Promjene: želi biti aktivniji, uspravlja glavu, okreće se s boka na trbuh/leđa, udara nogama i mase rukama, trzavim pokretima udara viseće predmete, izvodi grimase, pokušava uhvatiti predmet, drži igračku, otkrića sake i stopala, promatra izraze lica, uziva u slušanju glazbe/zvukova, počinje stvarati glasove ah,uh,eh,mmm, “pjeva” s vama..

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    16. Studeni 2021. 14:12

3. skok - 12. tjedan
    Znakovi:češće place, želi da ga se zabavlja, nema apetita, stidljiv postaje, vise se privija uz nas, slabo i kratko spava, Tise je, manje je živahno, češće sisa dudu/palac
    Promjene: ne treba mu vise držat glavu, pomiče glavu s jedne na drugu stranu, prati pogledom predmet, može s leđa na trbuh i obrnuto držeći se za naše prste, gura nožne prste u usta, hvata i drži predmete, može protresti zvecku, proučava svoje ruke i igra se sa njima, stavlja predmete u usta, trlja igračku o glavu, kreve vrištati, stvara mjehure od sline, počinje pokazivati znakove dosade 
    4. skok - 19. tjedan 
    Knjiga kaže najburniji skok od svih 😂
    Znakovi: češće place, razdražljivi je, želi vise tjelesnog kontakta, loše i kratko spava, gubi apetit, tiši je, manje je živahan, ima naglašene promjene raspoloženja..
    Promjene: prevrće se sam s leđa na trbuh i obrnuto, diže stražnjicu, pokušava puzati, podržava se podlakticama, plaži jezik, hvata predmete, prebacuje predmete iz jedne u drugu ruku, stavlja predmete u usta, prepoznaje igračke/osobe, baca igračku na pod, reagira na odraz u ogledalu, reagira na svoje ime, stvara nove zvukove, ispruži ruke da ga podignete, mljacka ustima kad je gladno, pljuje kad mu je dosta hrane

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    16. Studeni 2021. 14:15

Uglavnom. Knjiga se bavi teorijom da sva djeca prolaze kroz iste razvojne skokove u slično vrijeme. Tjedni se gledaju prema terminu, a ne prema rođenju. Neće sva djeca imati u isto vrijeme sve znakove, niti će nakon skoka moći sve ovo napraviti. 
    Nama je za sad prvi skok bio točan, a drugi počeo jucer i to toliko primijetim da nije humano. Dakle dva dana već ne spava oreko dana (uopće!!!) ma šta god ja radila. Zaspe na kratko i odmah dreka neka. Tako da se nama za sad ovo pokazalo točnim. Drugo dijete doslovno 😂
    Skokovi mogu trajat od jednog/dva dana, pa i do 10. Opet ovisi o djetetu. Sljedeći skok (5.) je tamo negdje oko petog mjeseca života pa ću ako vas bude zanimalo o njemu i idućima pisat nešto kasnije. Sad smo još daleko od toga 😂
    Eto, ako koju još šta zanima detaljnije neka pita pa ću napisat šta sam pročitala :D 

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

plavabosanka
    16. Studeni 2021. 14:43

bumac95

Uglavnom. Knjiga se bavi teorijom da sva djeca prolaze kroz iste razvojne skokove u slično vrijeme. Tjedni se gledaju prema terminu, a ne prema rođenju. Neće sva djeca imati u isto vrijeme sve znakove, niti će nakon skoka moći sve ovo napraviti.
    Nama je za sad prvi skok bio točan, a drugi počeo jucer i to toliko primijetim da nije humano. Dakle dva dana već ne spava oreko dana (uopće!!!) ma šta god ja radila. Zaspe na kratko i odmah dreka neka. Tako da se nama za sad ovo pokazalo točnim. Drugo dijete doslovno 😂
    Skokovi mogu trajat od jednog/dva dana, pa i do 10. Opet ovisi o djetetu. Sljedeći skok (5.) je tamo negdje oko petog mjeseca života pa ću ako vas bude zanimalo o njemu i idućima pisat nešto kasnije. Sad smo još daleko od toga 😂
    Eto, ako koju još šta zanima detaljnije neka pita pa ću napisat šta sam pročitala :D

Za prva dva je totalno istina. Mi smo paralelno sa skokom vodili bitku s grčevima. Sad je počeo spavati malo po danu vidjet ćemo do kad će to trajati.
    Samo što nas nekad uopće ne želi doživit zagleda se u neku igračku i mi mu pričamo on nista sve dok ne maknem i onda tek dozivi. I omiljeno mu je gledat u svijetlo😔

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Lollypop
    16. Studeni 2021. 15:35

bumac95

Ajmeee 🙈 skocit cu sa balkona zboh ovih skokova 🤣 mi prezivjeli prvi, sad nam je drugi.. Nikad necu zaboravit ona predivna prva 2 tjedna kad je spavao 

Lollypop
    16. Studeni 2021. 15:39

Trenutno spava samo u nosiljci/marami i u kolicima

SamoMalo
    16. Studeni 2021. 15:50

Moj isto, samo kolica i nosiljka  vani smo po 3h svaki dan a nije bas toplo. Moram se opremit zimskom opremom. I evo, sad u marami spava. Bar smo unutra, iako najbolje spava vani.

Angelly
    16. Studeni 2021. 15:56

Jel to knjiga wonder weeks? Ja sam skinula app wonder weeks s prvim (nekoh 30kn je bila)... al sad mi se tak neda aktivirat s malcem da se ne deprimiram 😂 

Pokloncic13
    16. Studeni 2021. 16:06

Hej žene ❤️ Kako prezivljavate ove dane? 
    Moje dijete je zamijenilo noć za dan sto u teoriji zvuci solidno jer spava puno prek dana,al posto imam i drugo dijete doma koje me treba..znaci spavanja nema-nada-ništa-niente 🥴
    Aliiii mislim si,nisam pila kave,danas ću preduhitriti sranje pa ću popiti kasno,možda neću kljucati 😅
    ——-
    Bila nam je parronazna danas. Ema je od prošlog utorka kad smo stigle doma dobila 190gr.
    Iliti vratila je porođajnu težinu plus 30gr.
    Posto jede kombinirano dojenje i ad,očekivano jel.
    Žena kaže da bi ona na svoju kilažu trebala dnevno unositi 600ml mlijeka,sto ja realno nemam da vučem 3 dana cicu u svim smjerovima.
    I blago mamama kojima mlijeko u potocima ide 🤭🎉

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.