Hello mamasite 😊
Jučer nisam stigla pisati pa imam zaostataka a nisam Bog zna sta ni zapamtila 🤪
Hvala svima na savjetima za cice. Ručnim izdajanjem smanjim si pritisak i bolja je situacija. A i kupus je u pripravnosti 💪
MARELA spava na meni jer čim ga spustim budan je. Ima par perioda budnosti tokom dana gdje lijepo gleda i prati sve. Ostatak visi po meni. Nece sam nikako. Mislim da ga negdje legnem i da zaspe sam od sebe da bi u nesvjest pala od šoka 🤣 bila bi zadovoljna da zaspe na meni pa nastavi spavati dok ga spustim al neće pa neće 😑 osim na trbuhu tako spava bez problema al nakon svega pročitanog na googlu izbjegavam jer sam prestravljena 😑
Svaka ti čast koliko se trudis oko dojenja i izdajanja 💪💪💪 daj mi reci kako ide mlijeko dok se ručno izdajas?
Kod mene to kap po kap pa vječnost. Da na taj način punim bočicu mislim da bi cijeli dan cijedila jedan obrok 😒
Kg - zatrudnila sa 54, isla rodit sa 7-8 u plusu. Dosla doma iz rodilista sa 54.5, sad imam 53 😏
Trbuh - je ok, nije skroz ravan al budimo realni nikad nije ni bio 🤣
Tienna meni bude 2 dana bez krvarenja samo žuckasto smeđi iscjedak pa onda 2 dana se opet pojavi krv pa je sad evo opet nema 🤷🏻♀️ pratim.. dok ne boli, nema temp, ugrusaka, izljeva...a valjda je ok.
Dannna Ljubac tvom malom medi 🥰
Ani92 razumim te skroz... nadam se da ces nam se vratit 🤗
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Netko od cura je pisao za trnce u rukama. Imala sam ih zadnja tri mjeseca u trudnoći. I sada mi po noći znaju trnuti. Čitala sam kako je to sve normalno i najčešće nakon nekoliko mjeseci prođe. Meni je sada već manje.
Natipkala sam još čim sam vidjela, ali mi se bilo sve izbrisalo, pa sam odustala. 🤦🏼♀️🤷🏼♀️
Hej curke kako ste mi jutros? Ima li koja naspavana 🙈
Ja sam jucer imala neki depresivni dan, valjda mi se sve skupa spojilo, Lara nije spavala cili dan, L.je imala online nastavu, P.u skoli, muz na terenu, pa oko rucka, kuce, skole, ona stalno na rukama, zaspe, spustis je na sekund pocne plakat. Na kraju sam se oko 16h toliko rasplakala jer mi nista nije islo po planu, niti sam mogla rucat, ni posvetit se starijima, al na kraju je zaspala oko 16:30 pa sam se smirila 😔
Noc je pocela napokon ok spavat, buđenja svako 2-3h bez nekog velikog uspavljivanja, al radi nesto cudno 😄 ..spustim je u krevetic i 5-10min slusam neke zvukove ka da se muci oko necega i onda kad se primiri pogledam je i vidim da se spustila za sigurno 30ak cm dok ne bude skroz pokrivena poplunom preko glave, napravi sebi ka neki tunel, da je cila unutra, al da ipak ima zraka🙈
Ne znam sta da radim, ja je vratim nazad, al ona se opet muci sve dok se ne spusti i onda zaspe 😆😆
I sta vi radite s nocnim mijenjanjem pelene? Ona se obavezno pokaki bar 2-3 puta u noci (najcesce iza svakog podoja) 🤷🏻♀️
I da se nadovezem na karpalni, i dalje me boli ka i pred kraj trudnoce, prsti trnu i ne mogu ih skupit ni ispruzit svaki put kad se probudim 😏
Sanjarka88
Aha, nece zaspat ak ga ne drzis...ja se nebi zalila da mirno gleda okolo, ali ako ti stalno kmeci dok ga spustis, pa postane nervozan nakon 3h sto nije spavao, onda kuzim. Mi smo sad u toj fazi, poceo je promatrat aktivno kaj se događa i neeeema sanse zaspat tipa nakon hranjenja kak u pocetku znao samo se strovalit, stavila bi ga u krevetic i bok, sad se odmah probudi ako ga spustim i protest, tak da kuzim ako je tako, ja ga sad vecinu dana nanasam ili ga selim iz ljulje u kind, iz kinda na nas krevet, pa malo ruke, pa nosiljka i tako u krug. Posizim kad racunam da ce spavat i kak bum si napravila dorucak i kavu, a on budan ko dan i neda se drugacije neg na ruke🙃🙃 Jel ti starija sta pomogne ili joj je do onakk 🙄🙄? 😄😄
Sto se tice izdajanja, mislim da cu diplomirat skoro🙃u pocetku mi je isto islo kap po kap dok nisam skuzila kak trebam taj pokret izvodit, radila sam u principu sto i patronazna kada mi je dosla razbiti kvrge, znaci primim na gornjem dijelu areole i onda brzim pokretima pritiscem prema dolje i prema bradavici, slicno kako oni sisaju zapravo treba ici, i onda dok skoro nejde nis mijenjam lijevu, pa desnu, pa opet lijevu, pa desnu i dok mijenjam kao da iz ove druge se spusti jos mlijeka iz gornjih kanalica . Nakon nekog vremena mi je iz tih kapljica doslo do mlazova, kao da su se kanalici oslobodili i sad sprica. Ali, primjetila sam kad ga stavim da doji ili kad mi prođe vise od 4h od izdajanja i malo se prepune da kao da opet trebam to uprohodit 🙄 znaci nema preskakanja izdajanja/dojenja, odmah kazna🙃. Show...evo jutros mi se razderao u 7 a ja ko zombi, rekoh ides mi na sisu, pa makar bilo zadnje😅 i dojio na sesirice dosta dobro, ali me izgrizao uhh, samo me L sesiric malo spasava od katastrofe, ne zelim zamisljat uopce kaj bi bilo bez.
Mislim da cu svakako furat ovako jos mj dana dok god je kolicina izdojenog 70 do 100ml ponizdajanju i dok nemam vise od 5 izdajanja dnevno, to mi je ok, a sa starijim sam uspjela dojiti normalno tek sa 2,5mj kada mu je glavica postala malo cvrsca i mogla sam ga lakse namjestiti, pa ko zna...mozda i u tome ima neka caka. Sad se sve nes mulja, on je jako nervozan kad je gladan i vecinom urla, a dok ja postavim jastuk ispod njega, postavim njega u ravnu liniju, stavim sesiric, pada glava, rucice uvijek tu negdje jos nagurava, pa mi frkne taj sesiric dolje...ma bjezi, ko bi i ulovio pravi hvat😅poslije to ide malo urednije, pa eto, vidjet cemo, sta bude bit ce.
Ja sam jucer imala neki depresivni dan, valjda mi se sve skupa spojilo, Lara nije spavala cili dan, L.je imala online nastavu, P.u skoli, muz na terenu, pa oko rucka, kuce, skole, ona stalno na rukama, zaspe, spustis je na sekund pocne plakat. Na kraju sam se oko 16h toliko rasplakala jer mi nista nije islo po planu, niti sam mogla rucat, ni posvetit se starijima, al na kraju je zaspala oko 16:30 pa sam se smirila 😔
Noc je pocela napokon ok spavat, buđenja svako 2-3h bez nekog velikog uspavljivanja, al radi nesto cudno 😄 ..spustim je u krevetic i 5-10min slusam neke zvukove ka da se muci oko necega i onda kad se primiri pogledam je i vidim da se spustila za sigurno 30ak cm dok ne bude skroz pokrivena poplunom preko glave, napravi sebi ka neki tunel, da je cila unutra, al da ipak ima zraka🙈
Ne znam sta da radim, ja je vratim nazad, al ona se opet muci sve dok se ne spusti i onda zaspe 😆😆
I sta vi radite s nocnim mijenjanjem pelene? Ona se obavezno pokaki bar 2-3 puta u noci (najcesce iza svakog podoja) 🤷🏻♀️
Ja isto 'malo' zapadnem u ocaj kad mi je kuca ko da je bomba opala, isplaniram normalno bar pojest i skromono bar 2,3 stvari odradit, a ono ispadne da on nervozira cijelo vrijeme i dodje mi 13h a ja NISTA nisam takla, gladna, u đumbusu, bole leđa, a popodne kad stariji odđe iz skole jedva da ga stignem pitat kak je bilo i malo pomazit :/ Jucer je bio neki depresivac od dana, a i bebe su onda ocito nervoznije.
Joj, tebi je onda s ovim karpalnim jos gore. A jel ti samo u jednoj ruci ili u obje? Meni lijeva svakako, a povremeno se i desna prikljuci, najcesce kada ga dulje nosim ili hranim, pa bude pritisak. Uuuzasno neugodno.
Ja isto 'malo' zapadnem u ocaj kad mi je kuca ko da je bomba opala, isplaniram normalno bar pojest i skromono bar 2,3 stvari odradit, a ono ispadne da on nervozira cijelo vrijeme i dodje mi 13h a ja NISTA nisam takla, gladna, u đumbusu, bole leđa, a popodne kad stariji odđe iz skole jedva da ga stignem pitat kak je bilo i malo pomazit :/ Jucer je bio neki depresivac od dana, a i bebe su onda ocito nervoznije.
Joj, tebi je onda s ovim karpalnim jos gore. A jel ti samo u jednoj ruci ili u obje? Meni lijeva svakako, a povremeno se i desna prikljuci, najcesce kada ga dulje nosim ili hranim, pa bude pritisak. Uuuzasno neugodno.
Ma meni obe ruke, nista mi ne govori, al srica pa brzo prođe kad se probudim 😏
Ja sam imala trnce u trudnoci i evo dva mj nakon poroda vise ih ne osjecam u rukama, sad su tu samo upale od izdajalice i masaze cicki🤣🤣
I tjemenica nam je otisla od dva puta mazanja maslinovim, nadam se da se nece ni vrati.
Nama je danas otpao pupak🥳🥳🥳imam pitanje za vas koje dojite, jel vam se dogada da na jednoj cici dojite , a na drugoj curi mlijeko u potocima? Ja dnevno promjenim valjdA 5-6 potkosulja i grudnjaka
Meni se to redovno događa a u pocetku pogotovo. Ili kad on plače sise ko da osjete pa curi mlijeko na sve strane🤣 u pocetku sam u sat vremena mogla promijenit tri majice komotno🤣🤣
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Danna medo je preslatki😘😍 baš mi je drago da si se javila i da super napredujete🥰🤗
Trnci imam ih i ja uzasne nekad u obje ruke nekad samo u jednom, posebno kada ga dugo drzim na sisi. Počela sam koristit magnezij pa ćemo vidjeti.
Tjemenica mi imamo ljuštenje kose/kože glave i ne znam jel to baš ljuštenje ili je tjemenica al baš gadno nekad bude. I isto sam kao i Haru primjetila da mu kosa vise nije onako gusta i velika nadam se da mu neće sve otići jer mi je presladak ovako😔
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Sortiraj odgovore
Najstariji