Curke priključujem se ekipi…🤗🤗.
Prošli četvrtak sam rodila mojeg bumbara od 5170, i 54 cm… I da… Prirodni porod… Ostavit ću porod iza sebe jer sam dobila najlipšu nagradu… Dojimo,izdajamo, spavamo.. . Još se moram naviknit da bebe samo jedu i spavaju. Vjerovatno ću imat pitanja za vas, pa se nadam da ćete mi pomoć. 🤗🥰
Tonkica, svaka cast, prek 5kg, jel ti sve ok dolje? Moj je bio 4150, pq su mi gledqli usce maternice da li je u komadu nakon poroda😅😅
P.s. jedu i soavaju prva 3 tjedna, bas raspravljamo o skokovima u razvoju i ti se poslije vas brzo promijeni, tqk da uzivaj jos malo i spavaj kqad i on😄
A kao 3 punta imam vanjska šta je super, al trtica me boli aime... Baš kao da se slomila... Patronažna kaže da je i vrlo moguće to, al kao da to zna samo zarast kroz misec dana. Ma kriva im je procjena bila... Mislili da je beba oko 4 kg, ja sam im odma rekla da će biz veći al nisu me doživili. Virujem da bi išla na carski da se znalo koliki je. Bilo pa prošlo. Najviše me brine šta navodno ima blagu žuticu i nadam se da ćemo je se brzo riješiti. I moram ga budit za jest jer tako veća djeca znaju ostat bez šećera. U svakom slučaju me patronažna sve nešto ispripadala.
Hej curke kako ste mi jutros? Ima li koja naspavana 🙈
Ja sam jucer imala neki depresivni dan, valjda mi se sve skupa spojilo, Lara nije spavala cili dan, L.je imala online nastavu, P.u skoli, muz na terenu, pa oko rucka, kuce, skole, ona stalno na rukama, zaspe, spustis je na sekund pocne plakat. Na kraju sam se oko 16h toliko rasplakala jer mi nista nije islo po planu, niti sam mogla rucat, ni posvetit se starijima, al na kraju je zaspala oko 16:30 pa sam se smirila 😔
Noc je pocela napokon ok spavat, buđenja svako 2-3h bez nekog velikog uspavljivanja, al radi nesto cudno 😄 ..spustim je u krevetic i 5-10min slusam neke zvukove ka da se muci oko necega i onda kad se primiri pogledam je i vidim da se spustila za sigurno 30ak cm dok ne bude skroz pokrivena poplunom preko glave, napravi sebi ka neki tunel, da je cila unutra, al da ipak ima zraka🙈
Ne znam sta da radim, ja je vratim nazad, al ona se opet muci sve dok se ne spusti i onda zaspe 😆😆
I sta vi radite s nocnim mijenjanjem pelene? Ona se obavezno pokaki bar 2-3 puta u noci (najcesce iza svakog podoja) 🤷🏻♀️
Mijenjala sam pelenu dokle god je kakao noć. One savjete da pustim dijete u govancu nek spava mi je ajmeeeee. Sad više ne kaka pa ne mijenjamo
Dannamedo je preslatki😘😍 baš mi je drago da si se javila i da super napredujete🥰🤗
Trnciimam ih i ja uzasne nekad u obje ruke nekad samo u jednom, posebno kada ga dugo drzim na sisi. Počela sam koristit magnezij pa ćemo vidjeti.
Tjemenicami imamo ljuštenje kose/kože glave i ne znam jel to baš ljuštenje ili je tjemenica al baš gadno nekad bude. I isto sam kao i Haru primjetila da mu kosa vise nije onako gusta i velika nadam se da mu neće sve otići jer mi je presladak ovako😔
Raste im glava u širinu. Zato se kosa i rijedi. Tako je i mome sada. I isto se ljuštila glava . Ja sam koristila mustela pjenu preventivno. Klasičnu žutu tjemenicu nismo imali osim malo na obrvama i između njih na nosu. Ostalo je bilo samo ljuskice. Sad je napokon sve čisto i vidno mu je glava narasla. Valjda je zato i bilo ljuskica jer se sve širi i buja
Nego….
Druzenje s muzem 😁 bas ste striktno čekali prvi porod? 🙈
Mi smo nakon mjesec dana. Nismo čekali pregled
Zara
Evo mi jos nikako nismo imali ni crvenilo guze, koristim waterwipes vlazne marqmice i onda prebrisem samo suhom, nekad spricnem termalnom nakon svega i utapkam suhom. Od svojih cura znam da su sve do jedna koristile pavlovicevu mast, a inace crvenilo na vratu koje me izluduje jer se ne da prebrisati smiruje mi takoder la roche cicaplast.
Sex 😳 bila na pregledu, dao zeleno svjetlo al meni sex ni na pameti, osjecam se tako nikako… ovaj rez mi je oduzeo svu nekako volju po pitanju toga, nadam se da ce se vratiti.
Inace cure svaka cast na tolikim bebicama😱moja beba je bila 2970 i sivana i vani i unutra.🤦♀️
Bumac umirem🤣🤣🤣 zamislila sam kako to izgleda🤣🤣🤣
Tonkica dobro dosla🥰
Ljudi, pkako znate da vam je dijete dovoljno pojelo? Meni ona zaspe na sisi, mislim spava i dok doji, ali onda kad je uspijem probuditi ne pzeli jesti.
Ostavila mi je vagu patronažna ali ona danas nije uspila pojesti 60 ml svaki obrok, a ja imam mlijeka.
Luda sam, mislim da ću pasti u depresiju, jako me opterećuje to hranjenje. Plus spava po sat vremena i budi se gladna.
Ne znam što da radim.
Muž me pokušava umiriti ali ja sam napola luda. Kako kombinirati dohranu i dojenje? Poklončićmozes ti napisati, naše se bebe slične dobi
Vjerojatno vam je skok u razvoju. To što na vagi ne pokazuje jel popila ne znači da nije masni dio posisala. Razmak između dojenja bude 2.5-3.5 h.. Nekad sisaju svakih sat vremena nekad 3.5h. Zato kažu dojenje na zahtjev. Nekad je to da se maze nekad da se utješe nekad da jedu. Ako ne pojede 60ml možda pojede još idući sat vremena
Curee, jel ima neka problema i savjeta za pelenski osip?
Nama je pomogla bepanthen krema a ak ti to ne pomogne onda plymicol ua gljivice
Marela imaju i savjeti za roditelje. Napišem o tome kad ovaj moj odluci malo izac iz ruku jer mi je nezgodno jednom rukom tipkat i citat knjigu 😂
Zara smješno je i nama bilo. Ubilo nam trenutak 😂
Sljedeći put il sam dolje, ili nosim grudnjak 🤦🏼♀️😂
Koja je to knjiga?😄
Buhtlice moj ti je dobronamjerni savjet da se ne stresiras.. ovo kaj si opisala sam ja s prvim klincem radila. Zvala rode,unajmljivala vagu da ga mogu povagati nakon dojenja..doduše kod mene je stvarno i bilo malo mlijeka,to je i sad slučaj. Dakle ja joj dam i lijevu i desnu ako se ne umiruje od jedne i vrlo brzo nakon toga tipa 15min ona krene s ludovanjem gladnim i tu nastupa dohrana.
Uredno radim 90ml. Nekad pojede 50-60,znaci pocicala si je nekih 30-40,a nekad doslovno pojede svih 90 i to je najčešći slučaj.
Samo opušteno i smireno,bebili to osjeti 🥰❤️
Ja sam sretna dok god nešto mlijeka mogu ponuditi,neću odustat uvaljivat cicu,al mi je primarno da je ona sita i da dobiva na kilaži.
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Endzrue I Poklončić13 hvala puno na savjetima. Malo sam se smirila I skuzila da zabrijavam skroz. Trebam jednostavno slušati svoj instinkt i bebu, i sve će biti u redu 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji