Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    27. Lipanj 2021. 09:38

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Dobro jutro okruglice ❤ da li se kojoj desavalo da pije tablete za nisko zeljezo i poslije toga ima crnu stolicu 🤔? Vec drugi dan mi je crna a 4.dan kako pijem tablete 🤷

Prepisujem samo tabletama jer nema sta drugo da bude ( nadam se)…ako se nastavi da se javim ginekologu ili kucnom?

Hvalaaa drage moje…ugodnu nedjeljuu zelim ❤❤❤

Jutro. Većinom to bude od željeza ili dijareja ili opet druga krajnost zatvor, ili tamna stolica, predpostavljam da pijes tardyferon ili nešto slično iz ljekarne. 
    Oko 2 godine nadoknadjujem željezo i nemam tih problema od kako sam prešla na bio aktivno željezo uz C liposolmal.
    Vidi sa dr. da ti promjeni tablete  ili jednostavno predji na biljne suplemente željeza. 
    Cure želim vam svima ugodnu nedelju, mi čekamo doručak pa cemo ispuniti dan šetnjom. 

url=https://lilypie.com]

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    27. Lipanj 2021. 09:51

CarpeDiem.

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Dobro jutro okruglice ❤ da li se kojoj desavalo da pije tablete za nisko zeljezo i poslije toga ima crnu stolicu 🤔? Vec drugi dan mi je crna a 4.dan kako pijem tablete 🤷

Prepisujem samo tabletama jer nema sta drugo da bude ( nadam se)…ako se nastavi da se javim ginekologu ili kucnom?

Jutro. Većinom to bude od željeza ili dijareja ili opet druga krajnost zatvor, ili tamna stolica, predpostavljam da pijes tardyferon ili nešto slično iz ljekarne.
    Oko 2 godine nadoknadjujem željezo i nemam tih problema od kako sam prešla na bio aktivno željezo uz C liposolmal.
    Vidi sa dr. da ti promjeni tablete ili jednostavno predji na biljne suplemente željeza.
    Cure želim vam svima ugodnu nedelju, mi čekamo doručak pa cemo ispuniti dan šetnjom.

Pijem Fero Sanol 100mg...predpostavljam da mi je od njih...ne bih ja njih pilaa,uzimala bih sve domace imam dosta pripravaka za zeljezo ali zbog glupog Gestacijskog dijabetesa ne mogu nista 🤷🤷🤷 reci cu na kontroli iducoj za ovaj problem...necu da panicim odma heheh

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

CarpeDiem.
    27. Lipanj 2021. 10:44

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

CarpeDiem.

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

Vidi sa dr. da ti promjeni tablete ili jednostavno predji na biljne suplemente željeza.

Pijem Fero Sanol 100mg…predpostavljam da mi je od njih…ne bih ja njih pilaa,uzimala bih sve domace imam dosta pripravaka za zeljezo ali zbog glupog Gestacijskog dijabetesa ne mogu nista 🤷🤷🤷 reci cu na kontroli iducoj za ovaj problem…necu da panicim odma heheh

Onda se konsultuj sa dr da ti promjeni neke druge tablete koje će ti možda više odgovarati. Imaš i tablete na biljnoj bazi pa ga pitaj za nešto takvo,  a da je u skladu sa gestacijskim. Ako ti baš baš pravi probleme sa probavom pauziraj dan dva, pa opet nastavi do kontrole. Ne brini nije ti to ništa za brigu,  ne paničari 🤪❣

Angelly
    27. Lipanj 2021. 11:10

Pozz cure, citam vas al rijetko pisem 😅😄 
    Uz ove sparine najradije bi sam lezala pod klimom a ne smijem zbog malca koji odma pocne balavit zbog klime, al dobro jos malo pa idemo na more. 
    Ja se dost dobro s kilama drzim za sad +1.5, al vjerojatno jer me moj malac koji je stalno u pogonu drzi u formi. 

Tonkica111
    27. Lipanj 2021. 12:53

Cure evo da se opet nadovežem na kilažu i vitamine koje pijem... Naime stala sam pit elevit natal... Pit ću ga onako po procjeni kad malo prehrana šteka, i naravno da od tad nisam grama dobila... Još sam i skinila kilo... Znači dogodilo se tako u prvoj i sad u drugoj trudnoći... Meni očito ti vitamini ne pašu i tako utječu na mene tj. debljaju... Nebi tila sa sigurnošću reć da je do toga al eto išla sam baš provjerit ako stanem pit oće li opet kilaža stat, i stala je. Ne znam... 🤷‍♀️🤔

Pokloncic13
    27. Lipanj 2021. 14:15

Hej drage moje..ja vam nisam sramotno dugo pisala,bas mi je privatno dar mar,suprug se odselio u drugu državu,bila mi je godišnjica anđelu,ja se s klincem vratila k svojima,mama mora hitno na operaciju za koji dan tak da ili mi nije bilo do pisanja,ili nisam stigla prdnut..a tek neću stići kad se ona bude oporavljala..ali nek samo sve prođe u redu 🙏

Inače smo nas dvije super,čeka nas pregled 1.7 koji naravno nisam prijavila pa me i u vezi toga lagano lovi fjaka hoće li biti sve u redu..odradili smo testove senzibilizacije i markere,sve je u redu..udarce osjetim od točno 16tt pa mi je utoliko lakše..trbuh čak i nije nekaj veliki s obzirom da mi je treća trudnoca,vise sam se dobila već u struku i od pupka naniže 🤣
    Ne znam jeste li vidjele,Mali zakladi spremaju black friday od 1-4.7 pa ako nešto planirate piknuti,čekajte tih do 50% 😊

Nadam se da vi moje kontinentalke izdržavate vrućine ❤️🤪

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

Rita37🤰
    27. Lipanj 2021. 14:22

Sanjalica5   potpuno je normalno imati takvu stolicu.. Ferro sanol sam pila godinama i takva je bila.  . Sad u trudnoci pijem cisto zeljezo (bez drugih vitamina kako ih ima Ferro sanol)… I pijem femibion 2.      Ako nemas drugi tegoba za stolicu ne brini.     Meni je rezerva zeljeza ferritin uvijek nizak zato imam terapiju….  Curke lp svima!!! 🍀 Kontrola u utorak pa javim se… 

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    27. Lipanj 2021. 15:10

Rita37🤰

Sanjalica5 potpuno je normalno imati takvu stolicu.. Ferro sanol sam pila godinama i takva je bila. . Sad u trudnoci pijem cisto zeljezo (bez drugih vitamina kako ih ima Ferro sanol)… I pijem femibion 2.   Ako nemas drugi tegoba za stolicu ne brini.  Meni je rezerva zeljeza ferritin uvijek nizak zato imam terapiju…. Curke lp svima!!! 🍀 Kontrola u utorak pa javim se.

Nemam nikakvih drugih tegoba...samo sto je bas crna stolica i odmah sam shvatila da je od tableta...hvala Bogu za sada je sve uredu i secer ne prelazi granicu koju ne bi trebalo i takoo... ❤

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Mišić
    27. Lipanj 2021. 15:36

Okruglice, je li se topite? 😂☀️🌞
    Meni aplikacija (pregnancy +) pokazala da sam usla u 8. mjesec. Eeeeej! Kud prije?? 🤪 u soku sam koliko mi vrijeme leti, hahhahahaha 😆
    Endzrue izdrzi!!! 🤗🤗 skroz suosjecam za taj dio s prehladama, meni su isto stalno sinusi zatvoreni, nadam se da ce biti bolje kad rodimo 😆 Drzi se! 🙂

CarpeDiem.
    27. Lipanj 2021. 15:50

Rita37🤰

Sanjalica5 potpuno je normalno imati takvu stolicu.. Ferro sanol sam pila godinama i takva je bila. . Sad u trudnoci pijem cisto zeljezo (bez drugih vitamina kako ih ima Ferro sanol)… I pijem femibion 2.   Ako nemas drugi tegoba za stolicu ne brini.  Meni je rezerva zeljeza ferritin uvijek nizak zato imam terapiju…. Curke lp svima!!! 🍀 Kontrola u utorak pa javim se…

Uz adekvatnu dugogodisnju terapiju feritin ne bi trebao biti nizak, tj. trebao bi biti bar na pola vrijednosti od predviđenih granicnih (visih). To bi ukazivalo da se ne skladisti i ne transportira kako treba, može biti do crijeva, želuca, jetre. Pogotovo ako ti pokazuje navodno dobro željezo čak i više,  a feritin nikao da dignes. Dugo sam vec kuburila sa niskim feritinom i željezom do adekvatne terapije i odgovarajuceg doktora koji je baš detaljan. Imala sam crnu stolicu nekada, sada više nemam jer se željezo pravilno apsobrira i transportira. Nije bit da ga više ode kroz stolicu nego gdje treba,  a feritin stagnira ili se malo poboljša. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.