Cure koje ste 11 tjedana pa na više imam pitanje 😀
Da li i sada osjećate u trbuhu kao onaj čudan osjećaj tipa grčevi ali nisu grčevi nego kao da se nešto događa 😀 neznam kako bi to objasnila.. al te grčeve sam imala skroz na početku i sad me opet hvata zadnjih dana…to bi trebalo biti širenje maternice, tako nešto sam čitala
Napetost, u doslovnom smislu te rijeci 🤣 i ta tvrdoca dolje, točno pod rukom osjetim gdje je maternica
Ja jos ne osjećam maternicu, vjerovatno će doći i to uskoro 😀
Ovako osjećam baš kao da mi je beba iznutra rasteže haha stvarno neznam kako to objasniti
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Hvala vam svima puno,bas volim ovaj forum olaksate mi brige ♡
Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤
Znate da ginekologa možete i mijenjati?
Nije vam to mama pa da se ima šta ljutiti na vas. A ako trebate biti na komplikacijama, mora vam produžiti - nije to njena dobra volja.
Mozemo, ali ne mozemo jer nitko u Zgu ne prima nove 😅
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Cure, evo da se ja javim poslije pregleda.
Sve je u redu, hvala Bogu ❤
Nekako sam bila zabrinuta ovih dana.
Pregled nije dugo trajao. Rekla mi je da se vide obje polovice mozga, obje očne duplje, ruke i šake, trup, želudac, noge. Srce kuca. I da je sve ok 🌸😊😊
Pitala sam mjeri li se nuhalni nabor. Rekla je da se to radi samo ako se odlučiš na kombinirani probir ili neki takav test, a ja sam na prvom pregledu da ne želim pa se to ne radi.
Mislila sam da je to neka rutinska stvar, al ok.
Ali je rekla da nije u redu da bi se to vidilo iz aviona na UZV.
—–
Moje nalaze je dobila elektronski od DZ, valjda je sve u redu pošto mi nije ništa rekla. Samo da nastavim piti Folacin i prenatalne vitamine koje mi je propisala na prvom pregledu.
Još sam dobila uputnicu za urinokulturu.
—–
Sljedeći pregled 27.04. 😊
Super da je sve dobro, neka rako bude i dalje 😊😊
Hm, nuhalni mi je meni soc gin izmjerila, a to je doslovno sve sto je rekla na tom pregledu u 12. tjednu, sve ovo sto ti spominjes plus zile, pupcana, protoci, otkucaji itd. mi je privatnica odradila na pregledu tjedan dana kasnije. Također nisam isla na kombinirani, tj nisam vadila krv, samo uzv. Mislim da nuhalni mjere bez obzira na to.
S obzirom da sam čitala tu da curama mjere oko 12 tt, pretpostavila sam da je to nešto što se radi rutinski. Da nisam pitala ne bi mi ni rekla.
Ali ajde, ovaj put je bila bolja nego na prvom pregledu. Govorila mi je sve što vidi.
Ne znam bi li se možda tamo iza Uskrsa naručila kod privatnika. Tada ću biti cca 14 tt.
Do sljedećeg njenog pregleda je 5-6 tjedana.
Šta vi kažete, cure? 😊😊
Mislim da je dobro otici i privatno, bar za sve nas koje nemamo bas neke temeljite i pouzdane ginekologe, posebno te vece preglede u 12. i 20. tjednu kad se radi anomaly scan. Ja sam prvo mislila tako, a sad s obzirom da nista kod svoje ne saznam, idem svaki mjesec privatno. Bar sam mirna i imam koga pitati sve.
Paralelno ides kod socijalne i privatno? Ja planiram isto privatno ali moja socijalna gin neda da se na dva mjesta vodi trudnoća. I bojim se da to nije previše uzv
To sam i ja mislila, ali uzv kod soc gin traje pola minute, minutu pa ono 😅 Sad sam narucena tek za 2 mjeseca jer cu u 20. tjednu svakako privatno anomaly scan.
👩36 🧔34
8/2021 🩷 L
Dobro jutro, zelim vam divan dan bez mućnina. Danas je dan očeva ❤️ što se tiče UZV, on je stetetan za plod, zato rade sto krače, i gledaju da ih bude sto manje tijekom trudnoće
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Jutro drage zenice, jucer sam bila na prvom pregledu, po mojoj mjesecnici plod se vec trebao vidjeti i srceko je trebalo poceti kucati, a ona je vidjela samo gestacijsku vrecicu koja je pravilna, danas idem na vadenje krvi da vidimo kako beta raste, malo sam u panici. Rekla mi je nek se smirim da to ne mora biti nis lose da je mozda oplodnja bila kasnije pa sam prerano dosla.
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
Jutro drage zenice, jucer sam bila na prvom pregledu, po mojoj mjesecnici plod se vec trebao vidjeti i srceko je trebalo poceti kucati, a ona je vidjela samo gestacijsku vrecicu koja je pravilna, danas idem na vadenje krvi da vidimo kako beta raste, malo sam u panici. Rekla mi je nek se smirim da to ne mora biti nis lose da je mozda oplodnja bila kasnije pa sam prerano dosla.
Sigurno je sve u redu samo si prerano isla. Nemoj brinuti
Dobro jutro, zelim vam divan dan bez mućnina. Danas je dan očeva ❤️ što se tiče UZV, on je stetetan za plod, zato rade sto krače, i gledaju da ih bude sto manje tijekom trudnoće
Imas neki link na ovu temu ili nesto? Ja sam u prvoj trudnoci cesto isla radi rizicne trudnoce i to kod odlicnih dijagnosticara i nitko mi to nije rekao. Sad trazim neke clanke i nigdje ne pise da je uzv stetan. Na koji nacin steti?
Ja bi prije rekla da socijalni rade kratki jer im je guzva.
Heii ne brini 🙂 ima još vremena da se vidi. Koliko si trudna po M?
Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm
Jutro!
Samo da napisem zakljucsk vezano za moj TSH koji je u 5 tjedana skocio s 1 na 18 ( nemam stitnjacu i nikad nikad nikad mi nije bio veci od 4). Brutalno su mi povecali dozu i imam kontrolu za 2 tjedna. Endokrinolog je malo iznenađen skokom jer je fakat velik, ali kaze nije cudo jer u trudnoci se nikad ne zna. Ja dojim starije dijete i moguce da je to plus prvo tromjesečje koje je samo po sebi intenzivno bilo trigger. Vidjet cemo za 2 tj, svi mi kazu da se ne trebam brinuti. Kako ne mogu fakat nista napravit - prestala sam panicno brinut- nema smisla. Bit Ce sto mora, kao uvijek. Pijem folnu i bolju dozu i nadam se da ce se bebulinac oduprijeti izazovu :-)
Sortiraj odgovore
Najstariji