Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Missy88
    18. Ožujak 2021. 17:33

Leonoah

plavabosanka

Jao žene kolika je meni muka danas od ponoći (dva puta sam povraćala u sred noći). I ujutro sam povraćala samu vodu pošto nisam imala šta jer ono što sam pojela u noći sam i izbacila. Čitala sam sinoć da je netko spomenuo kolu za mučninu. Došla ja od doktorice idem sva bitna popit kolu kad je mene uhvatilo povraćanje mislim da sam ono što sm prekjučer jela izbacila iz sebe🤮🤣 tako da kola ne za mene. A inače mi je Pepsi do sad odgovarao na želudac nez šta mi je danas 😭

Jooj, rekao bi čovjek da se u 12-om tjednu smiruje, ali ne daju se te mučnine i povraćanje. Kad sam bila u stanju povratiti sve što pojedem i popijem nije mi ništa pomagalo, nikakvi čajevi, sokovi, hrana. Ali kažu da bi trebalo napraviti pire i slobodno posoliti, bilo što što je kašasto. Ito jesti žlicu po žlicu pa malo stati.. iako, ja bi i to izbacila iz sebe. Nadam se da će ti što prije proći. Meni je jučer bio takav dan, danas mi je puno bolje.

Drago mi je da ti je bolje, mislim da si ti najgore od svih nas prosla s mucninama i bolnicom 🥺 Taj 12. tjedan mi nista nije pomogao, smirilo se malo je, ali nije proslo, evo tek sad zadnjih dana mi se cini da sam ok. Samo recimo na neke nagle pokrete ili saginjanje mi dođe refleks kao da cu povratiti, iako znam da necu 😅

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Tratinčica12
    18. Ožujak 2021. 17:34

Cure, evo da se ja javim poslije pregleda.
    Sve je u redu, hvala Bogu ❤
    Nekako sam bila zabrinuta ovih dana.
    Pregled nije dugo trajao. Rekla mi je da se vide obje polovice mozga, obje očne duplje, ruke i šake, trup, želudac, noge. Srce kuca. I da je sve ok 🌸😊😊
    Pitala sam mjeri li se nuhalni nabor. Rekla je da se to radi samo ako se odlučiš na kombinirani probir ili neki takav test, a ja sam na prvom pregledu da ne želim pa se to ne radi.
    Mislila sam da je to neka rutinska stvar, al ok.
    Ali je rekla da nije u redu da bi se to vidilo iz aviona na UZV.

-----
    Moje nalaze je dobila elektronski od DZ, valjda je sve u redu pošto mi nije ništa rekla. Samo da nastavim piti Folacin i prenatalne vitamine koje mi je propisala na prvom pregledu.
    Još sam dobila uputnicu za urinokulturu.
    -----
    Sljedeći pregled 27.04. 😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Missy88
    18. Ožujak 2021. 17:36

Lisa27 👶🧸🎀

Missy88

Lisa27 👶🧸🎀

Missy88

Evo ja bila na pregledu kod svoje socijalne gin. Jedina svrha tog pregleda je da vidim da srceko kuca i sve je ok🥰 Ovaj put nisam dobila ni slikicu, ne znam koliko je velika beba, nista mi nije napisala. Gledala je za spol, rekla da se ne kuzi jos, ali joj se ne cini da bi to bio decko 😁 A mi smo vec odlucili da je decko i od pocetka se obracamo bebi u muskom rodu 😂
    Isto tako ona taj hematom ne vidi pa se nadam da je prosao, ali je rekla da je posteljica nisko pa ne preporucuje odnose do iduceg pregleda. A vec nismo smjeli ni do ovog zbog hematoma, a prije toga nisam mogla nista od mucnina. Proci ce mi cijela trudnoca bez seksa 😭
    Dobila uputnicu za ogtt za mjesec dana.
    Iducu srijedu mi je privatno pregled pa se veselim zapravo vidjeti bebu 🥰 Ovaj uzv je prelos, ja ne vidim ni da se beba mice ni srce, nista, kod privatnice se svaka kost vidi 😁

Drago mi je da je sve okej 🥰 iako nisi ništa vidjela 😀 sada čekamo provatni pregled 😀 javi kako izgleda spol baš me zanima, meni se vidjela samo neka kuglica ali neznamo jos da li ce se pretvorit u misica ili pipicu 😀

Da, tvoja bebica se bas lijepo vidi, a kazes da je isto socijalni ginekolog u pitanju, zavidim ti 😁 Mi smo se nadali misicu, ali ocito nece bit 😆 Kod ove svoje ionako idem samo zbog uputnica i ako ce mi trebat bolovanje, porodiljni kasnije i sve sto vec ona mora, a ne moze privatnik haha.
    Stigli mi nalazi danas na antiglobulinski test, hepatitis b i c i sifilis, sve negativno 😁 Jos cekam torch, to mi je i najvaznije zapravo.

Nikad neznas, ali sad jod privatnika će ti se sigurno dobro vidjeti spol 😍
    Super za nalaze, meni je isto sve to došlo negativno i evo danas već stigli rezultati kombiniranog, sve je uredno daleko od graničnoh vrijednosti 🥰 vjerovatnost za neku od trisomija je stvarno minimalna i sad sam baš sretna i zadovoljna 🥰

Bas lijepo, sad stvarno mozes biti mirna 🥰 Ja sam odustala na kraju od kombiniranog jer bi me ta procjena rizika vjerojatno samo ubijala u pojam, ja sam takva haha. Po uzv i svim mjerama je sve super, kaze gin bas skolska beba. A vidjet cemo na anomaly scanu u 20. tjednu jos detaljnije, nadam se da ce i dalje sve biti ok.

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Missy88
    18. Ožujak 2021. 17:39

Jackie27

Pregled nije dugo trajao. Rekla mi je da se vide obje polovice mozga, obje očne duplje, ruke i šake, trup, želudac, noge. Srce kuca. I da je sve ok 🌸😊😊
    Pitala sam mjeri li se nuhalni nabor. Rekla je da se to radi samo ako se odlučiš na kombinirani probir ili neki takav test, a ja sam na prvom pregledu da ne želim pa se to ne radi.

—–
    Moje nalaze je dobila elektronski od DZ, valjda je sve u redu pošto mi nije ništa rekla. Samo da nastavim piti Folacin i prenatalne vitamine koje mi je propisala na prvom pregledu.
    —–

Super da je sve dobro, neka rako bude i dalje 😊😊
    Hm, nuhalni mi je meni soc gin izmjerila, a to je doslovno sve sto je rekla na tom pregledu u 12. tjednu, sve ovo sto ti spominjes plus zile, pupcana, protoci, otkucaji itd. mi je privatnica odradila na pregledu tjedan dana kasnije. Također nisam isla na kombinirani, tj nisam vadila krv, samo uzv. Mislim da nuhalni mjere bez obzira na to.

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Tratinčica12
    18. Ožujak 2021. 18:23

Missy88

Jackie27

—–
    —–

Super da je sve dobro, neka rako bude i dalje 😊😊
    Hm, nuhalni mi je meni soc gin izmjerila, a to je doslovno sve sto je rekla na tom pregledu u 12. tjednu, sve ovo sto ti spominjes plus zile, pupcana, protoci, otkucaji itd. mi je privatnica odradila na pregledu tjedan dana kasnije. Također nisam isla na kombinirani, tj nisam vadila krv, samo uzv. Mislim da nuhalni mjere bez obzira na to.

S obzirom da sam čitala tu da curama mjere oko 12 tt, pretpostavila sam da je to nešto što se radi rutinski. Da nisam pitala ne bi mi ni rekla.
    Ali ajde, ovaj put je bila bolja nego na prvom pregledu. Govorila mi je sve što vidi.

Ne znam bi li se možda tamo iza Uskrsa naručila kod privatnika. Tada ću biti cca 14 tt.
    Do sljedećeg njenog pregleda je 5-6 tjedana.
    Šta vi kažete, cure? 😊😊

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Lisa27 👶🧸🎀
    18. Ožujak 2021. 18:34

Missy88

Lisa27 👶🧸🎀

Missy88

Lisa27 👶🧸🎀

Missy88

Evo ja bila na pregledu kod svoje socijalne gin. Jedina svrha tog pregleda je da vidim da srceko kuca i sve je ok🥰 Ovaj put nisam dobila ni slikicu, ne znam koliko je velika beba, nista mi nije napisala. Gledala je za spol, rekla da se ne kuzi jos, ali joj se ne cini da bi to bio decko 😁 A mi smo vec odlucili da je decko i od pocetka se obracamo bebi u muskom rodu 😂
    Isto tako ona taj hematom ne vidi pa se nadam da je prosao, ali je rekla da je posteljica nisko pa ne preporucuje odnose do iduceg pregleda. A vec nismo smjeli ni do ovog zbog hematoma, a prije toga nisam mogla nista od mucnina. Proci ce mi cijela trudnoca bez seksa 😭
    Dobila uputnicu za ogtt za mjesec dana.
    Iducu srijedu mi je privatno pregled pa se veselim zapravo vidjeti bebu 🥰 Ovaj uzv je prelos, ja ne vidim ni da se beba mice ni srce, nista, kod privatnice se svaka kost vidi 😁

Drago mi je da je sve okej 🥰 iako nisi ništa vidjela 😀 sada čekamo provatni pregled 😀 javi kako izgleda spol baš me zanima, meni se vidjela samo neka kuglica ali neznamo jos da li ce se pretvorit u misica ili pipicu 😀

Da, tvoja bebica se bas lijepo vidi, a kazes da je isto socijalni ginekolog u pitanju, zavidim ti 😁 Mi smo se nadali misicu, ali ocito nece bit 😆 Kod ove svoje ionako idem samo zbog uputnica i ako ce mi trebat bolovanje, porodiljni kasnije i sve sto vec ona mora, a ne moze privatnik haha.
    Stigli mi nalazi danas na antiglobulinski test, hepatitis b i c i sifilis, sve negativno 😁 Jos cekam torch, to mi je i najvaznije zapravo.

Nikad neznas, ali sad jod privatnika će ti se sigurno dobro vidjeti spol 😍
    Super za nalaze, meni je isto sve to došlo negativno i evo danas već stigli rezultati kombiniranog, sve je uredno daleko od graničnoh vrijednosti 🥰 vjerovatnost za neku od trisomija je stvarno minimalna i sad sam baš sretna i zadovoljna 🥰

Bas lijepo, sad stvarno mozes biti mirna 🥰 Ja sam odustala na kraju od kombiniranog jer bi me ta procjena rizika vjerojatno samo ubijala u pojam, ja sam takva haha. Po uzv i svim mjerama je sve super, kaze gin bas skolska beba. A vidjet cemo na anomaly scanu u 20. tjednu jos detaljnije, nadam se da ce i dalje sve biti ok.

Ma naravno da ce biti sve okej 🙂

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

• Lockica
    18. Ožujak 2021. 18:39

Curee help u panici sam..Jel se nekoj desilo da je odjednom prestanu grudi boljeti nekako me boljele sve i bradavice ko rane 2 i sad odjednom nista tj boli ali vrlooooo malo nista kako je bilo pa sam se uplasila :(

Cuda se desavaju,kada zamjenis suze molitvom a strah vjerom ❤❤

Haru
    18. Ožujak 2021. 19:08

Cure koje su uspješno obavile preglede, baš mi je drago da je sve dobro! 
    Moj je tek prošao, a već mislim tko će dočekati sljedeći za 3 tjedna. 

'21. 💙
    '24. 💛

sanja0508
    18. Ožujak 2021. 19:13

Lockica

Curee help u panici sam..Jel se nekoj desilo da je odjednom prestanu grudi boljeti nekako me boljele sve i bradavice ko rane 2 i sad odjednom nista tj boli ali vrlooooo malo nista kako je bilo pa sam se uplasila :(

Daaaaaa, mene ne bole danima vec. Vece su dosta, ali ne bole vise nista. Ali bez brige krenuti ce one boliti opet 😋 svaki dan ce biti nesto drugacije. Meni ni jedan nije isti. Do prije par dana sam povracala po cijele dane i bolile me grudi. Zadnja 3 dana povracam samo ujutro i ostatak dana sam kao curica uz povremene mucnine. I ne boli me nista ni grudi ni glava.

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Haru
    18. Ožujak 2021. 19:16

Lockica

Ma sve će biti dobro. 
    Mene uopće nisu bolile, počele malo prije par dana. 
    Događa li se kojoj da ju svrbe grudi? 

'21. 💙
    '24. 💛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.