Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mokosh
    21. Siječanj 2021. 15:32

Ja ne znam sta reci za termin potoda. Po zadnjoj menstruaciji trebao bi biti 06.09., a po uzv-u 13.09. 😅 ugl termin ce biti izmedu rodendana mlade i starije cure. 

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

Kiky 🥰
    21. Siječanj 2021. 15:57

Po mojoj aplikaciji u mobu bi trebao biti termin 30.9. A meni je isto rodjendan u 9mj i godisnjica braka 😍 bas se nekako poklopilo sve

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

Kiky 🥰
    21. Siječanj 2021. 15:59

Zanima me prehrana u pocetku trudnoce, sto je dobro za bebu, sto treba izbjegavat? Osim alkohola i cigareta sto znam, ostalo nemam pojma😅

Ja 33g,mm 34g
    💙 Stiže nam dečko 💙

Missy88
    21. Siječanj 2021. 16:04

Kiky 🥰

Zanima me prehrana u pocetku trudnoce, sto je dobro za bebu, sto treba izbjegavat? Osim alkohola i cigareta sto znam, ostalo nemam pojma😅

Znaci 9. mjesec samo proslave kod vas 😁

Koliko sam citala, osim izbacivanja alkohola i cigareta, smanjiti kofein, gazirana pica. Tunu bi trebalo izbjegavati zbog zive. Također i suhomesnate proizvode zbog toksoplazme. Za ostalo nemam pojma. 
    Kao zdrava prehrana, koje se, sto je najbolje, inace i drzim, a trenutno zivim na slancima i soku od narance jer jedino to mogu jesti 😅

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Kiky 🥰
    21. Siječanj 2021. 16:54

Missy88

Kiky 🥰

Koliko sam citala, osim izbacivanja alkohola i cigareta, smanjiti kofein, gazirana pica. Tunu bi trebalo izbjegavati zbog zive. Također i suhomesnate proizvode zbog toksoplazme. Za ostalo nemam pojma.
    Kao zdrava prehrana, koje se, sto je najbolje, inace i drzim, a trenutno zivim na slancima i soku od narance jer jedino to mogu jesti 😅

Ja jos nisam dosla do te faze da mi se sto gadi. Ustvari imam osjecaj da mi se zadnjih tjedan dana povecao apetit 😂

Ja 33g,mm 34g
    💙 Stiže nam dečko 💙

Missy88
    21. Siječanj 2021. 17:29

Kiky 🥰

Missy88

Kiky 🥰

Ja jos nisam dosla do te faze da mi se sto gadi. Ustvari imam osjecaj da mi se zadnjih tjedan dana povecao apetit 😂

Pa super, neka tako i ostane 😁 Meni se ne gadi, ali jednostavno mi je mucno uzasno cijeli dan i povraca mi se, tako da su slanci jedino sto mi ne iritira zeludac. I piletina i salata, ocito mi je kiselo ok haha. A inace nisam jela nesto iz pekare godinama, sad nemam izbora 😅

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

• vickivale
    21. Siječanj 2021. 18:00

Kofein bi trebalo izbjegavati, toplinski neobrađeno meso zbog tokoplazmoze ( kobasice, prsuti i slično.) Sirevi i mliječni treba biti pasterizirano ( neki feta sirevi nisu, isto tako i domaći sirevi bez deklaracije) zbog Listerije. Voće i povrće ozbiljno prati čak i kad se guli kora, obavezno skinuti ostatke zemlje ( tokoplazmoze). Inćuni nisu pasterizirani (izvor su Listerije) ali ako ih kuhate iznad 80 stupnjeva je oke. 
    Za tunu postoji količina koja se smije pojesti tjedno.. moram uguglati točno. 

Dvojajcane blizanke 🍒

• kristina25
    21. Siječanj 2021. 18:40

Najiskrenije  sve sam jela dok sam bila trudna, tako mi je rekla i ginekologica da jedem sve šta mi paše, i tako je bilo nisam jela ono što mi je smetalo od čeg mi se dizao želudac, kava 2 na dan, s tim da s jednom jedna cigareta zbog stolice i jedna i druga trudnoća prošle u najboljem redu :) 
    Tunu u konzervi u obliku salate s tjesteninom jednom mjesečno, sireva fetu sam jela uz salatu il s potom.. pršut i te sireve sam jela kad su bila slavlja...

25.04.2018.👦
    09.08.2019.👧

• vickivale
    21. Siječanj 2021. 18:48

To je u redu, poštujem.  ja sam se ekstra namučila da uopće dođem do trudnoće tako da neću riskirat

Dvojajcane blizanke 🍒

Vortexmoon
    21. Siječanj 2021. 18:51

Meni je ginekolog zakazao pregled 27.1., jedva cekam :) 
    Cure, zanima me da li se umarate? Ja sutra ulazim u 6.sedmicu i nemam mucnina ali bas se brzo umorim, pogotovo ako sam negdje vani.
    Sto se tice prehrane gledam da imam barem 2 obroka dnevno koji su bas zdravi, puno zeleni i dobrih proteina.
    Pijete li folnu? Meni je nevjesta dala bocicu sto je njoj ostalo od trudnoce pa pijem, ne moze da skodi...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.