Ja ne znam sta reci za termin potoda. Po zadnjoj menstruaciji trebao bi biti 06.09., a po uzv-u 13.09. 😅 ugl termin ce biti izmedu rodendana mlade i starije cure.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Po mojoj aplikaciji u mobu bi trebao biti termin 30.9. A meni je isto rodjendan u 9mj i godisnjica braka 😍 bas se nekako poklopilo sve
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Zanima me prehrana u pocetku trudnoce, sto je dobro za bebu, sto treba izbjegavat? Osim alkohola i cigareta sto znam, ostalo nemam pojma😅
Ja 33g,mm 34g
💙 Stiže nam dečko 💙
Zanima me prehrana u pocetku trudnoce, sto je dobro za bebu, sto treba izbjegavat? Osim alkohola i cigareta sto znam, ostalo nemam pojma😅
Znaci 9. mjesec samo proslave kod vas 😁
Koliko sam citala, osim izbacivanja alkohola i cigareta, smanjiti kofein, gazirana pica. Tunu bi trebalo izbjegavati zbog zive. Također i suhomesnate proizvode zbog toksoplazme. Za ostalo nemam pojma.
Kao zdrava prehrana, koje se, sto je najbolje, inace i drzim, a trenutno zivim na slancima i soku od narance jer jedino to mogu jesti 😅
👩37, amh 17.7., nalazi ok
🧔35, astenozoospermija
8/2021 🩷 L
pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.
Koliko sam citala, osim izbacivanja alkohola i cigareta, smanjiti kofein, gazirana pica. Tunu bi trebalo izbjegavati zbog zive. Također i suhomesnate proizvode zbog toksoplazme. Za ostalo nemam pojma.
Kao zdrava prehrana, koje se, sto je najbolje, inace i drzim, a trenutno zivim na slancima i soku od narance jer jedino to mogu jesti 😅
Ja jos nisam dosla do te faze da mi se sto gadi. Ustvari imam osjecaj da mi se zadnjih tjedan dana povecao apetit 😂
Ja 33g,mm 34g
💙 Stiže nam dečko 💙
Ja jos nisam dosla do te faze da mi se sto gadi. Ustvari imam osjecaj da mi se zadnjih tjedan dana povecao apetit 😂
Pa super, neka tako i ostane 😁 Meni se ne gadi, ali jednostavno mi je mucno uzasno cijeli dan i povraca mi se, tako da su slanci jedino sto mi ne iritira zeludac. I piletina i salata, ocito mi je kiselo ok haha. A inace nisam jela nesto iz pekare godinama, sad nemam izbora 😅
👩37, amh 17.7., nalazi ok
🧔35, astenozoospermija
8/2021 🩷 L
pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.
Kofein bi trebalo izbjegavati, toplinski neobrađeno meso zbog tokoplazmoze ( kobasice, prsuti i slično.) Sirevi i mliječni treba biti pasterizirano ( neki feta sirevi nisu, isto tako i domaći sirevi bez deklaracije) zbog Listerije. Voće i povrće ozbiljno prati čak i kad se guli kora, obavezno skinuti ostatke zemlje ( tokoplazmoze). Inćuni nisu pasterizirani (izvor su Listerije) ali ako ih kuhate iznad 80 stupnjeva je oke.
Za tunu postoji količina koja se smije pojesti tjedno.. moram uguglati točno.
Dvojajcane blizanke 🍒
Najiskrenije sve sam jela dok sam bila trudna, tako mi je rekla i ginekologica da jedem sve šta mi paše, i tako je bilo nisam jela ono što mi je smetalo od čeg mi se dizao želudac, kava 2 na dan, s tim da s jednom jedna cigareta zbog stolice i jedna i druga trudnoća prošle u najboljem redu :)
Tunu u konzervi u obliku salate s tjesteninom jednom mjesečno, sireva fetu sam jela uz salatu il s potom.. pršut i te sireve sam jela kad su bila slavlja...
25.04.2018.👦
09.08.2019.👧
To je u redu, poštujem. ja sam se ekstra namučila da uopće dođem do trudnoće tako da neću riskirat
Dvojajcane blizanke 🍒
Meni je ginekolog zakazao pregled 27.1., jedva cekam :)
Cure, zanima me da li se umarate? Ja sutra ulazim u 6.sedmicu i nemam mucnina ali bas se brzo umorim, pogotovo ako sam negdje vani.
Sto se tice prehrane gledam da imam barem 2 obroka dnevno koji su bas zdravi, puno zeleni i dobrih proteina.
Pijete li folnu? Meni je nevjesta dala bocicu sto je njoj ostalo od trudnoce pa pijem, ne moze da skodi...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji