Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mala2323
    09. Ožujak 2021. 14:31

Ajme, ja sam danas 14+3 i evo opet sam počela povračati, a prestala u 11 tjednu.
    I glava me ubija, ali lupocet ne pomaže. 
    Šta god pojedem povratim. 
    Mentol bomboni znači valjaju? 

+ 26.12.2020🖤

• LilM
    09. Ožujak 2021. 14:37

Tracy

Ja čak imam pitanje oko komplikacija. Nisam otvorila bolovanje iako sam na strogom mirovanju nego sam na godišnjem zasad jer mi ga se skupilo od prošle + ove godine. Iskreno nisam htjela ni prosjek dirat jer ulazimo u kredit (APN).

E, sad, ja sam čula ako odem sad na komplikacije i onda ako sve bude ok - vratim se radit npr za mjesec dana - to mi ruši prosjek za porodiljni. A ako odem i ne vratim se do porodiljnog na posao, uzima mi se prosjek zadnjih 6 plaći prije komplilacija za porodiljni. Jel iko zna išta više o ovome?

Tako je kako si rekla

• Mala_martina1990
    09. Ožujak 2021. 14:47

Tracy

Ja čak imam pitanje oko komplikacija. Nisam otvorila bolovanje iako sam na strogom mirovanju nego sam na godišnjem zasad jer mi ga se skupilo od prošle + ove godine. Iskreno nisam htjela ni prosjek dirat jer ulazimo u kredit (APN).

E, sad, ja sam čula ako odem sad na komplikacije i onda ako sve bude ok - vratim se radit npr za mjesec dana - to mi ruši prosjek za porodiljni. A ako odem i ne vratim se do porodiljnog na posao, uzima mi se prosjek zadnjih 6 plaći prije komplilacija za porodiljni. Jel iko zna išta više o ovome?

Da,tako je valjda! Ja sam prilikom otvaranja komplikacija nosila prosjek zadnjih 6 placi....ja se ne planiram vracat na posao tako da za ovo drugo ti nebi znala...

Tommyfame
    09. Ožujak 2021. 15:17

sanja0508

Ej cure. Ja cijeli dan muku mucim sa mucninama. Ako ovo nastavi ovako ja cu izluditi. Ujutro u 7 sam odmah povracla. Nemam apetita, nemam nista. Jucer se curama hvalim kako nemam simptoma i osjecam se super. Evo od sinoc pa do sada cijelo vrijeme. Muka i muka. 😪

eee zacoprala siii hhh
    sve su to čari blaženog stanja :D

ja evo da nisam radila testove nebi znala da sam trudna.. no ne vjerujem da će taj osjećaj dugo trajat..

ja 32g/mm 35/ pokusavamo od 09/2019
    10/2020 biokemijska
    02/2021 biokemijska
    8.3. ➕🌈🌞
    1.pregled: 30.3. imamo otkucaje ❤

*A goal without a plan is just a wish

• Lyra
    09. Ožujak 2021. 15:21

SweetDream

Žene evo da javim, danas prvi pregled danas prošao. Rana je trudnoća, 5+1. Ginekologica nije puno rekla jer je jako rana trudnoća ali sad bar znam da je sve uredu, da je trudnoća u maternici i da je sve kako treba biti za ranu trudnoću. Idući termin nam je 29.03. 🤗

Cestitam!
    I moj pregled dobro prosao, isto je jos rana trudnoca (kasna ovulacija pa zapravo tjedan dana manja trudnoca).
    Iduci pregled isto 29.3. 😁

👦 11/2017 👶 9/2020

Scarlett
    09. Ožujak 2021. 15:37

Eto i ja obavila pregled. Nažalost dr nema uzv tako da ujutro pičim u Petrovu se naručiti. Jel zna možda koja koliko se čeka cca?
    Dobila Duphaston i Folacin za pit. Mirovanje naravno. Ipak je rizična trudnoća radi spontanog i mojih nemalih godinica. 
    Sve u svemu niš pametnog nisam saznala danas ali mi je kao malo lakše 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Scarlett
    09. Ožujak 2021. 16:07

Nisam popratila , gdje se ide za TORCH? Idem u Ivanićgradsku vaditi kks, jel to mogu kod njih isto? 

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Missy88
    09. Ožujak 2021. 16:23

Scarlett

Nisam popratila , gdje se ide za TORCH? Idem u Ivanićgradsku vaditi kks, jel to mogu kod njih isto?

Ja sam dobila uputnicu za zaraznu, Fran Mihaljevic, a ne znam moze li se jos gdje

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Scarlett
    09. Ožujak 2021. 16:47

Super. Hvala ti.  Budem gore otišla da ne tražim bzvze okolo

4/20 spontani 💔
    3/21 drugi 💔

Jagodica125
    09. Ožujak 2021. 16:49

Missy88

Jagodica125

pingo

Vezano uz sex - ako je doktor rekao mirovanje, onda je zabranio sex. U tom slučaju dobro je izbjegavati i samo sexualno uzbuđenje. Ali ako ne morate mirovati sex bez zaštite je poželjan.
    E sad ovi mi nije doktor rekao, pročitala sam na netu, ali mi je poprilično logično. Dobro je da majka tokom trudnoće što česče dolazi u kontakt s očevom spermom, radi prevencije preeklamsija. Objašnjenje na netu je da do preeklamsije dolazi kada tjelo majke pokušava odbaciti posteljicu i dijete kao strano tijelo, pa da je dobro majčino tjelo konstantno podsječat na dna oca i da je zato dobro pakticirati sex bez zaštite.

Bokic curke!👋 evo ja padobranski upadam 🪂 nadam se da ste sve skupa dobro 🤗 ja evo prekjucer svrljala po forumu i procitala ovo, prvo nisam htjela "reagirati", ali si mislim htjela bih vam samo reci sto su meni 2 doktora iz Petrove rekla u vezi seksa bez zastite:
    .
    Dakle bila ja na hitnoj u Petrovoj 2 puta - jednom u raaanoj trudnoci zbog zatezanja dolje (rekli da je normalno, jer se maternica siri za bebicu), drugi puta prije koja 3 tjedna (otpusna dijagnoza - lazni trudovi, hvala Nebesima🙏). E sad, oba doktora su me prilikom pregleda pitala jesam li imala nezasticeni spolni odnos, ja rekoh ne, jer mi je doktor jos u raaanoj trudnoci rekao da prostaglandini kojo se nalaze u ejakulatu dragoga omeksavaji cerviks i poticu otvaranje i grcenje maternice -> zato se odnosi bez zastite poticu kad smo pred kraj trudnoce, a ne otvaramo se, npr.
    .
    Eto, to je moje iskustvo koje sam htjela s vama podjeliti, ne zelim pametovati, i ja sam prvorotka i sve mi je spansko selo, ali svakako je svaka provjerena informacija dobrodosa jer sve ipak imamo isti cilj - docekati i roditi zive i zdrave smotuljke srece 🥰🤗
    .
    Pazite se i mazite buse💞🤰

Hvala ti na informaciji 🥰 To znaci da bi tijekom trudnoce odnosi trebali biti sa zastitom cijelo vrijeme? Logicno bi mi bilo eventualno zbog potencijalnih bakterija i upala, nisam znala ovo za otvaranje cerviksa. Pitam da znam ako docekam za dva tjedna da je hematom prosao pa zapravo i smijemo 😁

Tocno tako, pricekajte sa odnosima BEZ zastite do kraja trudnoce, ne trebaju nam sad nikakvi urinonfekti, bakterije i ine bestije ✋ sigurno je sigurno, pa bolje uz zastitu👍 a pred kraj kad treba potaknut otvaranje, e onda opusteno .... 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.