Ja zbilja poštujem svaku odluku što se dojenja tiče, jer kako kaže ona poznata: “sretna mama = sretna beba!”. 🤗 Tako da, što god koja od nas odlučila, znam da je odlučila najbolje za sebe i svoju bebu. ❤️🤩 Samo nebo nam je granica.
Little baby sretno ti! 🍀❤️🙏🏻 U mislima si nam. 💪🏻 Uskoro se mazite bebica i ti. 🤱🏼
Sorry šta pitam, ali ne znam dal sam propustila taj dio ili šta ali kako već indukcija kod tebe ? Zbog toga što si otvorena ili ? Vidim da si ti danas 37+6, taman smo 2 dana razlike nas dvije.
Taman sam ja htjela napisat da koju god odluku donijele ja vjerujem u tu sretna mama sretna beba.
Inače ja sam sretna da od prvog dana u bolnici imam mlijeka, a najveci strah mi je bio kak ce to funkcionirat nakon carskog. Jedino se iz desne sise mucio prvih tjedan dana i bila je krvava i stalno je vukao bradavicu bas je bolilo. Sad ga jos malo zeza ta desna sisa, al bolje je. Nemam vise krvavo i vuce kak se spada😅 gadno mi je kad mi se znaju bradavice ukrutit onda bas boli, a to je uglqvnom znak da je krajnje vrijeme da malac ide na sisu🤣
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Dojenje - planiram dojiti i stvarno se nadam da ću uspjeti, ali ako ne uspijem spremna sam na adaptirano i nema stresa oko tog, najbitnije da bebač napreduje dobro.
Tek sam sad skupila snage da vam napišem dojmove s današnjeg pregleda. Dakle, radila CTG, čekala doktoricu sad vremena i malo više, konačno došla na pregled, CTG nije dobar bez objašnjenja, odmah ponoviti (kak sam bila prvi put nisam shvaćala u čemu je problem, tek mi je kasnije rekla da su otkucaji srca bebe previsoki), onda još sat vremena čekanja i ultrazvuk da bi mi rekla da je sve ok osim da je beba previše uzbuđena i da nek dođem u petak opet da ponovimo CTG ako se do onda nešto ne pokrene pošto imam menstrualne bolove još od prošlog vaginalnog pregleda. Isprepadali su me nenormalno, a otkucaji su bili oko 160 i malo iznad, pa ne znam sad što se vama čini jel to tak visoko? Ima netko iskustva? Uglavnom skoro 4 sata čekanja, katastrofa… sve trudnice koje su bile tamo su već bile na rubu živaca.
13.11. 🥰👶🏼💙
Ja si pustila prije sat vremena nekakvu meditaciju za opuštanje prije poroda, da pobjedim strah i nervozu prije toga evo me probudila se nakon sat vremena, baš me lijepo opustilo, sjećam se samo kad je rekla dišite duboko 🤣🤣🤣
🙋♀️23
🙋♂️27
Pokusavamo od 03/2020
Biokemijska 09/2020
05.02.2021 ➕
13.10.2021 stigla naša Kaja 💓👨👩👧
10.01.2023 ➕
Ja recimo nemam uopće želju niti namjeru dojiti. Vjerojatno budem 2 do 3 mjeseca ako će ići, jer muž nekako forsa to dojenje. Ako neće ići nemam se namjeru patiti niti tih 2, 3 mjeseca. Kupila sam već i boćice i neko adaptirano za početak.
Kod mene ista stvar. Nabavila sam sve kaj treba i za dojenje i izdajanje i adaptirano pa ćemo vidjet kaj će na kraju bit.
Ovdje na forumu su žene super i nitko ne osuđuje, al ja sam pogriješila pa sam na jednom, nazovimo obiteljsko-rodbinskom druženju, kad je počelo ispitivanje o dojenju rekla da mi to baš i nije privlačno i da nemam želju, i komentari su bili jako ružni. Baš sam se osjećala napadnuto, kao najgora nemajka.
Napravit ću po svom, al više s nikim iskreno o tom ne pričam.
Orhideja i Jackie, cestitam na vasim malim cupavcima i zelim vam brz oporavak! 🎉🤗
Dojenje - sve ste napisale. Zaista nema ljepse povezanosti s djetetom, ali i stresnijeg pocetka od uspostave dojenja. Drage prvorotke, najvaznije je da ste vi mirne i psihicki stabilne da bi uspjelo (naravno, ako je dojenje vas izbor). Dodala bih da je bitna i podrska okoline, da vas nitko ne osudjuje i postuje vas izbor oko hranjenja bebice. Ovo pisem iz iskustva jer mi je pocetak dojenja s prvim djetetom bio uzasan, ja sam bila na psihickom rubu, a nitko me nije podrzavao u dojenju osim muza i patronazne. Ali uspjeli smo - 2 mjeseca smo kombinirali dojenje i AD i onda potpuno presli na dojenje koje je trajalo do njegovog drugog rodjendana. Ovaj put je glatkije islo, uvjerena sam da je to zato sto sam sada bila pripremljena i znala sto ocekivati.
Poanta je, uz ostalo, da vi morate biti mirne i zadovoljne, bez obzira na nacin hranjenja. Brojne savjete imate i ovdje i u drugoj grupi, uvijek se mozete obratiti Rodama, a i na instagramu i yt-u imate hrpu korisnih profila savjetnica za dojenje (poput mameizmagareceklupe, nju sam vec spominjala i njezini savjeti su fantasticni. Imate i korisnu e-knjizicu kod doule Une).
Pozdrav ženice 🤗🙋🏼♀️
Ja sam jučer pokušavala pisati ali tri puta me izbacilo i onda sam jednostavno izgubila volju. Strašno. 😅 Neće me ovih dana, a hormoni ludujuuu! 🤪
Orhideja13iJackie27, čestitam vam od srca na bebicama! Dobro nam došli mališani! 🎉🥳🤩❤️🥰🎈🌸🤱🏼 Vama želim brzi i lagani oporavak, da se sada puno mazite i uživate u svojim mirišljavim smotuljcima. 🥰 IiiiJackie27maleni-veliki bebolinac je predivan!! 😍😍 Koliko samo kose ima, baš je čudesan. 😍😍❤️
Mia38tebi sam htjela tipkati da se meni to zna događati, ta bol od bebe, a bol je kao od masnice. Ja sam mislila da je to nešto najnormalnije, pa ja svoju znam malo promeškoljiti ili se prošećem da se ona samo drugačije namjesti. I to je to. 😃 Ti si dobra kad znaš kojim dijelom tijela te lupi ili se isteže, ja blage veze nemam di joj je šta. 😅
Buhtlica34 stvarčice koje si ubola su divneee!! 🤩🥰 Baš sve mi se sviđa. Malena će biti tip-top bebolina! 😍🥰
Mateja moj je glavom prema dolje, pritisce mjehur pa zakljucujem da je suprotan kraj nogica 😁😁 danas mi je jos to mjesto osjetljivo...
Meni danas prvi put onako konkretniji menstrualni bolovi... i cim se ustanem iz kreveta trbuh se stvrdne.. znaci ozbiljne pripreme..ja nekako pokusavam ne razmisljat o porodu da me ne ulovi panika. Znam sto trebam, disati i slusati upute doktora i nadam se brzom porodu.
Ja recimo nemam uopće želju niti namjeru dojiti. Vjerojatno budem 2 do 3 mjeseca ako će ići, jer muž nekako forsa to dojenje. Ako neće ići nemam se namjeru patiti niti tih 2, 3 mjeseca. Kupila sam već i boćice i neko adaptirano za početak.
Kod mene ista stvar. Nabavila sam sve kaj treba i za dojenje i izdajanje i adaptirano pa ćemo vidjet kaj će na kraju bit.
Ovdje na forumu su žene super i nitko ne osuđuje, al ja sam pogriješila pa sam na jednom, nazovimo obiteljsko-rodbinskom druženju, kad je počelo ispitivanje o dojenju rekla da mi to baš i nije privlačno i da nemam želju, i komentari su bili jako ružni. Baš sam se osjećala napadnuto, kao najgora nemajka.
Kod mene ista situacija. Spremno mi je sve i za dojenje i za AD. Od bocica do izdajalice pa cemo viditi kako ide. Zelim probati sve...
Isto sam kao i ti dozivila osudu od jedne nazovimo to prijateljice jer sam rekla ako me to bude psihicki i fizicki toliko umaralo da cu kombinirati (znaci nisam rekla odustati, nego kombinirati) i dobila sam takav ruzan komentar gdje je rekla da cu svojoj bebi uskratiti sve zdravo i prebaciti ju na kemiju radi vlastitog zadovoljstva. Onda mi je odrzala predavanje da je mlijeko bijela krv i da je sve zdravo u tome. I da ona svog malog planira dojiti dok god on bude to zelio. Meni dojenje nije najbitnija stvar zelim i hocu pokusati, ali ne gledam na to kao nesto sto ja moram po cijenu svog zdravlja....jer kada krenu kašice moja beba ce dobivati sve domace iz vrta, sve zdravo i ne smatram da ce biti uskraceno za zdravlje. Mislim da si zene malo previse slobode daju i guraju nos u tude poslove. Svaka od nas ovdje ce se potruditi biti najbolja majka svojoj bebi. 🥰
Ja 33 godina, MM 31
15.2.2021 + 🤞❤
2.5.2021- stiže dečko 💙💙
31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙
Ma cure ne zamarajte se, najbitnije je da je beba sita.
Prvo dijete sam iskljucivo dojila a iskreno nekad sam si htjela sise odstranit 🙈
Najvaznije je da ljubavi ne fali, a zaista nece, sve ostalo ili dode ili ne dode ☺️
P. S. Nadam se da ce ovo moje dijete izac do vikenda jer me poceo hvatat takav umor da hodam ko zombi cijeli dan cak i nakon spavanja, sve boli, ne ustajem bez jaukanja.. Sutra pregled pa se nadam da ce mi rec da sam bar malo otvorena
I ja sam pripremila sve sto je potrebno i za dojenje i za izdajanje i za AD. Kupila sam šeširiće za dojenje, izdajalicu i bočice za izdajanje i za oporavak cica komprese Multi-Mam i Purelan kremu. I AD Hippov Bio Combiotik PRE. Mislim da sam spremna na svaku situaciju, pa kako bude. 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji