čestitke novim mamicama <3
plavabosankamožda da probaš neku drugu pozu u kojoj te neće bolit? nemam iskustvo carskog, al valjda postoji takva poza i za taj slučaj :)
inače meni recimo bočica izdojenog nije nikad napravila probleme s dojenjem (ovisi o bebi), ali zato sve drugo šta je carpemnapisala mogu potpisat, to što beba traži cicu svako malo stvarno ne znači da nemate mlijeka (oko toga sam se svaki put svađala s mojom mamom, mislim da je zato ona sve nas prestala dojit s cca 3 mjeseca kad smo imali skok u razvoju i sve šta su joj znali reć je da nema mlika)
evo na primjer: jučer je Abi bila više manje budna od 16 do 21:30, za to vrijeme je jela oko 8 puta!!! i onda je zaspala do 4 ujutro, pa je još malo jela i odspavala do 8 ujutro - predobro
I pogledala sam Rodin tečaj o dojenju i napokon smo pogodili hvat od prve i ovo mi je do sad najmanje bolno uspostavljanje dojenja, ja prezadovoljna, stvarno se isplati potrošit malo vremena i educirat se i potražit sve dostupne informacije da nite prepuštene na milost i nemilost sestrama u rodilištu
Morat cu istrazit, nocas sam probala leci na bok dok on lezi pored mene i onda mu davati i donekle smo uspjeli. I moja mama je nas prestala brzo dojit cca nakon dva tjedna, brata i brze jer je bila uvjerena da joj mlijeko je valja kao imala ga je, al skine nas sa sise a mi opt gladni. Ja sam mislila da je stvarno moguce dok nisam malo citala i dok mi CarpeDiem nije napisala da je nemoguce da mlijeko ne valja.
Nama se dešava oko podne i oko 6-7 navečer, a nekad i pred samo spavanje(mamino spavanje🤣🤣) da on cmolji na sisi il sam zeli blizinu osjetit jer mu valjda dođe ko neka utjeha. Nocas isto npr.ja ga spustim jer ne sisa vise on krene plakat, legnem i stavim sisu pored lica on miran. A prvih dana u bolnici uopce nije htio sisu😂
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
čestitke novim mamicama <3
plavabosankamožda da probaš neku drugu pozu u kojoj te neće bolit? nemam iskustvo carskog, al valjda postoji takva poza i za taj slučaj :)
inače meni recimo bočica izdojenog nije nikad napravila probleme s dojenjem (ovisi o bebi), ali zato sve drugo šta je carpemnapisala mogu potpisat, to što beba traži cicu svako malo stvarno ne znači da nemate mlijeka (oko toga sam se svaki put svađala s mojom mamom, mislim da je zato ona sve nas prestala dojit s cca 3 mjeseca kad smo imali skok u razvoju i sve šta su joj znali reć je da nema mlika)
evo na primjer: jučer je Abi bila više manje budna od 16 do 21:30, za to vrijeme je jela oko 8 puta!!! i onda je zaspala do 4 ujutro, pa je još malo jela i odspavala do 8 ujutro - predobro
I pogledala sam Rodin tečaj o dojenju i napokon smo pogodili hvat od prve i ovo mi je do sad najmanje bolno uspostavljanje dojenja, ja prezadovoljna, stvarno se isplati potrošit malo vremena i educirat se i potražit sve dostupne informacije da nite prepuštene na milost i nemilost sestrama u rodilištu
Superrr ja sam tako sretna sto sve vise cura vjeruje u svoja tijela i ne da se tako lako zavesti idejama slabog, tankog, nedostatnog mlijeka, gladi bebe. Netko mi je jednom davno rekao - znas li kravu koja ima tanko mlijeko za svoje tele? Ne znas! Samo psiha je tanka. Ne sudim tankim psihama, i moja je mjestimično takva, pa nije bas lako sve to prezivjet i uspostavit, tu je i depresija i blues i...svatko moze biti jak koliko moze u datom trenutku i to je jednostavno tako. Samo eto, trebamo nazivati stvari pravim imenom :D kako bismo sto vise i dulje dojile! Sve drugo mi ide u kontra smjeru i prerizicno je. Sretno svim mamama s dojenjem!
Pozdrav ženice 🤗🙋🏼♀️
Ja sam jučer pokušavala pisati ali tri puta me izbacilo i onda sam jednostavno izgubila volju. Strašno. 😅 Neće me ovih dana, a hormoni ludujuuu! 🤪
Orhideja13 i Jackie27, čestitam vam od srca na bebicama! Dobro nam došli mališani! 🎉🥳🤩❤️🥰🎈🌸🤱🏼 Vama želim brzi i lagani oporavak, da se sada puno mazite i uživate u svojim mirišljavim smotuljcima. 🥰 Iiii Jackie27 maleni-veliki bebolinac je predivan!! 😍😍 Koliko samo kose ima, baš je čudesan. 😍😍❤️
Mia38 tebi sam htjela tipkati da se meni to zna događati, ta bol od bebe, a bol je kao od masnice. Ja sam mislila da je to nešto najnormalnije, pa ja svoju znam malo promeškoljiti ili se prošećem da se ona samo drugačije namjesti. I to je to. 😃 Ti si dobra kad znaš kojim dijelom tijela te lupi ili se isteže, ja blage veze nemam di joj je šta. 😅
Buhtlica34 stvarčice koje si ubola su divneee!! 🤩🥰 Baš sve mi se sviđa. Malena će biti tip-top bebolina! 😍🥰
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Čekam Kiky da nam se javi da mogu zatvoriti Rujan 🥰
Kiky javi nam seeee da znamo da je sve ok 🙏
SamoMalo kakva je situacija kod tebe? Si jos pozitivna na koronu? Jesu ipak obavili carski?
Littlebaby javi nam se….sta kazu dr?
BubaBublica pokreće li se šta? 😅
A ovotjedne terminuše Love, Eemine, MARELA, Naki, Irena,Mala_Ive,Tienna,Littleblue,Marija sretno ekipa! Neka bude čim brze 🍀🍀🍀🍀🍀
Upravo si mi osvijestila da bi to trebao biti ovaj tjedan 🤣 hvala draga, eto i tebe za koji dan na redu 🤩 ja mislim da ću te dočekati, ni moj Jakov čini mi se nema namjeru izaći ko ni od male_ive 😅
I Sanjarka, slažem se za dojenje. Idem pozitivno i sve sam spremila kao da ću uspjet, al ako ne bude išlo ja ne mislim iduća tri mjeseca il kolko već provest u bolovima i krvavih bradavica ni u kom slučaju 🤷♀️😁
LadyD, ja sam putovala i bila na svadbi i svugdje zadnjih mjesec dana. Ako si zatvorena i nema nikakvih zapreka, fino kofer za bolnicu (za svaki slucaj) u bunker i uzivaj.
Tienna i Sanjarka88 moram se složiti sa vama jer dijelimo isto mišljenje. Ali mislim da zbilja nema mjesta osuđivanju jer ja vjerujem da svatko od nas ima pravo raditi ono što smatra da je najbolje za njega i za bebu. 🤗 Ja sam se isto spremila kao da ću dojiti jer mi je to baš jako velika želja. Ali opet s druge strane svjesna sam da postoji mogućnost da neće ići što je isto ok. Neću odustati na prvu, ali opet nebi se htjela ubijati i raditi nešto kontra sebe ako ću vidjeti da će me to dodatno demotivirati. Tako da imam plan A (kojem se jako veselim) i onaj plan B koji je tu za svaki slučaj. 😃
Lady.D moram se također složiti sa curama. Ako se ti dobro osjećaš i ako misliš da možeš na put ja zbilja ne vidim ništa loše u tome. 😉 Baš naprotiv, podržavam putovanja ako se trudnica dobro osjeća i ako ona uživa u tome. Tako da - you go girl! 🤩 I uživaj! 🤗
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Tnx cure na komentarima. Potvrdile ste moja razmisljanja. Nema razloga uskracivati si neke sitne radosti kao sto su putovanja i neke druge aktivnosti dok god se osjecamo dobro. Torbu svakako planiram ovaj tjedan rijesiti, tako da ce biti uz mene.
Mia38, mene je isto neko kratko vrijeme boljelo s desne strane ispod rebara. Na kraju se uspostavilo da malac tu intenzivno udara koljenom. Tak da nije nista cudno da osjetimo razne bolove od tih udaraca. Moj uopce vise nije njezan i bas se znam trgnuti kad opali.
Sto se tice dojenja ja sam isto 100% za i stvarno se nadam da cu uspjeti dojiti. Znam da nece biti lako na pocetku, ali potruditi cu se i dati sve od sebe. Ali, kao sto ste neke rekle...ako postane frustrirajuce i uspostava dojenja pocne remetiti normalan nacin zivota, mislim da se necu patiti. Niti je dobro za moje psihicko zdravlje, niti za bebu koja osjeti to sve.
Ja recimo nemam uopće želju niti namjeru dojiti. Vjerojatno budem 2 do 3 mjeseca ako će ići, jer muž nekako forsa to dojenje. Ako neće ići nemam se namjeru patiti niti tih 2, 3 mjeseca. Kupila sam već i boćice i neko adaptirano za početak.
Hvala cure na komentarima za svekra, rekao je muz jos da ce popricati s njima oko toga, ali da stoji iza mene i te nase odluke. 😊
A sto se dojenja tice, ja planiram dojiti svakako ako budem mogla, naravno ako ne ide, Boze moj nisam ni prva ni zadnja kojoj ne ide. Mama nas nije dojila, nije uopce imala mlijeka ni za mene ni za seku. A spremila sam i izdajalicu rucnu i 2 bocice sto sam dobila, tako da u slucaju da ne bi islo sve je spremno i za adaptirano mlijeko. Isto tako postujem svaciju odluku, bila ona da se doji ili da se ne doji, sve mi odlucujemo za sebe i za nase bebace i radimo i mislimo kako mi zelimo i kako mislimo da je najbolje prije svega. Ja sam za dojenje svakako i potrudit cu se da nam to uspije. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Ja ne pisem cesto ali vas u zadnje vrijeme sad pred kraj dosta citam 🥰 ugl sto se dojenja tice, prvog sam dojila nekih mj i po i bilo mi je uzasno tesko, izgrizao me cijelu, jeo je po 17-18 puta na dan i stalno je na meni bio... ubilo me psihicki i fizicki... sad se opet spremam pokusat al sad sam i svejsna da imam i ovog starijeg pa nekako sumnjam da cu moc ic na opciju da je malisa non stop na sisi...ili da se stalno izdajam jer bas ode puno vremena na to sve... nadam se da ce boljr mali vuc i bit manje zivcani morski pas na sisi a ako ne papat ce ko i njegov braco koji unatoc sto nije dugo dojio je super zdrav spreran i nije debeo :p
Evo me zene,nisam bila uopce ovih dana raspolozena za javljanje. Evo danas sam imala pregled,otvorena 3cm dole je sve lijepo spremno glavica spustena. Tako da sutra ujutro indukcija
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Ja zbilja poštujem svaku odluku što se dojenja tiče, jer kako kaže ona poznata: “sretna mama = sretna beba!”. 🤗 Tako da, što god koja od nas odlučila, znam da je odlučila najbolje za sebe i svoju bebu. ❤️🤩 Samo nebo nam je granica.
Little baby sretno ti! 🍀❤️🙏🏻 U mislima si nam. 💪🏻 Uskoro se mazite bebica i ti. 🤱🏼
Sorry šta pitam, ali ne znam dal sam propustila taj dio ili šta ali kako već indukcija kod tebe ? Zbog toga što si otvorena ili ? Vidim da si ti danas 37+6, taman smo 2 dana razlike nas dvije.
👩🏼 29 🧔🏻♂️ 33
👩🏼❤️👨🏻 2010 | 💍 2021
Sortiraj odgovore
Najstariji