Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • buhtlica34
    30. Rujan 2021. 09:38

Jutro curke, kak ste mi?
    Ja nisam najbolje.. Već drugu noć me ubija karpalni tunel, toliko da se probudim oko 4, odradim vježbe za to sranje od karpalnog I onda se vratim spavati. Ja nisam mogla vjerovati da to može toliko boliti, jučer sam skoro plakala. Uopće nisam osjetila šaku desne ruke, prsti skroz utrnuti, ma užas teški.. A danas me uz to i lijeva strana leđa ubija, jer ja sam glupa ovca koja se baaaaš preforsirala. Prekjučer sam ukrašavala zid Miline sobe, i sastavljala krevetić I komodu za presvlačenje, a jučer sam sama sastavljala ormar za predsoblje, svekrva mi ga samo pomogla uspraviti da ne dizem sama. Uglavnom danas umirem I ležim, nemrem se pomaknuti. Znam da sam glupa što to sve radim, ali ja sam tako naviknula sve uvijek sama (i inače mi je gušt to sastavljanje), uopće nisam svjesna da sam u 8.mjesecu trudnoće i da trebam stati na loptu malo..
    Od lijepih vijesti, konačno mi je nakon mjesec i pol dana čekanja došao vrtuljak i slova za krevet, loj sam narucila na mylittleclouds, pa evo slika: https://ibb.co/sqXMnxC

Ivona1505
    30. Rujan 2021. 09:53

Buhtlica34 bas mi je zao zbog problema sa karpalnim tunelima, to te inace muci ili samo sad u trudnoci? :/
    Meni bude horor kad mi od krivog polozaja utrne ruka, ne mogu zamisliti kak je tebi..i nemoj se forsirati, znam kak je to kad naviknes sam raditi i neda ti se cekati, ali nije vrijedno ni tvog zdravlja a ni Milinog, radije pomalo radi i trazi pomoc, mene kad sastavi ako se naprezem tako moram bar 2 dana mirovati, a ne mozes. :/
    I slova i vrtuljak su mi prepreslatki, Mila ce lijepo uzivati u kreveticu. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

mala_ive
    30. Rujan 2021. 10:01

Dohrana u Vinogradskoj se odvijala krišom. Tako su se umirivale bebe koje su plakale ili bile nemirne. U smislu, nitko nam nije rekao da ce dijete dobit dohranu. A kamoli da nas je pitao koliko i kako. Vjerujem da ne koriste bocice nego sprice i case da ne ugroze dojenje i hvat. 

Trudovi bole jako, mene su barem voljeli. Ko visa sila neka koja ti prolazi kroz tijelo i ne mozes ju kontrolirati. Takva je i bol. Prodorna - ne podnosi pricu, disanje, nista. Ta zadnja bol. Mislim da tesko moze netko faliti trudove i prve a kamoli te izgonske. Osim onih sretnica koje ne osjecaju trudove i rode, al to nije prosjek ni opca populacija ja bih rekla. Ja sad drugi put radam i isto me zanima koliko ce to sve trajati ali nitko ne moze dati odgovor na to. Moja mama je mene i sestru rodila za pola sata- sat od ulaska u bolnicu. Netko i trece rada 10h. Ko Ce znat. 

Tratinčica12
    30. Rujan 2021. 10:14

Cure, da se i ja malo javim 😄
    Čestitke svima koje su dočekale svoje male smotuljke 💫🥰❤ jedva čekam pridružiti vam se. I sretno svima kod kojih se nešto pokreće 😊🍀🍀

Muž mi je prošli tjedan diplomirao 🎉🎉 tako da smo riješili veliku brigu i sad možemo u miru iščekivati bebu 😊😊🥰

Jučer sam bila opet na pregledu u TA. Prvi put su me pregledavali vaginalno jer im nije praksa to raditi prije navršenog 39. tt ako nema nekih indikacija.
    Tako da cure ima nas još koje nisu nikako vaginanalno pregledavane. Meni je zadnji bio vaginalni ultrazvuk sa 12 tt 🙈🙈
    Uglavnom, sve je u redu. Uloživa vršak prsta 🤦‍♀️🤦‍♀️ razočarala se, mislila sam da ću biti barem malo otvorena 😑 govorim jooj, mislila sam da će mali dosad izići, a ne ovako haha. Kažu mi pa kao tek ste 39 tjedana, imate još vremena. Tek 39!! 🙈🙈😅😅
    I rekli su da puno šetam.
    Sljedeći pregled u TA u nedjelju 03.10. Sve se nadam da će se nešto pokrenuti, ali nastavi li ovako prešišat ću termin😅😅

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• buhtlica34
    30. Rujan 2021. 10:14

Ivona1505, a nije me nikad prije to bolilo, javilo mi se sad u trudnoći, prvo su mi počela trnuti 3 prsta a sad se proširilo. Valjda će mi te vježbe malo pomoći...
    I hvala ti, i meni se baš sviđa Milin kutak 💞 dugo sam čekala ta slova, mislim da me čak malo I zaboravila bila pa sam joj poslala poruku i ond aje u roku tjedan dana poslala sve. Naručila sam još slova i vrtuljak za nećakovog sina, tako da nije bio ni mal iznos

Zara7
    30. Rujan 2021. 10:20

Pozz cure 🥰
    Traveller dada eto i mene u terminu skroz 😁 ja se osjećam skroz dobro, šećem, družim se s Mišić i malom A. 😁, nemam nekih tegoba, al zato nemam ni nekih simptoma da će beba skoro izaći 😬 kod mene i Amy zakazala 😂 al sam skroz smirena, virujem bebi i svom tijelu da znaju što rade 🤭 sutra idem prvi put u TA pa ćemo vidjet što će mi tamo reći. Hvala tebi na podijeljenom iskustvu, vidim da je bilo stvarno svega i žao mi je što si to prolazila, ali mi je super tvoj pozitivan stav nakon svega i super mi je mala Nika koja je ostala zen beba kao i u trudnoći, drago mi je da ti taj dio prolazi najbolje moguće pa briše ove ružne uspomene s poroda. I svaka ti čast na borbi sa svima za sebe i svoju bebu, pošalji mi malo toga 🙈🙈
    Sanjarka evo slikicaa, to je ona Marie Kondo metoda slaganja, ključ je da radi ovog bočnog slaganja točno znaš što imaš u ormaru jer onim tipičnim slaganjem vidiš samo prvih par stvari na vrhu. Fora je kad malo kreneš s tim, ima na youtube-u više
    https://ibb.co/7W3qyjj
    Daniella mislim da su Haru i Carpe Diem spominjale da su morale ponavljati taj test radi nedovoljnog uzorka, možda će ti one znati više reći. Nadam se da si ok i da te nije previše ubediralo, vjerujem da će sve biti super na kraju!! 💪💪
    Buhtlica prekrasna su mi ova slova i baš mi je drago da su skroz šarena i jarkih boja, imam osjećaj da svi roditelji danas (uključujući mene 🙈) idu na nježne bež umirujuće tonove kad uređuju sobicu ili krevetić, a u biti bi trebalo baš suprotno jer bebačima treba boja, kontrasta itd. za razvoj malih mozgića tako da su mi ova slova top 😍 a sad ovih dana se malo odmori i predahni! ☺️
    Bilja nadam se da si danas bolje 😘
    Japanka terminušo, odavno je prošao naš 23. 😅
    Vjerojatno sam još svašta zaboravila iskomentirati pa ću se još javljati 😁

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Lisa27 👶🧸🎀
    30. Rujan 2021. 10:21

buhtlica34

Jutro curke, kak ste mi?
    Ja nisam najbolje.. Već drugu noć me ubija karpalni tunel, toliko da se probudim oko 4, odradim vježbe za to sranje od karpalnog I onda se vratim spavati. Ja nisam mogla vjerovati da to može toliko boliti, jučer sam skoro plakala. Uopće nisam osjetila šaku desne ruke, prsti skroz utrnuti, ma užas teški.. A danas me uz to i lijeva strana leđa ubija, jer ja sam glupa ovca koja se baaaaš preforsirala. Prekjučer sam ukrašavala zid Miline sobe, i sastavljala krevetić I komodu za presvlačenje, a jučer sam sama sastavljala ormar za predsoblje, svekrva mi ga samo pomogla uspraviti da ne dizem sama. Uglavnom danas umirem I ležim, nemrem se pomaknuti. Znam da sam glupa što to sve radim, ali ja sam tako naviknula sve uvijek sama (i inače mi je gušt to sastavljanje), uopće nisam svjesna da sam u 8.mjesecu trudnoće i da trebam stati na loptu malo..
    Od lijepih vijesti, konačno mi je nakon mjesec i pol dana čekanja došao vrtuljak i slova za krevet, loj sam narucila na mylittleclouds, pa evo slika:https://ibb.co/sqXMnxC

Mene zadnjih tjedan dana bole prsti na šakama, karpalni kanal još ne ali mislim da je to sve zbog skupljanja vode u tijelu.
    Vrtuljak i slova su krasni 🥰

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Ivona1505
    30. Rujan 2021. 10:26

mala_ive

Dohranau Vinogradskoj se odvijala krišom. Tako su se umirivale bebe koje su plakale ili bile nemirne. U smislu, nitko nam nije rekao da ce dijete dobit dohranu. A kamoli da nas je pitao koliko i kako. Vjerujem da ne koriste bocice nego sprice i case da ne ugroze dojenje i hvat.

Trudovi bole jako, mene su barem voljeli. Ko visa sila neka koja ti prolazi kroz tijelo i ne mozes ju kontrolirati. Takva je i bol. Prodorna - ne podnosi pricu, disanje, nista. Ta zadnja bol. Mislim da tesko moze netko faliti trudove i prve a kamoli te izgonske. Osim onih sretnica koje ne osjecaju trudove i rode, al to nije prosjek ni opca populacija ja bih rekla. Ja sad drugi put radam i isto me zanima koliko ce to sve trajati ali nitko ne moze dati odgovor na to. Moja mama je mene i sestru rodila za pola sata- sat od ulaska u bolnicu. Netko i trece rada 10h. Ko Ce znat.

Zato sam ja rekla da su lazni trudovi, uspijem ih ja prodisati, ali kad zasjeva onako bol bude nezgodno i sjetit se disanja. Rekla sam muzu kad ih ne budem mogla prodisati onda me vozis za bolnicu. 😂
    A porod, evo moja teta se sa sestricnom mucila preko 20 sati, a ona je bila malo veca od tri kile, a bratica je rodila par godina poslije, skoro 5 kila bio i izletio kaze teta van u roku pola sata, tako da tu nema nikakve garancije ni koliko ce trajati porod ni kakav ce biti. Bitno da izademo sve zive i zdrave kao i nase bebice. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

• Johnny
    30. Rujan 2021. 10:29

buhtlica34

Jutro curke, kak ste mi?
    Od lijepih vijesti, konačno mi je nakon mjesec i pol dana čekanja došao vrtuljak i slova za krevet, loj sam narucila na mylittleclouds, pa evo slika:https://ibb.co/sqXMnxC

Točno takva sam i ja, volim sve sastavljati i teško mi je pitati za pomoć jer sam navikla sve sama. Onda svi stalno viču na mene nek se odmorim a ja drugi dan ili još gore tu noć umirem od bolova. Slaganje, ukrašavanje, sastavljanje, peglanje, nošenje, dizanje… jednostavno mi je problem nekoga vući za rukav “daj mi donesi, daj mi podigni, daj mi pomozi” a osjetim nekad da ne mogu pa se bezveze forsiram. Jednostavno sam nestrpljiva i ne da mi se čekati druge 😬 srećom pa se ti bolovi smire nakon 2 dana intenzivnijeg odmora ali onda opet ispočetka 🤣 očito nikad neću naviknut, možda taman dok se pomirim s tim da ne mogu rodim 🤣

13.11. 🥰👶🏼💙

Ivona1505
    30. Rujan 2021. 10:32

buhtlica34

Ivona1505, a nije me nikad prije to bolilo, javilo mi se sad u trudnoći, prvo su mi počela trnuti 3 prsta a sad se proširilo. Valjda će mi te vježbe malo pomoći…
    I hvala ti, i meni se baš sviđa Milin kutak 💞 dugo sam čekala ta slova, mislim da me čak malo I zaboravila bila pa sam joj poslala poruku i ond aje u roku tjedan dana poslala sve. Naručila sam još slova i vrtuljak za nećakovog sina, tako da nije bio ni mal iznos

Nadam se da hoce, ali i da ce se to povuci nakon trudnoce, jos samo mjesec dana izdrzi i sve ce bit lakse kad Mila dode. 😊
    Mi cekamo pregled sutra pa kad budemo znali kad ce bit carski cemo i sastavit Matejev kutak. 🥰 Iako je sve spremno i oprano, samo treba sastavit krevetic. I vjerujem da je skupo, mi smo htjeli sami ogradicu kupiti, ali nam je na kraju svekrva kupila, vise nam se isplatilo sto je kupila sa poplunom i navlakom ogradicu nego da je samu ogradicu kupila. Strah me bilo i za kolica posto smo sa Bazzara narucili, ali kolica su mi stvarno za te novce savrsena. A i znam kak je to, sve bi mi voljele kupiti najbolje i vjerujem najskuplje za nase bebace, ali ne ide to uvijek tako. 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.