Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita37🤰
    30. Rujan 2021. 22:27

Evo i mene.. Nemoguce mi stizati sve icitat... Mi oporavljamo i uzivamo.. Samo ne spavam nista.  Uglavnom ne mogu sad pisat svoj nastavak preumorna sam pa cu komentirat ono sto sam ulovila.
    Ivona505  iskrena sucut...
    BILJA srerno na porodu.   Sve se prezivjet da za radost koja slijedi.

Mateja31 Teo je premeden.
    Lovely dobro nam dosla Rita!!!
    🎉 🎉 🎉 🎉 🎉
    Sanja0508 super za vozacki bravo vas dvoje! 🍀 
    Sweetdreams ja sam izgubila 800ml na porodu dali su mi dvije infuzije zeljeza dok sam bila u bolnici.. Dalje pijem tablete Al neosjacm se bas jakom... Vjerojatno cu do kucne doktorice trazit jos neke terapije. 
    Traveller  zelim ti da zaboravis na takav tezak porod i samo misli na ovo sto slijedi... Ali svakako zasluzujes objašnjenje... ❤️
    Sanjarka cestitke na ulazak u termin!

Pusa pozdrav... Bas moram odspavat....  Svima sretno na pregledima i svemu dalje

Biilja
    30. Rujan 2021. 22:33

Mateja2602 i ja bi voljela da se rodi bebica pa da ne moram opet u TA ali cisto sumnjam da cu roditi do subote kada imam pregled. Daj Boze 🙏🏻 Dobro smo, hvala ti 🤍🤍  Cekati cu porod pa necu unaprijed odlucivati ali za sada (moje trenutno misljenje prije nego dozivim porod i oporavak u bolnici) u buduce mislim da Sveti Duh nece biti opcija mojih porodaja. Iako sam na hitnoj bila jako lijepo iznenadena, divne doktorice i divan pregled i razgovor nakon samog pregleda (Planiram barem jos dvije bebice ali tko zna, ja ne mogu odluciti da to ide kako sam si zacrtala) pa cemo vidjeti gdje cu roditi njih ali eto nadam se da ce bar porod i ostalo biti dobro u toj bolnici 🥰
    Lady.D Vjeruj mi da ni sama ne vjerujem da sam isla dva puta na Sv Duh u takvim bolovima, jedva sam istrpila voznju.. obzirom da sam udaljena 40/45min od bolnice, sad kad su radovi trebalo mi je predivnih 1h i par minutica jer smo se zagubili usput i guzve su.. Damir Zudenigo je doktor koji je ovjerio dokument na portalu zdravlja pa je vjerujem bio on jer je tako na ta dva nalaza. Na samom papirnatom nalazu ne pise nista osim pecata specijalista a to mi je na sva cetiri nalaza isto kao i na papiru s hitne.
    buhtlica34 I ja sam malo poljuljana ali vidjet cemo kako ce proci porod, za sada nisam najsretnija jer cu ici tamo prolaziti sve to ali nikad se ne zna, mozda zavrsi dobro. Svakako cu javiti dojmove ako gospodin odluci izaci van uskoro. I tako sam sva uplasena oko poroda i onda je ovo slag na tortu kad ti ne naprave pregled kako treba i kako zasluzujes bez da se zalis na bolove u 39+5. Ne znam dal me uopce cuo, dozivio. Sto je jos gore ali zivim za to da ce sve biti dobro. Moram zaboraviti to i biti spremna psihicki na porod.. 🙏🏻🤍

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

Biilja
    30. Rujan 2021. 22:34

Rita37 Hvala ti na puno, to me jedino i veseli. Zato znam da cu istrpjeti sta god se nade na putu. 🤍

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

• MARELA
    30. Rujan 2021. 22:50

Lela🍀

Mene isto strah da necu prepoznat trudove jer ih na prvom porodu nisam imala sve do izgona bebe samo mi je vodenjak pukao kad sam se pomjerila s kreveta a prije toga niti jedan trud nistaa takodjer ni posljee odma nije bilo nista samo voda curilaaa kad sam dosla u bolnicu vec je beba krenila van a ja otvorena skroz samo sam te trudove za izgon i tiskanje imalaa pa me sad jako strah da necu uspijet prepoznat ili da necu na vrijeme stic do bolnicee jer prvi put je bilo tolko.brzo da nisam bila ni svjesna svega a sad je jos druga bebaa a kazu da to ide jos brze jako me strah zbog togaa jel imala koja iskustva slicna da znam sta ocekivat

Joj Lela tog je i mene strah, na prvi porod dosla 6-7cm otvorena bez ikakvih trudova, bila je indukcija u 41.tjednu i uvijek sam se pitala kaj bi bilo da su me ostavili doma jos koji dan😳.
    Sad sam otvorena 4cm, a termin je za tjedan ili dva i rekli su mi da ne cekam dugo ako pukne vodenjak ili krenu trudovi😬 mozda da i u auto spremim neku opremu😅😅

• MARELA
    30. Rujan 2021. 23:28

CarpeDiem.

Traveller

MARELA

Traveller

I da, možda nije jasan dio oko gubitka krvi i kad se to desilo. Doktorica mi je pred izlazak rekla da je moj carski počeo dobro, ali da 

O vjeruj da jesam, čak je Doktorica koja mi je radila carski razgovarala s glavnim doktorom na pedijatriji da me prestanu maltretirat jer sam rekla da ću radi njih izaći na vlastitu odgovornosti i nastaviti liječenje u drugoj bolnici. E onda sam dobila bolju sobu. I klonile su me se sve s pedijatrije. S tim da su me većinom ostavile na miru već kad sam razgovarala s glavnom sestrom koja ih je stvarno sve postrojila. Onda su dolazile po dijete i vraćale s hranjena bez suvišnih komentara. Rekla sam im da im ne padne na pamet da mi više itko takne sisu. 😂 Žalosno da te rospije naprave najviše stresa na kraju u periodu kad je ženi najviše potrebna podrška.

Jel kod nas praksa u rodilištima inače da bebe odnose na hranjenje, a recimo ne donesu dohranu da ti sama dohranis dijete? I beba inače ne bude stalno sa vama pa ju odnose po potrebi ili je zapravo 

U Vinogradskoj je beba s tobom, ali pitali su nas (jer sam bila u sobi s 'caricama') dal zelimo da nam im malo uzmu da odmorimo po noci i da, onda daju dohranu na spricu, al nitko ti nis ne kaze, sam ti ih vrate oko 5,6 ujutro tak da spavaju ko top, a mos mislit od cega spavaju, nema sanse da bi gladni tak spavali. 
    A sto se tice dojenja tamo - jako povrsno, slicno ovome sto Traveller opisuje i problem nastaje ako beba ima krivi hvat ili sisa lijeno/neucinkovito. Ja ovaj puta nosim izdajalicu i sesirice. Preporucam i broj od Roda i njihov tecaj za dojenje da se malo pripremite.
    Ne lete bas sve bebe prema bradavici i sisaju ko lude kako to u idealnim predavanjima opisuju. Mi smo uspjeli bez dohrane tek nakon 2,5mj, al onda je islo dalje ko podmazano😄

• MARELA
    30. Rujan 2021. 23:33

Ja nemam nekih extra vijesti, osim kaj sinoc nisam mogla zaspati id ponoci do 5🙄🙄 pa sam danas cijeli dan bila strgana, nis nisam radila, opet nisam torbu slozila do kraja a 39.mi je tjedan 🙈🙈🙈🙈 i vudno sam se cijeli dan osjecala, mali se ritao ko lud, a ja koda ce svaki cas nes krenuti🙃. 'Za nagradu' sam se jos pocastila s par 'raw birth' videa na youtubeu, da se malo podsjetim, pa si sve nekak mislim kak bi rado bas da ne vristim i urlam kod tiskanja ko ovih par kaj sam gledala, jer zvuci uzas...ali ko to moze predvidjet i kontrolirat🙄🙄.
    Uglavnom, nebi jos rodila i ne slaze mi se torba😜🙃🙃🙃

Taya_
    01. Listopad 2021. 06:59

Slee ova morska tema baš je predivna.. 🙂
    Ja sam naljepnice za sobu isto naručila u hia workshop-u..sad bi za koji dan trebale stići.. 🙂
    Vidim sve više nas se bori sa nesanicom.. i kod mene je opet neprospavana noć.. 🥴
    Meaa i Margo sretno na pregledu danas .. 😊

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Taya_
    01. Listopad 2021. 07:01

* kriva tema.. pardon cure 🙉

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

mala_ive
    01. Listopad 2021. 07:02

MARELA

Ja nemam nekih extra vijesti, osim kaj sinoc nisam mogla zaspati id ponoci do 5🙄🙄 pa sam danas cijeli dan bila strgana, nis nisam radila, opet nisam torbu slozila do kraja a 39.mi je tjedan 🙈🙈🙈🙈 i vudno sam se cijeli dan osjecala, mali se ritao ko lud, a ja koda ce svaki cas nes krenuti🙃. 'Za nagradu' sam se jos pocastila s par 'raw birth' videa na youtubeu, da se malo podsjetim, pa si sve nekak mislim kak bi rado bas da ne vristim i urlam kod tiskanja ko ovih par kaj sam gledala, jer zvuci uzas…ali ko to moze predvidjet i kontrolirat🙄🙄.
    Uglavnom, nebi jos rodila i ne slaze mi se torba😜🙃🙃🙃

Pa zasto bi kontrolirala? :-) Uvijek mi je bilo nejasno zasto je sramota derati se, vikati i psovati na porodu. Pa to je toliko jedna iznimna situacija da se svaka zena ima s njom pravo obracunati kako zeli i kako moze u tom trenutku. To mi je bas nacisticki nekako, to "suti, sto se deres, trpi" koje zene dobivaju u boksevima od doktora, od babica, drugih zena. Pa kad se opeces dok kuhas juhu ili opalis svom snagom nogom u krevet dok radis krevet opsujes i zadrecis- nenadano, a na porodu se sve nesto bojimo da nam ne izleti? Precudno. 

Sigurno je bolje mucati jer se lakse to sve odradi i manje energije se potrosi. Al svaka zena zna kako joj je najlakse , odnosno ne zna :D tamo Ce saznati kad ju zadesi ta ekstremna i neponovljiva okolnost koja se zove porod :-) budimo ponosne na sebe i jedna na drugu, eto ••••• :)

Endzrue
    01. Listopad 2021. 07:19

Da javimo mali update sa prvog pregleda
    Glava s 34cm na 39cm,  od otpusne kilaže sa 3370g na 5100g i dužina sa 48cm na 57cm. 
    Čitam vas i dalje. Sretno svima i čestitke. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.