Sanjarka upravo tako, udara gdje smo najosjetljivije :I
Možeš čaj od mente, za svaki slučaj ne više od 1 šalice dnevno. Probaj i čaj od đumbira s limunom (i medom ako ti odgovara, meni trenutno paše samo s limunom, hahah).
Hera ma da, čim se iznerviramo, eto nešto. tako sam i ja trčala odmah provjeriti imali krvi. Baš smo opterećene....
Popodne ću vam pretipkati sigurne čajeve, u prošloj trudnoći sam dobila popis od jedne med sestre s objašnjenjima.
Ma uzas, mislim da necu bit mirna dok se ne rodi 😅
Ja sam isto danas googlala cajeve, inace pijem crni i zeleni, a njih se bas ne preporuca... zadnjih dana mi se ful pije caj od sumskog voca, za njega sam vidjela da bi trebao bit ok. I ovo sto sam ja citala menta je isto bila prihvatljiva za trudnice, al nisam ni ja pametna.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Mišić - mene isto počne probadati kad se iznerviram, a slažem se sa Sanjarkom, to nam je znak da se trebamo smiriti i stati na loptu.
Marija - super da imaš tako dobrog šefa to je danas prava rijetkost. Meni je šefica divna, ali glavni šef je malo pakšu i brine se samo za svoje dupe
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
Muž normo
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal&Menopur; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap&Menopur
Cure sretno na pregledimaaa!!!
Veselim se jako 😁🤗 kad cemo pocet stavljat slike s ultrazvuka da pokazemo nase smokiće 😁🥰
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Evo našla u mobu kad sam slala frendici
Ovako:
- u prvom tromjesečju oprezno i ne pretjerivati s čajevima
- nakon prvog tromjesečja:
*kamilica: smanjuje upale, opušta grčeve, smiruje
*kopriva: prepuna vitamina i minerala, uvijek piti s limunom zbog bolje iskoristivosti
*menta: opušta grčeve i nadutost, prikladna tijekom povraćanja
*stolisnik
*timijan
*đumbir
- bilje korisno nakon 34. tjedna:
*gospin plašt ili vrkuta: podupire trudove, smanjuje krvarenje nakon poroda
*lavanda: opušta
*list maline: podupire pravilne kontrakcije maternice tijekom i nakon poroda
- bilje koje podržava proizvodnju mlijeka nakon poroda:
*matičnjak
*kopriva
*list maline
*komorač
*piskavica
Odmah da napomenem da sam se konzultirala i s ginekologom i on mi je rekao da mogu piti čajeve i u prvom tromjesečju, ali ni sa čim ne pretjerivati. Za mene je to uglavnom značilo popiti čaj od đumbira (pomagao mi je s mučninanma), povremeno kamilicu i mentu. Nadalje, kad sam prošli put istraživala naišla sam na podatke da nije dobro piti hibiskus, limunsku travu, komorač, bazgu (svi su mogli negativnodjelovati na bebu) tako da sam ih izbjegavala uširokom luku, uz mooožda nekoliko šalica komorača jer ga obožavam. Svakako pitajte svoje doktore za savjet!
Mišić hvala ti puno za info o čajevima
Nestrpljivo iščekujem da se jave cure s pregleda, nadam se danas samo dobrim vijestima
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
Muž normo
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal&Menopur; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap&Menopur
Mišić hvala ti puno ❤️
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Misic hvala puno na info. Mislim da cu pricekat s pijenjem do konzultacija s ginekologom😄
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Cure koje ste na pregledima sretno i javite nam obavezno kako je prošlo. 🙂
Jana moja sućut ☹
Misic hvala ti puno na informacijama za cajeve
Evo cure meni napokon došlo pismo iz bolnice za pregled, tek 1.4 idem i bas sam nestrpljiva al iskreno se nadam da će sve biti uredu.
Sortiraj odgovore
Najstariji