Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    14. Rujan 2021. 06:21

Čestitam cure. Baš svakakvih iskustava s poroda. Najbitnije da je sve prošlo ok i da su bebe dobro, a mi mame ćemo se oporavit čim prije 

Orhideja13
    14. Rujan 2021. 06:44

Muffin 🧁👨‍👩‍👧‍👦

Drage cure,
    Jučer oko pola 10 ujutro je došao moj Noel, 3850 i 52 cm.
    Došla sam u bolnicu u nedjelju oko pola 3 u noći jer su krenuli trudovi i to odmah pravilni na svakih 5 minuta, provjerila sam tlak i bio je 150/98 pa smo krenuli u bolnicu.
    Zaprimili me zbog trudova iako nisam bila otvorena uopće, kod njih je tlak bio dobar.
    Ujutro kažu da sam otvorena 1 prst i da kreće porod, ali zbog prethodnog carskog će se pustiti da sve ide polako prirodno.
    Sad više ni trudove baš ne osjetim, a dobivam temperaturu 38. Curica doma mi ima rota virus i od srijede je loše, dehidrirala i vozili je 3 dana na infuziju. Napomenula sam im to kod prijema ali nisu registrirali. Nakon što sam dobila temperaturu me izoliraju odmah u rađaonicu.
    Ukratko jer ne želim pisati sve, bila u rađaonici od 11h u nedjelju do jučer ujutro kada je na kraju rođen moj bebač i to hitnim carskim pod općom anestezijom. Ja sam u nekoliko navrata molila da naprave carski jer da ne mogu više, bila sam iscrpljena još od brige za malenu taj tjedan i toliko sati trudova bez otvaranja. Cijelo vrijeme sam imala trudove jako pravilne i bolne, na kraju na 1-2 minute, ali sam stala na 5 prstiju otvorenosti, isto kao i prvi put.
    Na kraju mi izmjerili zdjelicu, ispalo je da je premala i da beba neće proći te da će vjerojatno ponovno stati porod, prokinuli su vodenjak i bila je mekonijska plodna voda - pa su se odlučili za carski.
    Malenog još nisam vidjela jer su ga izolirali od mene, i ja sam sama dolje u izolaciji jer su kod mene isto potvrdili rotu 😭

Moram danas doći k sebi i ustati se pa će mi ga donijeti ako budem dobro jer će onda cijelo vrijeme ostati sa mnom, ne smije se miješati više s drugim bebama, a preko mlijeka će dobivati antitijela za virus.

Nemojte se obeshrabriti mojim iskustvom, ne želim zato pisati detalje - ali kod mene se stvarno poklopilo više stanja i ja sam vidjela već tamo u nedjelju navečer da ja neću moći prirodno roditi. Hvala Bogu on je dobro, a to je najbitnije 🙏

Jao Muffin zao Mi je sto si se toliko namucila.. Ali sad je to iza tebe I najbolje slijedi abd 🤞 cestitam ti na malenom, I brz oporavak zelim, I da sto prije budete zajedno 🍀🌺❤️🎉

09.2017- spontani
    04.2018- spontani
    10.2019-spontani
    02.2021+ ❤️❤️

bumac95
    14. Rujan 2021. 06:45

Dobro jutro cure. Vidim bile ste dosta aktivne preko noći (nazalost😅).
    Muffin čestitam ti od srca i brz oporavak želim. Malenoj kod kuće isto. Prošli smo to nazalost pred dva tjedna pa vjerujem da je malecka izmučena, ali brzo oni dođu sebi 🥰
    AnaŠi držim fige da izdržite još koji dan, ali u lijepim ste tjednima već i vjerujem da će sve uredu proc. Skoro 3 kile su super 😍😍
    Traveller ima li šta kod tebe? :D

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    14. Rujan 2021. 06:46

I hvala još jednom cure na riječima podrške. Pijem kavicu i prematam po glavi jesam li uzela sve i kako će dečki prezivjet bez mene sad pola tjedna 😂😂

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Mateja32
    14. Rujan 2021. 06:57

bumac95

I hvala još jednom cure na riječima podrške. Pijem kavicu i prematam po glavi jesam li uzela sve i kako će dečki prezivjet bez mene sad pola tjedna 😂😂

Sretno, da sto prije bude gotovo.. Nez zasto te salju na indukciju ako nije termin prosao, i ako je plodna voda u redu. Ja sam u trecoj trudnoći bila 4 prsta otvorena, nisam htjela ostati, vratila se za 2 dana s svojim trudovima 8 cm, taman sam to jutro trebala javit se za indukcijj. Dva puta sam isla na nju, treći prirodan. Budi jaka 🙏

17.10.2009.👩‍❤️‍💋‍👨
    2010. 👶♀️
    2011. 👶♀️
    2015.👶♀️
    23.01.2021. ➕🤰
    6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
    Termin poroda 30.9. 2021.

bumac95
    14. Rujan 2021. 06:58

Joj nadam se da nećeš dugo cekat na red. Ja sam se već psihički pripremila na dva tri sata jer se kod u Ri na poliklinici čeka pola dana 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Kad ideš?

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    14. Rujan 2021. 07:00

Hvala Mateja 🥰
    Zbog tlaka prvenstveno. 
    Plus mali milijun sitnih problemčića koji sve zajedno od mene čine vrlo nesretnu i umornu osobu 😂🤦🏼‍♀️
    Ugl doktor je zaključio da nema smisla vise puštat da se mučim (a mučim se, vjerujte mi) kad malecki ima skoro 3,5 kilice i praktički smo termin dočekali :D

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Sanjarka88
    14. Rujan 2021. 07:40

🌈 S jesenskim valom stigla je Ljubav 🌈
    .
    LANA 07.08. 💜 - Missy88 
    KATARINA 11.08. 💜 - Dannna
    AMELIA 20.08. 💜 - Mišić
    CURICA 21.08. 💜 - Mila12
    KLARA 23.08. 💜 Jeksi4
    ADRIAN 26.08. 💙 Endzrue
    IRIS 27.08. 💜 Lješnjak
    TOMA 29.08. 💙 Jambica
    NIKOLA 30.08. 💙 MadameI 
    .
    FABIJAN 01.09. 💙 Haru
    DRAGUN 01.09. 💙 Mokosh
    KARLO 03.09. 💙 Jana25
    DEČKO 07.09. 💙 Malamaka
    LUKA 12.09. 💙 Ivkica
    LIVIA 13.09. 💜 Natalija91
    NOEL 13.09.  💙 Muffin

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sanjarka88
    14. Rujan 2021. 07:42

Muffin cestitam od ♥️ na djecaku predivnog imena 💙 zao mi je jako sta si se toliko napatila... 🥺 Necu nikad razumit zasto pustaju žene da se mrcvare po 24h 😒
    Sve to prode i sve se zaboravi 🤗
    Noel dobro nam došao 💙🥰

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Muffin 🧁👨‍👩‍👧‍👦
    14. Rujan 2021. 07:43

Rita37🤰

Muffin kolika ti je zdjelica? Kako to mjere?Ja sam dosta uska u bokovima…. Doktor jos niti jednom mi nije mjerio ni stomak niti bokove ni moj gin niit ovi u bolnici…… Sad se pitam…. I mislim… Ako do cekam kontrolu u ponedjeljak trazit cu da mjere nesto…

Hvala svima na lijepim željama :)

Za zdjelicu uzimaju neke tri mjere, mjere sa nečim metalnim, izgleda kao tanak okvir od stetoskopa. Ne znam uopće kako da ti opišem koje razmake između kostiju je mjerio, potraži ću link na neki članak da bolje pa ga stavim tu ako nađem. 
    Najvažnija je mjera dolje na guzi, između dvije kosti koja mora biti veća od 11 da bi bebi mogla glava uopće izaći, a meni je ta mjera 9 i nešto. 
    Ja uopće nisam sitna, da me vidiš rekla bi da ću roditi bez problema. 
    Meni kod prvog poroda isto nisu mjerili, bio je isto carski na kraju pod spinalnom a na otpusno pismu su kao razlog napisali kefalopelvina disporporcija. 

Više me smeta što nisu odmah to izmjerili jer su imali sve podatke od prošlog poroda, ne bih se toliko mučila bespotrebno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.