Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mala_ive
    06. Rujan 2021. 19:42

Heej, 
    Sto se tice piskenja i kakenja tijekom poroda - moje iskustvo iz vinogradske s prvim djetetom nije bilo kakvo sam prizeljkivala. Dosla sam 6cm otvorena i odmah isla u box i u boxu sam odmah spojena na ctg iako sam molila da me puste bez zica radi lakšeg duranja bolova. Al eto nisu. Piskila sam i curkala mi je plodna voda na stolu i rekli su mi da je brinem zbog toga. Nije mi bilo neugodno, ali stvarno se pitam za taj ctg kad je uistinu i je li potreban? Kakiti nisam trebala jer sam se ful sama ocistils doma u trudovima, znam samo da mi je muz rekao da sam na izgonu imala stolicu, isto na stolu, ja se ne sjecam :D tako da. U predradaoni vjer daju, al iza ne daju setnju do wc-a. I setnju uopce. U vinogradskoj. 

Sto se tice sesirica za dojenje. Ima li tko da nosi koristene u bolnicu i kako ih dezinficirati? Ja imam svoje, ali nemam pojma trebam li ih kako pripremati?! Hahahah oprostite eto svakakvi upitnici u zadnji cas. Danas pakujem torbu iiii ???

Rita37🤰
    06. Rujan 2021. 20:16

Hvala curke na odg za wc... Ma po svemu sudeci najbitnije da me ne nakace na ctg i nedaju mrdnuti.... To mi je zelja br 1....  Moja mama je 4x rodila i sve nas rodila iz polu cucnja... Jako brzo radjala i nikad legla na krevet.. Jerr kaze kicma je toliko bolila da bi umrla da je legla... Tak da....  Rado bi setala isla na wc i svasta nesto, ni meni nije privlačno lec... A sad, budemo vidjeli... 

bumac95
    06. Rujan 2021. 20:21

Rita vjerujem u to šta ti mama govori. Mene su spojili na drip ujutro i takvu me držali u radaoni dok nisam rodila. 14 sati sam ležala na ctgu osim šta sam tih prvih par puta išla na wc. Utrnula sam živa. Još svaki kasniji trud provest u tom ležanju bez ikakvih kretanja 🤦🏼‍♀️ Koma 🤦🏼‍♀️

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

mala_ive
    06. Rujan 2021. 20:40

Rita37🤰

Hvala curke na odg za wc… Ma po svemu sudeci najbitnije da me ne nakace na ctg i nedaju mrdnuti…. To mi je zelja br 1…. Moja mama je 4x rodila i sve nas rodila iz polu cucnja… Jako brzo radjala i nikad legla na krevet.. Jerr kaze kicma je toliko bolila da bi umrla da je legla… Tak da…. Rado bi setala isla na wc i svasta nesto, ni meni nije privlačno lec… A sad, budemo vidjeli…

Da, upravo to. Leda su jedna tako neprirodna, kontragravitacijska poza da je to strasno. Pa i bok. Mene su bili pustili kao na pilates loptu i ja bila presretna dok nisam skontala da su mislili pilates loptu + ctg :D hahaha :D

plavabosanka
    06. Rujan 2021. 21:22

Love2021

plavabosanka

Love2021

Plavabosanka baščudno da su te toliko rano zapisali za carski ako postoji šansa da se još okrene. Valjda svaka bolnica i svaka doktorica svoju politiku vodi. Mene moja tješi da se često bebe i u 38tt okrenu i da ne treba ranije o carskom pričati. Ja se još nadam da se okrene da ne moram na carski 😏
    AneŠi vjerojatno su to lažni, sad smo u tim tjednima kad sve živo boli
    Marxa ja sam bila na tom antibiotik isto zbog teške upale mjehura. Djeluje za dan, dva. Do onda uzimaj barem 3L tekućine. Brusnice koje uzimaš nebi smjele imati šećera, obrati pažnju na to. Bude to brzo prošlo

Pa ne znam i ja se začudila, kažu da se ženama znaju okrenuti i tek na termin, i da u takvim slučajevima kad je beba na zadak operacija ide čim kasnije. 🤷🏼‍♀️

Kad imaš idući pregled? Možda se već beba okrenula🙏

Tek kad se doktorica vrati s godišnjeg 16.9. Mislim da nije i dalje osjetim s desne strane nešto što mi baca na glavicu kad prođem rukom. Držim fige da nam se bebice ipak okrenu🍀🍀🤞🏻🤞🏻

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

plavabosanka
    06. Rujan 2021. 21:35

sunce7

Cure nadam se da izdrzavate sve poteskoce trudnoce.🥰 mi sve mozemo😎😂
    Moja beba se okrenula glavom prema dolje🥰🎉 kad se tocno okrenula pojma nemam, al sam vidjela da mi stomak drugacije izgleda. Dal su pomogle duge setnje, dal lezanje na lijevoj strani tko ce znati, ali isplati se potruditi. Sad sam 38+1 tako da za sve cure ima jos sanse.😍 Ja sam na +8kg i osjecam se relativno dobro osim povremenih poteskoca.😂
    Sad nastavljamo sa setnjama, cajem od maline, datuljama i nadom da necemo prenijeti.😂
    Sretno drugim curama danas na pregledu.🤟
    Buhtlica predivne slike.🥰

Super 🥳🥳😍😍 bravo bebice 💗 znači samo šetnje i spavanje na lijevoj strani? Nisi radila nikakve vježbe? 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Zara7
    06. Rujan 2021. 22:30

Traveller e vidiš, nisam znala da ne može svakako u predrađaonu, po tome bi čak i mogli stići. Vidjet ćemo 🤞🤞 a Nika štreberica haha, skroz je zeznula sustav 😅 moja socijalna gin koristi ctg od ordinacije preko puta. Zadnji put se baš požalila da im kronično fali vlastiti ctg, al da im ne daju.. i što je najjače rekla je da to košta samo 10.000 kn, znači stvarno dostupna i prihvatljiva cijena, sramota da nema svaka ordinacija, na što se sve novci troše, a nema za tako nešto ajme... 
    Sunce7 aaa pa super da se okrenula beba 😍 
    Kiky baš neobično, da. Al očito im je to neka praksa, zanima me što će meni reć u četvrtak. Evo sve sam pogledala u Zd što se nudi, najjeftinije je od Zavoda nekih 400 kn, a ima do 750, ovisi o poliklinici. Ma čak bi platila i tih 750 kuna da dođe test npr za 2 sata 😏 e u Zd priznaju rezultat samo 48 sati nažalost, ne 72.
    Madamel lijepo da si nam se javila. ☺️ Žao mi je radi novih šokova u obitelji, a jako drago što ste se vas troje uskladili i što sve ide na bolje 💜 ljubi onu prekrasnoću malu 🥰 
    Bumac oho, 3 cm, ajmooo još malo🥳🥳

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Zara7
    06. Rujan 2021. 22:33

Laku noć svima, želim vam prospavanu i bezbolnu noć 🌜🌟

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Rita37🤰
    06. Rujan 2021. 22:50

bumac95

Ritaobzirom da sam ja starijeg rađala preko 12 sati piskilo mi se puno puta. Prvih par puta su me pustili da odem do WC-a jer trudovi nisu bili jaki i stalni, ali nakon par sati su mi kateter stavili pa sam tako piskila. Sad ne znam kako to drugdje fukcionira i vjerovatno ovisi o puno faktora ali meni je tako bilo :D

Moj izvještaj sa pregleda. Trudovi ipak nešto rade. Otvorili me na 3 cm. Cervixa je ostao 1 cm i danas ga je dr pokušavao prstima dal omekšati ili nešto tako, uglavnom bilo je bolno Haha to bi trebalo potaknut otvaranje pa se nadam da je nešto napravio :D
    Sljedeca kontrola u četvrtak pa u ponedjeljak. Ako se do ponedjeljka (39+0) ništa ne pokrene on predlaže indukciju jer mi tijelo lagano “otkazuje” (tlak,bolovi u kicmi strašni, slabina, natečenost…).
    Niko ima između 3-3300 i sa njime je sve uredu :D

Sretno tii... I nek krene to otvaranje kad si vec na 3cm znaci da bi moglo nesto se pokrenuti... Nek bude brzo i sa sto manje patnje.. I sto prije ljubav mala na prsima...
     ❤️

bumac95
    06. Rujan 2021. 23:00

Hvala cure. Vidjet ćemo kojim tempom će ic :D
    Uglavnom sljedeći tjedan je indukcija ako samo ne krene do ponedjeljka pa svakako malo brojimo 🥰
    Idem sad odradit jednu Amy u nadi da ćemo izbjeći drip 😂🤦🏼‍♀️

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.