Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MARELA
    02. Rujan 2021. 19:51

Tonkica111

Vidim da pišete o porodima… Ja jedva čekam… Doduše ja sam mazohista neki… Prvi porod mi je traja 11 uri, krepala sam, al opet kad se sitim bilo mi je show 🤣🤣. Isto su mi morali stat na stomak, al nije bilo tako strašno. Visok mi je prag boli, volim taj adrenalin i napetost prije… Strah me jedino da ne skupim u bolnicu coronu ili tipa da moram na carski🙄.
    Nemam ništa protiv carskog, al ja bi rađe opet prirodno da brže dođem sebi.

Joj daj nam prenesi malo tog pozitivnog adrenalina. Ja bi voljela tako dozivljavat porod. Razmisljam vec kak da se reprogramiram u glavi. Na proslom sam bila ono ko pred cijepljenje, nebi, ali kao, mora se odradit😅😅

mala_ive
    02. Rujan 2021. 21:01

Tienna

mala_ive

Tienna

Hahah Sanjarka,mogu ti rec da sam možda i previše spremna, mislim da mi pol toga što sam spremila neće koristiti 😅
    Cure (a posebno ako ima koja iz Vinogradske) jeste nosile pelene za bebu, kremicu i vlažne maramice za presvlaciti bebu? Ako da, koliko toga je dosta?
    Također, robica tipa bodici i pidžamice, robica za izlazak za mene i bebu? Mene strah da mi nitko neće ništa moc donesti ako zatvore opet radi korone pa sam spremila.
    Spremila sam mali kofer za boravak u bolnici i u onaj sa Ali expresa stvari za rađaonicu. Valjda nije to previše pa da me netko viče od sestara 😅https://ibb.co/MC8X3w6

Ja kad sam prije 2 godine rodila, ništa nije trebalo. Robicu su oni oblačili, i u one jastučiće su ih 

Super, hvala za info. Pa i ja računam da kad muž već mora (ako nista) donesti ono jaje za iznest bebu da valjda može i robicu nama dvoma. I mene muči ta pratnja. Isto imam još 40ak dana, a svasta se može u to vrijeme poremetit. Planiraš opet u Vinogradskoj? Možda se družimo ovaj put 😄

Da me ubijes ne sjecam se kad sam tu robicu nosila. Ja msm da to muz donese skupa s jajem. Boze sve sam zaboravila :D Ja bih opet u Vinogradsku, da. Prvi porod mi je bio Ok tamo, nije bio bez zamjerke al je bio fajn sve skupa jer je muz bio sa mnom i pomogao mi s dozivanjem babica i sestara itd. Pa sad, i ovaj put bih al ako ce on moc ic sa mnom. Jedino bih u slucaju da zabrane pratnju u Vinogradskoj u zadnji cas posla negdje gdje Ce biti dopustena. Al tko zna oce biti igdje? Hhhh

mala_ive
    02. Rujan 2021. 21:06

MARELA

Sanjarka88 🤍

🍀Termin idućeg pregleda🍀
    RUJAN:Keto3501.09.
    Bubica070601.09.
    Rita3702.09.
    Mala_Ive02.09.
    Bilja121202.09.
    Orhideja1303.09.
    Leonoah03.09.
    Ivkica03.09.
    Jana2503.09.
    Buhtlica3406.09.
    Kiky06.09.
    Mateja260206.09.
    Traveller06.09.
    Sunce06.09.
    Meaa.07.09.
    Lorre07.09.
    Mia3807.09.
    Daniella 07.09.
    Sanjalica508.09.
    Lisa2708.09.
    Ani9208.09.
    LadyD09.09.
    Zara709.09.
    Crni_labud09.09.
    Sanja050809.09.
    Mateja3110.09.
    Little baby10.09.
    Lollypop10.09.
    Nyssa_13.09.
    Ponosnamama13.09.
    aAnchy13.09.
    Veky00413.09.
    Sanjarka8814.09.
    CarpeDiem14.09.
    Ivona150515.09.
    Bilja121215.09.
    Ana2516.09.
    Freya_44421.09.

E, Sanjarka88, meni je iduci pregled 7.9. u TA, pa mozes dodat kad stignes. Bas me zanima kakvo ke stanje u Vinogradskoj sada😅😅.
    Ko jos rađa u 10.mj u Vinogradskoj, da cujemm?😄😄

Ja! Ako puste pratnju. Ako ne, ne znam gdje cu 🍭🥶

CarpeDiem.
    02. Rujan 2021. 21:11

japanka.

Zara7

Japanka zaboravila sam spomenuti da je i meni nakon čitanja knjige došlo da imam porod kod kuće s minimalno intervencija 😌 možda za bebu broj 2? 🤔
    Jana sve potpisujem! 💜
    Tienna definitivno ako nisi sigurna koju knjigu - ovuuu! Dat će ti skroz drugačiju perspektivu na porod!
    Mišić i tebe sve potpisujem 🥰
    Hvala cure što ste podijelile svoja iskustva od prošlih poroda, znakove i (ne)intuicije! 💙
    Zara, i ja totalno, baš sam se uživjela u maštanje o kućnom porodu ☺️ I ovako planiram ostati kod kuće što je duže moguće ako bude sve ok, istraživala sam i kako kod kuće provjeriti otvorenost grlića maternice da ne odem prerano u bolnicu i da mi trudovi ne prestanu. Ako bude išlo po planu u rodilište idem doslovno 5 do 12. Kako bi bilo lijepo da kod nas ima opcija takvih kuća za porode… 🤔
    Mokosh čestitke, baš mi je drago da si se javila i da je sve ok 😍

Istina, kućni porod je jedan od najmanje stresnih opcija za majku i bebu. Uz muža koji ih voli i podržava, bez stresa,  buke, napetosti i pratnju babice koja je takodjer tu da podržava i prati porod. Poznato okruženje za majku koja se osjeća potpuno sigurno bez bolničke buke, svjetla, razdvajanja majke od bebe itd.
    Ovo bi zapravo bila jedna od najboljih i najprirodnijih opcija što se tiče samog čina poroda, presjecanja pupčane kasnije, do ne kupanja  bebe neposredno nakon poroda, kontakta majke i bebe, otac koji aktivno ucestvuje itd. 😍
    Nisam sigurna koliko takav porod dozvoljavaju u Hr, BiH, opcenito regionalno. 
    --Poznam recimo par iz Srbije, -žena se samoinicijativno nedavno porodila kod kuće uz muža i babicu. Kasnije su dobili neku tuzbu od socijalne ustanove "zbog ugrozavanja i zanemarivanja potreba djeteta", što je po meni apsurdno. Ne znam dalji epilog te tužbe. Znam da  je beba super, da ljepo napreduje, majka također... 
    ---Bez obzira što sam ja netko kome treba pomoć medicine prilikom poroda, da sutra mogu utjecati svojim glasom da se porod kod kuće standardizuje bar za druge žene koje mogu i žele odmah bi potpisala.

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

sanja0508
    02. Rujan 2021. 21:21

ponosna.mama

sanja0508

ponosna.mama

sanja0508

ponosna.mama

Mokosh cestitam 💙🎉🥰 ..nadam se da ces se oporaviti sto prije 😘
    Cure koje idete na GUK profile, znam da ste vec pisale o tome, ali moj trudnicki mozak to nije zapamtio 🙈
    Koja je granica 2h nakon jela? Koliko prije obroka? A koliko ujutro nataste?
    Ovde niko nista ne govori kad te ubodu, a mene bas zanima je li to ok..

Ni meni ne kazu ali napisem ti ja svoje vrijednosti sa guk profila.
    26 tjedan: 5.4, 6.1, 6.7,4.7
    29 tjedan:5.3, 6.9, 6.8, 4.8
    Pa su mi nakom toga rekli da je to previse i da moram vise paziti inace cemo morati pricati o inzulinu. Pa sam pazila….i onda….
    30 tjedan: 4.3, 4.1, 4.8, 5.9
    31 tjedan: 4.9, 4.7, 5.0, 4.8

Ja odmaram od pregleda i guka tako da nemam sta prijaviti. Cestitam curama koje su rodile, bravo 💙❤
    Cistim, spremam, hodam okolo sa krpom i kvocam…hahahaha, strah od poroda je pristuan, ali sam procitala negdje da je to bebi stresnije nego nama tako da moram biti hrabra i ne bojati se. Sve za tog malog posranca 🤣💙💙

Nama se vadi krv prije obroka, dva sata nakon obroka i navecer u 00, 03 i 06 ..to ti je 8 ili 9 puta u 24h, bit cu ujutro pametnija pa cu bolje znat..
    Meni je do sada bilo u rasponu od 5.3-5.7, ovisno je li prije ili nakon obroka. Bas me zanima koliko ce mi bit ujutro nataste jer mi inace na OGTT-u jedino to bude poviseno.

Mislim da ti je to dobro. Nama vade u 8, 10, 14, 20. Prvi nataste pa dobijemo dorucak, pa za 2 sata vade ponovo, pa onda u 12 rucak u 14 mjerenje u 18 vecera u 20 mjerenje. (S tim da zadnja 2 mjerenja vadis sam kod kuce i javljas im telefonski, to je radi korone prije se ostajalo u bolnici) i onda ako to ne bude ok idemo ovo sto si ti sada na 24 sata u bolnicu.
    Ali mislim da je to tvoje dobro.
    Javi kako ce ti proci ostatak, bas me zanima. 😀

Odradila mjerenje prije vecere, 5.1, vecerala, sljedece mjerenje za dva sata.
    Meni si cini da je sve do sada ok..

5.1  je super za to doba. Bravo 
    Istina sve ovisi od doktora do doktora, ali moj sa 5.1 bude sretan 

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

• buhtlica34
    02. Rujan 2021. 21:31

Pokloncic13 I Lady D., ja sam se dvoumila izmedju Petrove i Sv. Duha, ali ipak sam se u odlučila za sv. Duh, čisto zato što mi je do njega 10 min, a do Petrove minimalno pola ure. Mi smo u tjedan dana, tko zna, možda se sretnemo na Sv. Duhu 😊😁

little baby
    02. Rujan 2021. 21:32

MARELA

Sanjarka88 🤍

🍀Termin idućeg pregleda🍀
    RUJAN:Keto3501.09.
    Bubica070601.09.
    Rita3702.09.
    Mala_Ive02.09.
    Bilja121202.09.
    Orhideja1303.09.
    Leonoah03.09.
    Ivkica03.09.
    Jana2503.09.
    Buhtlica3406.09.
    Kiky06.09.
    Mateja260206.09.
    Traveller06.09.
    Sunce06.09.
    Meaa.07.09.
    Lorre07.09.
    Mia3807.09.
    Daniella 07.09.
    Sanjalica508.09.
    Lisa2708.09.
    Ani9208.09.
    LadyD09.09.
    Zara709.09.
    Crni_labud09.09.
    Sanja050809.09.
    Mateja3110.09.
    Little baby10.09.
    Lollypop10.09.
    Nyssa_13.09.
    Ponosnamama13.09.
    aAnchy13.09.
    Veky00413.09.
    Sanjarka8814.09.
    CarpeDiem14.09.
    Ivona150515.09.
    Bilja121215.09.
    Ana2516.09.
    Freya_44421.09.

E, Sanjarka88, meni je iduci pregled 7.9. u TA, pa mozes dodat kad stignes. Bas me zanima kakvo ke stanje u Vinogradskoj sada😅😅.
    Ko jos rađa u 10.mj u Vinogradskoj, da cujemm?😄😄

Evo me,ta sam😂

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Rita37🤰
    02. Rujan 2021. 21:36

Poz mamice.. Ja sam danas imala ctg (uredan).    Bris na streptokok... Rekli su javit kroz par dana rezultat.... Vag pregeld.. Uredan. Zatvorena. Urin uredan.... Kg 2+.....   Jedino je tlak bio povisen.. Al snizila sam ga kuci sa limunom i vodom.    Nadam se da ce bit ok.. Rekla mi da pratim mjerim cesce.... Mog gin nije bilo nego zamjena.... Stavila mi je kontrolu tek 20.9. (vjerujem da cu do tad vec rodit)..
    Sto se tice straha od poroda.. Jednostavno trudim se informirat o svemu i to me drzi smirenom...  Cekala sam ovu trudnocu preko 3 godine.... Rodit je planiram "sa pjesmom" ako bude moguce.... Jednostavno te muke se ne mogu mjeriti sa borbom sa neplodnošću i utrkom kad bioloski sat otkucava...(e to je horor strah) Nisam u iluziji... Znam da ce bolit ali emocionalna bol(kod neplodnosti) mislim da je veca tako da ovu fizicku(koja donosi bebu ljubav zivota u ruke) planiram prigrlit kako znam najbolje i truditi se da mala sto krace pati.... Dat sve od sebe... Tako zamisljam..... Ali vidjet cemo kako ce to ici... Vec ovaj mjesec
    ❤️😍 

• MARELA
    02. Rujan 2021. 21:55

buhtlica34

Ja uopće ne razmišljam o porodu, još 😅
    Nego, jel ima koja cura da se prijavljivala na trudnički tečaj u dom zdravlja Zagreb zapad? Preko onog emaila? Ja sam sinoć poslala mail ali mi nitko još nije odgovorio, a tečaj je u utorak.. Doduše to je online tečaj ali svejedno.

Ja odslusala bas prosli tjedan. Javit ce ti link dan prije i onda se prijavis preko njega na dan. Mozes i muza ako skupa slušate. Ok je bilo, nas je bilo 67, prođe faze poroda, njegu novorođenčeta, dojenje drugi dan.

• MARELA
    02. Rujan 2021. 22:00

mala_ive

Tienna

Hahah Sanjarka,mogu ti rec da sam možda i previše spremna, mislim da mi pol toga što sam spremila neće koristiti 😅
    Cure (a posebno ako ima koja iz Vinogradske) jeste nosile pelene za bebu, kremicu i vlažne maramice za presvlaciti bebu? Ako da, koliko toga je dosta?
    Također, robica tipa bodici i pidžamice, robica za izlazak za mene i bebu? Mene strah da mi nitko neće ništa moc donesti ako zatvore opet radi korone pa sam spremila.
    Spremila sam mali kofer za boravak u bolnici i u onaj sa Ali expresa stvari za rađaonicu. Valjda nije to previše pa da me netko viče od sestara 😅https://ibb.co/MC8X3w6

Ja kad sam prije 2 godine rodila, ništa nije trebalo. Robicu su oni oblačili, i u one jastučiće su ih stavljali za lakše držanje i kupali. Ja sam imala samo pelene i vlažne i kremicu s tim da me i to dočekalo kad sam došla u kolijevki, nessesser violeta s par pelena i vlažnima čini mi se. Uglavnom robica za Vinogradsku nije trebala nikakva. Ispravite me ako se nešto promijenilo sada. Što je s pratnjama, zna li itko? Meni je termin za 40 dana, tko zna oće moći muž…Vidim da raste broj zaraženih, bit će partijana ;D

Mala _ive, mi smo tu negdje s terminom, ja idem u Vinogradsku, za sada moze muz uz potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili pcr test ne stariji od 72h, ali ko zna sto ce biti za 40 dana...nebi me cudilo da ukinu pratnju ako broj zarazenih opet bukne :/ ipak je sigurnost na prvom mjestu. Ne sviđa mi se uopce ta ideja doduse.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.