Pozdrav zenice iz uzarenog Zagreba,vruce ajme meni. Jedva cekam doc kuci i strovalit se pod klimu.
Mi obavili pregled,sve je super. Sve odgovara mjerama,malac je na zadak jos se nije okrenuo,ja zatvorena. Ima oko 1090g misko moj💙
Slijedeca kontrola 20.8
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Zara7 drži se i ti 💪 vjerujem da nije lako s gipsom u trudnoći, pogotovo uz ove temperature. Raspitaj se malo za trudnički pojas, možda ti bude dobra potpora za trbuh pa ti barem malo olakša naredne tjedne 🥰
Šeširiće za sada nisam planirala nabavljati već naknadno, ako vidim da mi trebaju. Ex.dojilje su mi do sada preporučivale mam i tommee tippee šeširiće i mislim da ih ima u mulleru za kupiti tako da se lako muž zaleti po njih
Hvala puno 🥰
Baš je i meni prošlo kroz glavu da trebam taj pojas nabaviti da mi da malo potpore, još pričekam pregled u utorak da vidim što će mi gin reći 😊
Nadam se da će mašina doć sebi uskoro 😂
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Cure, ja bi rekla da izdajalicu, sesirice i takve stvari ne treba kupovati unaprijed, mozda nece ni trebati. Pogotovo izdajalica jer je veci trosak. Ok, ako planirate izdajat za kad negdje idete (ja sam za to davala bocicu ada pa mi nije trebalo).
Danas sve online stigne sve brzo, za hicu rade ljekarne, shoping centri...
Ja sam minimalno tih 'bejbi' stvari koristila. Obican ruksak tj torba, nisam imala nikakve njihaljke i pomagala, beba je bila uglavnom na podlozi na podu (imala sam jedino drveni baby gym iz ikee koji se prenese bilodi s bebom). Nisam imala ni prematalicu nego sam prematala na kaucu.. hocu reci, ako nemate mjesta ili novaca, stvarno nista od toga nije nuzno. Najvise (skoro jedino) sam koristila maramu/nosiljku i podlogu na kojoj je bio na podu (od rodenja prakticki). I dekicu za van jer smo cesto bili u maksimiru na livadi, al isto obicna piknik dekica iz pepca
Cure, ja bi rekla da izdajalicu, sesirice i takve stvari ne treba kupovati unaprijed, mozda nece ni trebati. Pogotovo izdajalica jer je veci trosak. Ok, ako planirate izdajat za kad negdje idete (ja sam za to davala bocicu ada pa mi nije trebalo).
Danas sve online stigne sve brzo, za hicu rade ljekarne, shoping centri…
Ja sam minimalno tih 'bejbi' stvari koristila. Obican ruksak tj torba, nisam imala nikakve njihaljke i pomagala, beba je bila uglavnom na podlozi na podu (imala sam jedino drveni baby gym iz ikee koji se prenese bilodi s bebom). Nisam imala ni prematalicu nego sam prematala na kaucu.. hocu reci, ako nemate mjesta ili novaca, stvarno nista od toga nije nuzno. Najvise (skoro jedino) sam koristila maramu/nosiljku i podlogu na kojoj je bio na podu (od rodenja prakticki). I dekicu za van jer smo cesto bili u maksimiru na livadi, al isto obicna piknik dekica iz pepca
A ne znam, ovisi o okolnostima, ako ti sve funkcionira onda ti nista ne treba. Ja sam imala ravne bradavice i beba uopce nije htjela sisati nakon rođenja, znaci 2 dana su ga stavljali na sisu i nis, samo je pustao, nije povlacio, pa nije ni islo van, a kada su mi se 3.dan prepunile mlijekom, bolje da ne pricam kak je to izgledalo, cice kao kamen, pune grudica, a meni izdajalica doma🥴 spasila me jedna primalja na odlasku koja je jedva 'otvorila' sve te puteve s njihovom izdajalicom da mlijeko krene van uopce, pa smo mu dali na bocicu, a poslije doma nam je trebalo 2mj da uspostavimo normalno dojenje bez pomagala. Do tada smo koristili i 1 dozu adaptiranog paralelno, inace se nikako nebi najeo.
Nije mi padalo na pamet prije poroda da bi dojenje moglo predstavljati ikakav problem i nisam se nista prije educirala, ali eto, nije bas svima bajna varijanta da dijete samo dopuze do cice i eto ti dojis.
Jos mi je bilo gore jer su sve oko mene dojile ko blesave, a nama nikako krenuti🙃
Bilo kako bilo, ako nejde odmah, ne odustajte, mi smo na kraju dojili do god i 3.mj i bilo je super za sve😊
Pa da, zato kazem, to se sve moze nabaviti u roku par sati ako zapne/vidi se da treba. Mi recimo nismo kupili bocice ni ad, pa kad smo vidli da treba, za pol sata je muz nabavio za prvu ruku. Ali mi smo u zg, ovisi i di zivite.
OGTT: 5,1 7,2 6,2, doktor mi preporuča dijetu zbog ove prve granične vrijednosti, kaže da su ostale ok. Ja neću na klasičnu dijetu, jer mislim da to stvarno nije neka strašno povećana vrijednost, smanjit ću slatkiše i kruh i to je to. I tak sad idem kod majke, ona kuha samo lešo I povrće, pa ne bi trebala imati nekih poteškoća sa zdravom prehranom. Inače, mislim da mi je ova prva vrijednost povišena jer sam se dan prije natamburala kruha, a dan prije toga sam pojela dvije krafne, dvije kremšnite i 2 kriške kruha sa linoladom, a toliko slatkog cijelu trudnoću nisam pojela do tad bila..
SamoMalo - e baš zato nisam ni ja kupovala jer ne znam hoće li mi trebati ili ipak ne, a za nuždu uvijek ima ko otić kupit. Uostalom čula sam da se kod nas u ljekarnoj može podignuti izdajalica, samo doneseš uputnicu od doktorice. A neke stvari poput ljuljački i toga su mi rekle kolegice posuditi/dati. Čekam kad se rodi da vidim šta će dobiti 😂😂 pa onda lako odemo u kupnju ili online. Jedino mi je bitno kinderbet i kolica po to idemo za vikend, a komodu za prematanje smo nabavili odavno.
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Evo nas curke moje ❤️ žive smo, trenutno u UKC u Beogradu. Prošli smo dva ultrazvučna pregleda, dva vaginalna, ekg, pregled interniste i vađenje krvi. Pritisak mjeren tri puta 130/90. Za sada ovdje niko ne pominje porođaj niti išta slično. Moramo se pridržavati ishrane i terapije i vedjecemo kako ce biti i do kad ćemo ovdje ostati.
Jooj izmore ti stalni pregledi, ali vjerujem i da umire kad vidiš da je sve u redu. Samo hrabro ko i do sad i držite se❤️
Pa to je super inače je idealan 120/80.
Jel inače imaš visok tlak ili se u trudnoći se povisio? Mami se isto desilo da je u trudnoći podivljao, ali s obzirom da baka također ima visok tlak kažu da je nasljedno. Zato se meni svi iščuđavaju kako ja imam prenizak. (100/65 zadnje mjerenje inače zna past na 80/60 i niže čak)
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Šeširići za dojenje - prošli put sam ih koristila samo u bolnici i medicinske setra je preporučila Tommee Tippee šeširiće, da najbolje legnu i ima ih po veličinama, pa bacite oko tko ih misli uzimati.
Ležaljke i ina pomagala - zgodno ih je imati, evo i ja sam imala (imam ) Tiny Love Rocker napper. Beba tu može spavati i lako se seli po stanu.
______
Sretno svima na pregledima!
Jutro zeneee mojee…kako ste mi danas?? Ja nemam nista za prijaviti 🤷 hvala Bogu za sada je sve oke 🙏 s tim sto sam juceee 6satii cistila kuhinju ( znaaam,znaaam da nisam normalna…ali u DE je vrijene uzas niti setati niti lezati kuci…oa sam iskoristila priliku da kuhinju ocistim generalno od coska do coska i pripremim mjesta i za bebijeve flasice i sve sto bude trebalo, s tim da mi je stan malii pa treba malo organizacije…)
SECERUSE MOJE ja sam jutros tj.sada 😂 za dorucak pojela ovsene pahuljice sa jabukom,cimtom i malo badema za dekoraciju…u 10 i 20 se pikam da vidin secer poslije ovoga…jer od hljeba mi je secer uzaas….i danas sam odlucila sama da pravim integralni hljeb za dijabeticare pa cu da vidim 🤷 evoo ako nekome posluzi idejaaa…
https://ibb.co/wh1vHHP
Sretnoo curama koje imajuu pregledeee ❤❤
Sanjalica5, super ti je ovaj dorucak. Prepisat cu 😊
Ja sam danas dva lagana sendvica s proteinskim kruhom i mlijeko, pa grcki jogurt sa maslacem od kikirikija, cimeta i malo voca, lignje sa zara sa blitvom i krumpirom, breskvu...gledam da mi je razlika 2, 2 i po sata između obroka. Uglavnom ujutro mi je secer nataste bio 5,4...pala sam u ocaj, bas sam bila razocarana. Ne znam koji period treba proci da se vide neki rezultati? I koja je uopce granica kod vrijednosti sat i dva nakon obroka. Nije mi realno da je isto kad popijes 250 ml ciste glukoze i jedes neki obican obrok.
Sortiraj odgovore
Najstariji