Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavabosanka
    30. Srpanj 2021. 11:11

Da inače idući pregled je i meni 02.08.samo nisam bila sigurna, jučer sam baš našla knjižicu (jer je zbog krećenja još uvijek kaos u stani) 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Ivona1505
    30. Srpanj 2021. 11:15

plavabosanka

Ivona1505

Sanjarka sad racunam, pa nama je ostalo 12 tjedana jos, samo 12 tjedana, pa kad prije proleti covjece?! 😁
    Ja kao da sam jucer piskila na test a sad uskoro ocekujemo nase malo cudo s nama, ne znam za vas ostale ali ja stalno zamisljam kako ce malac izgledati, na koga ce liciti, ciji nosic ce imati, ciju osobnost ce imati, hoce li biti dobar i spavati preko noci ko tata i mama sto su bile dobre bebice. Hoce li kasnije htjet jest, muz nije htjeo kad je malo porastao, morali su mu prepelicja jaja davat da jede, zato sad tamani ko lud sve. 😁😂
    Uhvatim se da stalno o tim stvarima razmisljam, pa se smjeskam ko budala neka, a bebice opcenito obozavam tako da jedva cekam vise taj njegov dolazak. 😊🥰

Tako i ja zamišljam i razmišljam i stalno gledam u sliku s 3D gdje su svi rekli da ima moj nos a sve ostalo tatino čak i tatine velike šake sad ćemo vidjeti🥰🥰 baš me zanima ne mogu vjerovati da mi je toliko malo ostalo do poroda

Ja sam isto tako uzv gledala, nije 3D, ali vidi se nosic lijepo i izgleda kao da ima tatin nosic, hvala Bogu, posto ja imam grbu malu na nosu hahah. Bas jedva cekam da dode da vidimo na koga ce povuci karakterno, iako smo mi oboje tvrdoglavi. I hoce li imati tamnu kosicu kao ja kad sam bila beba ili svijetlu na tatu, on je do osnovne skole bio plav skoro. Ma samo da nama nase bebice dodu da se mazimo s njima i upoznajemo, nista vise nije bitno. 😁🥰

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Haru
    30. Srpanj 2021. 11:30

Hvala vam svima! Jutros sam se testirala na covid, sada do 17h čekam rezultate i ako je nalaz negativan idem se javiti u bolnicu. Ne znam ni ja zašto odmah bolnica, nisam primala nikakve injekcije, tablete i sl. Jučer sam taman išla skinuti trajni lak i cura kod koje idem mi priča da je klijentica koja je bila prije mene  dan prije izašla iz bolnice zbog iste stvari. Bila je 20 dana u bolnici, a treba tek u 10 mj. roditi. 🙊 Možda je to praksa kod nas, ne znam?! I da, prva mi je trudnoća. Ne znam ima li kakve veze i to što sam se ja rodila 24 dana prije termina? Nadam se da nije neka bakterija, šta ako je? To uspješno liječe? Ne želim uopće čitati po internetu da ne bih samo stvorila nepotrebnu paniku. 
    -
    Zara7, zaboravljam da si u gipsu. Drži se i ti! 🙂
    -
    Danna, kako si ti? 
    -
    Što se tiče šeširića, priredila sam ih. Uzela sam te iz dm-a Aventove čini mi se. Ruksak sam naručila onaj s Alija jer mi se nekako čini praktičniji nego torba na jedno rame. Mislim da je sve to podjednako i da si svatko uzima ono što mu više odgovara. 🙂
    Izdajalicu još nismo kupili, stalno to odgađam. Ako vidim u bolnici da treba, muž zna koju treba kupiti pa će u kupovinu. 
    -
    Baš mi je drago za sve super preglede! Uživajte u ovom nadolazećem vikendu. 😁

'21. 💙
    '24. 💛

Mokosh
    30. Srpanj 2021. 11:40

Sesirici su spas ukoliko budete imale jako bolne bradavice, ako popucaju i tome slicno. Nije lose imati. Meni je i to malo pomoglo, ali sam ih koristila samo u bolnici. Suprug mi ih je naknadno isao kupiti jer sam se bas napatila s dojenjem nakon prvog poroda. Kanalici su mi bili zastopani, i to je bilo bas bolno. Em neiskusna, em problemi s kanalicima, a sise bujaju pune mlijeka, a mlijeko nikako van. 😩 Curka je imala savrsen hvat, hvalili mi bradavice, sve je trebalo ici podmazano. Ja si kontam da je na to utjecalo to sto sam imala operaciju fibroadenoma na obje dojke, no nisam strucna, pa ne mogu tvrditi sa sigurnoscu. Tako da cure, pripremite se na sve moguce scenarije. S obzirom na ovu koronu, mozda je najbolje odmah sve kupiti i potrpati u torbu. Inace bi vam rekla da pricekate i vidite hoce li vam trebati. Ako imate priliku dobiti koristene izdajalice, uzmite. Lako kupite novu pa i elektricnu, ako vidite da ce vam biti od velike koristi. Pogotovo ako planirate jos djece. 
    Sto se torbi tice, mislim da naravno ne morate kupiti bas torbu za previjanje. Svaka torba moze posluziti, pogotovo ako ima neki odvojen pretinac gdje mozete potrpati bocice, termosicu i sl. Ja sam svaku kupljenu torbu iskoristila maksimalno. I evo sad nakon 3 godine se bas istrosila i uzela sam novu za nekih 250kn. U biti je to ruksak i svida mi se to sto sa straznjen strane ima otvor za lakse izvlacenje pelena tako da ne moram prekopat cijelu torbu. I naravno lako se nakaci na kolica. 

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

CarpeDiem.
    30. Srpanj 2021. 11:41

Haru

Hvala vam svima! Jutros sam se testirala na covid, sada do 17h čekam rezultate i ako je nalaz negativan idem se javiti u bolnicu. Ne znam ni ja zašto odmah bolnica, nisam primala nikakve injekcije, tablete i sl. Jučer sam taman išla skinuti trajni lak i cura kod koje idem mi priča da je klijentica koja je bila prije mene dan prije izašla iz bolnice zbog iste stvari. Bila je 20 dana u bolnici, a treba tek u 10 mj. roditi. 🙊 Možda je to praksa kod nas, ne znam?! I da, prva mi je trudnoća. Ne znam ima li kakve veze i to što sam se ja rodila 24 dana prije termina? Nadam se da nije neka bakterija, šta ako je? To uspješno liječe? Ne želim uopće čitati po internetu da ne bih samo stvorila nepotrebnu paniku.
    -
    Zara7, zaboravljam da si u gipsu. Drži se i ti! 🙂
    -
    Danna, kako si ti?
    -
    Što se tiče šeširića, priredila sam ih. Uzela sam te iz dm-a Aventove čini mi se. Ruksak sam naručila onaj s Alija jer mi se nekako čini praktičniji nego torba na jedno rame. Mislim da je sve to podjednako i da si svatko uzima ono što mu više odgovara. 🙂
    Izdajalicu još nismo kupili, stalno to odgađam. Ako vidim u bolnici da treba, muž zna koju treba kupiti pa će u kupovinu.
    -
    Baš mi je drago za sve super preglede! Uživajte u ovom nadolazećem vikendu. 😁

Jeste, daju ti antibiotike i prate tebe i bebu u slučaju da jeste to se rijesi vrlo uspješno... najgora opcija je ako imaš bakteriju zbog koje se rapidno otvaraš, a ležiš kući... zato predpostavljam da će te zadržati kratko dok to ne ustanove...Bit će sve ok ne brini.♥️

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    30. Srpanj 2021. 11:48

Pozdrav cure.
    Što se sesirica tiče oni su neophodni prvorotkama tj. mamama koje imaju baš uvučene bradavice. Tako beba lakse doji, ali bi bilo najbolje samo se pomoći sa njima i čim beba izvuče bradavicu tako joj nuditi... ako pak ne uspijete bez sesirica nije ni to problem, ali eto bilo bi najbolje bas da izvuče sebi bradavicu. 
    Kod sesirica je najgore to što bi se trebali dezinficirati nakon svakog podoja, a recimo noću kad se porobudite nije baš svejedno traziti sesirice,  namještati pa otkazati za naredni podoj koji je relativno brzo na svakih  2 h dok su skroz malo i tako.
    Nema pretjerane prepruke, kupovala sam aventove,  hipove,  mam, dok mi neke nisu odgovarale.  Čini mi se na kraju sa hippovim da sam uspjela. Ove druge su mi bile premazane, i ako beba počne da doji samo me štipa,  vučene zrak, bradavica ne udje pravilno...
    Isto imaju veličine,  nemojte kupovati na pamet. S, M, L. To je najbolje uzeti nakon poroda dok vidite šta će vam odgovarati. Nije dobro ni kada su mali, naprave rane, a veliki se napune zrakom... 

CarpeDiem.
    30. Srpanj 2021. 11:54

CarpeDiem.

Pozdrav cure.
    Što se sesirica tiče oni su neophodni prvorotkama tj. mamama koje imaju baš uvučene bradavice. Tako beba lakse doji, ali bi bilo najbolje samo se pomoći sa njima i čim beba izvuče bradavicu tako joj nuditi… ako pak ne uspijete bez sesirica nije ni to problem, ali eto bilo bi najbolje bas da izvuče sebi bradavicu.
    Kod sesirica je najgore to što bi se trebali dezinficirati nakon svakog podoja, a recimo noću kad se porobudite nije baš svejedno traziti sesirice, namještati pa otkazati za naredni podoj koji je relativno brzo na svakih 2 h dok su skroz malo i tako.
    Nema pretjerane prepruke, kupovala sam aventove, hipove, mam, dok mi neke nisu odgovarale. Čini mi se na kraju sa hippovim da sam uspjela. Ove druge su mi bile premazane, i ako beba počne da doji samo me štipa, vučene zrak, bradavica ne udje pravilno…
    Isto imaju veličine, nemojte kupovati na pamet. S, M, L. To je najbolje uzeti nakon poroda dok vidite šta će vam odgovarati. Nije dobro ni kada su mali, naprave rane, a veliki se napune zrakom…

Otkuvavati nakon podoja* (ne otkazati)
    Ove druge su mi bile preuske *(ne premazane)
    Uvuče zrak* (ne vučene zrak)
    I tako, izvinite na greskama 🤣 vrucina me smorila😴

• buhtlica34
    30. Srpanj 2021. 12:00

CarpeDiem.

Pozdrav cure.
    Što se sesirica tiče oni su neophodni prvorotkama tj. mamama koje imaju baš uvučene bradavice. Tako beba lakse doji, ali bi bilo najbolje samo se pomoći sa njima i čim beba izvuče bradavicu tako joj nuditi… ako pak ne uspijete bez sesirica nije ni to problem, ali eto bilo bi najbolje bas da izvuče sebi bradavicu.
    Kod sesirica je najgore to što bi se trebali dezinficirati nakon svakog podoja, a recimo noću kad se porobudite nije baš svejedno traziti sesirice, namještati pa otkazati za naredni podoj koji je relativno brzo na svakih 2 h dok su skroz malo i tako.
    Nema pretjerane prepruke, kupovala sam aventove, hipove, mam, dok mi neke nisu odgovarale. Čini mi se na kraju sa hippovim da sam uspjela. Ove druge su mi bile premazane, i ako beba počne da doji samo me štipa, vučene zrak, bradavica ne udje pravilno…
    Isto imaju veličine, nemojte kupovati na pamet. S, M, L. To je najbolje uzeti nakon poroda dok vidite šta će vam odgovarati. Nije dobro ni kada su mali, naprave rane, a veliki se napune zrakom…

E super, ovo je baš odličan savjet, ja imam uvučene odnosno ravne bradavice, tako da ću si to sigurno staviti na popis. 

Mokosh
    30. Srpanj 2021. 12:08

Haru - Ja necu nikad zaboraviti prizor horde trudnica koje se gegaju u hodniku k'o patkice prilikom odlaska po obrok. Ne znam kako je sad u bolnicama s obzirom na koronu, ali taj prizor je za mene bio neprocjenjiv. 🤣 Znam da ti je tesko sto moras ici, i meni je bilo koma (a ja sam isla samo 7 ili 10 dana prije indukcije), ali uvijek tamo nekoga upoznas, pa ti i vrijeme nekako brzo prode. Naviknes na sve te sestre i cistacice koje tamo rade i tako... Meninje muz uzasno falio, a sad da mi se to dogodi, ne znam kako bi izdrzala odvojenost od mojih cura. Ono, brinula bi se kako to sve one podnose. Pogotovo mlada cura koja je strasno vezana za mene. Ne smijem o tome ni razmisljati. No sve to nekako prode, najbitnije je da sve bude ok na kraju. 

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

preggo_life
    30. Srpanj 2021. 12:17

Joj cure, ja sam danas bila na OGTT i povišene su mi druge dvije vrijednosti (nakon sat vremena 10.1, a ok je manje od 10, a nakon dva sata 10.3, a ok je manje od 8.5). 
    Najradije ne bi ginekologici poslala nalaz i išla ponovno nakon tjedan dana pa možda budu bolji rezultati... Bas sam tužna sad zbog tog i strah me kaj će se sad dalje događati i kakva sva dodatna testiranja ću morat prolazit 😒😒😒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.