Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mokosh
    12. Srpanj 2021. 19:09

Ane_ši

U kojem tjednu se kod vas krece na CTG? Kod nas u bolnici u 39 tt a ja u 38 tt bi vec trebala na carski 🤷‍♀️

Ja se ne mogu sjetiti u kom sam tjednu pocela ici na ctg i preglede u bolnicu. Ali mislim da me slala negdje oko 36tt. Ako moras na carski, tvoj gin ce te poslati sigurno prije 38tt.

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

Natalija91
    12. Srpanj 2021. 20:09

I meni su rekli kako će na sljedećem pregledu (oko 36 tjedna) obaviti i CTG. 
    Ginekolog mi je preporučio piti dodatno i magnezij. Kupila sam magnezijov citrat(solgar), ali pijem i dalje Novalac kapsule. Ginekolog nije ništa na to komentirao, rekao je samo nastaviti piti. A mene strah jel to previše magnezije. Pijete li cure i dalje vitamine + ovak još neki dodatni?

Orhideja13
    12. Srpanj 2021. 20:19

CarpeDiem.

Čestitam uredne preglede cure🙏💕
    Bluedobro nam dosla toni tvoja bebica 🙌
    …..
    Što tiče naoticanja nemam još uvijek problema iako sam cijeli dan aktivna. Vidjeti ću kakvo će biti stanje kako trudnoća bude odmicala.
    ……
    Meni su oggt u prvoj trudnoći radili jako kasno (U poredjenju sa vašim) , sa 32 tjedna? 🤔
    I sada kako sam skuzila biti će dosta nakon godišnjeg opet oko tih 30 -tih tjedana….
    Ostale cure koje živite u De, kako je kod vas sa OGGT kako su vam objasnili kad da dođete?

Ja sam na proslom pregledu radila oggt.. 26 tt...
    Hvala Bogu sve je OK, samo sto Mi je zeljezo nisko, pa pijem Tablete... To je kao valjda Normalno 🤷‍♀️..
    I ne znam da li je bas treba da stolica Bude crnaaaa od tih tableta? 😂
    Sanjarka upisi me kad stignes da iduci pregled 06.08.
    🌸

09.2017- spontani
    04.2018- spontani
    10.2019-spontani
    02.2021+ ❤️❤️

Haru
    12. Srpanj 2021. 20:20

Natalija91

Ginekolog mi je preporučio piti dodatno i magnezij. Kupila sam magnezijov citrat(solgar), ali pijem i dalje Novalac kapsule. Ginekolog nije ništa na to komentirao, rekao je samo nastaviti piti. A mene strah jel to previše magnezije. Pijete li cure i dalje vitamine + ovak još neki dodatni?

Pijem prenatal (ali u mom nema magnezija), magnezij citrat i omegu još uvijek. 🙂

'21. 💙
    '24. 💛

sanja0508
    12. Srpanj 2021. 20:45

Natalija91

Ja samo magnezij. Vitamine nikakve jos od kada sam povracala. Tada sam prestala i nisam vise pocela ponovo. Ostala samo na magneziju. 

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    12. Srpanj 2021. 21:15

Curee hvala vam na odgovoru...reci cu doktoru na iducoj kontroli...pa cemo da vidimo sta ce on da kaze hehhe...

Moj malac je bas aktivan konstantno 🤗 kako vase bebice?

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

CarpeDiem.
    12. Srpanj 2021. 21:49

Dannna

CarpeDiem.

Sanjalica5 🤰🙏🤗❤

CarpeDiem.

Čestitam uredne preglede cure🙏💕
    Bluedobro nam dosla toni tvoja bebica 🙌
    …..
    Što tiče naoticanja nemam još uvijek problema iako sam cijeli dan aktivna. Vidjeti ću kakvo će biti stanje kako trudnoća bude odmicala.
    ……
    Meni su oggt u prvoj trudnoći radili jako kasno (U poredjenju sa vašim) , sa 32 tjedna? 🤔
    I sada kako sam skuzila biti će dosta nakon godišnjeg opet oko tih 30 -tih tjedana….
    Ostale cure koje živite u De, kako je kod vas sa OGGT kako su vam objasnili kad da dođete?

Mene je ginekolog poslao sa 25tt jer je u urinu bilo Glukoze….i na kraju se ispostavilo poslije OGGT da imam Gestacijski dijabetes….

Medjutim skoro sam bila kod babice na pregledu u urinu nema vise glukoze…ali sam na strogoj dijeti 🤷🤦

Ali OGGT se radi izmedju 24tt i 28tt kako je meni moj ginekolog objasnio 🤷

Hm meni je radjen 75 mg glukoze 32 tjedan prošla t., jedino objasnjenjenje mi je što sam bila u bolnici više od pola t. pa su možda oni tamo već redovno radili pretrage što se šećera tiče (iako mi to nisu rekli) pa kod moga gina tek u 32 formalno(što mi nema smisla). Bio je skroz uredan oggt tada. Vidjet ću sada kad će mi reci da dodjem na idućem pregledu u kojem tjednu🤔
    ……….
    Čestitamostalim curama na urednim pregledima I vasim urednim nalazima 🥳
    Dannajesi ono ti pisala da si radila akupresuru ili da planiras? Da mi napises iskustvo?

Baš razmišljam o njoj i vidim sve preporuke na sajtovima salona za istu ali nikako da čujem iskustva žena koje su probale… 🙄

Čitam ovde forume, ima dosta pozitivnih iskustva ali što se tiče one akupresure nesto malo prije poroda,  za lakši, brži porod i tako to.
    Nisam naisla još na negativnu recenziju. Izgleda da baš pomaže. I vidim preporuke onih praksi gdje dr. kineske medicine to rade. Nisam sigurna koliko bi tako nesto prepustila nekome Evropljanu sa eventualno nekim kursom o tome.
    Mada ja ne bih tako nešto (posto idem na carski) nego bih sada posto imam povremeno bolove u vratu  i ramenima, ali ne nalazim ništa. Možda ipak odem ovako na slijepo...

url=https://lilypie.com]

Mokosh
    12. Srpanj 2021. 22:09

Natalija91

Ja pijem Novalac prenatal + od neki dan Biolectra magnezij 300mg direkt (to su one vrecice s prahom sto idu direktno na jezik). Tako sam i u prosloj trudnoci. 

👭 dvije Carice 2016g i 2018g
    ➕ 01.01.2021. 💙🤰

CarpeDiem.
    12. Srpanj 2021. 22:40

Dannna

CarpeDiem.

Čitam ovde forume, ima dosta pozitivnih iskustva ali što se tiče one akupresure nesto malo prije poroda, za lakši, brži porod i tako to.
    Nisam naisla još na negativnu recenziju. Izgleda da baš pomaže. I vidim preporuke onih praksi gdje dr. kineske medicine to rade. Nisam sigurna koliko bi tako nesto prepustila nekome Evropljanu sa eventualno nekim kursom o tome.
    Mada ja ne bih tako nešto (posto idem na carski) nego bih sada posto imam povremeno bolove u vratu i ramenima, ali ne nalazim ništa. Možda ipak odem ovako na slijepo…

A ja sam baš mislila na tu pred porod. Ne znam može li imati nekakve negativne posljedice ali koliko sam skontala da ne može. Ja sam se doktoru požalila na zadnjem pregledu na bol u stidnoj kosti i preponama i on mi tada reče kad je pravio neka mjerenja da mi je karlica jako uska i da ćemo još vidjeti kako će se širiti ali da zbog rastezanja sad imam te bolove koji su poprilično nelagodni naročito kad rastavim noge jednu od druge npr pri okretanju u krevetu. Zato sam si misllila malo pomoći tom akupunkturom i čajem od lista maline kad dođe vrijeme tomu.

Ovde je jako hvaljeno, nisam nasila na negativnu recenziju,  a istraziti ću da li ima kotraindikacije, mogu i pitati dr. osobno kad budem isla pa da mi objasni... 

Endzrue
    13. Srpanj 2021. 01:04

Pozdrav svima. Puno sam propustila. Radovi u stanu su u punom jeku. Izgleda ćemo se vratit u stan a sutradan ću rodit . Malac je u turbo pogonu. Ne znam jel se okrenuo glavom dolje. Torbu za rodilište sam danas spremila. Robicu sam dobila svu. Moram je još popeglati složit nazad u kutiju. Inače smo super, kupamo se. Jedino ne smijem kasno navečer jest jer me muči žgaravica, ako jedem oko 7 onda bude sve ok. Nadam se da ste sve dobro. Pokušat ću češće upratit šta se događa pošto nam svima otkucava sat 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.