Pridužujem se željama dobrodošlice novim curama i želim svima sreću na pregledima danas, :)
Ja imam pregled u srijedu za vrijeme radnog vremena, ali sam pročitala u zakonu da imam pravo na slobodni dan za prenatalni pregled :D
Muči me nešto pa molim savjete. Kroz noć osjećam jake bolove u donjem dijelu trbuha. Nekad prilikom okretanja bude toliko bolno dolje desno da mislim da će mi puknut nešto pa se ni ne okrenem. Je li moguće da je to zbog rastezanja mišića? Što više razmišljam o tome, više me strah. A s druge strane, baš na toj poziciji nekad pred spavanje osjetim nju kako se miče. Uvijek na istom mjestu. Dolje desno.
Naravno, pitat ću doktoricu u srijedu, ali me zanima dal je netko od vas imao isto/slično iskustvo.
Mene kao da zaboli isto tako kod zdjelice desno, isto kad se okrecem, a dok mirujem je super, pitala sam danas doktoricu ona je rekla da je do rastezanja misica i da nema razloga da brinem posto je pregled prosao fantasticno i sve je u najboljem redu. Provjeri jos sa svojom doktoricom, ali kak je meni moja rekla ne bi trevalo bit razloga za brigu. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Pozdrav cure 😊
Kad smo vec kod bolova... jel bole koju rebra 🙄
Znaci, gornji dio rebra s desne strane me ubijaju po noci kod okretanja. Jucer me nesto i lijevo boljelo, al ajd to je popustilo.
Al ovo desno bas ubija, kad se okrecem jaucem ko baba od 100 godina 😆
url=https://lilypie.com]
Pozdrav cure 😊
Kad smo vec kod bolova… jel bole koju rebra 🙄
Znaci, gornji dio rebra s desne strane me ubijaju po noci kod okretanja. Jucer me nesto i lijevo boljelo, al ajd to je popustilo.
Mene rebra nikako nisu bolila, ali i malisan nam je nisko postavljen, taman do pupka je negdje, tako da me udara vecinom po mjehuru i donjem dijelu stomaka, ali mi je zena iz sela pricala kako je njenoj sestri kcer bila pod rebrima, kaze jednom joj je zrak izbila dok su pricale, reko sreca pa mene moj dok udara samo se popiskim 😂
A ja inace mirno spavam i ako se dobro namjestim skoro pa se i ne okrecem, jako rijetko
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Hvala na odgovorima Ivona1505 i Mokosh.
Je li pije koja od vas magnezij? Obzirom da je dobar za mišiće i grčenje mišića.
Also, curke, radite li još uvijek ili ste na čuvanju trudnoće? Ja sam se dogovorila s firmom da 1.9. odlazim na komplikacije, a od toga sam prvu polovicu kolovoza na godišnjem.
Jeste osjetile veliku razliku u plaći i onome što dobivate od HZZO-a?
Naša srećica** 12/2021
Pozdrav cure 😊
Kad smo vec kod bolova… jel bole koju rebra 🙄
Ne da bole nego se izdrzati ne može isto desna strana samo sa strane ispor ruke i na leđima ali isto rebra. Naiđe dan kada mi se plače, niti ležati niti sjediti, baš boli. I onda prođe, par dana ništa ne boli pa se opet vrati i sve tako…
Uzas, bas je neugodna bol. Pogotovo kod pokreta.
Sve me strah sta ce bit tamo pred kraj trudnoce 🙈
url=https://lilypie.com]
Hvala na odgovorimaIvona1505iMokosh.
Je li pije koja od vas magnezij? Obzirom da je dobar za mišiće i grčenje mišića.
Also, curke, radite li još uvijek ili ste na čuvanju trudnoće? Ja sam se dogovorila s firmom da 1.9. odlazim na komplikacije, a od toga sam prvu polovicu kolovoza na godišnjem.
Ja ne pijem jos, ali sve planiram kupiti magnezija, samo ne znam koji, a i muzu bi dobro dosao posto radi kao majstor tu u okolici Os pa ga bole misici dosta, sve kontam u dm-u kupiti ili sumeci ili onaj u prahu sa okusom nekim, ne znam jos koji.
A ja sam nezaposlena ostala trudna, i taman me zovu 2 mjeseca nakon sto sam ostala trudna iz bivse firme da se vratim na 3 mj zbog povecanja posla, reko sad je kasno vec, posto od starta vodi trudnocu doktorica kao visoko rizicnu, tako da nemam pojma nista o tome.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Curke, sretno na pregledima danas, a nove cure dobro nam došle ☺️
Ja sam imala svoj praktični vikend, jučer popodne sam jedva stajala na nogama, a nikako nisam mogla zaspati kasnije.. Jutros u policiju mijenjala prebivalište i prezime, došla mi dostava iz ikee, ma sve nešto odjednom. Tila sam odmarat ostatak dana, ali nema tog, treba stan srediti, pripremiti za slaganje ormara…
Jedva čekam malo se odmoriti, zadnji dani su me iscrpili! Ali barem je danas ugodno i nije vruće pa me to veseli 😊
Cure koje su se udale i mjenjale prezime - jeste cekale da dobijete novu osobnu da možete promijeniti zdravstvenu ili ste to mogle i sa onim zamjenskim papirom? Da znam ako mogu odmah bi ujutro išla na hzzo, želim te stvari što prije obaviti, zato i ostajem još u Zagrebu a ne idem na more 😂
Ja sam isla sa zamjenskim papirom isti dan kad sam osobnu isla mijenjati, nije bilo nikakvih problema, dobijes onaj papir samo iz hzzo-a dok ti ne dode zdravstvena nova i rijeseno. 😁 I ja sam plavu zdravstvenu dobila, iznenadila sam se kad sam ju vidjela, a cekala sam ju nekih 3 tj. :)
Super, puno ti hvala na odgovoru, budem onda ujutro išla hzzo i banku riješiti 😊
Curke, sretno na pregledima danas, a nove cure dobro nam došle ☺️
Ja sam imala svoj praktični vikend, jučer popodne sam jedva stajala na nogama, a nikako nisam mogla zaspati kasnije.. Jutros u policiju mijenjala prebivalište i prezime, došla mi dostava iz ikee, ma sve nešto odjednom. Tila sam odmarat ostatak dana, ali nema tog, treba stan srediti, pripremiti za slaganje ormara…
Jedva čekam malo se odmoriti, zadnji dani su me iscrpili! Ali barem je danas ugodno i nije vruće pa me to veseli 😊
Cure koje su se udale i mjenjale prezime - jeste cekale da dobijete novu osobnu da možete promijeniti zdravstvenu ili ste to mogle i sa onim zamjenskim papirom? Da znam ako mogu odmah bi ujutro išla na hzzo, želim te stvari što prije obaviti, zato i ostajem još u Zagrebu a ne idem na more 😂
Ja sam isla sa zamjenskim papirom isti dan kad sam osobnu isla mijenjati, nije bilo nikakvih problema, dobijes onaj papir samo iz hzzo-a dok ti ne dode zdravstvena nova i rijeseno. 😁 I ja sam plavu zdravstvenu dobila, iznenadila sam se kad sam ju vidjela, a cekala sam ju nekih 3 tj. :)
Super, puno ti hvala na odgovoru, budem onda ujutro išla hzzo i banku riješiti 😊
Ma nema na cemu, ja sam cak i banku isti dan rijesavala, sve se radi sa karticom, jedino ce te traziti i osobnu staru i karticu, nista vise, a kod ginekologinje, taman sam 4 dana nakon svatova imala kontrolu samo je pogledala taj kao papir od hzzo-a i pitala me jel ostala ista adresa i nista vise. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Ja sam evo prije par dana pocela uzimati magnezij BIOLECTRA magnezij 300mg direkt u prahu s okusom narance. To sam uzimala u prosle dvije trudnoce po preporuci svoje gin. 🙂 Vidjet cemo kako ce utjecati i hoce li se ti bolovi sada prorijediti.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Ja sam danas otvorila komplikacije. Do sada sam bila na starom i novom godisnjem. Dobila sam od dr potvrdu odnila u firmu oni mi dali sve potrebne papire u odnila teti u hzzo. Trazila me jos i ugovor o radu pa joj je to poslala moja kolegica na mail da ne hodam ponovno. Rekla je 20.7 da zovnem dr da posalje doznake i to je. Objasnila mi da cu imati 4257kn za komplikacije a kad krene porodiljni od 1.9. Punu placu. Njima doznake ne treba osobno nositi oni to podignu u sustavu tako i.moji na poslu samo su me kolegice molile da ih podsjetim da skinu iz sustava 🤗.
Do sada spontani 2007.god nakon 2 mjeseca ponovno trudna i uredna trudnoća rodila se naša princeza Lorena. Nakon 4 godine ponovno trudna srce stalo u 9 tjednu da nisam niti znala i 3 tjedna nosila mrtvi plod u sebi. Nakon godine i pol dana pokušavanja uz 1 terapiju FEMARA tableta ostala sam trudna.
Sortiraj odgovore
Najstariji