Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivona1505
    01. Srpanj 2021. 10:58

Buduce mame, jeste imale mucnine? Nama je danas 23+6 danas, sutra puni tjedan, a uopce nisam imala mucnine nikakve, ni bolove u ledima ili u donjem dijelu stomaka na pocetku, imala sam srece. 😊
    Ali su mi zato u 21 tj pocele vec noge oticati, ali to je najmanji problem. I prije 2 tj mi je pocelo curiti mlijeko(znam da nije mlijeko, ali ne znam kako da to nazovem drukcije), da li se jos nekome dogodilo da tako rano curi? :) 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Tratinčica12
    01. Srpanj 2021. 11:00

Ivona1505

Jackie27

Ivona1505

Jackie27

Ivona1505

Drage buduce mame, ima li netko od vas da je iz Osijeka i da ce roditi krajem 10.mjeseca? Mozda se sretnemo u bolnici, nama je termin 22.10., ali moram na carski pa ne znamo jos kad cemo ga dogovoriti, ajde odmah da mi ispricate iskustva sa carskog, malo me strah posto je prva bebica u pitanju. :)

Ja sam iz Osijeka, termin 06.10.
    Prva mi je beba tako da nemam iskustva s porodom i bolnicom općenito.
    Nema baš cura iz Os na forumu, ali valjda će netko napisati iskustvo. Iako mislim da je sve to jako individualno i da su doživljaji subjektivni.
    Nadam se da će biti dobro sve 😊

Mozda se sretnemo u bolnici, sve ovisi kad ce mi dogovoriti carski. A ja sam malo citala i svima su razlicita iskustva tu u Os sa bolnicom i sestrama na odjelu. A znam, samo me zanima da vidim ja sto vise raznih iskustava. I ja se nadam da ce tebi biti sve dobro, kako ce se zvati djecak? 😊

Možda 😊
    I ja svašta čitam, čisto da malo vidim kakva je situacija. Ali kažem sve je to individualno i subjektivni doživljaji, tako da nemoj se puno zamarati kako je bilo nekom drugom.
    -
    Ma i tebi će sve biti super, nemoj se sekirati 😊 samo opušteno!
    -
    Nismo još skroz odlučili kako će se zvati 😃 znaš li ti spol?
    -
    E imaš na fejsu grupu Mame iz Osijeka. Učlani se. Ima tamo dosta pitanja, informacija o rodilištu, porodima, šta sve treba nositi u bolnicu, raznih iskustava.
    Ako već nisi u grupi 😊

Ma to ja cisto da vidim otprilike sta me ceka, evo legica iz Osijeka neki dan rodila kaze savrsen porod bio, bas sam bila sretna zbog nje. Da da znamo, mali djecak je, bit ce Matej mali, jedva cekamo samo da dode vec vise, skroz sam uzbudena, vec smo mu brdo toga kupili, ali jos nas puno toga ceka. 😊 E hvala ti, nisam u toj, ali sam u drugoj grupi za mame pa cu zavirit i tamo. :)

Baš lijepo ime 😍 super!
    I mi jedvaaa čekamo 🙈 dosta toga smo kupili već, ostatak ćemo nakon odmora 😃

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Ivona1505
    01. Srpanj 2021. 11:00

Gigi

Mia38 ja sam bila s muzem sad na GO u Hrvatskoj i na 4d su mi vidjeli da je posteljica previse naprijed, da je glavica okrenuta prema dolje. Onda sam imala i vaginalni pregled - omeksali i skracen cervix. Dobila sam utrogestan vaginalete i injekciju i uputu da mirujem. Vatili smo se s GO i sutra imam pregled kod svoje ginekologice. Nadam se da ce biti ok.
    Znam da ti sad svasta prolazi kroz glavu i tesko je ostati pozitivan ali tvoja beba treba jaku mamu koja vjeruje da ce sve biti ok. Ti to mozes. Slusajte zajedno Mozarta, pricaj s bebom i bit ce sve ok.

Vezano za epiduralnu, isto sam svasta citala. Mozda najbolje pustiti da ide svojim tokom. Ako cu je moci uzeti, super, ako ne, opet dobro.

Jeste mozda narucivale sto iz Sinsaya? Kakva je kvaliteta?

Meni je kuma narucila par bodija, hlaca i pidzamice i super mi izgledaju, sad nisam sigurna jel bas cisti pamuk, ali dosta jeftino, a izgleda dobro. 😊
    I nadam se da ce vam biti sve u redu na pregledu kod ginekologinje. 😊

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

Ivona1505
    01. Srpanj 2021. 11:03

Jackie27

Ivona1505

Jackie27

Ivona1505

Jackie27

Ivona1505

Drage buduce mame, ima li netko od vas da je iz Osijeka i da ce roditi krajem 10.mjeseca? Mozda se sretnemo u bolnici, nama je termin 22.10., ali moram na carski pa ne znamo jos kad cemo ga dogovoriti, ajde odmah da mi ispricate iskustva sa carskog, malo me strah posto je prva bebica u pitanju. :)

Ja sam iz Osijeka, termin 06.10.
    Prva mi je beba tako da nemam iskustva s porodom i bolnicom općenito.
    Nema baš cura iz Os na forumu, ali valjda će netko napisati iskustvo. Iako mislim da je sve to jako individualno i da su doživljaji subjektivni.
    Nadam se da će biti dobro sve 😊

Mozda se sretnemo u bolnici, sve ovisi kad ce mi dogovoriti carski. A ja sam malo citala i svima su razlicita iskustva tu u Os sa bolnicom i sestrama na odjelu. A znam, samo me zanima da vidim ja sto vise raznih iskustava. I ja se nadam da ce tebi biti sve dobro, kako ce se zvati djecak? 😊

Možda 😊
    I ja svašta čitam, čisto da malo vidim kakva je situacija. Ali kažem sve je to individualno i subjektivni doživljaji, tako da nemoj se puno zamarati kako je bilo nekom drugom.
    -
    Ma i tebi će sve biti super, nemoj se sekirati 😊 samo opušteno!
    -
    Nismo još skroz odlučili kako će se zvati 😃 znaš li ti spol?
    -
    E imaš na fejsu grupu Mame iz Osijeka. Učlani se. Ima tamo dosta pitanja, informacija o rodilištu, porodima, šta sve treba nositi u bolnicu, raznih iskustava.
    Ako već nisi u grupi 😊

Ma to ja cisto da vidim otprilike sta me ceka, evo legica iz Osijeka neki dan rodila kaze savrsen porod bio, bas sam bila sretna zbog nje. Da da znamo, mali djecak je, bit ce Matej mali, jedva cekamo samo da dode vec vise, skroz sam uzbudena, vec smo mu brdo toga kupili, ali jos nas puno toga ceka. 😊 E hvala ti, nisam u toj, ali sam u drugoj grupi za mame pa cu zavirit i tamo. :)

Baš lijepo ime 😍 super!
    I mi jedvaaa čekamo 🙈 dosta toga smo kupili već, ostatak ćemo nakon odmora 😃

Ako si za prijedloge, David mi je isto predivno ime, Josip takoder. 😊
    Mi smo uzeli kolica, narucili na bazzaru za 1500 kn, odlicna su mi, jedino nemaju zastitu od kise, ali smo dobili torbu zato, kupili smo mu krevetic, madrac i komodicu sa kadom ugradenom i navlakom za presvlacenje, a dobio je od kume vec robice, dude dvije, partiklice i par gazica, a ostalo cemo lagano kasnije. :) 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

Haru
    01. Srpanj 2021. 11:37

Kakva zgodna trudnica i kupaći je odličan! Kod nas nema Calzedonia inače bih odmah u šoping. 
    Ja sam jutros bila kod svog socijalnog ginekologa na pregledu, u 3 min sam bila gotova. Kaže da je sve dobro, a za uzv mi je dao uputnicu za polikliniku. Prijavljujem preglede 8. i 29.7. 
    Stavljam vam jednu sliku "gule" od jutros. 
    https://ibb.co/M6F7Lmk

'21. 💙
    '24. 💛

• Mia38
    01. Srpanj 2021. 12:02

Gigi

Mia38 ja sam bila s muzem sad na GO u Hrvatskoj i na 4d su mi vidjeli da je posteljica previse naprijed, da je glavica okrenuta prema dolje. Onda sam imala i vaginalni pregled - omeksali i skracen cervix. Dobila sam utrogestan vaginalete i injekciju i uputu da mirujem. Vatili smo se s GO i sutra imam pregled kod svoje ginekologice. Nadam se da ce biti ok.
    Znam da ti sad svasta prolazi kroz glavu i tesko je ostati pozitivan ali tvoja beba treba jaku mamu koja vjeruje da ce sve biti ok. Ti to mozes. Slusajte zajedno Mozarta, pricaj s bebom i bit ce sve ok.

Vezano za epiduralnu, isto sam svasta citala. Mozda najbolje pustiti da ide svojim tokom. Ako cu je moci uzeti, super, ako ne, opet dobro.

Jeste mozda narucivale sto iz Sinsaya? Kakva je kvaliteta?

Gigi kakvu injekciju si dobila? Nisu ti radili briseve za eventualnu infekciju? Meni samo propisali Utrogestan i poslali doma na mirovanje. Pretpostavljam jer je unutarnje ušce zatvoreno (V oblika) i cerviks tvrd.

CarpeDiem.
    01. Srpanj 2021. 12:46

Ivona1505 čestitam na djecaku, predivno ime.
    To što ti curi žive se kolostrum, nakon poroda prvih dana meni je samo on curkao i pošto je dovoljno mastan i bogat nutritijentima bio je dovoljan obrok bebi prvih dana dok nije naislo pravo mlijeko.
    Zastitu za kišu ili sunce mozes naručiti ili kupiti posebno za svoja kolica ili neki uneverzalni. Imaš toga svagdje od Mülera do Lidla.
    Jackie27 pozdrav tebi i bebi 😘😘 vidim da je sve ok 

url=https://lilypie.com]

Tratinčica12
    01. Srpanj 2021. 12:57

Ivona1505

Ako si za prijedloge, David mi je isto predivno ime, Josip takoder. 😊
    Mi smo uzeli kolica, narucili na bazzaru za 1500 kn, odlicna su mi, jedino nemaju zastitu od kise, ali smo dobili torbu zato, kupili smo mu krevetic, madrac i komodicu sa kadom ugradenom i navlakom za presvlacenje, a dobio je od kume vec robice, dude dvije, partiklice i par gazica, a ostalo cemo lagano kasnije. :)

Mi već tjednima pomalo uzimamo i naručujemo kako stignemo. Neki dan sam išla pregledati šta još fali od robice i skužim da svega ima dovoljno 😃
    Ostaje nam još uzeti krevetić i madrac, neke stvari za mene za rodilište, kadicu za kupanje i još neke higijenske potrepštine za bebu. I mislim da je to to.
    Planiramo to krajem 7./početak 8. mj i onda je sve manje više spremno 😃😊
    -
    I meni su ta imena lijepa, ali mužu se većina imena ne sviđa haha pa ćemo vidjeti još 🙈😊 hvala na prijedlozima svakako 😊
    -
    CarpeDiem. - pozdrav veliki i vama od naaas 💙💙 sve je u redu hvala Bogu. Prošli tjedan me malo zabrinuo jer sam ga danima jako slabo, skoro nikako osjetila. Išli smo na pregled i sve je u redu, onda se aktivirao pa me ne brine više. 😊
    Sad čekam kada ću napokon promijeniti okolinu i ići kod svojih 😃😃🙈

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Ivona1505
    01. Srpanj 2021. 12:57

CarpeDiem.

Ivona1505 čestitam na djecaku, predivno ime.
    To što ti curi žive se kolostrum, nakon poroda prvih dana meni je samo on curkao i pošto je dovoljno mastan i bogat nutritijentima bio je dovoljan obrok bebi prvih dana dok nije naislo pravo mlijeko.
    Zastitu za kišu ili sunce mozes naručiti ili kupiti posebno za svoja kolica ili neki uneverzalni. Imaš toga svagdje od Mülera do Lidla.
    Jackie27 pozdrav tebi i bebi 😘😘 vidim da je sve ok

Hvala puno. 😊😊
    Aa nisam znala da je i to kolostrum, mislila sam da pocne curiti nakon rodenja, znam da je kolostrum zdrav, u biti to je kao to prvo mlijeko ako se ne varam. E vidjela sam vec u dm-u univerzalnu navlaku pa cemo kupiti, ali torba mi je zakon. :) 

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    25.02.➕🤰🏻
    09.01. ➕

Pokloncic13
    01. Srpanj 2021. 12:59

Ponosna.mama super zgledas 😍
    Nas dvije obavile pregled ujutro,nekaj se nazijevala 🤣 sve je ok i u skladu s trenutnim tjednima,cerviks 45mm,kao mogu pješke na more 🤣 a ja kaj sam vidjela mora,vidjela sam po svemu sudeći 😒
    Ima 330 grama i kaj još..aha,idući pregled 29.7 i u međuvremenu me čeka OGTT 🤪

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.