Ja sam s prvim koristila platnene do njegove 1.5god i tad smo odustali zato jer se njegov hod nije popravio, hodao je kao kauboj zbog velikog paketa medu nogama. Platnene su puuuno deblje od jednokratnih, a kako oni rastu tako pisaju sve rijede ali puno i treba deblji sloj medu nogama da to upije.
naravno pp mame u grupi su mi sve govorile da je to normalno da ima takve oks noge itd al nama nije izgledalo normalno.
Kad smo izbacili platnene pocele su nogice popravljat i sad hvala Bogu hoda normalno ko i druga djeca
Tko planira koristit platnene neka se pripremi na velik trosak odjednom i puno pranja govanca, al ustvari nije uopce komplicirano, po doma je jako lako, a kad ides van pripremis si par komada i kad premotas pokakanu u nepropusnu vrecicu a cistu na guzu..
Ima ta maramica koja se moze baciti u smece skupa s govancem, al formirano govance je tek debelo iznad godinu dana, do tad kakaju tekuce i kasasto i to bude po cijeloj peleni..
To i mene najvise brine..kad se pokakaju a ono bude razljepljeno po cjeloj pelene..nemoze takva u masinu moras ju preprati rucno i ona tako s kakicom svaki put..i sta kazes vecinom je mekana i ne mozes ju baciti u wc..
Sta imas u planu s ovom bebom? Platnene ili jednokratne?
Da to je taj "prljavi" dio s pranjem kakice ili ak si negdje vani il u gostima pa ne mozes oprati ovaj cas, a kad dodes kuci vec se napola sasusi bljak
Ja sam ih se naprala al nije mi bilo tesko
Neke mame pelene peru odvojeno od ostale robe, al treba predugo dok se pelena nakupi za cijelu vesmasinu, a prati pola masine nije ekonomicno ni fer prema okolisu.
Moze se desiti da kupis polovne pa riskiras da kupis npr gacice koje propustaju ili pelene koje imaju slabe gumice..
Ali ako ti je motivacija velika i ako stvarno to zelis i pri tome ostajes onda vjerujem da mozes prevazici sve nedostatke pp, ako odlucis ja sam tu za savjet reci cu ti iskreno jer sam probala skoro sve opcije s pp
Sad cu uzet jednokratne
Meni je zadnji out rekla da moze seks, dok ne boli i nema krvi, nije mi spominjala kondom ali znam da je zbog infekcija i bakterija..
Ali ja ne mogu, nemam volje uopce.. Toliko sam troma i ne da mi se..
.
Isabela normalno je da covjek i inace ima lose dane a pogotovo dok mu hormoni divljaju.. Meni je zadnjih dana neka plac faza, ne mislim da je bebi nesto lose nego opcenito.. Nekako ne mogu uzivati u trudnoci kak bi htjela zbog svega ovoga sto se desava..
A trudno sam se pocela osjecati kad je beba krenula lupati.. Prije nikako..
Vidim cure iz Vt i Vž, blizu smo si 😊
Meni je treća trudnoća, prva je bila biokemijska, a druga - moja curica ❤. Imam 32 god i iz Koprivnice sam.
Znači nisam jedina za Koprivničko rodilište!?! Pošto najčešće rađam ranije nožda se i sretnemo 🥰
O i ti si iz Kc? Ja sam tek 12 tt, vjerojatno se necemo sresti onda.
Nisam baš iz Koprivnice nego nekih 30 km dalhe al sam sva 4 puta rodila u Kc. Razlika sno nekih 2 tjedna a ja sam do sad rađala većinom ranije pa postoji mogućnost 😉
Nemam ni ja neku želju za seksom, prošla me jer nam je bilo zabranjeno od 1.mj… Al sad smo dobili zeleno svjetlo pa moram ovo podijelit s nekim.. Znači, nakon 3 mjeseca suše, uspjeli danas. I drugačije je! Kao da me žulja.😂 Pripisujem to cinjenici da mi je prije maternica bila zavaljena, a sad je naprijed pa se promijenio kut i drugačiji je osjećaj. Mislim da se samo trebam naviknuti
Hmm, bas zanimljivo. Moramo i mi u akciju ubrzo. Bas me zanima osjećaj nakon 3 mj. suše 😂
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Nemam ni ja neku želju za seksom, prošla me jer nam je bilo zabranjeno od 1.mj… Al sad smo dobili zeleno svjetlo pa moram ovo podijelit s nekim.. Znači, nakon 3 mjeseca suše, uspjeli danas. I drugačije je! Kao da me žulja.😂 Pripisujem to cinjenici da mi je prije maternica bila zavaljena, a sad je naprijed pa se promijenio kut i drugačiji je osjećaj. Mislim da se samo trebam naviknuti
Hmm, bas zanimljivo. Moramo i mi u akciju ubrzo. Bas me zanima osjećaj nakon 3 mj. suše 😂
A ono. Ja takve stvari uspoređujem s lokomotivom: teško kreće, al tesko se i zaustavlja 😂. Nakon suše od 2 tj me prošla želja, sad mi je teško opet se ufurat u to
Ja sam s prvim koristila platnene do njegove 1.5god i tad smo odustali zato jer se njegov hod nije popravio, hodao je kao kauboj zbog velikog paketa medu nogama. Platnene su puuuno deblje od jednokratnih, a kako oni rastu tako pisaju sve rijede ali puno i treba deblji sloj medu nogama da to upije.
naravno pp mame u grupi su mi sve govorile da je to normalno da ima takve oks noge itd al nama nije izgledalo normalno.
Kad smo izbacili platnene pocele su nogice popravljat i sad hvala Bogu hoda normalno ko i druga djeca
Tko planira koristit platnene neka se pripremi na velik trosak odjednom i puno pranja govanca, al ustvari nije uopce komplicirano, po doma je jako lako, a kad ides van pripremis si par komada i kad premotas pokakanu u nepropusnu vrecicu a cistu na guzu..
Ima ta maramica koja se moze baciti u smece skupa s govancem, al formirano govance je tek debelo iznad godinu dana, do tad kakaju tekuce i kasasto i to bude po cijeloj peleni..
To i mene najvise brine..kad se pokakaju a ono bude razljepljeno po cjeloj pelene..nemoze takva u masinu moras ju preprati rucno i ona tako s kakicom svaki put..i sta kazes vecinom je mekana i ne mozes ju baciti u wc..
Sta imas u planu s ovom bebom? Platnene ili jednokratne?
Da to je taj "prljavi" dio s pranjem kakice ili ak si negdje vani il u gostima pa ne mozes oprati ovaj cas, a kad dodes kuci vec se napola sasusi bljak
Ja sam ih se naprala al nije mi bilo tesko
Neke mame pelene peru odvojeno od ostale robe, al treba predugo dok se pelena nakupi za cijelu vesmasinu, a prati pola masine nije ekonomicno ni fer prema okolisu.
Moze se desiti da kupis polovne pa riskiras da kupis npr gacice koje propustaju ili pelene koje imaju slabe gumice..
Ali ako ti je motivacija velika i ako stvarno to zelis i pri tome ostajes onda vjerujem da mozes prevazici sve nedostatke pp, ako odlucis ja sam tu za savjet reci cu ti iskreno jer sam probala skoro sve opcije s pp
Sad cu uzet jednokratne
Nisam jos skroz odlucile koje cu..jos sam u fazi razmisljanja i prikupljanja informacija..ali hvala na napisanom a i ako bude bilo jos koje pitanje svakako cu pitati..najbolje saznati iz prve ruke😀
A ono. Ja takve stvari uspoređujem s lokomotivom: teško kreće, al tesko se i zaustavlja 😂. Nakon suše od 2 tj me prošla želja, sad mi je teško opet se ufurat u to
Hehe, odlična usporedba! 😂👍 Bitno je samo krenuti. ☺️
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Sad sam i ja skroz zbunjena(možda i nije loše što sam se najviše zbog straha od infekcija odlučila obvezati na odnose sa zaštitom). U utorak mi dolaze(nadam se) nalazi za kombinirani pa ću baš pitat dr za kondom dali su obavezni u trudničkom sexu ili ne. Pa vam javim čim saznam update, izgleda da će bit sutra kod mene suša dok ne čujem dr. 🙉
https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]
Idemo redom😂
Pelene obavezno jednokratne, nemam ja živce bas za to
Sex moj gin kaze obavezno sa kondomom radi bakterija. Opisao je to na jednostavan način, muskarac sa njim piski, 90% muskaraca ga samo protrese par puta, 90% muškaraca ni ne zna sta znaci imati bakteriju u urinu. Kako ostaju tragovi mokraće na njemu, i prilikom sexa je on u nama, i jos se kozica povlaci, a mi smo u trudnoći osjetljive vrlo lako moze doći do infekcija, bakterija i slicno. Tako da i mom muzu je bilo mrsko, ali ili cemo sa kondomom ili drkaj.. Tako da se osjecamo kao na početku veze obavezno kondom😂 i isto tako mi je ginic savjetovao da nakon odnosa odem piskit...
Cigarete meni uzasno smrde, smrdi mi sam miris duhana, smrde mi ugasene, bas ono odvratno, ali vuče me da zapalim... Iako je jedan doktor rekao za nekog tko pusi kutiju dnevno i odjednom prestane to je veći šok za organizam i više time šteti sebi nego da postepeno prestane pušiti...
.
Jos sam htjela nešto napisati, ali sam zaboravila 😂
A što se tiče plač faza, to spada u onih 1% vremena kad sam neuračunljiva bez ikakvog opipljivog razloga. Mada ja to pripisujem malo i račici u meni(po horoskopu sam rak pa sam i inače emotivna do bola)
https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji