Znam da su platnene pelene kad se gleda u daljinu isplative, jer ih koristiš dosta dugo, sve je jedna veličina. Imaju ulosci koji se bacaju, a sama pelena se pere, naravno ako pogriješis sa pranjem moze u smeće. Meni je kod toga super jer su sve prirodni materijali i za kod kuće, ali mi je jako ne praktično ako smo negdje. Znaci di da odlozim usranu pelenu ako je ulozak popustio? A u običnoj jednokratnoj smotam ju i u smeće.. Tako da kad sam pročitala o samom korištenju platnenih, odustala sam
A ima ta neka nepropusna torbica za prljave pelene, ja mislim. Znam da to postoji i za platnene uloške koji su popularni sad. No meni se s tim svim ne da maltretirati. I s kćerkom sam jednokratne koristila, tako ću i s drugom bebom.
Dobrodosle cure 🤗🤗
Demetria, super za popis s bolnicama 🙆♀️🙋♀️
Dalo bi se razgovarat o tome sta koristit, sta ne.. Za neke stvari za koje znamo izričito da su zabranjene npr lijekove, mislin da ih niko ne koristi. Također ima puno stavova o tome sta da a sta ne.. Humana istrazivanja se ne izvode na trudnicama, tako da nista utvrdo ne znamo za dobar dio nepreporucenih stvari. Bez obzira to, ja ne konzumiran ananas, tunu, frisku ribu ili npr neobrađena jaja. Straj nosin u sebi, ko i svako, vise ili manje. Stava sam da cu psihički lakse podnit trudnocu ako izbjegavam neke stvari na kojima je naglasak, radi svoga mira, radi onog ne daj Boze da se dogodi. Za puno ruznih stvari nema nikakvog objasnjenja, a svjedoci smo da ih je dosta. Svako radi po osjecaju, u najboljoj namjeri za bebu i samu sebe.
Pa da, poanta je da svako razmisli i napravi ono sta zeli i odluci da je najbolje za nju i njenu bebu. A ne da je sasvin ok skurit cilu kutiju duvana dnevno jer je i susjeda tako radila i nije joj bilo nista ni njoj ni bebi 🙄
ok, tu stajem sa komentiranjem ove teme 😳😁
Dobrodosle nove cure! 😊
Cijena im je stvarno ok, i što Halila kaže štediš prostor što mi je isto bitno. Ručka se ne može skinuti do kraja, samo se miče u stranu
Jasamjadobrodošla natrag, razumijem zasto te nije bilo, mene je dosta tog pogađalo, tu i tamo se još sjetim nekih priča koje nisu dobro završile, pa si mislim dal mi to treba, ali mi je ovaj forum više pozitivnog nego negativnog donosi 😊
Što se tiče hrane.. Ja nisam ni znala da ne smijemo tunu, jela sam je 3x ovaj tjedan ( u konzervi).. Više neću. Ja to nekako ne pratim i baš sam jučer s šogoricom pričala (ona ima 2 sina) da se ne smije farbat u trudnoći, ona samo na to kaže: ajde ne slušaj gluposti, kao i ono da ne smijes lakirat nokte..
A sad.. Tko će ga znat. Ona je imala blažene trudnoće i porode, pa zato to kaže.
Svrbež.. Mene šake svrbe i lice.. Posebno suho u trudnoći 😞
Ja se raspisala, pardon, mislila sam jučer odgovorit, al sam 3 sata gledala Bilo jednom u Hollywoodu i zaspala 🤣🤭
Sve sta pise na internetu za hranu i sl. i opcenito sta nam doktori kazu su smijernice i savjeti. Niko tebi ne moze zabranit jest tunu niti farbat kosu niti lakirat nokte. Ali sakrivat se od odgovornosti za odluke koje donosis uz cinjenicu da imas sve info dostupne je cista ignorancija. Sutra ces odgajat dite i morat ces puno toga odlucit za njegovu dobrobit, oces i tad rec "ma tako je i susjeda svojoj dici pa nije nista bilo"? Sve do jednom, jel tako?
Sry, nista osobno, ali evo godinama mi te izjave "pa nije nista bilo" uzasno idu na zivce. Moja baba je isto "odgojila" 5 dice. To odgojila znaci da su prezivili, nisu se smrzli ni umrli od gladi. Nije bila nikako s njima jer se moralo radit u polju itd. Ocu ja sad rec "e moja baba je isto pustila svoju dicu od dvi godine da danima budu sami jer je morala po drva u po brda, pa im nista nije bilo."
Takvi su uvjeti bili. Danas su druga vrimena. To sta neki ljudi danas odaberu njimalaksi put ili jednostavno zele ignorirat odredene informacije to svakom na svoju dusu. Ali brate ajmo koristit svoj mozak malo. 😳 Opet kazem nis osobno, samo evo, morala sam.
Mislim da je moj komentar bio malo brda s dola, pa se ni ne kuži kaj sam mislila, ali uglavnom, ja se više slažem s ovim komentarom nego što mi šogorica priča. Njima su sve gluposti, trudnoća ko trudnoća, rađali su i u špiljama, mogu i ja. Blabla. 🙄 Treba slusat tijelo, doktore i pokusat sto manje unosit štetnih stvari bebi i to je to.
Ja sam s prvim koristila platnene do njegove 1.5god i tad smo odustali zato jer se njegov hod nije popravio, hodao je kao kauboj zbog velikog paketa medu nogama. Platnene su puuuno deblje od jednokratnih, a kako oni rastu tako pisaju sve rijede ali puno i treba deblji sloj medu nogama da to upije.
naravno pp mame u grupi su mi sve govorile da je to normalno da ima takve oks noge itd al nama nije izgledalo normalno.
Kad smo izbacili platnene pocele su nogice popravljat i sad hvala Bogu hoda normalno ko i druga djeca
Tko planira koristit platnene neka se pripremi na velik trosak odjednom i puno pranja govanca, al ustvari nije uopce komplicirano, po doma je jako lako, a kad ides van pripremis si par komada i kad premotas pokakanu u nepropusnu vrecicu a cistu na guzu..
Ima ta maramica koja se moze baciti u smece skupa s govancem, al formirano govance je tek debelo iznad godinu dana, do tad kakaju tekuce i kasasto i to bude po cijeloj peleni..
Što se tiče štetnosti u trudnoći, nisam imala problema ni sa alkoholom(ionako ga nisam pila), ni sa kavom(iako sam pila 5 kava dnevno, čim sam zatrudnila zgadio mi se i miris i okus kave), ali sa cigaretama je bilo tjedan dana borbe dok sam odlučila potpuno ih izbaciti. Bilo je to burnih tjedan dana i za mene i za sve oko mene(čitaj-mog muža) ali hvala Bogu izdržali smo to zajedno i sada me ne privlače uopće. Ali to je odluka koju donosi svako za sebe i razumijem i one koje prestanu i one koje smanje koliko mogu.
https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]
Ajme imala sta citati 🙈🙈🙈
Slazem se sa Nadom
Sto se tice bojanja kose i lakiranje noktiju ,mi u drugom tromjesečju mozemo ljepo uzivati .
Ali mogu rec samo jedno kako sam starija malo vise se brinem i sikiram za neke stvari,recimo neku noc sam ae trgla u snu sanjala sam nesto,i odmah me uhvatila panika hoce li sa bebicom sta biti???
I kad se necega uplasim isto tako sikiram .sikiram ako sam popila salicu kave vise danas,ako sam popila gazirano ,U prijašnje trudnoce nisam toliko sikirala kao sad recimo.
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Za. Cigarete sam rekla cim ostanem trudna, bacam ih, i doslovno vidjela pozitivan test i u tom trenutku zadnju ispusila. I jos uvijek me vuce da zapalim i ne mogu to oposat koliko zelim, ali necu... Kave nikad nisam pila, ni nessove, ni cappuccina, tako da sam tim nemam problema uopce. I povremeno si dopustim casu piva ili mali lagani gemist... Ne branim si ništa, uglavnom zivim i radim kao i prije, osim sto eto ne pusim i što mozda 2 puta u mjesecu popijem 1.5 dec piva ili gemista...
Iako me muz zeza da cu kad rodim prvo ic zapalit pa onda sve ostalo. Kaze da mi se oci zacakle kad vidim njega da pali cigaru... Ali karakter
Ajme imala sta citati 🙈🙈🙈
Slazem se sa Nadom
Sto se tice bojanja kose i lakiranje noktiju ,mi u drugom tromjesečju mozemo ljepo uzivati .
Ali mogu rec samo jedno kako sam starija malo vise se brinem i sikiram za neke stvari,recimo neku noc sam ae trgla u snu sanjala sam nesto,i odmah me uhvatila panika hoce li sa bebicom sta biti???
I kad se necega uplasim isto tako sikiram .sikiram ako sam popila salicu kave vise danas,ako sam popila gazirano ,U prijašnje trudnoce nisam toliko sikirala kao sad recimo.
Ja sma uglavnom mirna, jedino ako mi je neka nepoznata bol onda reagiram.. Masu puta ustajem iz kreveta doslovno da iskocim i onda si onak kazem, pa kokosko trudna si uspori... Cekam da se frizerski otvore pa cu se ici ofarbat u smede jer sam ovako pola smeda pola narančasta, katastrofa i planiram trajni lak staviti.. I njega imati sve do 9. Mjeseca... Ne mogu si bas dozvoliti da budem kao spadalo zato sto sam trudna.. Ajde sad ovaj period radi korone oke, u kuci sam, ne izlazim, ali sad mi je vec pomalo neugodno pogledat se u ogledalo..
I u prošlu nedjelju sam se jaaako uplašila jer smo imali "malu" nezgodu sa visećim regalom koji je pao iz čista mira cca pola metra od nas i pola sata sam se tresla poslije toga ali neka je sve zlo u tome. Sad me jedino na momente uhvati strah dali će s bebom biti sve ok(pogotovo dan-dva prije pregleda) ali tu me moja mirnija i racionalnija polovica brzo umiri i zahvalna sam mu do neba na tome. Ako bi pustila mašti da divlja oko mogućih scenarija, ne bi spavala uopće od brige.
https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji