Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MiMi
    19. Siječanj 2020. 12:01

Vidim da sve pišete o farbanju, a što je s trajnim lakom, baš sam ga napravila na dan kada sam popiškila prvu sjenu i od odnda sam u strahu za 3 tjedna će izrasti i morati ću ga skinuti ili novi. Cure kao ja to radi kaže da su joj i s trbuhom do zuba dolazile.
    Od dodatak pijem samo solgar folnu ali još od pokušavanja. Dva puta mi je smučilo samo o za koju minutu prošlo... Reko dana česće piškim po noći se još ne dižem. Samo ne znam da li to radim podsvjesni ali više mi ne paše spavati na trbuhu a smo sam tako mogla zaspati, sad samo na boku i leđima. Jučer sam se baš jako osjećala trudni, a danas ništa, da se slučajno nisam uhvatila za sisu i da ne nije tako zabolila ne bi se ni sjetila danas. 

Mi još nismo nikome rekli osim ja svojoj frendici koja će to držati za sebe, i ne mislimo nikome dok ne prođe prvi pregled. A onda ćemo vidjeti kako ćemo kome reći. Ja najradije ne bi nikome ništa govorila... Za par mjeseci bi i sami služili. Sve me strah popratnih pitanja. 

Slee
    19. Siječanj 2020. 12:42

Ja znam cure koje su trudne radile trajni. Ja sam taman napravila pauzu jer mi se nokti moraju malo oporaviti.
    Ja se po noci dizem na wc, ali samo zato sto nemirno spavam. Ugl, to bude ful mala kolicina urina. A grudi me ne bole toliko jako uopce. 
    Samo me ledja ubijaju kad dugo sjedim ili stojim. Sad sam peglala pa sam nakon jedne ture morala malo stat jer sam se sva zapuhala. 
    Mucnina nemam, ali mislim da je jos rano, stignu se jos pojaviti

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Pašticada
    19. Siječanj 2020. 15:32

Slee

Ja folat pijem otkad smo poceli raditi na bebi, pila sam od solgara, a sad sam se prebacila na premama duo, unutra su dvije tablete i super mi je jer osim folata sadrzi i neke druge vitamine i minerale.
    Ima li koja od vas problema s alergijom ili astmom? Imam astmu alergijsku i cijelu godinu sam na terapiji tabletama i pumpicom. Kad smo poceli raditi na bebi sam se skinula sa svega po savjetu ginekologice i uz nadzor pulmologice. Sve je bilo dobro do evo sinoc kada me uhvatila takva alergija. Sad je jutros ok, ali me strah kako ce biti u trecem mjesecu kad mi bude najgore. Mislim da ne smijem niti jednu tabletu, a pumpica postoji samo jedna na trzistu koju smiju trudnice pa cu ici po nju sljedeci tjedan.
    Uzasno me to sinoc nanerviralo.
    Vz mala, zao mi je zbog viroze. A mozda je sve i od T? Mozda je simptom?

Imam astmu, nealergijsku trajnu, uz koristenje inhalatora svakodnevno i po potrebi. Pod dobrom je kontrolom, a nedavno sam dobila taj inhalator koji spominjes, ali u manjoj dozi, pa cemo vidjet kako ce se stvari odvijat dalje 😊.
    Idem za tim da se hranim sto zdravije, barem jednom tjedno riba, a samim time i prehrana utjece na astmu, i cijepim se protiv gripe i bjezim od prehlada i viroza ko vrag od tamjana 😀, jer mi se astma pogorsa tada.

Od suplemenata pijem maticnu mlijec (vec 2 mjeseca radi imuniteta), novalac i folacin zadnja tableta, dalje nastavljam samo sa novalac.

• Pašticada
    19. Siječanj 2020. 15:37

Mucnina jos nema. Cice ne bole jako vise, samo dok ih diram, ali su bradavice dosta osjetljivije nego prije.

Bas kako je netko spomenuo, sve je na dane. Nekad se osijecam jako trudno, pa se gegao okolo, a nekad ne... Po noci se budim za piskit uglavnom jednom, a nekad ni to. Dosta pijem mlijeka i tekucine pa ne osjetim da cesce idem na wc nego sto bi isla prije pored tolikog unosa tekucine.

19. Siječanj 2020. 15:47

Ja sam bas citsla neki dan o farbanju,kako se ne preporuca prva 3 mj trudnice,zbog tih otrova u bojama,koje mogu naštetiti plodu.ja se necu farbati bar 3 mj.odlucila sam da cu bas one sijede što se puno vide,počupati😅..također necu ni lakirati nokte, jer lakovi isto sadrze jako stetne sastojke,poslije cu kupiti neki lak koji nije štetan,vidjela sam da ih ima,pa cu to koristiti..grudi me po noci bas puno bole,vise nego po danu, na wc ne idem nista vise nego inače, mislim da je rano za to,to bude kada beba pritisce mjehur,pa se zato vise mokri.danas se bas slabo osjecam,manta mi se i muka mi je,ne znam jel to simptom ili je samo takav dan 🤔

klupko_srece
    19. Siječanj 2020. 15:53

Žene☺️ sutra je taj, dugo čekani drugi pregled. Jako se bojim jako

Slee
    19. Siječanj 2020. 16:35

Pasticada, ja sam bila na alvescu 3 udisaja na dan i ventolin po potrebi, a od tableta nixar ujutro i daselta navecer. Ne znam kako cu samo s tom jednom pumpicom. Jesi ga vec krenula koristiti? Sutra cu se naruciti kod svoje pulmologice i otorinca pa trazit savjet jer evo danas sam koma.
    Vzmalaa i ti sutra imas pregled!!! Sretno svima koji ce sutra vidjeti svoje mrvice 💗
    A sto se pisanja tice, evo ja danas doslovno moram svako malo. Citala sam da nije samo kad beba stisce mjehur nego i na pocetku jer se sve premjesta. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

19. Siječanj 2020. 16:59

I meni je sutra kontrola, lagano me panika i nervoza fataju. To ce mi biti treci pregled.

• Pašticada
    19. Siječanj 2020. 17:06

Slee

Pasticada, ja sam bila na alvescu 3 udisaja na dan i ventolin po potrebi, a od tableta nixar ujutro i daselta navecer. Ne znam kako cu samo s tom jednom pumpicom. Jesi ga vec krenula koristiti? Sutra cu se naruciti kod svoje pulmologice i otorinca pa trazit savjet jer evo danas sam koma.
    Vzmalaa i ti sutra imas pregled!!! Sretno svima koji ce sutra vidjeti svoje mrvice 💗
    A sto se pisanja tice, evo ja danas doslovno moram svako malo. Citala sam da nije samo kad beba stisce mjehur nego i na pocetku jer se sve premjesta.

Krenula sam sa tom pumpicom novom ima 4 dana tek, za sada je ok. Vidit cemo kad/ako dodje do pogorsanja sto ce biti. Ali, pulmolog ce te zvati na preglede svako mjesec dana, mozda svako 2 u pocetku, moraju nas i oni kontrolirati cesce 😊.

Sretno svima na skorasnjim pregledima i da 💓 jako kucaaa 😊😍

klupko_srece
    19. Siječanj 2020. 17:09

Ja se jako bojim. Ovo je drugi pregled. Na prvom prije 4 tjedna se vidjela žumanjčana i gestacijska. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.