Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    2020
    22. Svibanj 2020. 19:33

Btw ja već 2 dana idem na plažu 🌞 umočim se toliko da mi prekrije dupe, tj da se mogu popiškit 😅 ne mogu dočekat da more ugrije 🙃🙃 

Matea2111
    22. Svibanj 2020. 19:44

Hvala cure na komentarima, valjda će bit sve u redu. Neznam strah me baš stalno me boli i probada, budem sve vidjela idući tjedan 🤞

Demetria
    22. Svibanj 2020. 19:44

2020

Btw ja već 2 dana idem na plažu 🌞 umočim se toliko da mi prekrije dupe, tj da se mogu popiškit 😅 ne mogu dočekat da more ugrije 🙃🙃

Ja sam do sada samo do koljena ali s obzirom na vrijeme danas najradije bi se bacila cijela.
    "
    Azuriram listu ujutro :) sad čekam film terminal ako ne zaspem dok čekam.
    Sutra ujutro se slikam 🙈🙈 kasnim tri dana s tim. Moram napraviti kolaž od ovih par tjedana :)
    "
    Za kolica sam se sjetila odmah pjesme I love candy :)))

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Marta14
    22. Svibanj 2020. 19:45

2020 super su kolica 😍
    Ja mislim da necu 50 kupovati, imam od maloga nesto minijaturno ako bas zatreba.. Jedino ako mi kaze da je manja beba tamo pred kraj.
    Mali mi se rodio sa 3400, 51cm, nije dugo nosio 56 jer je imao siroko povijanje..
    A kolicina, pa valjda je 10-15 dosta.. Recimo da promjenis 2 na dan.. Ali neces ni skupljati pokakane bodije tjedan dana u kosari.. Svakako 10+ 😁

22. Svibanj 2020. 19:45

Matea2111

Bok cure! Trudna sam 16+5 tj i vadila sam hormone štitnjače koji u 3.85 rečeno mi je da moraju bit oko 2 i da ću morati dalje kontrolirati. Idući tjedan idem na kontrolu u bolnicu gdje sam ležala zbog svrbeža i osipa po trbuhu, prsima i leđima. Našli su mi malo pijeska u žuči i povišene leukicite i CRP. Sad me je strah kakav će ishod bit trudnoće, nemam ovako nikakvih drugim problema i kazu da je sa bebom sve u redu ali strah me tek 16 tj, a već toliko problema. Da li je još tko imao problema koji su se samo vezali jedan na drugi 😔

Tih 3.85 pretpostavljam da se osnosi na TSH, koji je hormon hipofize i povećan je dok se ne izlučuje dovoljno hormona štitnjače (t3, t4, odnosno ft3 i ft4 - ako te zanima više proguglaj štitnjača.hr). Ova vrijednost koju ti imaš je u granicama normale za osobu koja nije trudna a u trudnoći se preporuča da je ispod 2.5-3, ovisno o tromjesečju. CRP i leukociti bi mogli upućivati na upalu, moguće čak i štitnjače, a možda i na nešto drugo. Zato treba napraviti još pretraga, liječnik koji te na ovo slao trebao bi te uputiti dalje na vađenje krvi, ultrazvuk štitnjače i kod endokrinologa. Trudnica si i po tome hitni pacijent. Možda dobiješ terapiju, to su ti tabletice koje se piju svako jutro natašte, ne škode djetetu. Nije vrlo opasna stvar u pitanju ali može uzrokovati komplikacije ako se ne kontrolira redovito i ne ispravlja ako treba. Pijesak u žuči i žučni kamenci su još jedna stvar koja se često veže sa štitnjačom. (Kod mene kamen od 1,4mm).
    Nadam se da te šalju s tim nalazima nekud dalje, sretno! 🍀

Matea2111
    22. Svibanj 2020. 19:52

Sanja*

Matea2111

Bok cure! Trudna sam 16+5 tj i vadila sam hormone štitnjače koji u 3.85 rečeno mi je da moraju bit oko 2 i da ću morati dalje kontrolirati. Idući tjedan idem na kontrolu u bolnicu gdje sam ležala zbog svrbeža i osipa po trbuhu, prsima i leđima. Našli su mi malo pijeska u žuči i povišene leukicite i CRP. Sad me je strah kakav će ishod bit trudnoće, nemam ovako nikakvih drugim problema i kazu da je sa bebom sve u redu ali strah me tek 16 tj, a već toliko problema. Da li je još tko imao problema koji su se samo vezali jedan na drugi 😔

Tih 3.85 pretpostavljam da se osnosi na TSH, koji je hormon hipofize i povećan je dok se ne izlučuje dovoljno hormona štitnjače (t3, t4, odnosno ft3 i ft4 - ako te zanima više proguglaj štitnjača.hr). Ova vrijednost koju ti imaš je u granicama normale za osobu koja nije trudna a u trudnoći se preporuča da je ispod 2.5-3, ovisno o tromjesečju. CRP i leukociti bi mogli upućivati na upalu, moguće čak i štitnjače, a možda i na nešto drugo. Zato treba napraviti još pretraga, liječnik koji te na ovo slao trebao bi te uputiti dalje na vađenje krvi, ultrazvuk štitnjače i kod endokrinologa. Trudnica si i po tome hitni pacijent. Možda dobiješ terapiju, to su ti tabletice koje se piju svako jutro natašte, ne škode djetetu. Nije vrlo opasna stvar u pitanju ali može uzrokovati komplikacije ako se ne kontrolira redovito i ne ispravlja ako treba. Pijesak u žuči i žučni kamenci su još jedna stvar koja se često veže sa štitnjačom. (Kod mene kamen od 1,4mm).

Da odnosi se na TSH ovo ostalo nisam ni vadila za sad, sve žive i nežive pretrage su mi radili sve u redu osim tih leukocita i sad štitnjača, valjda će netko nešto mi reći kad odem sad, ljuti me to što šute svi iako pitaš 😖 
    Uh nadam se da te kamenac ne boli ,to je baš ružno😖😖

22. Svibanj 2020. 20:02

Matea2111

Sanja*

Matea2111

Da odnosi se na TSH ovo ostalo nisam ni vadila za sad, sve žive i nežive pretrage su mi radili sve u redu osim tih leukocita i sad štitnjača, valjda će netko nešto mi reći kad odem sad, ljuti me to što šute svi iako pitaš 😖
    Uh nadam se da te kamenac ne boli ,to je baš ružno😖😖

Ne smeta mi za sad, na svu sreću, nadam se da ni ne bude. Pazim da ga ne probudim 😁 (krivo sam napisala, 14mm je). 
    Uz tsh je bitno kontrolirati i slobodne hormone (ft3 i ft4), pogotovo ako se tek pokušava otkriti u čemu je stvar. Nisu ni kod nas puno drugačiji, kako ko. Al opet, mislim si, valjda znaju kaj rade... sretno! Javi kak je bilo

Hip_Hopsica
    22. Svibanj 2020. 20:32

Moja curka se rodila s 52cm... broj 56 smo nosile doslovno 2-3 tjedna i onda smo prešli na 62... Ja isto broj 50 ne mislim uopće kupovati. 

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Napokon 2804
    22. Svibanj 2020. 20:34

Od velicine 50 mislim kupiti mozda 5 bodica, 2-3 trenerkice i majice. 56 planiram 15 kom bodija, 10ak majica i trenerki, 5 kombinezona. Isto tako 62 velicina... To za nekakav početak pa ako bude trebalo kasnije jos ću uzeti kad vidim kolika je beba. 
    Naravno, stramplice, carapice, kapice.... 

22. Svibanj 2020. 20:34

Haha to su cure s foruma navalile na kretex pa pokupovale 🤭 lijepe su vam stvarčice, i lijepe su vijesti s pregleda, eto bio je jos jedan lijep i uspješan dan. 
    Nek vam i noć bude laka 🌜⭐

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.