Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marta14
    22. Svibanj 2020. 19:05

Matea2111

Bok cure! Trudna sam 16+5 tj i vadila sam hormone štitnjače koji u 3.85 rečeno mi je da moraju bit oko 2 i da ću morati dalje kontrolirati. Idući tjedan idem na kontrolu u bolnicu gdje sam ležala zbog svrbeža i osipa po trbuhu, prsima i leđima. Našli su mi malo pijeska u žuči i povišene leukicite i CRP. Sad me je strah kakav će ishod bit trudnoće, nemam ovako nikakvih drugim problema i kazu da je sa bebom sve u redu ali strah me tek 16 tj, a već toliko problema. Da li je još tko imao problema koji su se samo vezali jedan na drugi 😔

Hej, ako kazu da je sa bebom sve u redu, onda je u redu 😊 Ovo sve sto si spomenula, nemam iskustva, ali puno cura spominje stitnjacu i ostalo.. Bitno je da ides redovito na kontrole, radis sta ti kazu i sve ce biti dobro. Dobrodosla 🍀

Marta14
    22. Svibanj 2020. 19:08

Da ja mislim isto da za klamidiju i ostale bestije ne moze samo ovako od oka reci, za to trebaju brisevi.
    .
    Joj mi isli prosetat do grada, na kavu i sladoled.. Lakse se dise bas! Zivot se vraca na staro i odmah sam bolje volje 🎉

Zojo cestitam na pisulincu 💙

• Sif
    22. Svibanj 2020. 19:10

happy_m - savjet za zubno meso - mene je upala zubnog mesa mučila i u prvoj trudnoći, ali ni približno kao sad. sad mi je stomatolog rekao da postoji i naziv za to, zove se trudnički gingivitis. meni kad se upali, upali se kompletno zubno meso i kompletno krvari. bol je grozna, boli glava, uho, grlo, čak i živac kraj nosa. a zubi su svi potpuno zdravi. svaki dan preventivno ispirem kaduljom, a kad baš boli ima jedna super stvar, zove se apiprodent sprej, je da ima gadan okus i peče kad pošpricaš, ali učinak je gotovo trenutan, kao ona injekcija prije popravljana zuba, jednostavno "smrzne" bol, ne osjetiš više ništa, meni je sad zadnje zaledilo i dio usnice kud sam pošpricala. znači, i kadulja i sprej su po preporuci stomatologa. 

Zojo
    22. Svibanj 2020. 19:12

Matea2111

Bok cure! Trudna sam 16+5 tj i vadila sam hormone štitnjače koji u 3.85 rečeno mi je da moraju bit oko 2 i da ću morati dalje kontrolirati. Idući tjedan idem na kontrolu u bolnicu gdje sam ležala zbog svrbeža i osipa po trbuhu, prsima i leđima. Našli su mi malo pijeska u žuči i povišene leukicite i CRP. Sad me je strah kakav će ishod bit trudnoće, nemam ovako nikakvih drugim problema i kazu da je sa bebom sve u redu ali strah me tek 16 tj, a već toliko problema. Da li je još tko imao problema koji su se samo vezali jedan na drugi 😔

Jedino ti mogu reći da je meni štitnjača u 11+3tt bila 3.62 i odmah idući tjedan sam išla vadit antitijela i stigao uredan nalaz, danas mi je dr rekla da pošto antitijela nisu povišena ne trebam ići endokrinologiju i da nema potrebe za terapijom tako da možda i tebi bude ok, a za ostalo ne znam

https://lilypie.com/Pregnancy_codemini.php?n=1=https://lilypie.com]

happy_m
    22. Svibanj 2020. 19:18

Demetria

nada23

Demetria drago mi je da je i tvoj pregled dobro prošao, i što je najbitnije, da je bebica dobro. 😍 Znači doktor na temelju vaginalnog pregleda i iscjetka može potvrditi klamidiju? Samo se ti pazi pa će i to proći. Ja isto nisam dobila ništa na kilaži od zadnjeg pregleda ali dr nije ništa komentirao. Što bi to trebalo biti zabrinjavajuće iako beba napreduje i sve je ok?

Kaže muž da u knjižici piše kandida, moram vam slikati jer više nisam sigurna šta je rekla 🙈🙈🙈🙈
    "
    Happy_m molim te slikaj mi sobu s tim tapetama :) meni je to preludo i odlična ideja. Šteta što smo u podstanarstvu.
    "
    Ispraviti ću listu bez brige i dodati nove članove.
    Bilo bi super ako znate di ćete i ići roditi (grad) da to dodamo tako možda budete i cimerice s nekim u bolnici :)
    "
    Moj muž puno voli pričati s pupom a i ja isto. Mi se obraćamo s Bebita ili s Ljubičice mamina/tatina. Biti će baš teško do kraja jer beba je ženska imenica i kaže meni muž maloprije a šta ćemo mi zvati bebu 9 mjeseci kao da je curica a izađe pišulinac. Ja njemu: bebice ti čuju zvuk i ton, ne razumiju oni još riječi. Bitno da bebita osjeti našu ljubav, a to što će biti u listopadu nije bitno.
    Morat ću i ja poraditi na pjesmicama. Uuuu možeš pjevatitwinkle twinkle little star :) probat ću i ja

Slikam cim bude gotovo 😉😃

nada23
    22. Svibanj 2020. 19:18

Super Zojo! 🤗 Čestitam na dečkiću! ❤️🥳🥳
    Ni meni dr više ne mjeri dužinu bebe od 16.tj. Navodno komp automatski izmjeri težinu na temelju dužine bedrene kosti. 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

happy_m
    22. Svibanj 2020. 19:20

Sif

happy_m - savjet za zubno meso - mene je upala zubnog mesa mučila i u prvoj trudnoći, ali ni približno kao sad. sad mi je stomatolog rekao da postoji i naziv za to, zove se trudnički gingivitis. meni kad se upali, upali se kompletno zubno meso i kompletno krvari. bol je grozna, boli glava, uho, grlo, čak i živac kraj nosa. a zubi su svi potpuno zdravi. svaki dan preventivno ispirem kaduljom, a kad baš boli ima jedna super stvar, zove se apiprodent sprej, je da ima gadan okus i peče kad pošpricaš, ali učinak je gotovo trenutan, kao ona injekcija prije popravljana zuba, jednostavno "smrzne" bol, ne osjetiš više ništa, meni je sad zadnje zaledilo i dio usnice kud sam pošpricala. znači, i kadulja i sprej su po preporuci stomatologa.

Hvala ti od srca 😃😍 sutra odmah idem kupiti taj sprej 😀 za sad ispirem sa paradontax vodicom za ispiranje,pa cim ti potrosim uzet cu kadulju.

Marta14
    22. Svibanj 2020. 19:26

Happy imas neku posebnu pastu ili? Ja imam problema sa zubim mesom, ujutro dok perem sama krv, navecer ne.. Sad sam na kadulji

Ledolina
    22. Svibanj 2020. 19:28

To za štitnjaču, mene ginekolog uopće nije slao endokrinologu jer kao nema potrebe, a i zbog korone nisam mogla obaviti ništa u bolnici ako nije hitno. U 5tt tsh mi je bio 3.09,dala mi je terapiju, najmanju 0.25mg. U 12t bi je TSH bio 1.71 i rekla je da je to u redu i da pijem terapiju i dalje. Tak da mi nije jasno jel trebam ići endokrinologu, da sama zatražim uputnicu ili gin. zna šta radi. 

2020
    22. Svibanj 2020. 19:29

Žene drage čestitam na pregledima ❣️❣️ 😊 dok sam pročitala 12 stranica zaboravila sam kome šta imam komentirat 😅 
    Došla su mi jutros kolica, sastavila sam ih za sekund i onda doživjela živčani slom kad sam ih htjela sklopit nazad u kutiju. Zvala i trgovinu, već odlučila da ih vraćam (rasklopljena 🤣) itd razvalila ih skoro.. i onda uspjela na kraju 🙉 našla na nekom forumu caku. Trebalo je stisnut da klikne još jedan zub kad misliš da si do kraja stisnuo a,li nije tako izgledalo pa sam se iznervirala. Nije da baš imam iskustva, ovo mi je prvi bliski susret s kolicima 🙄
    https://ibb.co/419cwB4
    https://ibb.co/3mhqGN0
    I ja sam sinoć naručila s Kretexa, i jutros me zovu da pola bodija sto sam izabrala nema pa sam morala neke druge 😕 kažu navala je sve se rasprodaje u broju 50. Kad smo kod toga, nemam pojma koliko bi uopće pedesetki i 56 trebala imat? Jedna prija govori od svakog po 10-15 a druga kaze ma kakav 50 nisam nikad obukla, a 56 par puta (a mala je imala 3kg znaci nije velika..) pa sad više ne znam?! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.