Dobro jutro 🤗
Vidim da smo sinoć sve loše spavale 🙈 i ja sam zaspala tek oko 3 ujutro, sto misli u glavi i nikako nije islo. Srećom pa je većina nas doma, zao mi je plavo nebokoja onda mora na posao 🙈
da vidim da vas je vecina doma a ja idem na posao hahah.. a bilo je dosta biti doma dok je bila korona još sam ja doma bila od 20.2. jer smo imali saobracajku. na to se nadovezala korona tak da mi je bilo okej ici na posao sad..
Jutro curke. Čestitam svima na lijepim vijestima . Uz posao, klinca od 19 mjeseci stvarno sam stalno u gužvi čitam vas i pratim ali ne stignem se javiti. Ja imam kontrolu u ponedjeljak i jedva čekam
. Banana mislim da bi stvarno trebala sjesti sa svojim mužem i iskreno porazgovarati da on može shvatiti tvoje misli jer on ih ne čita. Trbuh narastao,na +4 kg sam od početka trudnoće, predvečer mi bude teško stomak se zategne ali noći su ok ukoliko klinac spava isto
.
url=https://lilypie.com]
Banana slažem se da muški moraju znati neke osnovne stvari o njezi bebe i zato inzistiram da moj ide sa mnom na trudnički tečaj. Da bude sa mnom na pregledima i na porodu ne inzistiram ali neke stvari mora naučiti prije nego beba dođe. U slučaju da ću morati na carski (tko to može predvidjeti) želim da zna kako se ponašati kako bi i meni olakšao. Imam sreću da će mi i moja i njegova mama biti pri ruci ali radije želim da se i on potrudi. Ne zbog mene nego općenito radi odnosa sa svojim djetetom. Mislim da će to kasnije cijeniti.
Ja imam pregled tek u 5 i to anomaly scan, javim se poslije svakako 👶🏻👶🏻😊 sretno i ostalima na pregledima ❤❤
Ela32 - svaka cast. Ne ceka ni mene bas veselija prica, on ide na smjene van, ja sam 200km od svojih roditelja koji jos rade, i mi imamo jako mali stan pa i da mi zeli netko doc pomoc nema gdje...
Sanja - da osjecam se samo. Svi ocekuju od mene da budem sretna zbog promjena - jbg nisam. Ne veselim se ni debljini, ni potencijalnim strijama, ni objesenim cicama (ne znam smijem li to napisat tu valjda smijem), a bome ni ovom trudnickom mozgu - od elokventne, pametne zene, postala sam koza koja ne moze zapamtiti 2 stvari... Zato sam i pitala dal mi nesto fali, jer ocito sam jedina koja se ne veseli i ne docekuje te promjene objerucke...
Ok svi imaju potrebe, al od kad smo saznali da sam trudna, ja ne postojim, samo je bitno da je beba dobro.. I ne kazem da nije, al me nervira to da ja ne postojim, nisam bitna, svi i sve drugo je bitno... Pa i sad kad je iznimno teska situacija, svima prvo pitanje je je li beba ok, ne jesam li ja... Mozda sam sebicna, mozda prezirem tu sliku zrtve koja se stvara oko nas vezano za trudnice i majke (ne mozda, to sigurno!), prezirem sto se od djeteta radi sveto bice (da djete treba majku i oca i oboje se od prvog dana trebaju brinuti o njemu), ali to da se od mene ocekuje da uzivam u ovom mucenju i nabija mi se griznja savjesti sto ne uzivam je meni osobno grozno... I mozda se zato osjecam kao da sam u bezizlaznoj situaciji.
Ginekologicu sam vec molila za pomoc pa mi se nasmijala u lice (na pregled u 9.tjednu sam dosla na samom rubu, bilo mi je lose i fizicki i psihicki)... Kao da sta bi ja htjela sad od nje... Ostala sam kod nje jer nisam imala snage u trudnoci mijenjat ljecnika (a i malo ih je koji te zele primit)... Ali kad rodim ju ocekuje lijepa lekcija o odnosu prema trudnicama i tome da nije ona bog i batina.
Sanja nastavak - Trudnoca je bila zamisljena kao nesto jednostavno, sto ce se dogadati paralelno s poslom i jos nekim stvarima koje zelimo napraviti prije nego se djete rodi. A od pocetka je toliko stvari palo u vodu (sto zbog mucnina, sto zbog korone, sto zbog ovog mirovanja sad koje je kap koja je prelila casu)
Veselila sam se tome da em dovrsim neke stvari, dovedem ih u red, pripremim i sebe i partnera i stan i familiju u red prije dolaska djeteta, da mogu kupit sto mi jos treba, da zadnjih mjesec i pol (mislila sam radit do 7 i pol mjeseci) mislim na sebe i posvetim se sebi - setnjama, kupanju i pripremi za bebu. Da cemo moc otic na to jos jedno putovanje u miru prije dolaska djeteta... Da beba dolazu u super vrijeme kad nije pretoplo ni prehladno i moci cemo brzo van i uzivat u jeseni, i bit skupa jer on krajem godine ima smjenu vani, a ja cu se do tad vec oporavit, i moc sama (i istrenirat svekrvu, koja jedva ceka) Veselila sam se redu, jer sam napravila sve unaprijed da trudnoca bude u redu (odradila preglede, prestala pusit)... Sad jedino sto zelim je zapalit i popit nesto i znam da je to jadno, al eto...
Pozdrav svim novim curama u grupi😘😘
Sto se tice depresije, ja trenutno ne mogu razumjeti depresiju jer sam presretna radi moje bebice tako da nisam u stanju dati neki savjet. Sve sto mogu reci bananaupidami je da mi je jako zao sto se tako osjecas i vidjela sam da ti je jedna od cura ponudila svoju pomoc kao psiholog. To je jako lijepo od nje i mislim da bi trebala prihvatit pomoc.
Muz- moj je preuzbuden radi bebice, isto kao i ja, totalno smo fokusirani na trudnocu i uvijek se trudim da bude upucen u sve sto se dogada.
Sretno svima koji idu na pregled danas ❤
Naša vesela lista novorođenih bebica se nalazi na stranici 901.
17 curica 👶🏻 i 29 dečkića 👶🏻
Do 28.09.2020. lista “u iščekivanju” se nalazi na stranici 884.
Termin mi je 10.10 a bolnica u Splitu
Ja sam 6.10 isto split :) možda budemo i cimerice ako moje čudo produlji
Ee to bi bilo ekstra😄💪🏽
Napokon2804 - a svi me gledaju ko izrod... Il su svi drugi ludi il sam ja. Nije stvar srama, nego straha da se ne sazna, jer iako znam da postoji ljecnicka etika, sad imamo u nasoj blizini slucaj razvoda i utvrdivanja skrbnistva u kojem su se saznale povjerljive stvari... A obzirom koliko smo mi lose trenutno, stvarno me vise nista ne bi zacudilo...
Pricali smo nesto malo sinoc...
Da, samo meni nema sunca vec 6 mj... Kazem mozda sam 4 tjedna sveukupno bila stvarno sretna i bezbrizna...
Da zene sve mogu i onda su neuroticne vjestice kad pucaju (ko ja sad)...
Najgore je da mislim da meni treba samo malo podrske (ovo sto sve vi radite i pisete mi neizmjerno puno znaci), malo razumjevanja od partnera i ljudi oko mene (pa i ljubavi usudila bi se rec)... Da mi netko kaze sa sto vecom sigurnoscu da ce sve bit ok (to znam da mi nitko nece rec jer je situacija jako losa). I da mi netko racionalizira zasto se ovo dogada meni (jer ja to sad ne mogu, a napravila sam sve da se ne dogodi)...
Demetria - znam, hvala.
Banana, čak me tvoj prvi današnji post razveselio jer je bio puno optimističniji od onih jučer, pisala si o dobrom odnosu s dragim. Normalno je da ti je teško, sve si mi želimo divne i školske trudnoće. I ja bih voljela sad hodati po trgovinama i potrošiti sveeee novce na ovo malo čudo, stavljati tu slikice i veseliti se s ostalim curama. Kad ti život da limune, napravi limunadu... Umjesto toga, ležim i čitam. Živcira me nered po stanu, žao mi je što još nemamo ništa, stalno gledam u kalendar i kombiniram dane i tjedne kad bih mogla roditi.
Ono što ti mogu reći, što mi je ginekolog koji me primio u bolnici rekao, prvi cilj je 28 tjedana. Nakon toga bebe mogu preživjeti. Sljedeći je 32, pa 34 itd.
I nema sjedenja, to je loše za cerviks. Ja jedem u dnevnom boravku, poluležeći na boku.
Da, nije san snova, ali još samo 3 mjeseca da uđem u termin. Što su 3 mjeseca u usporedbi sa ostatkom života.
I otvoreno razgovaraj s mužem, zatvaranje u sebe nikada nije dobro. Objasni mu da ti je teško. Ni njemu sigurno nije lako. Dopusti mu da ti pomogne koliko god može.
Ja nemam nikoga tko će mi pomagati kad se beba rodi, ali iskreno mislim da ćemo se snaći sami i radujem se tome. Ionako ju rađam najviše zbog sebe i svoje želje da odgojim još jedno dobro biće.
Banana oprosti, zaboravila sam, koliko si trudna?
Da li barem nesto pozitivno vidis, ne sad, u buducnosti?
Ona dva posta, ja sam se prepoznala u masu stvari. Objesene sise, strije, kile, neprospavane noci itd itd, zasto mislis da se mi ostale tome radujemo? Pa ja prva ne! Vec sad sam kao krepana krava pa kakva cu bit kad rodim.. I meni prvoj su se planovi poremetili, ok ne moram mirivati, ali isto sam bila zatvorena u 4 zida, financije su se poremetile, ono sto sam za dijete mislila morala sam za drugo dati.. Sad sam planirala kolica nova ali mi je krepala masina, znaci ne ide mi kao sto sam planirala.. Ali zivot je to, treba gledati onda sa druge strane. Ok sad ne mogu ali drugi mjesec cu moci.. Sad ne mogu okolo setati ali za 3 mj cu moci..
Imam sto strahova, sami smo tu u drugoj drzavi, da mi sad nesto bude moram sina voditi sa sobom jer nemam kome ga pustiti.. Znaci nikome nije savrseno ali ne mozes samo negativno misliti, probaj naci nesto pozitivno.
Sortiraj odgovore
Najstariji