Dakle od sinoc kad sam uspila procitat stagod do sad 12 stranica 🤯 najjace ste! 🥰
Tashee cestitkeeee! Lovre dobro nam dosa! 💓
Celaena drzim fige da se pokrene nesto. Dobro si zacementirana bome haha 😁 bitno da nema panike i stesa, samo opusteno i hrabro 😉
Loma mi smo isto na pola pola - izdajam i dojim. Dok god to funkcionira i dok vidis da se beba ara na cicki prebrzo, samo nastavi. Kad malo ojaca ce bit lakse pric samo na dojenje ako to bude ono sta zelis 😘
Cureee drzte seeee! 😁
Evo da ja naponon napisem iskustvo iz bolnice ne vezano za porod vec za neonatologiju i hranjenje itd.
Dakle mi smo bili u inkubatoru 3 dana i nakon toga dan u toplom kreveticu. Za to vrime Lea je dobivala umjetno mliko plus malo mog izdojenog. Vec zadnji dan toplog krevetica smo presli iskljucivo na moje izdojeno. Raspored hranjenja u bolnici je svaka 3h. Ne primaju ono sto izdojis u sobi vec moras doc na odjel neonatologije i tamo koristit njihov sterilizator i pumpicu. Prvi dan kad su mi ju donili u sobu Lea nije odspavala 3h izmedu hranjenja i probudila se nervozna i ja naravno ponudim cicu da vidim oce li uopce znat vuc nakon bocice. Prihvatila ona to super, pocicala nesto, ja cila sritna pohvalim se sestrama kad su dosle obavijestit da se idem izdojit. E tad nastaje DRAMA. Sestra ljutito kaze da odakle mi ideja stavljat dite na cicu, da cu poremetit raspored hranjenja, da sam ja rodila nedonosce koje ce se na cici odma umorit, jest ce polovicne obroke, padat na kilazi itd itd. Da ako zelim dojit da se tako izjasnim viziti i da vise onda nemam pristup njihovom sterilizatoru i pumpici. Zakasnila sam 5min na izdajanje i sestra me docekala da se ne smim sad izdojit da sam zakasnila i da je ona pripremila bocicu umjetnog mlika?! Rekoh slobodno vi to spremite tamo a ja cu svoje dite onda ili podojit ili cu svojom pumpicom izdojit. Ugl. Nakon tih pustih njihovih predvidjanja toga da ja necu imat mlika vise budem li dojila na zahtjev i da ce mi moje nedonosce padat na kilazi, danas nam je bila patronazna i vagala nas. Izasle smo prije 5 dana iz bolnice sa 2810g a danas smo vec na 3010g. Eto cure drage, to vam je nasa prica 🤣 bila sam na crnoj listi na odjelu. Svi su mi znali prezime i pitali zasto se opirem pravilima bolnice hahah 🤣
E da pitala sam glavnu sestru s neonatologije da mi posudi jednu dudicu pa mi je rekla da oni to ne koriste jer su rodiliste koje podupire dojenje, a moja mala svaki dan imala dudu u inkubatoru i u toplom kreveticu. Bit ce ona mislila da ja nemajka nisam posjecivala svoje dite pa ne znam pa me moze lagat u facu. Dakle tuzno i zalosno.🤮
Cure koje ste stavile fotkice, predivne ste 💕
Sretno na pregledima danas, nadam se da ćete koje čekate nekakav pomak dočekat uskoro 🙂
Ja prijavljujem katastrofa noć, ne bi zaspala sinoć, sve boli mala lupa kao luda, pa mi muka, pa Bh i to ne ugodne uopće 🙄 u par navrata me je tak bolilo da sam mislila ic povraćati i tjeralo me na veliku nuždu 🤯 i ne boli samo dolje trbuh već i ispod rebara, neznam jel to normalno il' nije al se nadam da se neće nastaviti i danas ..
Matea, sve isto, a danas mi je zaostao bol u rodnici. Ja sam na kraju imala proljev, a u isti mah mi se I povracalo. Prijavila sam dr jutros u viziti, veli beba pritisce organe I zivce maternice, ali da ako vidim krv ili vodeni iscjedak zovem.
Aha pritišću unutra ..nadam se da neće bit nikakvog iscjetka-ni kod jedne. Ja za sad nemam nikakav osim klasičnog onog, opet me je sad počelo bolit, a bilo dobro.
Vi u visokim tjednima jedva cekate a kako je tek nama koje smo jos daleko od vas 🤣🤣
Mene leđa toliko bole da ne mogu sjediti duze od 10 min.. samo ležim ili lagana setnja mi paše..
Bosco ja idem 23.9. 💪 javit ces mi kako je u trudnickoj haha
Tasheesto ti je od stvari trebalo za rađaonu? Daju li oni spavacice? Ima li pelenica za bebu? Kad stignes podijeli sto vise informacija :)
Javim ako idem! 😉 Da ne bi opet samo ultrazvuk bio 🤭
Evo da ja naponon napisem iskustvo iz bolnice ne vezano za porod vec za neonatologiju i hranjenje itd.
Dakle mi smo bili u inkubatoru 3 dana i nakon toga dan u toplom kreveticu. Za to vrime Lea je dobivala umjetno mliko plus malo mog izdojenog. Vec zadnji dan toplog krevetica smo presli iskljucivo na moje izdojeno. Raspored hranjenja u bolnici je svaka 3h. Ne primaju ono sto izdojis u sobi vec moras doc na odjel neonatologije i tamo koristit njihov sterilizator i pumpicu. Prvi dan kad su mi ju donili u sobu Lea nije odspavala 3h izmedu hranjenja i probudila se nervozna i ja naravno ponudim cicu da vidim oce li uopce znat vuc nakon bocice. Prihvatila ona to super, pocicala nesto, ja cila sritna pohvalim se sestrama kad su dosle obavijestit da se idem izdojit. E tad nastaje DRAMA. Sestra ljutito kaze da odakle mi ideja stavljat dite na cicu, da cu poremetit raspored hranjenja, da sam ja rodila nedonosce koje ce se na cici odma umorit, jest ce polovicne obroke, padat na kilazi itd itd. Da ako zelim dojit da se tako izjasnim viziti i da vise onda nemam pristup njihovom sterilizatoru i pumpici. Zakasnila sam 5min na izdajanje i sestra me docekala da se ne smim sad izdojit da sam zakasnila i da je ona pripremila bocicu umjetnog mlika?! Rekoh slobodno vi to spremite tamo a ja cu svoje dite onda ili podojit ili cu svojom pumpicom izdojit. Ugl. Nakon tih pustih njihovih predvidjanja toga da ja necu imat mlika vise budem li dojila na zahtjev i da ce mi moje nedonosce padat na kilazi, danas nam je bila patronazna i vagala nas. Izasle smo prije 5 dana iz bolnice sa 2810g a danas smo vec na 3010g. Eto cure drage, to vam je nasa prica 🤣 bila sam na crnoj listi na odjelu. Svi su mi znali prezime i pitali zasto se opirem pravilima bolnice
Znaci oni nisi normalni sta izvode s tim dojenjem. Valjda svaka zena najbolje sama osjeti i zna kako njenom djetetu odgovara. Mene su sa prvim tako izmaltretirali i napravili lazljivom. Ja nisam imala mlijeka a uvjeravaju me da su mi cice pune. Pa valjda ja najbolje osjetim da li su one pune ili prazne. Zato sto imam kosaricu D njima je bilo nemoguce da ja nemam mlijeka. I da isto sam bila kriva sto ne dojim svaka 3 sata nego na zahtjev. Pa necu valjda dijete drzat gladno ako jos nije proslo 3 sata. Ludnica!!! Nemoj da te obezhrabruju i slusaj svoje tijelo i svoju bebu. Vi najbolje znate kako i sta vama odgovara. Samo hrabro ❤❤❤❤
Dakle mi smo bili u inkubatoru 3 dana i nakon toga dan u toplom kreveticu. Za to vrime Lea je dobivala umjetno mliko plus malo mog izdojenog. Vec zadnji dan toplog krevetica smo presli iskljucivo na moje izdojeno. Raspored hranjenja u bolnici je svaka 3h. Ne primaju ono sto izdojis u sobi vec moras doc na odjel neonatologije i tamo koristit njihov sterilizator i pumpicu. Prvi dan kad su mi ju donili u sobu Lea nije odspavala 3h izmedu hranjenja i probudila se nervozna i ja naravno ponudim cicu da vidim oce li uopce znat vuc nakon bocice. Prihvatila ona to super, pocicala nesto, ja cila sritna pohvalim se sestrama kad su dosle obavijestit da se idem izdojit. E tad nastaje DRAMA. Sestra ljutito kaze da odakle mi ideja stavljat dite na cicu, da cu poremetit raspored hranjenja, da sam ja rodila nedonosce koje ce se na cici odma umorit, jest ce polovicne obroke, padat na kilazi itd itd. Da ako zelim dojit da se tako izjasnim viziti i da vise onda nemam pristup njihovom sterilizatoru i pumpici. Zakasnila sam 5min na izdajanje i sestra me docekala da se ne smim sad izdojit da sam zakasnila i da je ona pripremila bocicu umjetnog mlika?! Rekoh slobodno vi to spremite tamo a ja cu svoje dite onda ili podojit ili cu svojom pumpicom izdojit. Ugl. Nakon tih pustih njihovih predvidjanja toga da ja necu imat mlika vise budem li dojila na zahtjev i da ce mi moje nedonosce padat na kilazi, danas nam je bila patronazna i vagala nas. Izasle smo prije 5 dana iz bolnice sa 2810g a danas smo vec na 3010g. Eto cure drage, to vam je nasa prica 🤣
Ja ne mogu vjerovati da se tako ponašaju, pogotovo na neonatologiji, pa opce poznato je da male bebice trebaju majku uz sebe, i da su majčina prsa lijek za sve... svaka čast što si se borila za sebe i svoje dijete! Imas nakon do poda... ja vjerojatno bih imala agresivne ispade, pa bih bilo veselo... a sa direktorim bih momentalno trazila razgovor.... bitno da ste kuci, da lijepo rastete i da sad uzivate u miru i toplini svoga doma. ❤
.
Ja sam evo slagala ves i nesto me tako jako presjeklo dole da su mi na momenat oci se napunile suzama, odem na wc, piskim, opet me presjece, evo sad se vratila u krevet, necu nista vise raditi, nekakav čudan osjećaj i napetost mi je sada dole...
Dakle mi smo bili u inkubatoru 3 dana i nakon toga dan u toplom kreveticu. Za to vrime Lea je dobivala umjetno mliko plus malo mog izdojenog. Vec zadnji dan toplog krevetica smo presli iskljucivo na moje izdojeno. Raspored hranjenja u bolnici je svaka 3h. Ne primaju ono sto izdojis u sobi vec moras doc na odjel neonatologije i tamo koristit njihov sterilizator i pumpicu. Prvi dan kad su mi ju donili u sobu Lea nije odspavala 3h izmedu hranjenja i probudila se nervozna i ja naravno ponudim cicu da vidim oce li uopce znat vuc nakon bocice. Prihvatila ona to super, pocicala nesto, ja cila sritna pohvalim se sestrama kad su dosle obavijestit da se idem izdojit. E tad nastaje DRAMA. Sestra ljutito kaze da odakle mi ideja stavljat dite na cicu, da cu poremetit raspored hranjenja, da sam ja rodila nedonosce koje ce se na cici odma umorit, jest ce polovicne obroke, padat na kilazi itd itd. Da ako zelim dojit da se tako izjasnim viziti i da vise onda nemam pristup njihovom sterilizatoru i pumpici. Zakasnila sam 5min na izdajanje i sestra me docekala da se ne smim sad izdojit da sam zakasnila i da je ona pripremila bocicu umjetnog mlika?! Rekoh slobodno vi to spremite tamo a ja cu svoje dite onda ili podojit ili cu svojom pumpicom izdojit. Ugl. Nakon tih pustih njihovih predvidjanja toga da ja necu imat mlika vise budem li dojila na zahtjev i da ce mi moje nedonosce padat na kilazi, danas nam je bila patronazna i vagala nas. Izasle smo prije 5 dana iz bolnice sa 2810g a danas smo vec na 3010g. Eto cure drage, to vam je nasa prica 🤣 bila sam na crnoj listi na odjelu. Svi su mi znali prezime i pitali zasto se opirem pravilima bolnice hahah 🤣
E da pitala sam glavnu sestru s neonatologije da mi posudi jednu dudicu pa mi je rekla da oni to ne koriste jer su rodiliste koje podupire dojenje, a moja mala svaki dan imala dudu u inkubatoru i u toplom kreveticu. Bit ce ona mislila da ja nemajka nisam posjecivala svoje dite pa ne znam pa me moze lagat u facu. Dakle tuzno i zalosno.🤮
Nije mi jasno zašto se s tako humanim pozivom/zanimanjem bave takvi ljudi? Odvratno..
Tasheesto ti je od stvari trebalo za rađaonu? Daju li oni spavacice? Ima li pelenica za bebu? Kad stignes podijeli sto vise informacija :)
Dali su mi da uzmem vodu i mobitel. Spavacica se ne dobije, imam svoje 2. Sad dok je Lovro kod njih u dječjoj sobi sami ga premataju, tek kad bude sa mnom ja prematam. Dobije se paketić vlaznih maramica i mali paketić pelena. Al ako sfali, donesu ti još, nije problem. Ja sam čitajući necije komentare uzela pola paketa chicco uložaka, al kolko curi, morat će mi muž donijeti ostatak, možda kupiti još jedan paket. Tu di sam ja, nas je troje u sobi i imamo wc koji dijelimo sa sobom do nas. Wc papira nema, al ima sapuna 😊
👧 35, sve ok, AMH 23,9
👦 36, oligoasthenoteratozoospermia
-12/18 1.ICSI Poliklinika IVF: ET 1bc: x
-06/19 Poliklinika IVF: FET 2bc: x
-12/19 2.ICSI Škvorc: ET 1bc: 🤰 ❤️
-01/24 Škvorc: FET 2 bc: blighted ovum
-06/24 Škvorc: FET 2 bc: x
-06/25 3.ICSI Škvorc: ET 2 3dn, 1 bc kriopohrana
LoMa zao mi je i radi tvog loseg iskustva s poroda. Hvala bogu to je sada iza vas, i bitno da je sve u redu i da lijepo napredujete. Slazem se da tvoja situacija nije ni u kom slucaju mjerljiva s nasim cendranjem oko zgaravica, bolova u kostima, nespavanja itd. Al eto hvala bogu da je sve dobro i da je to iskustvo sada iza vas i da se lijepo snalazite i napredujete 💙💙💙🥰
Celaena unatoc svemu djelujes jako pozitivno i tak i treba, divim ti se zeno! Samo hrabro i bude i to proslo i imat ces svoju malu srecicu u rukama 🥰
*
Ja obavila oregled ujutro. Ctg uredan, trudova nema, sad mi doktor kaze da sam uloziva za vrsak prsta do unutarnjeg usca, a zadnji put su mi pisali otvorena za prst..al oke..ponovili bris na BHSSB jer je prosli dosta rano raden i bio je neg. Bebac je super, kaze doktor da imam jaaako puno plodne vode i da decko uziva i kupa se lijepo da ga necemo jos dirati, al je decko nabrao vec 3700g do sada i pocinje me lagano hvatati panika kak ce ta mala mrga izaci van 🙄🙈🙈🙈 mislim da cu danas opet trcati po stepenicama u zgradi 🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji