2020 - sretno s dojenjem.. probaj sa sesiricem ako bas boli! Samo hrabro! 💪
Celaena, a jesi pod bolovima, s obzirom da su ti gel davali, boli otvaram pod gelom? Zelim ti sto manje boli i muke, i bome i srecuuu da krene do sutra nesto !!
Meni gel (dvije doze) uopce nije djelovao, znaci niti me otvorio niti sam dobila trudove. Isto sam kao do sad, i ono meni najdraze, prestala sam krvariti od jucerasnjeg grubog pregleda. Hvala ti :)
Bojim se da ne bude nista do sutra, tvrdoglavci su ovi moji.
Bok cure!
Moj stuca jednom dnevno otprilike. Takoder mene moj nabija po rebrima i to jako visoko, bas je intenzivno zadnji par dana da mi je tesko sjedit, nekad se dignem jer kao da me gura 😅
.
Ja si u Lidlu uzela 2 potkosulje za dojenje, 45 kn, mekani su jako :)
.
Sljedeci pregled mi je 21.09. U Vinogradskoj, a danas bila u Petrovoj na vadenju krvi, dosla na red za 5 minuta 👍
Znači ovako... krenuli trudovi u subotu oko podne, baš kao neki menstrualni grcevi, al ne ko prije, nego s nekim naznakom. Počela sam pratiti i bili su prosječno na 15 min. Niš, otišla doma, otusirala se, podružila se s muzem dok trudovi nisu bili na neke 3-4 min unutar sata. Došla sam u vinogradsku, 3.kat, odma me pregledali i rekli da sam otvorena 3 cm. Nisu čekali, stavili me u radaonu. Nakon nekih pol sata odlučila sam se za epiduralnu i dali mi drip da se brže otvorim. E, a onda je krenula drama. Primjena sam u radaonu u 20.30, ukupno sam dobila 4 doze epiduralne, s tim da zadnja nije djelovala i boljelo me užasno. Dobila sam temperaturu, do jutra sam bila otvorena 11 cm, nooo mali se nije htio spustiti. Taman kad sam misla da će mi dat droge, odlučili su se dovest me na carski. Rodila sam u 11.20, mali mi je došao na hranjenje za dva sata.
Na kraju svega mogu reći, da su svi u vinogradskoj, od babica, doktora do anesteziologa, predivni, nježni, na sva pitanja i zahtjeve odgovaraju tako da i idući put idem ovdje.
Mi smo dobili neku infekciju jer nam je crp jako visok pa ostajemo tu sigurno do kraja tjedna dok se ne oporavimo
👧 35, sve ok, AMH 23,9
👦 36, oligoasthenoteratozoospermia
-12/18 1.ICSI Poliklinika IVF: ET 1bc: x
-06/19 Poliklinika IVF: FET 2bc: x
-12/19 2.ICSI Škvorc: ET 1bc: 🤰 ❤️
-01/24 Škvorc: FET 2 bc: blighted ovum
-06/24 Škvorc: FET 2 bc: x
-06/25 3.ICSI Škvorc: ET 2 3dn, 1 bc kriopohrana
Dani s Lukom znaci, Luka je mali Palčić za one koji su zaboravili od silnih žgaravica i bolova u zdjelicama 😂 rođen je 2 mjeseca ranije i bili smo u bolnici mjesec i pol. Za to vrijeme naučili su ga jesti na bočicu i tako nas poslali doma, dojenje nisu potencirali jer je kak bio premali tj preslabi…otkako smo doma (3tj+) zadržala sam ritam hranjenja kao u bolnici (svaka 3 sata) i u početku sam ga morala buditi, sad se zna i sam probuditi za većinu obroka. Sama mu po osjećaju povećavam količinu hrane i neki dan sam uvela da mu preko noći napravim pauzu od 4h između hranjenja…
Imamo iskustvo i s grcicima, uglavnom ga uhvati ili u 5 popodne ili u 5 ujutro 🙈 po naputku iz bolnice, dajem mu biogaiu i espumisan…ali vidim poboljšanje otkad ja pijem čaj od komorača (dm, neki bio)…Grčića gotovo da i nema, ne znam je li slučajnost ili ima veze s tim.
Sto se dojenja tiče, znam ga stavljati na prsa prije svakog obroka, pojede on nešto, vazem ha prije i poslije da utvrdim koliko si je povukao, ali nešto mi nije to pouzdano i onda imam osjećaj da ne znam koliko je pojeo 🥺 tak da se ja izdajam i dajem mu njegovu mjericu,a ako mi se čini da bi on još, stavim ga na prsa pa nek si povuče koliko hoće i može….probala sam na prsa na zahtjev kao, ali to je bio kaos…on bi trebao obje dojke skroz isprazniti u svakom podoju, a on nakon prve zaspije i ne možeš ga probuditi 🙂
Sto se spavanja tiče, on stalno spava 🥰 pojede si, pomazimo se i corka 🙂 pripisujem to tome jer je ranije rođen i svi dr mi kažu da je to za njega najbolje jer će najprije napredovati…
Luka je srce maleno,mnogo me veseli citat kako napreduje 🥰
Ajme termin u petaaaak
Tko zna. Možda se pokrene nešto :)
Je. Sestre u dnevnoj bolnici su super. Sa koledicem nažalost nemam pozitivna iskustva zasada.
E sad koliko sam zapamtila
.
Tashee7 bitno da ste vi dobro i da se mazite, izdrzati cete i tih tj. Dana u bolnici... mi zene smo jake ❤❤❤❤
.
Loma, nas Luka, nasa prva bebica. Tako sam sretna kad se javiš i kazes nam da ste ti i on dobro i da rastete i da se zezate. Dusa nasa mala 💙💙💙💙💙
.
Ves, prala sam sa tekucim deterdžentom (koji i mi koristimo) samo manja kolicina i stavljala sam u ladicu ga, a umjesto omekšivača sam stavljala ocat... kako se susila robica, tako sam peglala i stavljala u vrece za vakumiranje... kad je ctg pokazao kao 1. Nekakve trudice onda sam izvadila tu robicu i poslozila u komodicu...
.
Lidl ajmo cure slikice ulova... meni je majka isla poharati lidl, jos je cekala da se otvori i prva uletila, i uzela je samo jedne hlacice sa tregerima. Kaze kolicinski je bilo 5 hlaca, nesto malo majica, bodija, ali zato carapa i stramplica brdo, a tog naravno imam...
.
Flasice i dude imam MAM, jednu flasu i 2 dudice... nisam htjela vise kupovati dok ne vidim kako cemo se snalaziti, lako se dokupi... iako očekujem da cemo se dojiti, ako se budem izdajala pa mu na flasicu davala, ili dohrana, nema veze, nisam pre opterećena tim... najbitnije je da maleni napreduje.
.
Cure koje su bile na pregledu ili ga cekaju sretno i cestitam na uspješnim pregledima...
.
Celaena sad ce te iznenaditi i prije nego sto ti oni probuse vodenjak ce krenuti samo od sebe... bitno da ste oboje dobro, sad jos malo mazi pupu, a uskoro cete se maziti i u zivo😘😘😘
.
Ja ne mogu dočekati da kod mene krene, tako sam uzbuđena, i tako bih htjela da sto prije pocne da ga ugledao, da se mazimo, pazimo... 🥰🥰🥰
.
Na kraju sam oko 9 ujutro uspjela zaspati i to jeduci domaćice u krevetu i spavala do 2, znaci uzas... muz ce si izgleda sam pravit rucak kad dode sa posla 😂😂😂😂
.
Butterfly kako ste vas 2? Javi nam se ❤
.
Ostale mamice i bebice, kako ste? ❤💙
Evo sad su mi rekli da bi tek sutra ujutro busili vodenjak.. znaci opet cekanje. :(
O Bože, pa na kraju ce to sve skupa trajati 2 dana. Drži se!
Lux, Tashee, Ela i 2020 cestitam vam na vasim bebicama i zelim vam svima sto brzi oporavak i bebama i vama sve najbolje!!! ❤❤
Mi smo sad na 37+5tt i uzasno me noge i leda bole od stomaka. Meni je svih 9kg koje sam dobila u stomaku, znaci ko lopta sam. Jel i vas tako noge bole?! Desi se nekad da jedva koracam!!
Vidim da ima bas ruznih prica sa poroda i zao mi je da ste tako prosle.
Moj prvi porod je bio izuzetno bolan i ruzan. Morali smo na drip zbog mekonijske plodne vode, a otvorena nista. Da doktorice i sestre u kbc os nisu bile takve kakve jesu(pri tom mislim divne) ne znam kako bi sve izdrzala. Cak su mi zvale u 2 u noci anesteziologa iako nista nisam pripremila za epi. Bio je nizak tlak pa je nisam ni dobila, ali su se toliko trudile i bile divne da ne znam sta bi bez njih. Kapa do poda za osoblje u radaoni!!!!!
To je bilo prije 2godine, nadam se da se nista nije promijenilo 😊
Celaena nadam se da vas nece jos dugo muciti. Javljaj samo sta se desava 😘
Cure koje ste stavile fotkice, predivne ste 💕
Sretno na pregledima danas, nadam se da ćete koje čekate nekakav pomak dočekat uskoro 🙂
Ja prijavljujem katastrofa noć, ne bi zaspala sinoć, sve boli mala lupa kao luda, pa mi muka, pa Bh i to ne ugodne uopće 🙄 u par navrata me je tak bolilo da sam mislila ic povraćati i tjeralo me na veliku nuždu 🤯 i ne boli samo dolje trbuh već i ispod rebara, neznam jel to normalno il' nije al se nadam da se neće nastaviti i danas ..
Matea, sve isto, a danas mi je zaostao bol u rodnici. Ja sam na kraju imala proljev, a u isti mah mi se I povracalo. Prijavila sam dr jutros u viziti, veli beba pritisce organe I zivce maternice, ali da ako vidim krv ili vodeni iscjedak zovem.
Vi u visokim tjednima jedva cekate a kako je tek nama koje smo jos daleko od vas 🤣🤣
Mene leđa toliko bole da ne mogu sjediti duze od 10 min.. samo ležim ili lagana setnja mi paše..
Bosco ja idem 23.9. 💪 javit ces mi kako je u trudnickoj haha
Tashee sto ti je od stvari trebalo za rađaonu? Daju li oni spavacice? Ima li pelenica za bebu? Kad stignes podijeli sto vise informacija :)
Sortiraj odgovore
Najstariji