Samo Marina i Dinosauruscestitam na curkama i zelim vam sto brzi oporavak i puno zdravlja i ljubavi.
Nisam vam se stigla javljati uopce, u zadnja 2 tjedna imamo stalno neke akcije. Pregled mi je bio 20.8. i sve sa curkom je odlicno, tad je bila 2 900kg pa dr kaze da bi mogla i do 4kg doci do termina. Meni malo skracen cerviks, ali nista strasno, zatvorena potpuno. Bome stizu nam bebice, puni se grupa haha. Mi smo sad na 36+1, tako da, i nama je sve blizi termin.
U zadnjih par dana me zna bas probadat dole uz lazne trudove, da li je imala koja od vas slicnih tegoba?!
Ja, spomenula u srijedu doktorici, sve je to kao normalno, ali s obzirom da nisam usla u termin da pijem magnezij i mirujem do termina. Ctg je ocitavao trudove, ali nisu bili u intervalima…
Preventivno odradili bris na streptokok da imam friski nalaz za ne daj boze. Zatvorena… uzv mi nije radili, i mislim da mi neće.rneće.uzv do kraja trudnoće… u 33 tjednu beban je imao 2170 grama… uglavnom rekla mi je ako 3 trudna za redom budu u pravilnim razmacima, krene voda, ili vodenjak pukne, i krenu jaki bolovi bilo u ledima ili naprijed da se uputim direktno na hitnu
Bris mi je napravljen, a 3.9. idem na ctg, magnezij pijem i to sam i mislila napravit ako ih pude par u pravilnim razmacima.
Hvala ti, pomogla si puno 😊
Demetria sudocrem ti je bas za osip samo, ne smijes ga puno. Iako sam ja za osip, a pogotovo crvenilo preferirala najobicniji melem. Ali ne skodi imat sudocrem u ladici. Pavloviceva ti je za svako presvlacenje i meni je sa prvim bila super. I ona iz dma i ona iz ljekarne, ma svaka, i super mi je bila i becutan. Babylove mi je bila pregusta. To ti je moje iskustvo, a najbolhe ces sama vidjet sta tvojoj bebici kad dode 😁
Tejic si ti pitala za dohranu?! Nama genetski u obitelji nema niti jedna zena mlijeka, nisam ni sa prvim imala, samo nesta malo kolostruma. Kupovala sam tad aptamil i kupila sam ga i sad jer nismo imali nikakvih problema. Ali nije malecki imao ni grceve i bas mu je probava super. To ti je ko i sto sam demetrii za kremu rekla, dok ne probas ne znas.
I moj je Aptamil pio, bio mu je super.
Sad cu isto probat ako bude bilo potrebe ali necu prije kupiti.
Samo Marina i Dinosauruscestitam na curkama i zelim vam sto brzi oporavak i puno zdravlja i ljubavi.
Nisam vam se stigla javljati uopce, u zadnja 2 tjedna imamo stalno neke akcije. Pregled mi je bio 20.8. i sve sa curkom je odlicno, tad je bila 2 900kg pa dr kaze da bi mogla i do 4kg doci do termina. Meni malo skracen cerviks, ali nista strasno, zatvorena potpuno. Bome stizu nam bebice, puni se grupa haha. Mi smo sad na 36+1, tako da, i nama je sve blizi termin.
U zadnjih par dana me zna bas probadat dole uz lazne trudove, da li je imala koja od vas slicnih tegoba?!
Ja, spomenula u srijedu doktorici, sve je to kao normalno, ali s obzirom da nisam usla u termin da pijem magnezij i mirujem do termina. Ctg je ocitavao trudove, ali nisu bili u intervalima…
Preventivno odradili bris na streptokok da imam friski nalaz za ne daj boze. Zatvorena… uzv mi nije radili, i mislim da mi neće.rneće.uzv do kraja trudnoće… u 33 tjednu beban je imao 2170 grama… uglavnom rekla mi je ako 3 trudna za redom budu u pravilnim razmacima, krene voda, ili vodenjak pukne, i krenu jaki bolovi bilo u ledima ili naprijed da se uputim direktno na hitnu
Bris mi je napravljen, a 3.9. idem na ctg, magnezij pijem i to sam i mislila napravit ako ih pude par u pravilnim razmacima.
Hvala ti, pomogla si puno 😊
Demetriasudocrem ti je bas za osip samo, ne smijes ga puno. Iako sam ja za osip, a pogotovo crvenilo preferirala najobicniji melem. Ali ne skodi imat sudocrem u ladici. Pavloviceva ti je za svako presvlacenje i meni je sa prvim bila super. I ona iz dma i ona iz ljekarne, ma svaka, i super mi je bila i becutan. Babylove mi je bila pregusta. To ti je moje iskustvo, a najbolhe ces sama vidjet sta tvojoj bebici kad dode 😁
Tejicsi ti pitala za dohranu?! Nama genetski u obitelji nema niti jedna zena mlijeka, nisam ni sa prvim imala, samo nesta malo kolostruma. Kupovala sam tad aptamil i kupila sam ga i sad jer nismo imali nikakvih problema. Ali nije malecki imao ni grceve i bas mu je probava super. To ti je ko i sto sam demetrii za kremu rekla, dok ne probas ne znas.
Jesam, ja sam pitala 🙂 hvala ti na odg. A recimo ima ih po brojevima, onda koristimo onaj br 1 za tak male bebe ili?
Ja bi to uzela da imam u rezervi za nedaj boze ak zatreba pa da sam opskrbljena 😀
Dobro jutro svima! Evo i ja da se javim sinoc sam otisla na hitnu zbog sumnje na otjecanje plodne vode. Spojili me na ctg koji je zabiljezio par nepravilnih trudova, radili mi amnisure test koji je bio negativan , kazu uloziva za prst takoder ginekolog Zekan mi je zaorio one prste do mozga i procacko me da su mi krenule suze i mislila sam sa cu se nakon tog odma porodit od boli… beba procijenjena na 3000 grama , Afi mi pise 12 kako je vama.
Predlozeno mi je da ostanem no ja sam odlucila otici kuci i pratiti sama dalje a kontrola je odma u ponedjeljak da vidimo sto se dogada..
Meni 8-9 granica 🤔
Tejic nula je za nedonoscad, a za bebice u terminu 1. Ja sam se za prvim djetetom zeznila pa kupila nulu ne znajuci, ali mi je patronazna rekla da nista nisam pogrijesila jer je i to dobro samo jos jace cak, da oni bas malecki na kilazi dobiju. Sad sam isto kupila nulu jer tko zna moze nam curka i ranije doci, a svakako ne skodi.
Cure pred termin, a i vi koje ste ovo sve vec prosle. Da li je itko osjetio bol u nogama pred porod? Znaci to je kombinacija i "nemirnih nogu" i grceva a zapravo nije ni jedno ni drugo nego samo boli i to ne samo noge nego cijela strana na kojoj lezim, jel to od tezine mozda ili ima neko dublje znacenje?
Cure koje su rodile, čestitam!
[link=https://lilypie.com][/link]
Samomarina i Dinosaurus čestitam od srca, želim vam brz oporavak a bebicama svu sreću! Sretno i ostalim curkama koje su u iščekivanju
Cure pred termin, a i vi koje ste ovo sve vec prosle. Da li je itko osjetio bol u nogama pred porod? Znaci to je kombinacija i "nemirnih nogu" i grceva a zapravo nije ni jedno ni drugo nego samo boli i to ne samo noge nego cijela strana na kojoj lezim, jel to od tezine mozda ili ima neko dublje znacenje?
Cure koje su rodile, čestitam!
Pa mene bole stalno. I grcevi i bole. Tako bole da nekad jedva koraknem. Ja sam to tezini prepisala ☺☺ jos mi je 4tjedna do termina, ne znam koliko je tebi.
Mini_mouse26 hvala na savjetima 😊
LUX mene evo od jucer navecer i danas ujutro mucile nemirne noge, imam potrebu protegnuti se a ako to napravim dolazi mi grc. I danas me sve nesto tupo boli, trtica, noge, donji dio leda..neznam dal sam se cudno zalezala il kaj vec... a od jucer imam taj cudni iscjedak koji sad vec nije ni bijeli nego prozirni i neznam dal je pocela plodna voda polako kapati il beba tiska mjehur pa kapi mokrace izlaze 🤔🤔 nije mi za ici na hitnu nego cu kupiti one uloske koji detektiraju plodnu vodu, samo cekam da iza 11h nazovu iz ljekarne kad im stigne dostava jer ih ujutro nisu imali jos.
Tejic isto tako je i meni sa grčem. Imam potrebu se protegnuti i onda me uhvati uhhhh. Koliko koštaju ti ulošci?
Sortiraj odgovore
Najstariji