Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    25. Srpanj 2020. 09:55

Ela svaka cast tebi s 3 djece da stignes pisat (ok, znam sve se stigne, al sad kad si gledam kumce od godinu i pol i svu malu djecu oko nas, pa te mame ne stignu nis... Aaaa sta nas sve ceka - iako mislim da je dio i do organizacije...)
    Ma joj, meni je cervix u 24tt bio 14mm i u V, evo sad u 33tt 28mm i u T - tak da nemam pojma kaj se kod mene dogodilo (tj nasa pretpostavka je stres - koji kod mene oce napravit fizicki nered), al kod mene se produzio i zatvorio, tak da sam sad na oprezu samo zbog spustene posteljice.
    A da, sjedenje je kao lose, meni je bilo zabranjeno sve, al sam zato nasla taj neki polulezeci polozaj s podignutim nogama di sam mogla obavljat kaj trebam (i bilo mi je ugodno u tom polozaju). Cudno zvuci, al na kraju kad je sok proso sam poslusala mamu (koja je u imala serklaze i radila do zadnjeg dana), i pomalo sve radila ovisno kak sam se osjecala - stres je popustio i ocito je pomoglo (prva 2 tjedna sam bas lezala, onda slj. 2 tjedna kak se produzio malo po malo bi napravila nes, onda slj 2 tjedna se opet produzio i skuzila sam da mi je bitnije opustit se i da mi pase radit al sve pomalo, sad sam skroz opustena, a cervix sve duzi (a peglala sam u 30tt s cervixom od 25mm). Ne preporucam nikome da ne slusa svoje doktore i tijelo, ovo je samo moje iskustvo... 
    Opet se raspisala. Sori... Gasim se inace cu sama zagusit temu :/

enana
    25. Srpanj 2020. 09:56

Marta - ja nisam ni znala da bi se trebalo dva puta ispirat 😅 jos nisam nist prala, al mislim da cu oprat na normalno sa nekim sensitive detrdzentom i na suncu posusit i to je to, a sto se probiotika tice nemam pojma, ak cu trebat uzimat cu ih, za sad nemam nikakvih poteskoca s probavom

https://lbdf.lilypie.com/JXH0.png

25. Srpanj 2020. 09:58

Ela al kaj nije da vec u ovoj fazi treba pomalo omeksavat cervix posebno kod viserotki? Ne znam, al ono kaj sam citala je da zbog malo otvaranja u visokim tjednima nema bas problema... Ili sam skroz u zabludi?! 

• ela32
    25. Srpanj 2020. 10:16

Bananaupidami

Ela al kaj nije da vec u ovoj fazi treba pomalo omeksavat cervix posebno kod viserotki? Ne znam, al ono kaj sam citala je da zbog malo otvaranja u visokim tjednima nema bas problema… Ili sam skroz u zabludi?!

A ja sam od 12.tjedna malo otvorena, to je kao normalno, al sad na zadnjem pregledu ovaj tjedan je cerviks skroz omeksao i glavica je jako dolje, otvorena sam i doktorica vec moze napipat bebi glavicu. Rekla je da pripazim na sjedenje, da mogu dogurat do 37.tjedna. znam da kod viserotki to sve brze i ranije ide sa otvaranjem al ipak nije bas dobro da rodim prije 37.tjedna. a ja stalno imam jaki pritisak dolje, bas stalno gura glavicom.

25. Srpanj 2020. 10:30

Dobro jutro drage ženice 🤗
    Kod nas je noć prošla odlično bebač se bome izlupato ali meni je toliko pasao ovaj svježi zrak da mi uopće nije smetalo. Imali smo jedan odlazak na wc i super ja zadovoljna.
    Loma- tako mi je drago čuti za Luku da lijepo napreduje i da ćete uskoro biti skupa kako treba kad ga uzmeš staviš na prsa, osijetis njegov miris .. neprocjenjivo 
    Napokon- uh ja se nebi zezala ... znam kad smo isli na more krajem 6. Mj za mene je to bio pakao . Stali smo svako stajalište da pisam i protegnem noge ali ono tlaka... trebali smo biti tjedan dana na kraju zbog hladne vode i svega smo bili tri dana i dopizdilo mi je . Noge su mi bile natekle a inače ovako nemam problem s time . Tako da moj savjet je bolje ne .
    Banana-tako lijepo od tebe sto stigneš svima posvetiti vremena i napisati koju riječ za svakoga . Volim citati tvoje odgovore . Uvijek nešto novo saznam 🤗
    Peglanje- uhhh imam vesa za poludit sto našeg sto za bebicu . Bila sam sve prala kako sam kupovala ali našim deterdžentom i sad sam kupila za bebu Ariel baby i nebi stavljala omekšivač nego oprala samo tako na baby program. Bas sam u grupi na fb pročitala kako je nekoj trudnici u ranijim tjednima prilikom peglanja kao postalo loše da su krenuli trudovi tako nešto i kao nije preporučljivo peglati. Samo neznam ko će ako neću ja 😂

Neznam kako vi ali ja ove vrućine jedva vise podnosim da nam je barem još malo ovakvih dana da si olakšamo uhh milina 

Matea02
    25. Srpanj 2020. 10:51

Jutro cure 😁 
    Kod nas kiša stalno pada cijelu noć ,sad je stala malo..sinoć nevrijeme bilo užas bez struje ostali pfff al je bilo u redu spavati osim pisanja 🙄 jedva sam došla do wc koliko me bolilo sve jer sam jako morala ic baš neugodno 
    Napokon- ne bi išla na put toliko pogotovo ako se ti ne osjećaš dobro..ima vremena za more 
    Nadimci.. trenutno ju zovemo Rambo hahaha i debela 💕

Matea02
    25. Srpanj 2020. 10:52

Spavanje- trudim se što više na lijevom boku, al najviše mi paše na leđima jer me tako najmanje bole leđa,a znam da nije dobro 🙄 uglavnom se vratim kao pecenica haha

Tejic
    25. Srpanj 2020. 11:07

Jutroo svimaa! 
    Mi supeer spavali, fino kisica padala, dovoljno zraka, ma savrseno 😃
    Banana hvala ti puno za savjet, budem zvala. I meni to cudno da mi nisu skrenuli paznju na to. Negdi  sam procitala jos prije da se koji tjedan prije poroda treba prestat uzimati tak da padne progesteron hormon i prevlada estrogen koji je zaduzen na porodaj (ak sam ja to dobro shvatila), a eto da to nisam procitala nebi ni znala, nikakve informacije mi ne daju 😕 Supeer ideja za peglanje, al ja kakav sam baksuz cijele noge bi si opekla i jos para siklja s pegle kroz dasku 🤣

tashee7
    25. Srpanj 2020. 11:11

Nadimci- mi ga zovemo malac, Lovrek,  Lovrica,  bebac, junior.. Imam mačka koji ima više nadimaka pa mi je glupo iskoristit njegove za bebaca 😂
    Spavanje- nastojim zaspat na lijevom boku, al se nakon prvog pisanja uvijek okrenem na desni.  Mali mi je na lijevoj strani pa kad još na toj strani spavam, teško mi se dići, kao da se još više usadi nalijevo, boli me onda
    Putovanje- ja svog cijelo ljeto nagovaram da odemo bar na jedan dan (3 sata voznje) samo da iskusim to plivanje s trbuhom, čak je i dr dao zeleno svjetlo.. I sad, čini se da ćemo napokon sljedeći tj umocit papke,  a meni se više tako ne da.. 😂 

tashee7
    25. Srpanj 2020. 11:15

Tejic

Jutroo svimaa!
    Mi supeer spavali, fino kisica padala, dovoljno zraka, ma savrseno 😃
    Banana hvala ti puno za savjet, budem zvala. I meni to cudno da mi nisu skrenuli paznju na to. Negdi sam procitala jos prije da se koji tjedan prije poroda treba prestat uzimati tak da padne progesteron hormon i prevlada estrogen koji je zaduzen na porodaj (ak sam ja to dobro shvatila), a eto da to nisam procitala nebi ni znala, nikakve informacije mi ne daju 😕 Supeer ideja za peglanje, al ja kakav sam baksuz cijele noge bi si opekla i jos para siklja s pegle kroz dasku 🤣

Tak si je moj muž skurio nogu kad je peglao 😂 sjedio je, pegla je bila na pari i kipuca voda mu je kapnula na  golo koljeno.  
    A zašto još uvijek uzimate  utrice? Nisam pratila,  otvarale ste se ili? Ja sam zbog mpo uzimala 3×2 ali do 16.tt, kasnije nije bilo potrebe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.