Teica moja Iris već skoro 4 i pol godine i ja tek danas otkrijem pjesmu: Biagio Antonacci - Iris. Poslušaj ako nisi čula, meni je divna. Ofc, morala sam si prijevod pročitati, no već i sama melodija mi je divna. ❤
Putovanje - mi smo išli na more (4 i pol sata putovali) i meni je bilo teško toliko sjedit. Isto nisko nosim i kad tako dugo sjedim, još se više spusti i lupka me točno po cerviksu, osjećaj mi je svaki put kao mali strujni udar iznutra. Dio puta sam si spustila sjedalo u poluležeći položaj... 8 sati putovanja mi se čini stvaaaarno puno u tim tjednima, ja se ne bih odvažila na to.
Demetria vjerujem da te zabavljaju nagađanja o spolu. 😁 što ste odlučili? Hoćete pitat prije poroda ak će se vidjet ili čekat do kraja?
Imate već svi imena? Previše nas je pa se pogubim.
Napokon sve ovisi kako se ti osjećaš, ako misliš da bolje ne, onda nemoj na put.. Mi smo se vratili prije tjedan dana s mora, 5-6h vožnje, ali ja sam u manjim tjednima nego ti. Ok sam podnijela put, bez tegoba i sl. Iako sam primijetila da u zadnje vrijeme beba zna baš lupati ako duže sjedim, pa izbjegavam...
*
Što se tiče spavanja, trudim se što više na lijevom boku, ali nekad mi baš odgovara na leđima i desnom, pa spavam svakako. Ustajanje na wc zasad jednom, nekad ni jednom ali se budim par puta, namještam jastuk...
Ugodan dan svima 🙂
Pozdrav svima!
Utrići - ja opet pijem 3x2, mislim da smanjuje kontrakcije zbog mioma. Ali ne pijem baš redovito. Po noći ak se probudim u vrijeme kad bi treba piti popijem a ako ne onda preskočim.
Nadimci - moj je ljubav mamina ❤
Spavanje - to mi je postao problem, nikako se namjestiti. Stigao mi je i Theraline jastuk ali ista mi stvar. Lijepo se podbočim ali mi ne olakšava period u kojem trebam zaspati. Spavam na oba boka i na leđima, kako se namjestim da mi paše.
Carski - pitanje za curke koje će na dogovoreni carski ili su ga imali. Koliko prije termina dogovaraju carski?
U Osijeku isto pljusak bio, svi prozori otvoreni- mogla bi biti dobra noć 😁… Jedino sto sam se prejela kukuruza 😆…
Cure Jel VI imate neki nadimak za svoje bebice?? Mi smo se počeli zafrkavati da je ona naša Milica, i sad joj se svi tako obraćamo 😁😀… A Iris nam tako neobicno bude… 😁
Ahaha nasa je isto Iris ali ju zovemo Blaženka 🤭🤭
[link=https://lilypie.com][/link]
Marta i ja sam alergicar i astmaticar, plus inzulinska rezistencija. Pijem Panda omnibiotik za koji se kunu da je djelotvoran pa se nadam da bude pomogao bebsonu. Malo je skuplji.
Marta i ja sam alergicar i astmaticar, plus inzulinska rezistencija. Pijem Panda omnibiotik za koji se kunu da je djelotvoran pa se nadam da bude pomogao bebsonu. Malo je skuplji.
Ja sam isto asmaticar i imam atopijski dermatitis ali evo prvi puta cujem za omnibiotik. Jel bi mi htjela malo objasnit sta, kako i zasto? Bas me zanima. Ako znaci sta za bebaca u svakom slucaju valja uzimati.
Ela a kuzim, onda pomalo i kako ti pase. Brzo ce to proci :)
Onka awwww 🤗
Nisam cula to za peglanje, al hrpa toga nije preporucljiva (cak ni usisavanje), napravis kak mos i kak ti pase. Ja peglam samo za bebu i bas ono sto moram za nas, ostalo ili dobro objesim ili ne gledam xD ako ti je bas problem, uposli muza dok gleda tv navecer xD (mogu oni svasta kad je prisa :))
Matea mislim da se sve vrtuljamo, samo neka vise neka manje xD
Tejic nema nis lose u tome da pitas, ko pita ne skita... A i meni je to dr rekla za estrogen (ak sam i ja dobro zapamtila xD)
Stavis debelu deku ili rucnik pa se ne skuris :)
Tashee ajme i ja bi iskusila plivanje s busom, al mi je jos zabranjeno... Mozda ak sad bude sve ok, mi dozvole da se lagano bucnem (vjerujem da je olaksanje za cijelo tijelo samo takvo) :)
Ja uzimam zbog otvaranja, koje se zatvorilo, al su rekli i dalje da uzimam jer progesteron odrzava tonus maternice (meni bitno zbog posteljice) i da cak smanjuje bh kontrakcije. Kolko sam skuzila on se daje za dosta stvari, multipraktik lijek xD
Leia imam neki jastuk al mi nis ne pomaze, slozim si laganu deku ili poplun medu noge i to mi je najbolje jos jer nije tolko tvrdo/debelo.
Carski - zasad je plan ako posteljica ostane dolje u 37+1 na carski (zbog posteljice se boje krvarenja pa kao bolje prvom prilikom), iako je na zadnjem pregledu dr rekla da ako nema krvarenja bi mozda pustila bebu da se jos malo razvija...
Celaena objasnis pliz za taj omnibiotik?
.
Zene gustajte. Iskljucujem se. Imam goste veceras, cijeli dan pomalo pripremam pa legnem i tako, al obzirom kolko je sati moram se uozbiljit xD
😘 Svima
Kaj se spavanja tice, ja se saltam malo lijevi malo desni kak se koji ukoci tak se okrenem na drugi 😂
*
Napokon hm ako se ne osjecas bas sposobna za put onda radije ne bih isla na tvom mjestu. Jos i ak je beba nisko pa da ti nest ne naskodi a tih infekcija to je i mene strah. Mi razmisljamo dal se zaletit nekud na vikend al nas je strah malo i te korone a i ja se osjecam bas tromo, beba nisko udara, a ne bih ni mogla lezati na plazi jer i ovako moram biti okruzena jastucima sa svih strana pa mislim da bi mi to sve bilo vise mucenje nego uzivanje 😀
*
Matea to se meni zna desiti u noci, ne probudi me sila za piskinje na vrijeme i onda kad se probudim me sve boli, i uglavnom se probudim na desnom boku i onda osjetim tvrdi trbuh ko kamen s desne strane.
*
Tashee ja nazalost znam iz vlastitog iskustva 🤣 bilo mi tesko stajat pa sam spustila stol i donjela si stolac i bilo je super dok se nije zarosilo ispod stola i vrela voda kapnula na gole noge 🤣
Utrici - ja sam ih dobila na samom pocetku trudnoce, jer sam imala prije miss.ab. pa da odrzavaju trudnocu, znaci preventivno. I onda je ustanovio gin da imam mekaniji cerviks nego je to uobicajeno i onda je reko koristiti ih do daljnjega da ne bi doslo do otvaranja. I sad zadnje kad sam bila 10.07.sam pitala dal ih jos moram uzimati pa su rekli da treba pogotovo tih zadnjih mjeseci. E sad kak su opet svi otisli na GO nemam vise koga pitati do kad ih treba uzimat, a ko je upoznat s mojom situacijom. S time da sam si ja sama smanjila dozu, uzmem ujutromi navecer x 2 i to je to. Previse mi je ovak, sto ulozaka dnevno promjenim, ponekad iscjedak bude ko voda pa me panika uhvati i svasta a dok ih nisam jedno vrijeme (na svoju ruku) uzimala je bilo super.
Elaa kuzim, onda pomalo i kako ti pase. Brzo ce to proci :)
Onkaawwww 🤗
Nisam cula to za peglanje, al hrpa toga nije preporucljiva (cak ni usisavanje), napravis kak mos i kak ti pase. Ja peglam samo za bebu i bas ono sto moram za nas, ostalo ili dobro objesim ili ne gledam xD ako ti je bas problem, uposli muza dok gleda tv navecer xD (mogu oni svasta kad je prisa :))
Matea mislim da se sve vrtuljamo, samo neka vise neka manje xD
Tejic nema nis lose u tome da pitas, ko pita ne skita… A i meni je to dr rekla za estrogen (ak sam i ja dobro zapamtila xD)
Stavis debelu deku ili rucnik pa se ne skuris :)
Tashee ajme i ja bi iskusila plivanje s busom, al mi je jos zabranjeno… Mozda ak sad bude sve ok, mi dozvole da se lagano bucnem (vjerujem da je olaksanje za cijelo tijelo samo takvo) :)
Ja uzimam zbog otvaranja, koje se zatvorilo, al su rekli i dalje da uzimam jer progesteron odrzava tonus maternice (meni bitno zbog posteljice) i da cak smanjuje bh kontrakcije. Kolko sam skuzila on se daje za dosta stvari, multipraktik lijek xD
Leia imam neki jastuk al mi nis ne pomaze, slozim si laganu deku ili poplun medu noge i to mi je najbolje jos jer nije tolko tvrdo/debelo.
Carski - zasad je plan ako posteljica ostane dolje u 37+1 na carski (zbog posteljice se boje krvarenja pa kao bolje prvom prilikom), iako je na zadnjem pregledu dr rekla da ako nema krvarenja bi mozda pustila bebu da se jos malo razvija…
Celaena objasnis pliz za taj omnibiotik?
.
Zene gustajte. Iskljucujem se. Imam goste veceras, cijeli dan pomalo pripremam pa legnem i tako, al obzirom kolko je sati moram se uozbiljit xD
😘 Svima
Eee vidis tog s dekom il rucnikom se nisam sjetila, biser 🤣🤣 a utrice cu iskoristit jos ova 2 i pol paketa kaj imam doma na zalihi i onda zvati makar zamjenu da cujem dal ih jos moram koristit.. Uzivaaj danas!!! 😊😊
Vezano za Panda omnibiotik, upisite u gugl i svugdje je isti opis, evo ovdje jedan: https://apotekos.com/proizvod/vip-omni-biotic-panda-30-vrecica-za-majku-i-dijete-od-prvog-dana/
Preporuka je uzimati od 32tt, znaci zadnja dva mjeseca trudnoce.
Ja iskreno nisam ni znala da to postoji u prvoj trudnoci.
Sortiraj odgovore
Najstariji