Aha da, darovi. Kod nas najbliža obitelj (bake i dede, kumovi, braća) sudjeluju u opremanju onog najosnovnijeg. Ostali uglavnom kad se dijete rodi donesu neku sitnicu i novce. Tak je nekak običaj.
Ostale su još neke stvarčice koje nemam a nisu ni neophodne, pa ako se ko ponudi može nekaj odabrati da kupi (baby gym, vrtuljak, igračkice,...) ja ću još u ljekarni uzeti toplomjer i stvari za njegu pupka i to je to 🥴🙄 dosta mi je nahodavanja po dućanima, već mi je stvarno teško, pod maskom pogotovo. I ljude bih radije izbjegavala 🙈🤷♀️
Moji rođaci su imali baby shower, nadobivali brdo krasnih stvari za curicu a na kraju ispao dečko 🤭🤷♀️
Hvala ti Sanja 😊 bas si draga
Ma ok sam, jos sam bez nekih velikih boljki, tu i tamo mal me nest zategne u trbuhu il ledjima, al cim prilegnem prodje. S tim da ja pola dana "prilegnem" 😅 Trbuscic raste, a i guza i bokovi i neka, sam nek oni imaju mjesta...nije mi problem obuca, nego carape, a stalno mi stopala hladna pa ih nosim i sad kad je vani + 30
A moja mama isto tak ima teoriju bitno da su djeca sita i suhe pelene i nist im drugo ne treba, a svekrva nit pita za trudnocu nit ista komentira...i znam da sam grozna jer da pita i petlja se opet ne bi valjalo 😄 nije lako ugodit trudnici...
NikPik dobrodosla!
https://lbdf.lilypie.com/JXH0.png
Pokloni za bebu - sogorica i brat sivaju komplet za kinderbet, gnijezdo, baldahin.. moji roditelji kupili vec robice malo i zele kupiti kompletic za izlazak iz bolnice. Ostali nitko nista. Baka samo govori da nam nist ne treba, da je to sve pretjerivanje, gundja cim cuje da postar dolazi u kucu 😂 ali nije da me briga i smijesno mi je uopce to kaj misli da mi moze odredivati kaj mi treba / ne treba... ah, nadam se da ja budem "bolje" pameti u tim godinama...
Moja obitelji je vec nesto kupila, u dogovoru sa mnom. Od muza skoro pa ni ne pitaju "kako si".. A di ce onda pitati sta treba..
Al dobro nema veze, meni je ionako neugodno govoriti takve stvari 🙈
Nakon rodenja necemo imati posjete jer nismo u Hr, dok neke vidimo mozda i prohoda pa ni ne racunam nanto..
Mi cemo ovaj i drugi tjedan rijesiti sve, i cekanje...
.
Nova cura, dobrodosla ☺️🍀
Onka super si 👌Ja pored vas imam bas mali trbuh, ili ne dode do izrazaja zbog guze🙈
Mana mare ma to je.. Al kad sam imala ta dva uzasno stresna pregleda sa groznim prognozama, onda mi je stres ful na koga od doktora cu naletit, sta ce sad bit... Bljak... XD
A da smo lude... Jesmo... XD
Napokon 💪
Ne osjetim bebu bas tako jako nisko, ali da ponekad imam osjecaj da zvizne u preponu da (al mislim da to lupi u zivac pa se bol prenese)...
Marta pa da ja bi nekako rekla da tu di stuca da je glavica... Iako jutros je stucala beba tako da sam po cijeloj visini trbuha osjetila stucanje (od cica do dolje)
Ana pokusaj se odmorit, mozda si se samo pretegnula, a ako te brine odi ranije na pregled. sretno :)
Happymom pomalo, nemoj sad pretjerat :)
Mc mouse lepa kolicina robe, nema sta xD super za mamu :)
Porodiljni i roditeljski mislim da ne mogu oba roditelja za jedno dete... I mislim da muz ima pravo 2 mj roditeljskog do 7.godine zivota bez obzira jel se zena odrekla svog djela ili ne (to je relativno novo), ali kad se zena vrati radit ili ode na neplaceno. ..
Pigmentacija nemam problema, al vecinom sam doma... Tak da nisam mjerilo...
Smilea uzivajte na moru :)
Demetria razumijem te za 🐙... A danas me dr sprdala, kad sam rekla da nemam bebu nego hobotnicu, da trudnice nikad zadovoljne ili je previse ili premalo pokreta xD
Sanja ne znam za novije vrijeme, al mama je za mene i seku (seka je rodena pocetkom 2000ih) koristila samo rucnu i prezivjele smo xD
imam obe i rucnu i za na sauger... Vidjet cu koja mi legne, a druga ce bit rezerva :)
Nada predivna busa :)
Corona Split nadam se da ce to sve proc sto bolje, zaobic sto vise trudnica i da minimalno sve strepimo :/
Zel ne znam za ostalo, ali ja imam par tamnijih tockica (ne znam jesu li bradavice) na lijevoj areoli i dr je danas rekla da je to moguce od hormona i ako me ne smeta i ne raste da se ne uzrujavam, da ako ostane ovako i ne povuce se nakon prestanka dojenja, tek tad da reagiram...
Hej cure. 😁 Da se malo javim. Citam sve i dok se odlucim nesto napisat, sve zaboravim 😅
*
Sretan rodendan cure! 🎊🌺 NikPik. Dobrodošla🥳, uvijek je lijepo kad nam se netko pridruzi.
*
Kod mene sve po starom, danas je bebica najaktivnija u cijeloj trudnoci 🥰 ja dobila herpes ispod oka, bas mi smeta i ne smijem se mazat, pa znam da ce potrajati. 😠
*
Grčevi - imala sam ih i ja u desnoj nozi, usred noci, uzas boli. Pomogao magnezij i ako bi mi dosao grc, saviti nogu u stopalu.
*
Mi poklone nismo jos dobili, mama me stalno pita sta treba, ali ja velim da ima vremena, da cemo vidjeti. Sogorica je dala 4 vrece robice i rekla je da ce kupit kadicu. Cini mi se da nas vecina ima dobre sogorice. :)
Zel sve ce bit ok :) pune smo hormona ko 10 pubertetlija.. Negdje to mora izac van :)
Mara, Nada, Leia, Tejic super za preglede :)
Vita super za pregled i predivna slikica :)
Sif sretan rockas prvorodencu!!! Sad odmori, zasluzila si :) i ima se vremena beba jos izvrtit, samo si daj malo odmora.
Keksic ne znam u koju ces bolnicu, ali iskreno se zbog svih nas nadam da ce dopustit (u Ri je dopusteno, al ko zna do kad, tak da sam mirna, a opet strepim zbog promjene situacije..)...
Ali obzirom da ministarstvo to pusta na odluku bolnickim tijelima, ko zna sto sve mozemo dozivjeti (npr ja danas u bolnici s maskom, mjere ovo ono... A predstojnik odjela necega na ginekologiji ko baja bez icega...)...
Napokon tebe bas muci spavanje... Nadam se da si se odmorila bar preko dana. Ja npr od 7 navecer jedem samo one stvari koje znam da me nece mucit...
Cure, ima li koja od vas iskustva sa stolovima za prematanje s kadicom?? Čini mi se praktično jer je 2 u 1 i zgodno jer se ne moram saginjati. E sad, ne znam kako je zapravo u praksi??
Evo par modela
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Cure, ima li koja od vas iskustva sa stolovima za prematanje s kadicom?? Čini mi se praktično jer je 2 u 1 i zgodno jer se ne moram saginjati. E sad, ne znam kako je zapravo u praksi??
Evo par modela
Nesto slično imam i ja, dobila polovno od kolegice. Nju je spasilo jer je imala carski pa da se ne mora saginjati i slicno, ali je malac brzo prerastao... sad koliko budem mogla koristiti svakako da cu koristiti, a i lakse je ako me u ledima uhvati i slicno, ili eto carski da se ne moram saginjati... sto se poklona tice moji su jedino kupili nešto, i kolegica jedna isla sa mnom u shopping pa je ona platila racun. Ostali nitko ništa ne pita. I kolica sto smo dobili polovna jer sam iskreno ja i pitala za njih
.. uglavnom sve sami, jer ne želim na nikog računati i od nikog nis očekivati
Bok žene 😉
Čestitke svima ne urednim pregledima. Slike bebača i vaših trbuha su predivne 😊 kad vidim vas koje ste u 30+ tjednima i kad piše da je do termina još 45-30 dana počinje me panika lovit koliko je to sve zapravo blizu i kako je sve brzo prošlo 🤞
Mene ponovno jučer vrtoglavica zaljepila za kauč tako da to sad definitivno prepisujem ovim ludim vrućinama i sad sam strogo zatvorena u kuću. Totalna karantena 😂
Imam jedno pitanje. Već me 2 dana u desnoj nozi tokom noći lovi grč ili kao da mi noga počinje trnut. Kako god da ju namjestim i dali spavam na njoj ili ne bol je prisutna. Dal se još neka od vas susrela s takvim problemom i ako da što vam je pomoglo?
😘😘😘
Meni noga trne kad predugo sjedim (npr. u autu 🙄), zato mi pomogne šetnja, stavljanje nogu na povišeno tijekom dana i lagano istezanje.
Za grčeve u nozi preporuča se magnezij, ali ja ga ne uzimam 😂. Skužila sam kak namjestiti tu zlobnu nogu tj. da je ne smijem previše istezat dok spavam.
Sortiraj odgovore
Najstariji