Jesenske bebe 2020 -2. Dio ❤💙

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    19. Srpanj 2020. 19:53

Cure htjela sam vas pitat sto mislite o cjepivima koje daju bebicama ? Naletjela sam na neki članak jedne stare pedijatrice bas na temu toga i eto neznam šta bi rekla https://www.facebook.com/100003053662518/posts/2796520540459707/?app=fbl

Hip_Hopsica
    19. Srpanj 2020. 20:01

Cure, hvala puno na savjetima. Opisala sam bolove svojoj ginekologici i evo što mi je odgovorila:
    Odite na hitnu u bolnicu ili kod nekog privatnika samo da vide da nisu to trudovi i da je vrat maternice normalno dug. bilo bi dobro isto tako napraviti barem Kks, CRP i urin. I onda ako je to sve ok onda ste mirni :)
    Naime moja doktorica je na G.O. a i ja sam sa mužem na otoku tako da mi je najbliža civilizacija Zadar.
    Kako stvari stoje, izgleda sam sutra ujutro na katamaranu za Zadar. Šmrc... samo da je sve OK.

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Tejic
    19. Srpanj 2020. 20:05

Hip_Hopsica

Cure, trebala bih mali savjet… naime kako vi stojite sa bolovima u donjem dijelu leđa, donjem dijelu trbuha i prepone?
    Zadnjih par dana me baš dosta bole leđa i donji dio trbuha i imam dosta jaki pritisak dolje. Imam osječaj da mi pomaže kad si malo pridržim trbuh + također me ubija oštra bol kod promijene poze u krevetu kad ležim… kao da da mi neko žilete postavljao na prepone.
    Danas cijeli dan odmaram pa se nadam da će se malo smiriti, jer već 2 noći me spavam od bolova. Kao kad te zube kljuca cijelo vrijeme a kad želim promijeniti pozu onda imam osječaj kao da mi netko noževe zabija u donji dio trbuha. Sinoć sam u 2 ujutro išla piti normabel i lupocet da mi pomogne. Koma.
    Jel bi mi možda pomogao onaj pojas za trudnice?
    Tek za 2 tjedna imam pregled dogovoren kod svoje doktorice pa gledam da nekako do tada zguram…

Hip_hopsica ak su takvi bolovi radije nazovi sutra gin pa da vidis sta ti kaze. Ja imam pojas i kad sam imala tegobe s pritiskom dolje u trbuhu i na mjehur i peckanje s lijeve strane pupka, bila sam na pregledima i sve je bilo oke i onda sam nosila pojas da si olaksam i pripomoglo je. Sad ga hvala bogu evo vec mjesec dana nisam imala potrebe staviti. Al svakako prvo provjeri s gin.

Tejic
    19. Srpanj 2020. 20:07

Hip_Hopsica

Cure, hvala puno na savjetima. Opisala sam bolove svojoj ginekologici i evo što mi je odgovorila:
    Odite na hitnu u bolnicu ili kod nekog privatnika samo da vide da nisu to trudovi i da je vrat maternice normalno dug. bilo bi dobro isto tako napraviti barem Kks, CRP i urin. I onda ako je to sve ok onda ste mirni :)
    Naime moja doktorica je na G.O. a i ja sam sa mužem na otoku tako da mi je najbliža civilizacija Zadar.
    Kako stvari stoje, izgleda sam sutra ujutro na katamaranu za Zadar. Šmrc… samo da je sve OK.

Sad vidim komentar tek da si se obratila gin🙂 Drzim 🤞 da je sve oke! 

teica30
    19. Srpanj 2020. 20:53

Hip hopsica javi sta ti kazu ... Bolje otići za glupost, nego da se nešto ne daj Bože zakomplicira. U svakom slučaju ti ćeš biti mirna. 
    Ja se sad bacam na sređivanje i depiliranje jedva čekam vidjeti kako ce to danas izgledati 😅... 
    Ne mogu docekati sutra 13 sati da već vidim malu gospođicu, a još vise se veselim jer ce konačno i tata moći s nama 🥰🥰🥳🥳
    Vezano za cijepiva - nisam otvarala članak, ali u svakom slučaju cu ju cijepiti, radila sam 5 godina na pedijatriji u primarnoj, i iz našeg iskustva nije bilo lošeglošeg slučaja nijednom. Ali opet svatko ima svoju odluku, i moja dr je po tom pitanju odlična, cak ako su rodizelji bili u strahu ili nešto znala je čekati dovoljno da se roditelji sami odluče što žele a sto ne. 

👶🏻💗 25.10.2020. Beba I 🥰

• ZuMama
    19. Srpanj 2020. 21:00

teica30

Hip hopsica javi sta ti kazu … Bolje otići za glupost, nego da se nešto ne daj Bože zakomplicira. U svakom slučaju ti ćeš biti mirna.
    Ja se sad bacam na sređivanje i depiliranje jedva čekam vidjeti kako ce to danas izgledati 😅…
    Ne mogu docekati sutra 13 sati da već vidim malu gospođicu, a još vise se veselim jer ce konačno i tata moći s nama 🥰🥰🥳🥳
    Vezano za cijepiva - nisam otvarala članak, ali u svakom slučaju cu ju cijepiti, radila sam 5 godina na pedijatriji u primarnoj, i iz našeg iskustva nije bilo lošeglošeg slučaja nijednom. Ali opet svatko ima svoju odluku, i moja dr je po tom pitanju odlična, cak ako su rodizelji bili u strahu ili nešto znala je čekati dovoljno da se roditelji sami odluče što žele a sto ne.

Slazem se sto se tice cijepiva. A to je onda zaista dobar pedijatar ako razumije roditelje. Jel ta dr u zagrebu?

Napokon 2804
    19. Srpanj 2020. 21:20

Cijepit cu dijete svakako i bez razmisljanja, i primit ce sva cjepiva. Primila sam ih i ja i muz, primit ce ih i dijete. Necu osuđivati nikoga ni niciju odluku naravno.
    .
    Obavezno javi sta su ti rekli...
    Mene bole prepone, leđa me bole ako se saginjem i sagnuta radim nesto, a bol u preponama je nekad tolino jaka da placem doslovno dok se okrecem u krevetu ili ustajem iz njega, i onda sutra dan ne boli nista i tako iz dana u dan. Rekla sam babici za tu bol rekla je tako mora bit i mora bolit. Tako da ja ne znam kakva je situacija sa cerviksom, da li je sve ok dole i slicno

Hannica0 👧
    19. Srpanj 2020. 21:27

minni_me87

Curke je se itko susreo s tim da su bebinom mozgu ateralne komore naglasene. Strah me uzasno…

Lateralne komore mislis? Kolike su mjere? Do 10mm kaze dr da je normalno. 

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Dinosaurus
    19. Srpanj 2020. 21:28

Hip hopsica sretno sutra i javi nam stanje! Bolje provjerit i bit miran.
    Niti sam za cjepiva niti sam protiv. Cijepila sam svoje prvo dite svakim cjepivom do sad koje ide po rasporedu i tako planiram i drugo. Da bi bila u stanju odgovorno odbit cjepit svoje dite morala bi znat u detalj obrazlozit svoju odluku iz znanstvenih i strucnih stajalista da bi bila u miru s tom odlukom. Obzirom da za to nisam sposobna i ne planiram studirat medicinu moram virovat doktorima ka i u milijun situacija di nisam sigurna jesu li u pravu... Ali tako je sta cu. Eto to je moje stajaliste vezano za to.

Hannica0 👧
    19. Srpanj 2020. 21:31

Demetria

Sjetila sam se da mi je rekla ginekologinja da bi mi bilo dobro uvesti malo više kalcija kroz prehranu ili kao dodatke u idućim tjednima trudnoće jer je to dobro za razvoj kostiju.
    Pijem elebaby i svaku drugu večer Twinlab magnezij od 375mg. Sad me zanima pijete li vi dodatno i kalcij ili ga u elebaby ima dovoljno? Ima li ga uopće u elebaby? Mislim ne da mi se zamarati prehranom da sad striktno pazim da unosim kalcij nego bi i dalje jela raznovrsno kako sam i do sada pa zato pitam.

Zasto magnezij svaku drugu vecer? Meni je doktor rekao da svaku vecer popijem dva magnezija direkt od 300. Kako bi se sprijecili grcevi i preuranjene kontrakcije

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.