Pozz zene, citam vas svakodnevno al nemam sta pametno napisat.
Manich, provjereno znam da mozes primit anesteziju za zub jer i sama idem za 10 dana kod zubara i pitala sam i ginekologa i zubara smijem li i smije se, a trudne smo tu negdje, ja sam 24tt.
Jos nesto, citajuci tvoju situaciju kroz ovaj forum htjela sam ti nesto predlozit. Obzirom da jos uvijek ne znas spol djeteta, ako bude decko ja se javljam da ti proslijedim nesto robice od svog prvog djeteta obzirom da sada nosim curicu. Imam svakakvih velicina, nisam sigurna cega tocno i koliko jer je vec nesto proslijedjivano Al evo voljna sam ti pomoci ako te to nece uvrijediti. Meni roba ne treba i zauzima mi mjesto. Ako je voljan netko drugi uzet neka se javi :)
Jooooj hvala ti stvarno jako ljepo od tebe ali zbilja nema potrebe vec sam toliko toga dobilaaaaa sto od rodbine sto od divnih zenica ❤️😊😘 tako da zbilja nemam vise ni gdje sa svom robicom jedvaaaa mi je stalo u djecju komodu sve sto sam dobila... Sto se tice bebinih stvari stvarno su mi ostale jos samo sitnice za kupiti a to cu rijesiti do 9 mj sve.. Zapravo jedino sto za bebu moram jos kupiti su pelene, one vece tetra pelene i vlazne maramice.. Mislim da ce me sada vise kostati dok kupim sve sto treba meni za bolnicu nego sto me kostaju bebine stvari..
Cure hvala na savjetima za zubara.. Malo mi je lakse kad znam da smijem primiti lokalnu anesteziju bez nje mislim da bi bilo mnogo teze...
… Nece niti meni ucitat 😒
Uglavnom…
1. TROMJESECJE1.mj 1-4 tjedna2.mj 5-8 tjedana3.mj 9-13 tjedana2.TROMJESECJE4.mj 14-17 tjedana5.mj 18-21 tjedan6.mj 22-26 tjedna3. TROMJESECJE7.mj 27-30 tjedna8.mj 31-35 tjedna9.mj 36-40 tjedna
Po ovome ja sam skoro vec 2tjedna u 6.mj. A ne da cu tek uci u njega s 24tt🤦🏼♀️
Po ovome i ja se blizim trecem tromjesecju.. I kad to vidim uhvati me panikaaa hhahahaha pa nemam ja bas jos punooo vremena ajmeee..
… Nece niti meni ucitat 😒
Uglavnom…
1. TROMJESECJE1.mj 1-4 tjedna2.mj 5-8 tjedana3.mj 9-13 tjedana2.TROMJESECJE4.mj 14-17 tjedana5.mj 18-21 tjedan6.mj 22-26 tjedna3. TROMJESECJE7.mj 27-30 tjedna8.mj 31-35 tjedna9.mj 36-40 tjedna
Po ovome ja sam skoro vec 2tjedna u 6.mj. A ne da cu tek uci u njega s 24tt🤦🏼♀️
Po ovome i ja se blizim trecem tromjesecju.. I kad to vidim uhvati me panikaaa hhahahaha pa nemam ja bas jos punooo vremena ajmeee..
Da, ali sve nas zbunjuju s razlicitim podatcima, mjesec ispadne malo 3tjedna pa 4tjedna pa ne znam vise nit ja sama....
Nema nikakve logike
Ispada da je 2.tromjesecje najkrace od 10 tjedana kao i smatram tablicu promasajem, ali sto je netko rekao kad osjetim bebicu dosta mi je i tjedana i mjeseci i tromjesecja htjela bih je imati u rukicama i maziti 🥰♥️
Manich sretno kod zubara 🤗

Ja sam ovaj gledala i jos sam na par mj isto nasla pa sam se na njega referirala, ali da, kako je nemoguce to podijeliti tocno ima razlicitih. No npr. meni je u petak bilo 22tt. Danas je 21.7., a ja po punkciji (jer je MPO pa znas tu zamisljenu ovulaciju) 22.11. Po tome sutra stvarno ulazim u 6. mjesec sto se poklapa s ovim. Za druge mjesece to bas i nisam provjeravala.
Trimester 1
[ul]
[li]Month 1: Weeks 1 to 4[/li]
[li]Month 2: Weeks 5 to 8[/li]
[li]Month 3: Weeks 9 to 13[/li]
[/ul]
Trimester 2
[ul]
[li]Month 4: Weeks 14 to 17[/li]
[li]Month 5: Weeks 18 to 22[/li]
[li]Month 6: Weeks 23 to 27[/li]
[/ul]
Trimester 3
[ul]
[li]Month 7: Weeks 28 to 31[/li]
[li]Month 8: Weeks 32 to 35[/li]
[li]Month 9: Weeks 36 to 40[/li]
[/ul]

22.11. termin 😂😂. Krenuo mi je taj baby brain, sama se sebi iznenadim koliko sam tupava.
Al na kraju nebitno, znamo za cca koliko bismo trebali roditi.

I sad kad vec spamam sa tri poruke, ovo weeks 28 do 31 ne znači 28 punih nego čim udješ u dvadesetiosmi tjedan, a to ti je 27+0 si zakoračio u taj 3. trimestar.
Ja se bila u 6 probudila, a zaspala iza 2, al srecom sam od 8 do sad nadoknadila malo. Opet sanjam gluposti.

Ja sam ovaj gledala i jos sam na par mj isto nasla pa sam se na njega referirala, ali da, kako je nemoguce to podijeliti tocno ima razlicitih. No npr. meni je u petak bilo 22tt. Danas je 21.7., a ja po punkciji (jer je MPO pa znas tu zamisljenu ovulaciju) 22.11. Po tome sutra stvarno ulazim u 6. mjesec sto se poklapa s ovim. Za druge mjesece to bas i nisam provjeravala.
Trimester 1
[ul]
[li]Month 1:Weeks 1 to 4[/li]
[li]Month 2:Weeks 5 to 8[/li]
[li]Month 3:Weeks 9 to 13[/li]
[/ul]
Trimester 2
[ul]
[li]Month 4:Weeks 14 to 17[/li]
[li]Month 5:Weeks 18 to 22[/li]
[li]Month 6:Weeks 23 to 27[/li]
[/ul]
Trimester 3
[ul]
[li]Month 7:Weeks 28 to 31[/li]
[li]Month 8:Weeks 32 to 35[/li]
[li]Month 9:Weeks 36 to 40[/li]
[/ul]
Cek ali i u mpo se racuna od prvog dana zadnje mjesecnice, a ne kad je bila aspiracija/punkcija iako je to i dan oplodnje js. Bar meni tako racunaju u bolnici...
A u nekim kalendarima sam utipkala dan oplodnje s obzirom da znamo skoro u sat 😂 i pomaknuo mi je termin za 4-5dana prije neg od mjesecnice sto bi mi se racunalo da sam kao trudna sada 24+4, pa eto zakljucak mi je samo da mogu i prije rodit 😂😂😂

I sad kad vec spamam sa tri poruke, ovo weeks 28 do 31 ne znači 28 punih nego čim udješ u dvadesetiosmi tjedan, a to ti je 27+0 si zakoračio u taj 3. trimestar.
Ja se bila u 6 probudila, a zaspala iza 2, al srecom sam od 8 do sad nadoknadila malo. Opet sanjam gluposti.
Cek po ovome sto kazes onda je 40 tjedana dok napunis punih 39?

Cure s koliko tjedana ste radile OGTT tj.glukoza test?
Rekli su mi od 24-28. Meni je danas 26+3tt i mislila sam mozda sutra ujutro kad mi je dragi slobodan da ide sa mnom. Zanima me kako ste se pripremile dan prije i na taj dan, sto smijem jesti, sto izbjegavati? Da li je dozvoljeno voce i zdravi ugljikohidrati dan prije, i smijem li piti vodu na dan testa prije vadjenja krvi?
Kad sam uzimala uputnicu rekli su da se radi od 7-9, da dan prije ne jedem nista iza 7 navecer i da izbjegavam secer, ali zanima me detaljnije sta i u kojoj mjeri. Kako ste se vi osjecale? Je li vam doslo muka i slabo? Meni nekad dodje muka i od vode/limunade na taste pa me malo to brine...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji