Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    12. Lipanj 2019. 14:51

Renata cega se itko boji? Mislim da smo generalno puni predrasuda..... Sto se tice urednosti itd u to ne ulazim i zaista nas ima svakakvih, ali ugovorom se to zaista da rjesiti jer slobodno moze u njemu pisati da stan u kakvom stanju si dobio tako i vracas, dakle podrazumijeva krecenje o vlastitom trosku ukoliko je potrebno, mjesecna renta takoder ne treba biti problem jer jasno je do kojeg datuma dogovorite placanje da ce tada i biti plus uvijek imas polog u visini cak i do 3 stanarine, ovi o najmodavcu koliko zeli, dakle osigurani ste, takoder i rezije koje dolazis kupiti jednom mjesecno i siguran si da su placene.....vise su tu problem najmodavci kojima smeta pas, macka, dijete, pusenje itd.....pa ako vec dajes stan u najam onda ce tu netko zivjeti kako zeli,a ne kako mu najmodavac nalaze jer na kraju on to i placa. Kako u hotelu tako i u stanu. Kad kupis auto ili iznajmis nitko ti nece govoriti hoces li ti njega voziti da mu dusu vadis ili neces. Dakle, zato postoji ugovor kojim se stiti najmodavac i podstanar, ali mnogi najmodavci izbjegavaju ugovore jer se poslije boje tuzbi ukoliko nisu odradili sve propisno tipa 3 mjeseca unaprijed moras najaviti podstanaru da ne zelis vise da tu boravi iz inih razloga itd, osim ako u ugovoru niste naveli tocno do kad zeli stan u najam.....ima tu svega sto se moze uvesti u ugovor tako da ne treba biti straha. Vec prvi mjesec dva mozes vidjeti navike ljudi koji u njemu zive i zatraziti otkazivanje ugovora. Ma da sad ne pisem litanije, ugovori se rijetko rade jer mnogi najmodavci ponude manju rentu za par stotina kuna, ali bez prijave kako bi zaobisli zakonsku obavezu placanja poreza na dobit pa ljudi naravno pristanu jer gledaju na svaku kunu s obzirom na ogromne troskove isto itdvrijedi i za stanove koji su u zgradana u kojoma najmodavac trazi placanje pricuve za koju je obavezan iskljucibo vlasnik stana jer u suprotnom zakonski ako najmodavac dokaze da ju placa on nakon mislim godine dana placanja iste ima stanarsko pravo na taj stan.....dakle ima svega, ali kazem ima nacina da sve bude uredno i transparentno.....

Julie
    12. Lipanj 2019. 14:54

Ispravak, mislila sam na podstanara, ako dokaze da placa pricuvu ostvaruje stanarsko pravo .....

• renata.koscec
    12. Lipanj 2019. 14:58

Julie

Renata cega se itko boji? Mislim da smo generalno puni predrasuda….. Sto se tice urednosti itd u to ne ulazim i zaista nas ima svakakvih, ali ugovorom se to zaista da rjesiti jer slobodno moze u njemu pisati da stan u kakvom stanju si dobio tako i vracas, dakle podrazumijeva krecenje o vlastitom trosku ukoliko je potrebno, mjesecna renta takoder ne treba biti problem jer jasno je do kojeg datuma dogovorite placanje da ce tada i biti plus uvijek imas polog u visini cak i do 3 stanarine, ovi o najmodavcu koliko zeli, dakle osigurani ste, takoder i rezije koje dolazis kupiti jednom mjesecno i siguran si da su placene…..vise su tu problem najmodavci kojima smeta pas, macka, dijete, pusenje itd…..pa ako vec dajes stan u najam onda ce tu netko zivjeti kako zeli,a ne kako mu najmodavac nalaze jer na kraju on to i placa. Kako u hotelu tako i u stanu. Kad kupis auto ili iznajmis nitko ti nece govoriti hoces li ti njega voziti da mu dusu vadis ili neces. Dakle, zato postoji ugovor kojim se stiti najmodavac i podstanar, ali mnogi najmodavci izbjegavaju ugovore jer se poslije boje tuzbi ukoliko nisu odradili sve propisno tipa 3 mjeseca unaprijed moras najaviti podstanaru da ne zelis vise da tu boravi iz inih razloga itd, osim ako u ugovoru niste naveli tocno do kad zeli stan u najam…..ima tu svega sto se moze uvesti u ugovor tako da ne treba biti straha. Vec prvi mjesec dva mozes vidjeti navike ljudi koji u njemu zive i zatraziti otkazivanje ugovora. Ma da sad ne pisem litanije, ugovori se rijetko rade jer mnogi najmodavci ponude manju rentu za par stotina kuna, ali bez prijave kako bi zaobisli zakonsku obavezu placanja poreza na dobit pa ljudi naravno pristanu jer gledaju na svaku kunu s obzirom na ogromne troskove isto itdvrijedi i za stanove koji su u zgradana u kojoma najmodavac trazi placanje pricuve za koju je obavezan iskljucibo vlasnik stana jer u suprotnom zakonski ako najmodavac dokaze da ju placa on nakon mislim godine dana placanja iste ima stanarsko pravo na taj stan…..dakle ima svega, ali kazem ima nacina da sve bude uredno i transparentno…..

Konkretno, ako ne placa, ne mozes ih s djetetom istjerati van. Ugovor smo napravili i radimo aneks svake godine. Po potrebi kupim ako sto treba (vec kupila ves masinu i stednjak i novu kutnu) te placam servis bojlera i ako sto treba.

kzeli
    12. Lipanj 2019. 15:03

Ubacujem se kao padobranac , ali dok smo mm i ja iznajmljivali nas stan imali smo grozna iskustva s ljudima s malom djecom i jedva smo ih uspjeli iseliti i grozno je ovo sto cu reci ali nikad vise ne bih iznajmila tako stan vise i s tim da su nam ostale i neplacene rezije i to ne bas male a o stanu i stanju u kojem je ostao da ne pricam ne znam kako je netko kogao tako zivjeti uopce... Tako da samo hocu rec da razumijem stanodavce premda mi bude krivo mladih ljudi kojima je potreban stan al sjetim se kako smo mi prosli.... Ne bi to vise nikad ponovila nazalost 😌

Julie
    12. Lipanj 2019. 15:08

Renata ne draga, ukoliko postoji ugovor i ne drze se istog imaju tih 2, 3 mjeseca vremena izaci jer eto tako ste potpisali oboje i ovjerili kod javnog biljeznika i u tom slucaju, ukoliko ne zele izaci nadlezni organi obave to "prislino iseljenje" odnosno mislim na policiju. Jedino tako zakonski ukoliko te oni odluče tuziti mozes biti cista pred sudom jer su odradili oni, a ne ti ili neko s ulice. Dakle rade se zapisnici, imas ugovor itd.....tako se zakonski postupa
    Kzeli jeste li imali ugovor i isli ovako kronoloski kako sam napisala?

kzeli
    12. Lipanj 2019. 15:14

Jesmo , ali sve nadlezne sluzbe su jako spore i nismo na kraju se bavili njima uspjeli smo ovako ali u svakom slucaju jako je tesko istjerat pravdu nakraju i jako skupo ponekad pogotovo ako vam gomilaju rezije... Mi smo jos dobro i prosli kazem razumijem i jednu i drugu stranu al ja vise nikad ne bih tako iznajmila stan nazalost 😒😌

Julie
    12. Lipanj 2019. 15:18

kzeli

Jesmo , ali sve nadlezne sluzbe su jako spore i nismo na kraju se bavili njima uspjeli smo ovako ali u svakom slucaju jako je tesko istjerat pravdu nakraju i jako skupo ponekad pogotovo ako vam gomilaju rezije… Mi smo jos dobro i prosli kazem razumijem i jednu i drugu stranu al ja vise nikad ne bih tako iznajmila stan nazalost 😒😌

Zato kazem, svaki mjesec kupis rezije i stanarinu i usput vidis navike istis, ugovor te stit kod prislinog iseljavanja koji radi policija i to odmah na poziv, a sud prihvaca. Zao mi je svakog ko prodw lose iskustvo jer i te rezije treba onda platiti.
    Nego ja citam ljetne stalno, znam da si tamo, kako ide, jel ti tesko? Kazi nam malo da se znamo pripremiti 🤩

kzeli
    12. Lipanj 2019. 15:22

Pa znas sta , ovih par dana sam bas slabo aktivna zato i "visim " tu toliko 😂 jer mi je vruce i nemogu spavat pa sam bas za nista ali sto kaze moj muz jos malo pa cete bit 1 +1 a ne 2 u 1 pa ce bit lakse 😁 nemam teka od te vrucine ne znam kako je kod ostalih ali evo sva sreca nemam oticanje jos... 
    Najgore je kad skuzis da si nemocan i da nemozes sandale vise obuc a ni obrijat se kak spada i da ti treba pomoc 😁

Julie
    12. Lipanj 2019. 15:26

kzeli

Pa znas sta , ovih par dana sam bas slabo aktivna zato i "visim " tu toliko 😂 jer mi je vruce i nemogu spavat pa sam bas za nista ali sto kaze moj muz jos malo pa cete bit 1 +1 a ne 2 u 1 pa ce bit lakse 😁 nemam teka od te vrucine ne znam kako je kod ostalih ali evo sva sreca nemam oticanje jos…
    Najgore je kad skuzis da si nemocan i da nemozes sandale vise obuc a ni obrijat se kak spada i da ti treba pomoc 😁

Ja oticem dosta vec sad, ne znam da li je mozda zbog soli jer navodno slano skuplja vodu a ja solim ko manijak 😂😂😂😂 ugl bas su mi noge ko balvani 🙄🙄🙄🙄
    Gdje ces roditi? 

kzeli
    12. Lipanj 2019. 15:35

Pa da kazu da je od soli al i ja solim i jedem i zacinjeno i cips ponekad 😳😁 al evo jos nista na srecu al mislim da ce sad krenut najvise i od tih vrucina . U Osijeku 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.