Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    24. Svibanj 2019. 06:49

Jutro svima. Evo i ja budna nakon wc-a. Jucer sam bila toliko premorena jer sam citav dan jurcala i nevecer jos tecaj. Na kraju dana me ulovila takva depra da sam bila pred plac, razlog naravno nije poznat 😂🙈 loco loco 

luce35
    24. Svibanj 2019. 06:56

Jutro, i ja nakon wc-a budna i nema sanse opet zaspat, cudilo bi me da je drugacije 🤣🤣.
    Jel jedino ja nemam nikakve promjene raspolozenja, plac i ostalo? Moji doma kazu da uvijek prigovaram pa sad ne osjete nikakvu razliku 😂

Frajla
    24. Svibanj 2019. 08:17

mc_zgb

vidim sve nas lupaju ti hormonija si nekak mislim da sam još i ok, nemam te neke napadaje plača, zna me rastužit neka glupost, ali još se držimi ono što sam skužila je isto da nemam neke kočnice, dakle malo više mi možda izlete riječi koje i ne bi trebale baš, pa iznenadim samu sebe.. a inače dosta toga zadržim u sebi

e, pitanjce jedno: kako se računa točan termin, tj datum od kojeg se onda uzmu onih 45 dana prije kao početak porodiljnog? vidjela sam da netko napisao da se gleda po zadnjoj menstruaciji, a netko mi je spominjao da mora ginekologica napisati koji je datum pa da se od toga gleda.. čisto me zanima da si znam i godišnji isplanirati uz sve to

Najbolje ti pitati doktoricu/sestru kad ti misle otvoriti porodiljni, pa si ziher.
    Sestra kod mog dr recimo racuna termin dan kasnije nego drugi 😏
    I porodiljni je po zakonu 28 dana prije termina, a po "procjeni strucnjaka" moze i 45, pa sad ovisi kakvu doktor ima praksu. 
    Ugl, kod mene se ide prvo kod sestre i onda ona na papir pise podatke tip zm, tlak, kilaza... i tu mi je odma prvi put napisala kad je termin i kad je tih 45 dana prije, tako da sam znala puno unaprijed tocno kad idem

mc_zgb
    24. Svibanj 2019. 08:24

DijMar

Sta ti ne pise u trudnickoj knjizici VTP? Mislim, tocan se ne moze bas, ali to gin izracuna vjerojatan termin

Frajla

Najbolje ti pitati doktoricu/sestru kad ti misle otvoriti porodiljni, pa si ziher.
    Sestra kod mog dr recimo racuna termin dan kasnije nego drugi 😏
    I porodiljni je po zakonu 28 dana prije termina, a po "procjeni strucnjaka" moze i 45, pa sad ovisi kakvu doktor ima praksu.
    Ugl, kod mene se ide prvo kod sestre i onda ona na papir pise podatke tip zm, tlak, kilaza… i tu mi je odma prvi put napisala kad je termin i kad je tih 45 dana prije, tako da sam znala puno unaprijed tocno kad idem

DijMar nemam trudničku knjižicu, tako da ne znam. Znam da se računa okvirno, ali čisto me ovo zanimalo, jer neki termin kao mora postojati. 

Frajla idem privatno kod ginekologice, pa pretpostavljam da to moram pitati svoju socijalnu ginekologicu, jel? Da, i ja inače idem prvo kod sestre koja mjeri tlak, težinu i tjedan trudnoće + urin, ali ne piše termin. Moram ići po uputnice ionako za željezo + štitnjaču, tako da ću onda pitati sestru tamo. Hvala za info 

anemone
    24. Svibanj 2019. 08:42

Kad već pričate o tome, bolovanja/uputnice, zanima me da li nam treba uputnica za rodilište i trud.ambulantu?
    Ja idem privat, pretpostavljam da ona ni to ne može napisati ili? 

PatyDi
    24. Svibanj 2019. 09:03

Jutro! Meni je super ovo buđenje svaki dan oko 8 (radi čuvanja klinca ili drugih obaveza) jer se puno bolje osjećam tokom dana nego da se protežem u krevetu duže. I otkako sam počela s njim svaki dan baš puno šetati, uopće ne osjećam zatezanje ni u maternici ni u križima kao što sam to do prije mj dana, samo po noći kad se okrećem s jedne strane na drugu me nekad zna malo zbockati dolje...i naravno, zašto da bude svaki dan prekrasan sunčan i topao kao jučer kad može opet biti oblačno
    Danas 4.dan tečaja, joooj kod nas se ovo rasteže unedogled...još danas i ponedjeljak.

• Petrica87
    24. Svibanj 2019. 09:04

Cure koje planirate roditi u Merkuru, sto je prevagnulo da se odlucite za Merkur a ne Petrovu? Ja sam bas u dilemi! 😑 I da li se tecaj mora odraditi u bolnici u kojoj cete roditi ili? Meni moj ginekolog nije jos uopce spominjao tecaj i iskreno tek sam nedavno saznala za njega, a sad citam da su pauze preko ljeta 😣

Frajla
    24. Svibanj 2019. 09:21

Porodiljni otvara soc gin, pa vam on i mora odrediti datum kad ce.
    Uputnica za trudnicku treba (isto od soc gin), za radaonu ovisi od bolinice.
    Ja kad sam pitala u trudnickoj dr se samo nasmijala i rekla, a sta, necemo vas poroditi ako nemate putnicu? Pa to je hitno stanje, kakva uputnica. A negdje inzistiraju da se ima.

anemone
    24. Svibanj 2019. 09:40

Frajla, hvala :) pa baš zato i pitam ovo za rodilište, meni je to isto malo smiješno ali dobro, da, ovisi sve o rodilištu.

Petrica, ja imam par poznanica koje su super zadovoljne sa svime na Merkuru, pa zato. Za petrovu iskreno nemam pojma, nisam čula ni dobro ni loše niti sam se previše informirala o njima 

Frajla
    24. Svibanj 2019. 09:53

Za Petrovu je moj dr rekao da je "preprometna", pa ju on eto ne propruca. Ali od onih koje su rodile tamo cula sam samo pozitivna iskustva

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.