Felicita sad kad krenemo sa ovim anomaly scanom, svaki dan će barem jedna objaviti hehe jedino ako će većina beba biti baš jako tvrdoglava pa se neće pokazati
Daaaa :) meni je rekla da cekam deckica vec u 15. Tjednu ali nekako mi je to jos rano bilo pa cekam da potvrde sada da ne bi kupila musku robicu a ono zenska :) kad idete na anomaly scan i gdje? Ja sam narucena 21. 5. U petrovoj
Mamika cestitam na deckicu. Zasto si iznenadena? Intuicija te prevarila?
Cure oprezno s tim vecim brojevima jer je bas lako promasit sezonu, nikad neznate kojim tempom ce beba rasti.
Evo moj mali je do sad vise manje pratio te brojeve kako ide, ali je sad na kraju 74 (6-9 mj) nosio jako dugo, od 7 do 12 mjeseci i tek sad je poceo 80 (9-12 mj bi kao trebalo biti) i to vjerujem da ce oko 6 mjeseci nositi. A ja mu na snizenjima nakupovala 86 za ljeto 🤦🏼♀️
A od kolegice mali ima 8 mjeseci i nosi 80
Pošto je meni prva beba, daj mi reci da li mjere i kad bebu? Pa se otprilike zna kolika će biti kad se rodi? Ja zabrijavam da će biti dugačka pošto smo oboje visoki, ali ne mora biti. Tako da se zapravo ne znam kak orijentirati koju veličinu prvu kupiti npr od kolegice mali najmanju uopće nije nosio jer se rodio veći. A naravno da nitko ne želi jurcat po dućanima kad se beba rodi da joj se kupi robica…
Mjere ti na svakom uzv bebu, u prva 3-4 mj mjere od tjemena do trtice, a kasnije cijelu (s nogicama), pa ces moci otprilike procjeniti. I pred kraj se bebe vise debljaju, a manje rastu u duzinu.
Ja ovako dozivljavam te brojeve-npr. 56 nosi dok ne naraste do 56 cm, onda prelazi u 62. Naravno, sve ovisi kakve su velicine, h&m mi je tu najrealniji.
Ako ces siroko povijati treba ti broj vece. To ovisi gdje si, u zg to vise ne govore da se radi, cak ni vjezbice kukova se ne rade
Evo moj mali je rođen s 50 cm, s mjesec dana je imo 54 cm, s 2 mj 56 cm.
Pa da, sad kad si spomenula, mjerena je na zadnjem uzv do trtice...a valjda cu se snaci, angazirat cu mamu hehe
A siroko povijanje, da, citala sam stvari za i protiv. Ali ako ti kazu "da" u rodilistu onda bi trebalo. Ja cu u Cakovcu rodit pa se moram raspitati kako rade tamo.
Moja beba je rodjena s 54 cm, tako da smo velicinu 56 preskocili, s etiketom robicu proslijedili dalje.
Siroko sam povijala samo mjesec dana jer je uzv kukica bio uredan i rekli su da nema potrebe dalje
Felicita sad kad krenemo sa ovim anomaly scanom, svaki dan će barem jedna objaviti hehe jedino ako će većina beba biti baš jako tvrdoglava pa se neće pokazati
Daaaa :) meni je rekla da cekam deckica vec u 15. Tjednu ali nekako mi je to jos rano bilo pa cekam da potvrde sada da ne bi kupila musku robicu a ono zenska :) kad idete na anomaly scan i gdje? Ja sam narucena 21. 5. U petrovoj
Ja idem 14.5 kod privatnice jer ce mi moja gin tek u pon na kontroli dati termin, ali bit ce sigurno kojih par dana razlike no barem cu moci usporediti, a privatna mi odmah radi i 4d...
Meni nije vidjela radi polozaja, a i bilo je tek 13 tj...
Dobar dan svima, evo moja bebuska je ta koja se bas nece pokazati 😂 ali dok je sve uredu ja ne brinem. Frajla to i mene muci, te velicine. Ima tako lijepih stvari koje bi mogla kupiti unaprijed, a ne znam koju velicinu ce nositi iduce ljeto. S obzirom kakva jesam vjerujem da me to nece spriječiti da poludim u ducanu i da kupim svasta, pogotovo kad ce doci snizenja. Kako provodite vikend? Evo ja cistim i perem posteljinu itd..... U ponedjeljak putujemo na odmor par dana pa da sve sredim jer kad se vratim zelim samo oprati stvari s puta i to je to. Zato danas zasukala rukavice 😂
Svaka cast julie. 😊
Ja uvjek planiram svasta napraviti prije puta, al na kraju rijetko sta realiziram 🙈
A za robicu, tvoja bebuska ce do ljeta biti vec oko 9 mjeseci, ja bi ciljala na 80, pa ako nece valjati na pocetku ljeta hoce na kraju 😉
Sad kad razmislim neznam ni sta ce biti zgodno oblaciti u to vrijeme, uglavnom ce vec puzati, pa ce vjerojatno trebati duge hlacice 🤔 A kratke majice mozes iskorititi i kasnije, ja sam mu znala obuci dugi bodi i onda preko kratku majicu - nasljedili smo dosta robice, nije se sve poklopili po godisnjim dobima, ali ako mi se nesto jako svidilo gledala sam iskorititi 😆
Mislim da je za to sve najbolje cekati snizenja krajem ljeta. Je da su kod nas ta snizenja jad i bijeda i da pol robe sakriju 😡🤬, al opet bolje ista ustediti, nego nista
Svaka cast julie. 😊
Ja uvjek planiram svasta napraviti prije puta, al na kraju rijetko sta realiziram 🙈
A za robicu, tvoja bebuska ce do ljeta biti vec oko 9 mjeseci, ja bi ciljala na 80, pa ako nece valjati na pocetku ljeta hoce na kraju 😉
Sad kad razmislim neznam ni sta ce biti zgodno oblaciti u to vrijeme, uglavnom ce vec puzati, pa ce vjerojatno trebati duge hlacice 🤔 A kratke majice mozes iskorititi i kasnije, ja sam mu znala obuci dugi bodi i onda preko kratku majicu - nasljedili smo dosta robice, nije se sve poklopili po godisnjim dobima, ali ako mi se nesto jako svidilo gledala sam iskorititi 😆
Mislim da je za to sve najbolje cekati snizenja krajem ljeta. Je da su kod nas ta snizenja jad i bijeda i da pol robe sakriju 😡🤬, al opet bolje ista ustediti, nego nista
Hjooooooj, sad si me tako raznjezila kad si napisala da ce mi beba ted vec puzati. Sve mii se jos cini nestvarno, onaj osjecaj da cu biti mama 😍😍😍😍 pa uopce nemam taj osjecaj, onak osjecam se ma ni ne znam, bas mi je sve nestvarno, ko da se to događa nekom drugom a ne meni. Jedva cekam dan kad ce mi dijete prvi put reci mama ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ hjooooj...... Puna sam hormona 😂🙈
Ugl za te velicine, jel bi bilo pametno onda 74 duge i kratke stvari, 80 kratke a kaj sa 86 s obzirom da si rekla da od tvoje frendice mali nosi 80 a tek mu je 8 mj?
Inace od kad sam na komplikacijama nekako je ta subota postala standardna za lickanje kuce, tad radim bas sve i svasta. Dok sam radila sam sve nekako pomalo da mi je vikend slobodan i odmorim od posla i svega.
Svaka cast julie. 😊
Hjooooooj, sad si me tako raznjezila kad si napisala da ce mi beba ted vec puzati. Sve mii se jos cini nestvarno, onaj osjecaj da cu biti mama 😍😍😍😍 pa uopce nemam taj osjecaj, onak osjecam se ma ni ne znam, bas mi je sve nestvarno, ko da se to događa nekom drugom a ne meni. Jedva cekam dan kad ce mi dijete prvi put reci mama ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ hjooooj…… Puna sam hormona 😂🙈
Ugl za te velicine, jel bi bilo pametno onda 74 duge i kratke stvari, 80 kratke a kaj sa 86 s obzirom da si rekla da od tvoje frendice mali nosi 80 a tek mu je 8 mj?
Inace od kad sam na komplikacijama nekako je ta subota postala standardna za lickanje kuce, tad radim bas sve i svasta. Dok sam radila sam sve nekako pomalo da mi je vikend slobodan i odmorim od posla i svega.
A to ti je stvarno zeznuto za procjenjivati i koliki ce biti i kako ce rasti. Evo kazem moj ima godinu dana i po mojoj procjeni ima cca 75-77cm (uskoro je sistematski, pa cu saznati tocno), a njen s 8 mjeseci ima toliko, mozda i vise. A rođen je samo 2 cm duzi od mog....
Mislim da stvarno ne treba bas toliko unaprijed kupovati da sad uzimas 86, bude uvjek i slatke robice i snizenja. I jos dodatno, s vremenom ti se mjenja sta ti bolje odgovara za oblaciti. Recimo meni su majicice bile koma dok je samo lezao, to se stalno dize, ma baceni novci. A sad sam mu cijelu zimu oblacila samo majice i ispod bodi potkusuljice, bodije dugih rukava koje sam uzela na kraju neke nije ni obukao 🤦🏼♀️
Isto tako hlacice sa zatvorenim nogama su mi na pocetku bile presuper, al od 68 na dalje su mi bile bezveze i nisam mu to oblacila uopce.
Naravno, nismo sve isti, samo kazem, nece ti odgovarati iste stvari na pocetku i kasnije.
Mamika cestitam na deckicu. Zasto si iznenadena? Intuicija te prevarila?
Cure oprezno s tim vecim brojevima jer je bas lako promasit sezonu, nikad neznate kojim tempom ce beba rasti.
Evo moj mali je do sad vise manje pratio te brojeve kako ide, ali je sad na kraju 74 (6-9 mj) nosio jako dugo, od 7 do 12 mjeseci i tek sad je poceo 80 (9-12 mj bi kao trebalo biti) i to vjerujem da ce oko 6 mjeseci nositi. A ja mu na snizenjima nakupovala 86 za ljeto 🤦🏼♀️
A od kolegice mali ima 8 mjeseci i nosi 80
Pa da, šta ja znam, kod nas su sve cure, ja imam dve sestre, muž ima dve sestre, imamo već jednu curicu i sad sam nekako opet očekivala 😁 a moja intuicija mene uvek prevari, prošli put sam mislila da je dečko, a bila je curica, sad obrnuto 😁 slažem se za ove veličine, ja ne kupujem do mesec dana prije poroda i to samo 56 nešto malo i par ću uzeti 62 i to je to... Imam i od curice sve spremljeno pa će i to poslužiti 😉
Moja sad ima 3,5g, ima 105 cm i 16 kg, nosi velicinu 110. Jos sam joj na kraju zime kupila neke ljetne haljinice vel.104 misleci da ce joj biti dobre i onda je naglo izrasla (inace miale za nju da ima 4-5 g, tako da sam sad to stavila u prodaju, novo je, nenoseno. Brzo izrastu.
Mi smo u west gateu, u igraonici, vani je kisa pa da se mala izdivlja, ja joj kupujem neke ljetne stvarcice, ima stvarno predivnih, cas posla mozes zdrobiti hrpu love.
Sortiraj odgovore
Najstariji