Zasto bi se u trudnoci cijepilo protiv vodeni kozica i ospica?
Nisam sigurna za to dvoje, al znam da se moze protiv gripe i hripavca jer se beba ne moze odmah nakon rodjenja pa da se tako zastiti do cijepljenja
Jutro! Upravo čitam o cijepljenju protiv hripavca u trudnoći. Što mislite o tome? Naravno, svugdje se nađu razlozi za i protiv. Ja sam od onih koja bih to odmah napravila ukoliko mi je sto posto sigurno za mene i dijete i kad bih znala da stvarno postoji neka mogućnost da beba to pokupi prije nego se ona cijepi…ali s druge strane, ne želim se s tim dodatno opterećivati…
Hripavac? Sta si cula da to netko ima?
Ja sam za cjepljenje, malom sam platila sva dodatna cjepiva, prosle godine skoro nismo isli na more zbog ospica (s 12 mjeseci se tek cijepe), sada razmisljam od cjepljenju protiv vodenih kozica… ali za hripavac stvarno nisam cula u svojoj okolini nikad, pa mislim da nema potrebe
Nisam čula da ima, mala je vjerojatnost, ali ipak…baš ću se savjetovati sa gin i dr opće prakse da čujem šta oni kažu. Protiv v. kozica iako si ih preboljela ili? A protiv ospica se isto može u trudnoći?
Sina bi cijepila protiv vodenih kozica, ne sebe. Jer krece u vrtic, pa da nebi jos donio bebi kozice kad se rodi.
Kuzim, al sam mislil da se mozda i to moze da se sprijeci zaraza kod bebe, al opet nema smisla mozda ako su preboljene…
Nema smisla ako si prebolila. Vec imas ta antitjela u krvi koja se dobiju cjepivom. I ako se doji (ako si prebolila) manja je vjerojatnost da se beba zarazi u prvih 6 mjeseci, ali opet, postoji rizik.
Moj mali je bio izložen s 2 mjeseca, imali smo krstenje i necaku koji je sjedio s nama za stolom i drzo ga izbile sutradan. Ali srecom nije dobio.
Zasto bi se u trudnoci cijepilo protiv vodeni kozica i ospica?
Nisam sigurna za to dvoje, al znam da se moze protiv gripe i hripavca jer se beba ne moze odmah nakon rodjenja pa da se tako zastiti do cijepljenja
Aha, nisam baš upucena.. Pa zato pitam
Pozdrav cure, imam pitanje. Ima li koja da joj prolaze onako ko neki trnci u donjem djelu nogu, znaci listovi i stopala...imam osjecaj da mi sve pulsira kao da otiče ali nista nije nateklo. Sta bi to moglo biti? Tesko mi je dugo stajat npr. U tramvaju jer me pocnu noge bolit a preko dana cijelo vrijeme sjedim jer imam takav posao sjedecki...
Cure, evo mene sa pregleda. Bebica je odlicno i mjere su u dan, dva naprijed, tako se lijepo sve vidi. Okruglasti, bucmasti trbuscic, okice, nogice samo pisicu nece pokazat. Doktor se fakat trudio, al nece pa nece 😂 rekao je da po svemu misli da je curica ali nije siguran pa ne zeli izlaziti s prognozom, tako da cekam jos 4 tjedna 😂😂😂😂
Odlično Julie, bitno da je sve ok s bebicom, a spol bude pokazao kad mu/joj se da
Vani je baš divno, sve mi je žao što moram raditi i biti u zatvorenom. Baš sam ujutro dok sam u Petrovoj čekala bila stajala vani i baš se nauživala.
Eto bila vadit krv za krvnu grupu i biljege za hepatitis, napisala mi je da su nalazi gotovi 3.5., što je tjedan dana cca. Tako da ako nekome treba info, eto.
Pozdrav cure, imam pitanje. Ima li koja da joj prolaze onako ko neki trnci u donjem djelu nogu, znaci listovi i stopala…imam osjecaj da mi sve pulsira kao da otiče ali nista nije nateklo. Sta bi to moglo biti? Tesko mi je dugo stajat npr. U tramvaju jer me pocnu noge bolit a preko dana cijelo vrijeme sjedim jer imam takav posao sjedecki…
Do cirkulacije ti je to, posto je inace cirkulacija slaba ako su noge vecinu vremena spustene i mogle bi ti pocet oticati zbog toga kao meni
Julie, cestitam, bas mi je drago da je bebica ok :) Ayla, vrlo lako moguce.. 8 sati sjedim...jer ti pijes sta za to ili kako se boris s time?
Julie, cestitam, bas mi je drago da je bebica ok :) Ayla, vrlo lako moguce.. 8 sati sjedim…jer ti pijes sta za to ili kako se boris s time?
Ne nepijem nista za to, znam da je andol za cirkulaciju al ja ga nepijem samo treba noge drzati na povisenom ja kako ne radim pa to cinim samo da me manje bole
Bokic cure i kod nas u baranji divno vrijeme najradje bi izasla van malo suncati nogice ali kako sam prehladjena smeta mi sunce odmah kisem i suze mi oci pa eto jadna nemogu van dok ne dodjem sebi.. Nadam se da ce mi sutra biti bolje.. Usput nemogu vise da pijem ni caj ni limuna ubija me zgaravica tako da cu pauzirat dan dva od svega toga jer mi jakoo tesko pada na zeludac. Upala mjehura je prosla pa sam sada mirnija jer me nista ne boli dolje i ne probada.. Samo skembica rasteeee sve vise osjetim onako napeto sve kad lezim i pipam stomacic sve je napeto do ispod pupka... To je valjda normalno sada kad se maternica sve vise dize gore.. I curke kupila sam si jedne trudnicke traperice i odusevljena sam koliko su udobne i koliko ljepo izgledaju.
Sortiraj odgovore
Najstariji