Joj da, bas pojam o vremenu izgubim. Jos kad su ovakvi dani kisni, ne izlazimo iz kreveta 70% vremena 😅 al mi danas bas nadolazi polako onaj “bozicni duh” i govorim muzu kako vec imam zelju pomalo kitit po kuci, reko ovo je bebin prvi Bozic, mora sve bit lijepo. A onda pogledam kucu i kuhinja recimo ko da je bomba pala, a ja razmisljam o dekoracijama.
I bas jucer razmisljam kako nas sve uhvati onaj ensting na kraju trudnoce i peru se prozori i sve se glanca, a onda opet kad dodje beba kuca prljavija nego ikad 😂
I ja bi vec kitila tako se veselim Božiću 😊😊😊 ma to ciscenje kuce nisam Imala tako da je sad bolje neg kad sam bila ostavila 😂 zvat cu pomoc za ovaj put da to pocisti se 🤪
U Petrovoj se beba moze vidjeti samo izmedju 16:30-17:00 i to na vratima sobe za novorodjencad iz ruku sestre. Nema ulazenja u sobe i za vrijeme posjeta su bebe kod sestara. Koliko god okrutno zvucalo ima to smisla itekako.
Dojilje jel neka od vas konstantno zedna?
Ja sam stalno zedna, nekad bas zaboravim pit, pa onda od zedji popijem bice litar od puta 😅 a bome i ogladnim dobro...
Ma ja svojoj dudu vec u rodilistu uvela iako je super bebica i dobro spava, al eto vise kad je drzi nervoza, plac/grcevi, onda dudica pomogne 😊 a najsladje mi je kako je ispljune ko projektil cim zaspe.
U Petrovoj se beba moze vidjeti samo izmedju 16:30-17:00 i to na vratima sobe za novorodjencad iz ruku sestre. Nema ulazenja u sobe i za vrijeme posjeta su bebe kod sestara. Koliko god okrutno zvucalo ima to smisla itekako.
Preporuka je da nakon svakog podoja popijes čašu vode. I ako si u mogućnosti često jedi juhe. Ja negdje 3-4 litre tekućine popijem dnevno, bas me traži
Maloprije natipkala biblijski i onda mi se izgasi mob na zadnjoj recenici, i svako malo tako 😐🤦🏻♀️
Ugl.htjedoh pitat koliko su nemirne vase bebice tj.koliko se vrte u kreveticu dok spavaju? Moja ima 23 dana i ako je na rodjenju bila sitna, dinamitna je od pocetka sto se kaze. Pokrivam ju ethereal minky dekicom koju zavucem sastrane pod madrac, jer mi je jos premala za vrecu (ethereal 0-6mj) zbog onog ovratnika sirokog. Ugl stavila joj ja glavu na vrh jastucica uz sami vrh krevetica i pokrijem je dekim do pola stomacica, i cujem je ja kenka po noci, kad ono spustila se ona nekih 15ak cm ispod i nos joj ispod dekice i place 😢😢😢
I nocas opet cujem kenka, taman kako ogladni pocne plakat, i opet ona ispod jastucica skroz, lezi dijagonalno, glavica zabivena uz ogradicu s jedne strane, nogice na drugoj. I sad sam luda i zabrinuta, sta ako je nekad ne cujem da se meskolji, il se opet podvuce pod dekicu, nadam se da ce moc u vrecu sta prije jer i ona ima sirok ovratnik pa se i tu moze “uvuc unutra” 😭
Ugl. Kako vi rijesavate te situacije?
Mala je a bas ima snage u tijelu. Neki dan radili skin to skin i stavili je muzu na prsa potrbuske, kad pazi ti nje, isti tren se sama oslonila na rucice i podigla ne samo glavu, vec i vrat i prsa i stoji tako 20ak sekundi i gleda nas, mi ostali ono 🧐🤯😳
Normalno je da si zedna, ipak voda ode i kroz mlijeko. Kad se sjetim kolko sam vode znala popiti i onda skuzim popodne da od jutros nisam isla na wc, sve ode bebi..
Ja nocas vec dala dudu, prva noc doma 🙈 luda sam bila, radi isto sto i prvi mali - jede, zaspe i pustim ga tak malo i kad ga stavim u njegov krevetic onda je najednom jaaaako gladan opet, mljacka do besvjesti. Tri put sam ga vracala na sisu u jednom navratu i onda sam otisla po dudu. A evo jutros jeo, zaspo, ja ga ostavila pored sebe i onda nije ogladni za 2 min nego i dalje spava 😏
Kako si ti? Jel se osjecas sta bolje?
Maloprije natipkala biblijski i onda mi se izgasi mob na zadnjoj recenici, i svako malo tako 😐🤦🏻♀️
Ugl.htjedoh pitat koliko su nemirne vase bebice tj.koliko se vrte u kreveticu dok spavaju? Moja ima 23 dana i ako je na rodjenju bila sitna, dinamitna je od pocetka sto se kaze. Pokrivam ju ethereal minky dekicom koju zavucem sastrane pod madrac, jer mi je jos premala za vrecu (ethereal 0-6mj) zbog onog ovratnika sirokog. Ugl stavila joj ja glavu na vrh jastucica uz sami vrh krevetica i pokrijem je dekim do pola stomacica, i cujem je ja kenka po noci, kad ono spustila se ona nekih 15ak cm ispod i nos joj ispod dekice i place 😢😢😢
I nocas opet cujem kenka, taman kako ogladni pocne plakat, i opet ona ispod jastucica skroz, lezi dijagonalno, glavica zabivena uz ogradicu s jedne strane, nogice na drugoj. I sad sam luda i zabrinuta, sta ako je nekad ne cujem da se meskolji, il se opet podvuce pod dekicu, nadam se da ce moc u vrecu sta prije jer i ona ima sirok ovratnik pa se i tu moze “uvuc unutra” 😭
Ugl. Kako vi rijesavate te situacije?
Mala je a bas ima snage u tijelu. Neki dan radili skin to skin i stavili je muzu na prsa potrbuske, kad pazi ti nje, isti tren se sama oslonila na rucice i podigla ne samo glavu, vec i vrat i prsa i stoji tako 20ak sekundi i gleda nas, mi ostali ono 🧐🤯😳
Zasto je stavljas na jastucic? Ne trebaj joj jos....
Jel ravan krevetic ili je u koso?
Inace moj je isto bio puzavac, posvuda ga je bilo, uvjek me bilo frka da ce si fontanelu udariti jer se volio nagurati glavom uz ogradicu 😳
Btw. H&m ima vrece po velicinama, imam jednu 56 i ima stvarno mali otvor, pa mozda da njihovu uzmes za pocetak
Dosla sam doma, malo odspavala i lijecim sinuse, jucer me primilo a sauna u sobama i zagusljiv zrak u bolnici ne pomaze. Samo mi je jos to sad trebalo.
Od kad sam danas bila na uzv, stalno me dolje steze i probada, nemam bolova u ledjima, samo dolje stegne, pogotovo kad uatanem. Mislim da ce malecka brzo van.
Nadam se da ce sinusi proci do poroda….
Trudovi kao i porod su skroz individualni
Moji nemaju uopce veze s ledima, samo naprijed bole 🙃
Auuu, da se ja ne bi jos danas vracala nazad 😱….dan je zreo za odmor i lezanje, neka jos mrvac priceka 😉. Sad sam popila magnezij da se malo smiri pa cemo vidjeti.
Danas je puni mjesec tako da ocekuj svasta
Aaaa, zato su nas ranije pustili doma, da si naprave mjesta za ove sto ce doci nocas 😆
Ipak nisis zacoprala, barem ne za nocas 😉
Dosla sam doma, malo odspavala i lijecim sinuse, jucer me primilo a sauna u sobama i zagusljiv zrak u bolnici ne pomaze. Samo mi je jos to sad trebalo.
Od kad sam danas bila na uzv, stalno me dolje steze i probada, nemam bolova u ledjima, samo dolje stegne, pogotovo kad uatanem. Mislim da ce malecka brzo van.
Nadam se da ce sinusi proci do poroda….
Trudovi kao i porod su skroz individualni
Moji nemaju uopce veze s ledima, samo naprijed bole 🙃
Auuu, da se ja ne bi jos danas vracala nazad 😱….dan je zreo za odmor i lezanje, neka jos mrvac priceka 😉. Sad sam popila magnezij da se malo smiri pa cemo vidjeti.
Danas je puni mjesec tako da ocekuj svasta
Aaaa, zato su nas ranije pustili doma, da si naprave mjesta za ove sto ce doci nocas 😆
Ipak nisis zacoprala, barem ne za nocas 😉
Jesi se bar naspavala? Kako sinusi?
Jutro cure,
ja moju ne stavljam na jastucic, prerano mi jos, zasad spava bocno a preko dana ju sat dva stavim u kosaru od kolica na ledja. Pokrivam laganim poplunom koji je sa svih strana podvucen pa ne mrda nikud.
Dudicu nije ni prvo dijete voljelo a evo ni ona nije htjela pa nam super bez nje. Koliko god zna bit zgodna kad je beba nervozna toliko je ludilo kad u noci ispadne pa plac, pali svjetlo, trazi dudu 🙄
Jutro cure,
ja moju ne stavljam na jastucic, prerano mi jos, zasad spava bocno a preko dana ju sat dva stavim u kosaru od kolica na ledja. Pokrivam laganim poplunom koji je sa svih strana podvucen pa ne mrda nikud.
Dudicu nije ni prvo dijete voljelo a evo ni ona nije htjela pa nam super bez nje. Koliko god zna bit zgodna kad je beba nervozna toliko je ludilo kad u noci ispadne pa plac, pali svjetlo, trazi dudu 🙄
Zato imaju one sto svjetle u mraku 🤪
Ma naravno da je bolje bez dude, moras ih orati, uvjke mosliti da ju poneses ak ides negdje, a onda jos kasnije i odvikavanje...😏
Samo eto, nekad covjek izabere liniju manjeg otpora 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji