Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    25. Listopad 2019. 19:13

Manich sretno na pregledu
    Sjetih se da je neto pisao za pečenje koze, ali zaboravih tko 🙈 vjerojatno je od rastezanja koze, probaj to podrucje malo vise mazati
    Sto se strija tice, kazu da starije i deblje zene manje pucaju, a mlade i fit vise jer je koza kao napeta
    Evo ja u prvoj trudnoci ni jednu nisam dobila na stomaku, redovito sam se mazala
    U drugu krenula godinu starija, 10kg deblja 🙊, s rastegnutom kozom i evo popucala 😱 nisam se bas redovito mackala
    Tako da je vjerujem da i mazanje moze pomoci

lala3
    25. Listopad 2019. 19:14

Marla5

lala3

Evo i mene komirana sam 🤪… Ne znam sta bih vam rekla, stanje nije bas ok, posteljica mi je vec veoma stara. Sljedeci petak, ako docekam u komadu, idem kod svoje dr, radit ce uzv, pa da vidi sta je s posteljicom i da li beba dobiva na tezini.. Moram bas obratiti paznju na bebine pokrete, pretjerano mirna ili pretjerano aktivna beba moze znaciti da se pati u stomaku i da ne dobiva dovoljno hrane ☹… ako budem mogla ostati jos jednu sedmicu, da docekam punih 39, onda idem na hospitalizaciju sigurno, pa neknoni stalno prate stanje ili da odmah induciraju, vidjet ce sta se desava… kaze da se ne ustrucavam otici na kontrolu u bolnicu ako mi bilo sta bude sumnjivo, jer imam razloga za to.. Ja sam isto pitala sta ako mi oni kazu sto ces ti ovdje, ne boli te nista itd., ona kaze ti sad da odes oni imaju razloga da te pregledaju i da odluce o hospitalizaciji i o daljnjim pretragama jer sam vec sad rizicna trudnica…

Meni je bilo bas stresno pratiti pokrete: kako da znam jel premirna ili preaktivna… Isto su mi govorili da odmah dodjem na hitnu ako primijetim nesto sto me brine. I za to se stvarno ne trebas brinuti niti skanjivati. Mi smo jednom isli i svi su bili super mada se na kraju ispostavilo da nije bilo razloga za brigu. Napravili su sve pretrage i doktorici je isto bilo drago.

Sve ce biti u redu. Znaju doktori sto rade. Jos malo i bebica je tu. Necu govoriti da se treba truditi biti pozitivna jer to meni nikako nije islo.

Hvala draga na podrsci, ali vjerujem da ce me ovo ubiti u pojam.. Sad treba taj pritisak da bude sto nizi, a ja se brinem i znam da to ne moze biti za bebu dobro... Valjda cu sutra biti bolje 😭

25. Listopad 2019. 19:18

Frajla

Manich sretno na pregledu
    Sjetih se da je neto pisao za pečenje koze, ali zaboravih tko 🙈 vjerojatno je od rastezanja koze, probaj to podrucje malo vise mazati
    Sto se strija tice, kazu da starije i deblje zene manje pucaju, a mlade i fit vise jer je koza kao napeta
    Evo ja u prvoj trudnoci ni jednu nisam dobila na stomaku, redovito sam se mazala
    U drugu krenula godinu starija, 10kg deblja 🙊, s rastegnutom kozom i evo popucala 😱 nisam se bas redovito mackala
    Tako da je vjerujem da i mazanje moze pomoci

Hvala draga
     e a citam ja pečenje koze 🤔🤣🤣🤣 reko tko je spominjao da bi pekao kozu i onda skuzim o cemu ti hahaah 🤣🤣🤣 bozeee samo o hrani mislim.. 

• Pikulica19
    25. Listopad 2019. 19:19

Noemi1

Ayla kako je malena danas? Jel bolje?
    Dejo kakva je kod vas situacija? Ste bili jos na kakvim pretragama?
    Pikulice su te otpremili kuci ili za radjaonu 😁

Noup, jos uvijek sam tu i sad me "utjesila" frendica koja kupa i frizira nove bebice ovdje da nevu ja sigurno kuci ici 2u1, da ce me sigurno porodit dok sam ovdje... Nemam pojma... Vidjet cu sutra, iako imam kao 2 kapljice na gacicama kao zuto smedjkasto i to je to, opet se pojavio mljecni iscjedak. I ja ne znam kakvu dobivaju hranu osobe na dijeti, ali ja s jednom cuftom uz prilog i salatu za rucak sam ko na dijeti 😣 Blažene posjete 🤣🤣🤣🤣🤣

Frajla
    25. Listopad 2019. 19:20

lala3

Marla5

lala3

Evo i mene komirana sam 🤪… Ne znam sta bih vam rekla, stanje nije bas ok, posteljica mi je vec veoma stara. Sljedeci petak, ako docekam u komadu, idem kod svoje dr, radit ce uzv, pa da vidi sta je s posteljicom i da li beba dobiva na tezini.. Moram bas obratiti paznju na bebine pokrete, pretjerano mirna ili pretjerano aktivna beba moze znaciti da se pati u stomaku i da ne dobiva dovoljno hrane ☹… ako budem mogla ostati jos jednu sedmicu, da docekam punih 39, onda idem na hospitalizaciju sigurno, pa neknoni stalno prate stanje ili da odmah induciraju, vidjet ce sta se desava… kaze da se ne ustrucavam otici na kontrolu u bolnicu ako mi bilo sta bude sumnjivo, jer imam razloga za to.. Ja sam isto pitala sta ako mi oni kazu sto ces ti ovdje, ne boli te nista itd., ona kaze ti sad da odes oni imaju razloga da te pregledaju i da odluce o hospitalizaciji i o daljnjim pretragama jer sam vec sad rizicna trudnica…

Meni je bilo bas stresno pratiti pokrete: kako da znam jel premirna ili preaktivna… Isto su mi govorili da odmah dodjem na hitnu ako primijetim nesto sto me brine. I za to se stvarno ne trebas brinuti niti skanjivati. Mi smo jednom isli i svi su bili super mada se na kraju ispostavilo da nije bilo razloga za brigu. Napravili su sve pretrage i doktorici je isto bilo drago.

Sve ce biti u redu. Znaju doktori sto rade. Jos malo i bebica je tu. Necu govoriti da se treba truditi biti pozitivna jer to meni nikako nije islo.

Hvala draga na podrsci, ali vjerujem da ce me ovo ubiti u pojam.. Sad treba taj pritisak da bude sto nizi, a ja se brinem i znam da to ne moze biti za bebu dobro… Valjda cu sutra biti bolje 😭

Sretno draga
    Bas zeznuta situacija, znam da ti je nazgodno zbog djece, ali stvarno bolje da su te ostavili u bolnici, ako nista drugo bar bi ti svaki dan dva put radili ctg

• Marijaa.Ika
    25. Listopad 2019. 19:27

Manich to je super, nije lako to dobro zamijesiti, lijepo i tanko. Ja vise volim torte praviti, kolaci mi uvijek koma ispadnu🤷‍♂️😂
    Frajla ja sam pisala o pecenju koze, mozda je i do rastezanja, mada me na taj isti način zna peci i neki drugi dio tijela, nekad na ruci, nekad na nozi.. Evo danas ne osjetim dok ne dotaknem, a jucer me na primjer i dodir majice iritirao. 

Frajla
    25. Listopad 2019. 19:32

Pikulica19

Noemi1

Ayla kako je malena danas? Jel bolje?
    Dejo kakva je kod vas situacija? Ste bili jos na kakvim pretragama?
    Pikulice su te otpremili kuci ili za radjaonu 😁

Noup, jos uvijek sam tu i sad me "utjesila" frendica koja kupa i frizira nove bebice ovdje da nevu ja sigurno kuci ici 2u1, da ce me sigurno porodit dok sam ovdje… Nemam pojma… Vidjet cu sutra, iako imam kao 2 kapljice na gacicama kao zuto smedjkasto i to je to, opet se pojavio mljecni iscjedak. I ja ne znam kakvu dobivaju hranu osobe na dijeti, ali ja s jednom cuftom uz prilog i salatu za rucak sam ko na dijeti 😣 Blažene posjete 🤣🤣🤣🤣🤣

Krenila sam ja jucer pisati da si to u tim tjednima sanse za doma minimalne, al nisam te htjela bedirati 🙃
    Mene su zbog tlaka ostavili, na odjelu su mi ga mjerili 5 puta dnevno i svaki put je dobar i svedno su me trebali inducirati

• Pikulica19
    25. Listopad 2019. 19:36

Frajla

Dobri dan
    Evo mali je hvala bogu danas dobro, nema kakanja, pa i guza odma puno bolje izgleda
    Ali meni je bas lose, cijeli dan mi muka i slabost u nogama i hladno mi je 🙄 ….tako da se s onom hrpom pokakane robe budem borila neki drugi dan 🙈
    Dijmar i nama je patronazna rekla ne rezati, ja sam rekla mami da mu capne prvom prilikom, nije imo jos ni tjedan dana 🙃
    Pikulica zao mi je za komplikacije, ali bolje da ste pod nadzorom…. A hoce biti takav dan kad pol TA sprase u radaonu, tak je bilo i onda kad sam ja ostala.
    Manich i ti imas tu paranoju da ce ti netko reci sta si dosla 😆 to mi koje ne idemo nikad kod doktora
    Al nece vjeruj mi, samo ti odi provjeri ako te ima tko voziti
    Jeja ja evo umirem na tvoju datu 😂 pa kak mislis potrositi 40 gb? U sluzbenoj tarifi imas pravo na maxtv to go (osnovni paket) i stream on, pa si zovi nek ti aktiviraju ako nisu

Ma neka mene tu, dokle god je potrebno... Ako smo mirovali 8mj budem i koji tjedan 😊 nije lose kako sam mislila da bude...
    Jeja ja imam 60GB i aktiviran Max tv to go i svaka cudesa i ne uspijem potrosit niti 30GB u mjesec dana, jer kuci se nikad ne spajam na wifi.... Ja mislim da ce ti biti dostatno 😁

• Pikulica19
    25. Listopad 2019. 19:44

Manich

Noemi bilo bi mi barem to fora da zajedno tiskamk hajde barem bi jedna drugoj kukale u sobi..
    Frajla daaaaa paranoja me pere sto se tice toga iako kad gledam realno sve sto se desava da mi je otisao sluzni cep da me hvataju bolovi i da mi se ucinilo da mi curi plodna voda mislim si nemogu mi rec sta si dosla… U terminu sam trebali bi barem napraviti test na plodnu vodu i uzv da vide jel ima dovoljno vode.. Ako ne rade ctg i klasicni pregled iako sve to spada u pregled koji je u ovim tjednima normalan pa bi sve to mogli odraditi bez ikakvih pitanja zast si dosla. Sve si nekako razmisljam kako cu se ja ipak zaletit pa otici bez obzira sto doktorica kaze da nema potrebe, ako nije nista barem cu se moc opustit jer ovako ludim bezveze i mozda onda konacno nest krene zaozbiljno, a ako je nesto ostavit ce me tamo i onda sam mirna jer sam pod njihovom kontrolom.

Ti ne da si u terminu vec na terminskom datumu... 
    Ovdje su curu zadrzali jer joj je jucer datum termina bio i dns su ju pustili jer je sve ok s njom i s bebom i zatvorena je skroz.... I eto... Cudni su putevi medicinski 🤷‍♀️

PatyDi
    25. Listopad 2019. 19:45

Pikulica19

Noemi1

Pikulica19

Noemi1

Pikulica19

Jutro curke 🦉🦉
    Da se javim sada kad sam pri sebi bez bolova glavobolje.
    Jucer normalno odem na pregled u TA, vec u pola 8 ujutro samo u TA puna do zadnjeg stolca, nakon 2.5h dodjem na red i otvorena 3cm i btw bris mi je u redu sto se streptokoka tice…
    Ali kako sam dr. spomenula da malenu zadnjih 10dana slabije osjetim nego sto sam inace i da sam imala blage menst. Bolove na dnu trbuha, poslala me na uzv i odmah poslije sam trebala na ctg.
    Nakon uzv gdje mi pokazalo granicne protoke i plodnu vodu i srceko su izmjerili i najvisi isao do 74 otkucaja odmah su me hospitalizirali za daljnje promatranje sto ce najvjerojatnije biti tjedan dana. Ctg poslije je bio u redu ali uzv je pokazao da nesto ipak nije.
    Dok su me zaprimili, moji mi stvari donijeli i sve mene je glava pocela rasturat i uopce ne funkcioniram vise. Dobila 2tablete i isla zaspat i evo sad se probudila.
    Sto slijedi ne znam, ali znam da ih je jucer 12njih iz TA zadrzano u bolnici i da dns imaju 15 carskih i 15 poroda samo za sto znaju…. Bit ce veselo 🤣🤣🤣🤣
    Bebice su tu ko melem za usi, stalno te njihov plac podsjeca da sam i ja ovdje zbog svoje misice male 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Jesu oni sigurni da im je uzv ispravan (kad su vas toliko zadrzali)? 😂😂

A neeeee ove druge su iz TA 🤣🤣🤣🤣🤣

😂😂 pa reko pretjerali su,koliko vas je ostalo na odjelu 😆 ima li novosti? 🤔

Ma tu nikad dosadno…. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Bas mi nekako i dns dan brzo prosao 🤗🤗🤗
    Odjel je pun pun, do podne isprazne i poslije eto novih… Uvijek ima grlatih bebica nadmase cijeli odjel 🤣🤣🤣🤣🤣

Sta kod vas su trudnice i rodilje u istom odijeljenju? Kod nas su preko puta glavnog hodnika tak da se medjusobno ne cuju 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.