Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Listopad 2019. 13:57

linopp

Iskustvo sa mog poroda. Dosla u pon na pregled, sve je bilo ok. Ja 2 cm otvorena, poslali me na ctg koji nije bio dobar. Bebini otkucaji previsoki. Odmah me zadrzali. Napravili uzv gdje su protoci bili super, procjenili bebu na 3620g. I opet ctg. Taj je bio malo bolji. Tu vecer mi radili ponovo ctg koji je bio super. Sljedece jutro isto tako. Ponadala.sam se da cu kuci, ali njihov odg je bio indukcija sljedeci dan. Toga sam se najvise bojala jer sve sto sam procitala na internetu vezano za inducirane porode nije bilo bas pozitivno. Sljedece jutro u 7 sam bila u radaoni. Trazila sam epiduralnu jer sam se bojala da ce porod bit dug i nisam se htjela patit. Dali su mi drip. Kad su me pregledali bila sam otborena 3 cm. Nakon 15-ak min dobila sam trudove. Nakon sat vremena otvorena sam bila 6 cm. I tada sam dobila epiduralnu. Trudove nakon nje sam osjecala ali su bili podjosljivi. Nakon 20 min sam bila otborena 10 cm. I tada sam dobila nagon za tiskanjem. Imala sam prekrasnu babicu uz sebe koja se trudila da me ne reze. Kupila sam gel dianatal koji su mi stavljali. Popucala sam jako malo, 2 povrsinska sava ali to je na mjestu gdje su me u prvom porodu rezali. Znaci u 7 sam dosla u radaobu, a u 9:30 drzala svoju mrvicu. Ovakav porod bi pozeljela svakome. Jake trudove sam oajecala nekih pola sata sto je stvarno malo. 😀

Pa to je super iskustvo drago mi je da je tako brzo islo i da se nisi patila 😊😊

18. Listopad 2019. 13:58

Kengurica

Tijesto s kupusom. Jel to kao krpice i zelje? (Moja mama to nikad nije radila pa ni ja pa tek učim o tom jelu, a prefino mi je).

Daaaaaa krpice i zelje.. Mmmmmm obozavaaaam... Ma ono jednostavno do bola i brzo gotovo... Kupus na sitno nasjeci staviti na ulje i dinstati dok ne povene onako.. Posolit i pobiberiti po zelji ili neki ljudi vole secera stavit gore ja osobno ne.. Skihat tjesto i pomjesat skupa i to je to. 

18. Listopad 2019. 14:01

Noemi1

DijMar

ayla

Noemi1

ayla

Da se i ja javim nakon sat i pol vremena, mala me zaje vcrs spavala je skoro cijeli dan pa bi se malo sad i igrala pa je gladna pa zedna uff, sad me prestrasila ajme majko dajem joj vode i ona se zagrcne, pa joj dadem jos i opet kao al to je klasika kod nje jer brzo pije i odjednom ona pocme crveniti se i kao vata zrak brze se dignem i okrenem je i pocmem tapkati po ledima i onda je valja dusu ispovracala i ja ju okrenem ona se smije mislim se koju pm se sad smijes a ja pretrnula 🙈🙈🙈 a ovo o plodnima i neplodnima mi smo isli pa ako se desi i iz prve 😂 prije nikad bismo koristili kontracepciju bilo je kao kod Venus vadi ga van i tako non stop a sad me cisto i strah na tu foru da se nebi sto primilo jer psihicki nisam spremna

Uuh ja bi se isto usrala od straha. 😬 a jeste vi sreckovici kad je iz prve uspjelo (a kazes sreca te napustila ccc). Hahaha sad me strah pomislit na odnos a ne ga prakticirat 😆

Obadva puta nam je uspilo iz prve, pa da strah je a kako jos nisam dobil mengu ko zna i kad cu a da ostanem trudna sa njom malom ja bi poludila 😂😂 hocu prvo da odem malo raditi pa onda razmisljat o drugoj bebi

Mislim da je vecina nas bila na "vadi ga" 🤣🤣🤣
    Ja bi isto ko ti, prvo isla raditi koju godinu i onda na drugo 😊

I ja bi tako. Treba se vratiti na posao pa onda, za godinu, dvije, tri 😊

Pa da, meni svi kao sad odma na drugo jbt ja 3 mj prije neg sam rodila prelezala po cijele dane u kuci izlazak mi bio do dr nisam mogla ni otici u trg da odem kupiti bebici stvari i onda kad sam odlucila otici do svojih jer je sestea forsirala da ispecemo rostilj i da se mali podruzimo jer ko zna kad cemo kad ja rodim sastasi se u miru i drugi dan osla roditi i sad sam 0-24 s njom ako odem kud to je do trg i kuci odma nigdi se ne zadrzavam zeljna sam malo opustenosti i da odem malo medu ljude 

• Noemi1
    18. Listopad 2019. 14:01

ayla

Procitala sam sto ste pisale al leteci bas mi se nesto i ne da 😣 slomljena sam neda mi se ziviti najrade bi zaspala i probudila se tek iduce jutro 😂 sinoc ste nesto slabo pisale nema mene 🤪🤪 ja sam sinoc zaspala ko zaklana nju sam stavila kraj sebe i samo sam oci zaklopila bas sam bila umorna nisam imala snage ni citati ona zaspala poslje 2 i u 7 se vec probudila nahranila ju i stavila spavati i neko mi bio na vratima poslje al nezz ko 🤔 onda oko 11 vidim brata na vratima 😂😂😂 i pogledam na baby phone ona oci otvorila i mlatara rukama i nogama samo kazem dajte joj jesti nisam imala snage i brat ju uzme dok muz pravi bocicu i veli njoj leda mokra reko daj da vidim ona se lipo upiskila reko divno ajmo na presvlacenje i onda ju presvucem i moja spavanje je gotovo dade joj muz jesti dok se ja razbudim i poslje place i place reko sigurno zedna i dade joj vode i evo sad je zaspala nije uspila ni podrignuti sad pijem kaficu i opustam zivce jer nemam snage za nista 😐😐

Ono na vratima je ziher bila svekrva 😂😂😂😂😂😂

18. Listopad 2019. 14:08

Manich

Kengurica

Tijesto s kupusom. Jel to kao krpice i zelje? (Moja mama to nikad nije radila pa ni ja pa tek učim o tom jelu, a prefino mi je).

Daaaaaa krpice i zelje.. Mmmmmm obozavaaaam… Ma ono jednostavno do bola i brzo gotovo… Kupus na sitno nasjeci staviti na ulje i dinstati dok ne povene onako.. Posolit i pobiberiti po zelji ili neki ljudi vole secera stavit gore ja osobno ne.. Skihat tjesto i pomjesat skupa i to je to.

Ja spremam krpice tako da ih skuham i prsut zera ispecem i ubacim u krpice i napravim zelene salate i u tome se gušim al to je kada spremam

18. Listopad 2019. 14:09

Noemi1

ayla

Procitala sam sto ste pisale al leteci bas mi se nesto i ne da 😣 slomljena sam neda mi se ziviti najrade bi zaspala i probudila se tek iduce jutro 😂 sinoc ste nesto slabo pisale nema mene 🤪🤪 ja sam sinoc zaspala ko zaklana nju sam stavila kraj sebe i samo sam oci zaklopila bas sam bila umorna nisam imala snage ni citati ona zaspala poslje 2 i u 7 se vec probudila nahranila ju i stavila spavati i neko mi bio na vratima poslje al nezz ko 🤔 onda oko 11 vidim brata na vratima 😂😂😂 i pogledam na baby phone ona oci otvorila i mlatara rukama i nogama samo kazem dajte joj jesti nisam imala snage i brat ju uzme dok muz pravi bocicu i veli njoj leda mokra reko daj da vidim ona se lipo upiskila reko divno ajmo na presvlacenje i onda ju presvucem i moja spavanje je gotovo dade joj muz jesti dok se ja razbudim i poslje place i place reko sigurno zedna i dade joj vode i evo sad je zaspala nije uspila ni podrignuti sad pijem kaficu i opustam zivce jer nemam snage za nista 😐😐

Nije muz je 😂😂😂

18. Listopad 2019. 14:16

ayla

Manich

Hhahaha cujte curke sad ovo.. Sjedim ja kod frizera cekam red i pricaju cure/zene o jelima i dobijem ideju sta cu napraviti kad dodjem kuci.. Tjesto sa kupusom za rucak a za desert nesto sto nisam pravila valjda par godina… Zapecene palacinke sa sirom.. Jedvaaa cekaaam da napravim.

Etoo me stizem na rucak i desert da se ubijemo 😂😂

Mozeeeee ja obozavam kuhati jos kad imam za koga ajme milina... Najvise volim kuhati za vise ljudi neznam zasto.. 

• Noemi1
    18. Listopad 2019. 14:27

linopp

Iskustvo sa mog poroda. Dosla u pon na pregled, sve je bilo ok. Ja 2 cm otvorena, poslali me na ctg koji nije bio dobar. Bebini otkucaji previsoki. Odmah me zadrzali. Napravili uzv gdje su protoci bili super, procjenili bebu na 3620g. I opet ctg. Taj je bio malo bolji. Tu vecer mi radili ponovo ctg koji je bio super. Sljedece jutro isto tako. Ponadala.sam se da cu kuci, ali njihov odg je bio indukcija sljedeci dan. Toga sam se najvise bojala jer sve sto sam procitala na internetu vezano za inducirane porode nije bilo bas pozitivno. Sljedece jutro u 7 sam bila u radaoni. Trazila sam epiduralnu jer sam se bojala da ce porod bit dug i nisam se htjela patit. Dali su mi drip. Kad su me pregledali bila sam otborena 3 cm. Nakon 15-ak min dobila sam trudove. Nakon sat vremena otvorena sam bila 6 cm. I tada sam dobila epiduralnu. Trudove nakon nje sam osjecala ali su bili podjosljivi. Nakon 20 min sam bila otborena 10 cm. I tada sam dobila nagon za tiskanjem. Imala sam prekrasnu babicu uz sebe koja se trudila da me ne reze. Kupila sam gel dianatal koji su mi stavljali. Popucala sam jako malo, 2 povrsinska sava ali to je na mjestu gdje su me u prvom porodu rezali. Znaci u 7 sam dosla u radaobu, a u 9:30 drzala svoju mrvicu. Ovakav porod bi pozeljela svakome. Jake trudove sam oajecala nekih pola sata sto je stvarno malo. 😀

Bas lijepo 😊 super sto se nisi napatila. I super mi je kad procitam da nas puno nije rezano 😁 ima nade da se taj postupak radi samo kad je neophodan, a ne kao ustaljena praksa 👍

• Noemi1
    18. Listopad 2019. 14:29

ayla

Noemi1

ayla

Nije muz je 😂😂😂

😂😂😂😂 

• Jeja4
    18. Listopad 2019. 14:31

Zene, vracanje na posao nakon porodiljnog mi je bila muka. Plakala mala, plakala ja, nisam uopce imala volje za poslom ni radom a uz to jos radim voditeljski posao. Prosla su ta vremena da sam dolazila s posla, jela i opet se spajala od doma i radila. Sav fokus bude na djetetu i vise te posao uopce ne zanima. Sad mi uopce ne fali. Da mi sveki mjesec sjedne jedno sest hiljadarki, sutra bi potpisala ostati doma 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.