Jutro!
Sva sam se pogubila u temama, ali da se pohvalim kako je nama uspjelo zatrudniti iz prve iako smo oboje presli 30 🤗
Za sada preko dana spava malo losije, a nocu je cak okej. Budi se svaka 3-4 sata, naravno uz vristanje ko da ga koljem i jedva ga presvucem, a obavezno se ukaki nocu i to po 2 puta 🤪
E sad pitanja
1. Je li pametno ici na put sa bebom od 4 tjedna? Vidim Julieda vi idete…mi bismo do Rovinja krajem mjeseca, to nam je cca 3-3,5 sati voznje, uz stajanja i vise 🤔
2. Da li i koliko bljucaju vase bebe? Moj je zadnjih dana poceo nekad iza svakog obroka. Nekad bude dosta obilno po nekoliko puta, a nekad ne bude nis. Ne ovisi o tome da li podrigne. Ne stavljam ga odmah lezati nego neko vrijeme je jos u narucju onak poviseno…
Moj mali bljucka dosta. Jucer nam je pedijatrica rekla da halapljivo jede pa se naguta zraka i onda izbaci mlijeko kao visak umjesto tog zraka. On podrigne, ali to nije dovoljno. Od Espumisana i jos jednog simetikona je bilo jos gore 🤯 Ako mislis da je zbog viska zraka probaj mu masirati stomak u smjeru kazaljke na satu, vozit bicikli s nogicama, stavljati na trbuh. Nekad pomogne nekad ne 😁
Moj je navodno dosta zraka guto, ali nije bljucko. Dr je rekla da mu je stomacic tvrd i da je vjerojatno od zraka i da ga to pati 🙄
Njen savjet je bio da ga negdje na pola hranjenja dignem da podrigne, onda nastavi dalje jesti, pa opet podrigivanje na kraju. Eto, mozete probati ako ce biti sta bolje. Kod nas je to izazivalo napdaje bijesa, jer nije jos gotov, a ja mu uzela hranu, tako da sam dosta brzo odustala 😏
Joj ja to sad radim i to bude takva drama da mi je muka 🤦
Frajlasad si me prepala 😱 Te metode smo se i mi drzali do sad pa smo planirali i dalje, ali me malo frka 😬😬😬
Kak je sunshine napisala, kad je akcija tako "cesto" malo je teze kontrolirati neke stvari 🙈🙊
Hvala Frajla. Budem potražila nešto ako bas bude drastično. Čula sam puno puta te price o procelavosti nakon trudnoće i bas me frka. Susjeda moja je čak išla van na presađivanje kose. Grozno.
DijMar pa ne znam kaj sa ti kažem, mi smo otišli. Mali je hvala Bogu zdrav. Sve je ok, ja sam super pa eto odlučili smo otići. Tak smo i mi, 3 i po sata do ZG-a.
Cure ako sam pocela caj od maline s punih 38tt i zaboravila popiti 2-3 dana od toga, jel smijem sad vec povecati na dvije salice dnevno s 39+1tt?
Obavila ctg, cekam pregled pa citam zaostatke. Tak mi je tlak pao dok sam na ledjima bila dok mi je privezala ctg da me hladan znoj oblio i zvjezdice zaplesale, jedva docekala da se okrenem na bok. Onda sam sebe smirivala disanjem pa smirila i curku, prespavala je citav ctg
Sto se tice zatrudnjivanja, mi se nismo opterecivali plodnim neplodnim danima, nego kad bude bit ce... Prvu trudnocu sam napravila test 10 dana nakon kasnjenja menge i plus ko kuca... Nazalost bio spontani u 9.tj Poslije smo pricekali nekih 4. mj iako je ginekologica rekla mozemo odmah, u bolnici su rekli da pricekas onoliko koliko si bio trudan.
Za drugu trudnocu smo isto tako otprilike oko plodnih dana intenzivnije pokusavali ali potrajalo je 6 mj dok nije uspjelo.
Simptom po kojem cu zapamtit obje trudnoce je prva dva mjeseca konstantni osjecaj da trebam dobit mengu...Nikad mi nije bilo jasno kako se neko poseksa za jednu noc i ostane trudan... Je da sam ja presla 40 i znam da je malo teze... Al imaju problem i cure puno mladje od mene... Meni mozda ide na ruku sto mi je muz 8 godina mladji 😁
Cure ako sam pocela caj od maline s punih 38tt i zaboravila popiti 2-3 dana od toga, jel smijem sad vec povecati na dvije salice dnevno s 39+1tt?
Ja sam ga pocela s 36tj i odmah krenula sa 3 salice dnevno
Da se i ja javim nakon sat i pol vremena, mala me zaje vcrs spavala je skoro cijeli dan pa bi se malo sad i igrala pa je gladna pa zedna uff, sad me prestrasila ajme majko dajem joj vode i ona se zagrcne, pa joj dadem jos i opet kao al to je klasika kod nje jer brzo pije i odjednom ona pocme crveniti se i kao vata zrak brze se dignem i okrenem je i pocmem tapkati po ledima i onda je valja dusu ispovracala i ja ju okrenem ona se smije mislim se koju pm se sad smijes a ja pretrnula 🙈🙈🙈 a ovo o plodnima i neplodnima mi smo isli pa ako se desi i iz prve 😂 prije nikad bismo koristili kontracepciju bilo je kao kod Venus vadi ga van i tako non stop a sad me cisto i strah na tu foru da se nebi sto primilo jer psihicki nisam spremna
Uuh ja bi se isto usrala od straha. 😬 a jeste vi sreckovici kad je iz prve uspjelo (a kazes sreca te napustila ccc). Hahaha sad me strah pomislit na odnos a ne ga prakticirat 😆
Obadva puta nam je uspilo iz prve, pa da strah je a kako jos nisam dobil mengu ko zna i kad cu a da ostanem trudna sa njom malom ja bi poludila 😂😂 hocu prvo da odem malo raditi pa onda razmisljat o drugoj bebi
Da se i ja javim nakon sat i pol vremena, mala me zaje vcrs spavala je skoro cijeli dan pa bi se malo sad i igrala pa je gladna pa zedna uff, sad me prestrasila ajme majko dajem joj vode i ona se zagrcne, pa joj dadem jos i opet kao al to je klasika kod nje jer brzo pije i odjednom ona pocme crveniti se i kao vata zrak brze se dignem i okrenem je i pocmem tapkati po ledima i onda je valja dusu ispovracala i ja ju okrenem ona se smije mislim se koju pm se sad smijes a ja pretrnula 🙈🙈🙈 a ovo o plodnima i neplodnima mi smo isli pa ako se desi i iz prve 😂 prije nikad bismo koristili kontracepciju bilo je kao kod Venus vadi ga van i tako non stop a sad me cisto i strah na tu foru da se nebi sto primilo jer psihicki nisam spremna
Uuh ja bi se isto usrala od straha. 😬 a jeste vi sreckovici kad je iz prve uspjelo (a kazes sreca te napustila ccc). Hahaha sad me strah pomislit na odnos a ne ga prakticirat 😆
Obadva puta nam je uspilo iz prve, pa da strah je a kako jos nisam dobil mengu ko zna i kad cu a da ostanem trudna sa njom malom ja bi poludila 😂😂 hocu prvo da odem malo raditi pa onda razmisljat o drugoj bebi
Mislim da je vecina nas bila na "vadi ga" 🤣🤣🤣
Ja bi isto ko ti, prvo isla raditi koju godinu i onda na drugo 😊
Koliko tema...lol Što se tiče trudnoće, kod nas je potrajalo, a ni moji ciklusi nisu pomogli. Koristila sam i one testove za ovulaciju. Naručila s ebaya novu zalihu, koja se nije nikada pojavila. Taman riješim povrat novca i uskoro skužim da sam trudna. Nisam vjerovala, naravno.. Otišla ravno u lab izvaditi betu i više nije bilo sumnje.
Noćas nam je isto bio show s malim, a ni danas ne može spavati.
Julie, nadam se da će put dobro proći. Mi volimo putovati pa se nadam da je mali povukao taj gen.
Manich taman ja jucer pitala svog dragog koji je na tom dijelu grada, a ja na drugom dok preuredjujemo stan i kaze da je nesto stiglo, al moram u postu po to. Javim ti. 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji