Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • samy_lo
    06. Travanj 2019. 15:47

Mocusa

Pozdrav drage mame, ja sam bila kratko aktivna na ovoj temi tamo negdje na prvim stranicama kad se tema s jesenskim bebama otvorila. Od tada vas samo citam, ali evo odlucila sam vam se opet pridruziti. Trudna sam 18 tjedana, nosim decka ciji smo spol saznali sa 15+2. Vec se poceo ritati sa 17 tjedana.
    Ovo mi je druga trudnoca, nazalost svoju prvu bebu, curicu, izgubila sam u 37. tjednu uredne skolske trudnoce (prije 8. mjeseci). Srce prestalo kucati. Zivot nekad nije fer, i događaju se i takve stvari. Vidim, svaka od vas ima neku svoju pricu, takav je zivot, ali svi smo borci na svoj nacin. Zivjeti se mora.
    Nekome se nesto dogodi, ali vi nikada nemojte unaprijed strahovati ni zbog cega.
    Sto se tice sadasnje trudnoce, ona nije bila bas skolska od pocetka, svakodnevno povracanje, krvarenje bez utemeljenog uzroka u trajanju od mjesec dana, strogo mirovanje, pa smeksan i skracen cerviks i opet mirovanje, pa bolovi u maternici koji su trajali 25 dana uzrok nepoznat, pa mi je sad posteljica dosta nisko, uz samo usce. Ali ja sam sretna trudnica i uzivam maksimalno. Za bebu vec imamo sve, kolica, krevetic, robicu, pelene i ostalo jer smo sve imali spremno u prethodnoj trudnoci. Termin mi je 7.9. ali u bolnici u kojoj vodim trudnocu vec mi je receno da cu roditi prije 37. tjedna tako da ce to biti pocetkom 8. mjeseca. Zadnja dva mjeseca trudnoce biti cu u bolnici pod njihovim nadzorom zbog toga sto se desilo u prethodnoj trudnoci.
    Ispricavam se na poduzem postu. I da, ne zelim da ova moja objava zvuci depresivno samo sam htjela podijeliti svoju pricu s vama. Jer sretna sam sa svojom bebom u trbuscicu i nastojim uzivati koliko god mogu.

Da,svako ima neku bitku u zivotu.Imala sam je i ja,ali mi je tesko da i pisem,jednostavno me umara i da mislim na to.I sada bijem neke bitke i nadam se najboljem ishodu.
    Cuvajmo svoje bebice,i ja uvijek kazem bice onako kako je sudjeno.

Curke,sta kuhate danas? Ajmo ideje,slicice.
    Dok smo ja i muz bili sami bilo nam je svejedno,mogli smo sta bilo,a sada nastojim biti dobra kuharica i da nam pravim fine obroke.
    Najvise volim starinska jela tipa pite,corbice,tj.gdje vazda imam sastojke u kuci,a i ne mozes sa takvim jelom pogrijesiti :)

jana35
    06. Travanj 2019. 16:32

Katarina1990

Ajmeeee hvala ti na ovom odgovoru. Nama koji se mjesecima mučimo s istim problemom, i ova mala crtica daje neku nadu. Pijem trenutno i Eurhyrox25 radi štitnjače, dijagnosticiram mi je Hashimoto, a do jučer sam pila i Duphaston. Jutros sam napravila dva testa i oba su bila pozitivna. Danas sam trebala dobiti mengu, i čini mi se da je došla, ali pričekat ću, možda je zbilja implatacijsko. Je li itko imao sličnu situaciju?

Mislim da nesmijes prekidati s Duphastonom. To je progesteron, cuvar trudnoće i piju ga trudnice za očuvanje trudnoće. Mozda je prekid terapije uzrok krvarenju, neznam točno ali moj savjet je da nazoves doktora i pitas. Ja bih nastavila piti terapiju , kod bilo kakvih krvarenja u trudnoći Duphaston ili Utrogestan su prva pomoć. 

felicita28
    06. Travanj 2019. 16:39

Pozdrav curke, evo ja malo spremala stan sad odmaram. U utorak popodne imam ultrazvuk i sve me strah kad cujem sve ove price, lovi me panika da li je sa mojom bebom sve u redu. Sada sam 15 plus 1 i mozda saznam spol ako je sve u redu. Da li je vas tako panika prala pred pregled i jeste li bile u strahu?

Katarina1990
    06. Travanj 2019. 16:43

Da, to sam i ja pročitala, a i piše u uputama kako se koristi za čuvanje trudnoće i smanjuje rizik od pobačaja.
    Ja sam ga pitala do 28dana ciklusa, da mi kao izazove mengu, i trebala sam ga prestati u čet piti i danas mi menga treba doći i čini mi se da je došla (osim ako nije impantacijsko krv.), ali ova dva testa koja su jutros bila pozitiva su me zbunila. Ne znam, trebam li se radovati ili ne..

06. Travanj 2019. 17:02

felicita28

Pozdrav curke, evo ja malo spremala stan sad odmaram. U utorak popodne imam ultrazvuk i sve me strah kad cujem sve ove price, lovi me panika da li je sa mojom bebom sve u redu. Sada sam 15 plus 1 i mozda saznam spol ako je sve u redu. Da li je vas tako panika prala pred pregled i jeste li bile u strahu?

Ja sam uvjek u strahu prije pregleda jer nikada nezz sta ce mi reci,al se naravno i veselim jer cu viditi svoju bebicu..

teresita
    06. Travanj 2019. 18:01

@katarina1990, misim da bi ti dobro bilo otici na hitnu ili ginekologiju i reci ds imas pozitivan test i da krvaris, bilo bi pametno betu izvaditi i viditi u ponediljak da li se ispravno poduplala, to je jedina opcija sto imas sad.
    A s obzirom na krvarenje uzmi 4 duphastona odjednom i poslije nastavi sa 3x 1 dok se ne savjetujes sa ginekologom( ovu terapiju dr daju svim trudnicama kojima se pojavi smedi iscjedak ili krvarenje) i miruj naravno!!!sretno🤗🤗

jana35
    06. Travanj 2019. 18:05

Katarina1990

Da, to sam i ja pročitala, a i piše u uputama kako se koristi za čuvanje trudnoće i smanjuje rizik od pobačaja.
    Ja sam ga pitala do 28dana ciklusa, da mi kao izazove mengu, i trebala sam ga prestati u čet piti i danas mi menga treba doći i čini mi se da je došla (osim ako nije impantacijsko krv.), ali ova dva testa koja su jutros bila pozitiva su me zbunila. Ne znam, trebam li se radovati ili ne..

Ja sam imala implatacijsko krvarenje 12 dana nakon ovulacije. Trajalo je samo jedan dan, smeđi iscjedak i malo sukrvice. 
    Test nemoze biti lazno pozitivan, nadam se da je implatacijsko u pitanju ali ako je obilno krvarenje savjetovala bih ti da nazoves dr i pitas za Duphaston.

06. Travanj 2019. 18:19

Julie

Manich budi sretna da uopće možeš imati dijete, nemoj stalno nalaziti nešto negativno tipa čitam od tebe joj ne bi bas dečkića, pa nemam za doktora pa svi su mi okrenuli leđa pa ne bi pila tablete jer se napuhavam pa svašta nešto. Vjeruj mi moja prijateljica bi pristala na sve tvoje okolnosti s obzirom da 10 godina nije uspjela ostvariti trudnoću, prošla karcinom i 5 umjetnih oplodnji i nema dijete. Ima ih još more takvih. Imaš potporu socijale, sustava, danas su majke zaštićenije vise nego ikad. Sve će biti uredu samo ti moraš biti ta koja će to željeti, u suprotnom sve pada u vodu. Nije tvoj dečko odjednom los, to se vidi puno prije samo si mi neke stvari ne možemo priznati ili prihvatiti. Šta je tu je. Stisni zube i pobrini se za to djetešce koje nije ništa krivo.

Ma sve je meni jasno i zao mi je sto sam zvucala kao da sam nezahvalna zbog toga sto mogu imati bebu.. Naravno da sam jako zahvalna samo mi je dosta tesko jer se nekad sve okrene protiv mene i osjecam se kao da sam sama na svijetu. Znam da je ova beba blagoslov i ja sam zbog nje sretna jakoo iako ponekad ispada kao da nisam. Samo je tesko jer nisam nikada mislila da ce se moj zivot svesti na to da cu biti sama sa bebom.. Sve mi zene zelimo muza i sretnu familiju i glupo je uopce reci da nebi svaka zena to voljela.. Neznam dal se ijedna zena rodila i rekla ja zelim biti samohrana majka i da sva briga padne na moja ledja.. Sve mi zelimo neku sigurnost a kad te netko razocara, povredi i odbaci onda ti unisti svako samopouzdanje koje si imala i uz sve to ako nemas bas potporu fanilije onda ti bude previse svega i puknes da ne pricam kako nama trudnicama sada sve izgleda deset puta gore nego sto je zbog hormona .. Cjenim vasa misljenja samo nezelim da itko misli da nisam zahvalna jer jesam ova beba ce biti jedino vrijedno u mom zivotu i zbog nje cu se boriti. 

06. Travanj 2019. 18:20

marta07

Cure ja vas ponekad čitam 😍Manichglavu gore,budi sretna 👶.Sad ću ti ja ukratko ispričat moju priču
    Imala sam dečka 7 godina drzao me je kao kap vode na dlanu, ja sam ostala trudna s 18 godina,znači išla sam 4 srednje.Moji roditelji nisu ga voljeli,ali su ga morali prihvatiti zbog mene. Kako sam ostala trudna u 2mj dogovorili smo svatove za 7mj 2004god. Ja sam izgubila bebu u 12tj.t volio me je bilo kako bilo,svatovi nismo htjeli odgajati, voljeli smo se ipak 7 godina nije malo.
    Ja sam preskočila tad maturu 1 rok zbog bolnice, išla sam na drugi, naravno pala sam tek na trećem roku u9 mj sam polozila. Nisam radila nisam imala ni kune u svom novčaniku, koliko me je mama i tata mogli financirati, imala sam za higijenu samo. Onda znaš da mi nije bilo lako. On je bio tatin sin i lijenčina ziva. Nije htio raditi.
    Kada sam se vjenčala kao da je vrag ušao u mog muza totalno se promjenio. Počeo piti, izlaziti ,pušiti travu,sam naravno bez mene, ja sam bila kod kuće domaćica i čistačica, udebljala se 20kg nije htio nimud ić samnom očito ga bilo stid.
    Dok se nakon 2 godine nisam zaposlila ja u jednom dućanu,
    Naravno muz je bio ljubomoran i počeo me tući i maltretirat roku 2 mj omršavila sam 30kg nosila sam 36veličinu onda,
    Bilo je ljeto a ja moram nositi dugačko da se ne vide modrice po nogama i rukama.
    Dok jedan dan nisam pukla i nazvala svoje roditelje i rekla im da ih molim da dodju po mene,mislim da je došao tata u roku 10minuta i nikad više nisam se vratila tamo.
    Ja znam kako i šta mi je bilo i šta sam prozivila u zivotu i neznam dal' je dragi Bog tako htio da mi se to desi zbog toga ili šta.
    I evo me danas imam drugog muza 7 godina smo skupa već i isto sam prošla od ivf,spontanog drugog, ali ja se nedam i neću odustati od djeteta ipak to mi je razlog za zivot. Zato glavu gore nisi sama, mi smo tu za tebe 😍

Hvala ti.. 😘

felicita28
    06. Travanj 2019. 18:49

ayla

felicita28

Ja sam uvjek u strahu prije pregleda jer nikada nezz sta ce mi reci,al se naravno i veselim jer cu viditi svoju bebicu..

I ja se veselim ali se i bojim jer svasta ovdje procitam i vidim da se svasta moze desiti bilo kada, nema pravila :(

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.